Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Mama

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 27.4.2017, Kolosej Ljubljana
1h 51min / 111min
Leto: 2015
Država: Španija, ZDA
Jezik: španščina
Scenarij: Julio Medem
Režija: Julio Medem
Penélope Cruz igra Magdo, mamo in nezaposleno učiteljico, ki jo je mož zapustil zaradi razmerja z mlajšo študentko. Ko spozna Artura, ki je doživel družinsko tragedijo, ji ravno prepoznajo raka dojk. Med bojem s to težko boleznijo se zbližata. Arturo skrbi zanjo in njenega sina Danija, nazadnje pa Magda z njim tudi zanosi ...

Penélope Cruz si je dolgo želela posneti film z Juliom Medemom. Ko ga je vprašala, ali ima kakšen projekt, v katerem bi lahko sodelovala, ji je predlagal film MA MA. Penélope Cruz v filmu ni zgolj igrala, v proces ustvarjanja filma je bila vključena od samega začetka. Vsako različico scenarija, bilo jih je sedem, ji je Julio Medem poslal, ona pa je podala svoje mnenje in pripombe. Pogovarjala sta se z ženskami, obolelimi za rakom dojk, in z zdravniki, da bi lahko čim bolje in resničneje opisala položaj, v katerem se znajdejo bolnice. Rezultat je film, v katerem je po mnenju kritika britanskega časnika The Guardian, Penélope Cruz odigrala najboljšo vlogo po Almodóvarjevem filmu Vrni se.

 

Komentarji

2.5. 2017 ob 22:32

Film me je čustveno spravil v stanje katarze čustvovanja in joka. Priznam, da sem precej čustvena oseba, tako, da sem samo zgodbo doživljala iz moje ženske plati. Verjamem, da podobno v resnici doživljajo mnoge ženske na svetu in Penelope Cruz je to odigrala mojstersko. Sam konec nas je vse v dvorani pustil v tišini...za nekaj časa smo le obsedeli. Ponovno je bila prikazana kar nečloveška moč, katero ima seveda le ženska in mama.Film priporočam za ogled vsakemu, ki zna odpreti svoje srce....

— Tatjana Šabanov

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.