Kolosej
Film distribucije Fivia

Mali vohuni 3-D: Konec igre

akcijski, avantura, komedija, družinski, domišljijski, znanstveno fantastični
Na sporedu od: 30.10.2003, Kolosej Ljubljana
1h 24min / 84min
Scenarij: Robert Rodriguez

Kratka vsebina

Če sta Carmen (Alexa Vega) in Juni Cortez (Daryl Sabara) v prvih dveh delih reševala starše in svet, bosta v tretjem delu vstopila v tretjo dimenzijo in skušala rešiti prihodnost. Film se dogaja v videoigri, ki jo je zlobni Lutkar (Sylvester Stallone) ustvaril, da bi zavladal svetu. Carmen Cortez je ujeta v navidezni resničnosti igre, zato agencija OSS prosi Junija, da jo reši. Juni se mora spopasti z nevarnimi nalogami, se prebiti do 4. stopnje, rešiti Carmen in na 5. stopnji, ki velja za nepremagljivo, izključiti igro. Za to ima na voljo le nekar ur. Potem bo igre konec. Za vse.

V Malih vohunih 3-D: Konec igre se Carmen in Juniju pridružijo tudi liki iz prvega in drugega dela Malih vohunov: Fegan Floop (Allen Cumming), stric Mačeta (Danny Trejo), stric Felix (Cheech Marin), nori znanstvenik dr. Romero (Steve Buscemi), Donnagon Smeh (Mike Judge), Gary in Gerti Smeh (Matthew O'Leary in Emily Osment) in seveda njuna starša Gregorio in Ingrid (Antonio Banderas in Carla Gugino). V tem delu ima pomembno vlogo dedek (Ricardo Montalban), ki ga je zlobni Lutkar priklenil na invalidski voziček. Spoznali bomo še g. Smehovo, ki jo igra Salma Hayek, in Junijevo dekle Demetro (Courtney Jines). Zanimiva je tudi vloga Georgea Clooneyja kot ameriškega predsednika.

Režiser in scenarist Robert Rodriguez je Male vohune 3-D: Konec igre posnel v 3-D tehniki. Posebna očala, ki jih bodo gledalci dobili pred začetkom filma, bodo omogočila videti to, kar vidijo junaki v filmu, in pomagala pričarati zanimivi svet barvite računalniške igre in njenih pustolovščin. Vsekakor nepozabno.

Igralci

Salma Hayek (Cesca Smeh) se je dokazala kot igralka in producentka. Njen najnovejši film se imenuje Bilo je nekoč v Mehiki režiserja Roberta Rodrigueza, kot producentka in igralka pa je sodelovala pri filmu V času metuljev. Nazadnje smo jo videli v Fridi, avtobiografskem filmu o sloviti mehiški slikarki.

Hayekova se je med drugim lotila tudi režije. Njen prvenec se imenuje Čudež v Maldonadu. Kot producentka je sodelovala pri filmu Polkovnik nima nikogar, ki bi mu pisal znanega južnoameriškega romanopisca Gabriela Garcíe Márqueza. Film je bil leta 1999 uvrščen v tekmovalni spored cannskega filmskega festivala.

Hayekova je nastopila v vrsti uspešnic: Časovna koda, Veriga norcev, Dogma, Divji Divji Zahod, Na vrat na nos, Od mraka do zore, Studio 54, Desperado in Breaking Up. Preden je prišla v Ameriko, je bila uspešna igralka v rodni Mehiki, kjer je igrala naslovno vlogo v izredno uspešni nanizanki Teresa.

Sylvester Stallone (Lutkar) je doživel svetovno slavo kot igralec, scenarist in režiser z Rockyjem, ki je leta 1976 dobil oskarja za najboljši film. Stallone je bil igralec/scenarist/režiser v Rockyju II in Paradise Alley. Kot igralec in soscenarist je Stallone posnel F.I.S.T., First Blood, Rambo: First Blood II, Rhinestone in Rambo III. Bil je tudi soscenarist, režiser in producent filma Staying Alive in igral v Nighthawks, Victory, Tango & Cash in Lock Up. Leta 1990 je nastal Rocky V, v katerem je Stallone igral in zanj napisal scenarij.

Stallone je igral še v Plezalcu, Demolition Manu, Specialistu, Svetlobi in odigral zelo zahtevno vlogo Freddyja Helfina v Policajih, ki mu je prinesla mednarodno hvalo kritikov in gledalcev. Nazadnje smo ga lahko videli v Ubijte Carterja in Dirki.

George Clooney (ameriški predsednik) je nazadnje igral v svojem uspešnem režiserskem prvencu Izpovedi nevarnega uma ter Solarisu in Ocean's 11, pod režisersko taktirko Stevena Soderbergha. Prvič sta sodelovala pri Daleč od oči, filmski priredbi knjižne uspešnice Elmora Leonarda. S Soderberghom sta tudi družabnika v produkcijski hiši Section Eight, ki je posnela srhljivko Insomnia in črno komedijo Dobrodošli v Colinwood.

Gledalci se ga spomnijo tudi po uspešnici Vihar vseh viharjev Wolfganga Petersona in Kdo je tu nor bratov Coen. Za vlogo v zadnjem je bil leta 2000 nagrajen z zlatim globusom za najboljšega igralca v mjuziklu ali komediji. Med drugim je igral v Treh kraljih, Mirovniku, Batmanu in Robinu, Tistega čudovitega dne, Od mraka do zore.

Clooney se ukvarja tudi s televizijskimi projekti. Bil je izvršni producent in igralec v seriji Fail Safe, ki je bila leta 2000 nominirana za zlati globus v kategoriji najboljše mini serije ali televizijskega filma. Televizijsko občinstvo, predvsem ženski del, ga pozna po vlogi dr. Douglasa Rossa v nadaljevanki Urgenca.

Antonio Banderas (Gregorio Cortez) je eden najslavnejših mednarodnih igralcev našega časa. Priznanje kritikov in nominacijo za zlati globus mu je prinesla vloga Cheja v Eviti, drugo nominacijo pa si je prislužil z Zorrom - zakrinkanim maščevalcem. Nazadnje smo ga videli v Fridi, kjer je nastopal s Salmo Hayek. Pred tem je posnel Usodno žensko in Izvirni greh, triler noir Michaela Christopherja, v katerem je bila njegova soigralka Angelina Jolie. Banderas je režiral tudi svoj prvi film Nori v Alabami, v katerem je zaigrala njegova žena Melanie Griffith.

Banderas je zaslovel s filmoma najbolj slavnega (in zloglasnega) španskega režiserja Pedra Almodovarja: Ženske na robu živčnega zloma in Zveži me. V Ameriki je debitiral s Kraljema mamba, pozneje pa so sledili Filadelfija, Hiša duhov, Obračun v Las Vegasu, Rapsodija v Miamiju, 13. bojevnik, Mali vohuni 1, Male vohune 2 - Otok izgubljenih sanj in mnogi drugi. V slovenske kinematografe že prihaja njegov novi film, Bilo je nekoč v Mehiki, vsestransko nadarjenega režiserja in scenarista Malih vohunov Roberta Rodrigueza.

Režiser

Mali vohuni 3-D: Konec igre so že deveti film Roberta Rodrigueza, scenarista, režiserja in producenta. Prvi film, El Mariachi, je posnel leta 1993 z borimi 7000 dolarji in zanj prejel kar nekaj nagrad. Kasneje je režiral še: Roadracers, Desperado (nadaljevanje El Mariachija), The Misbehavers (enega od štirih delov v Štiri sobe), Od zore do mraka, Zbornico ter veliko uspešnico Mali vohuni in njeno nadaljevanje Mali vohuni 2 - Otok izgubljenih sanj, projekt, pri katerem je Rodriguez dokazal, da obvlada več področij. Ni bil le režiser in scenarist, ampak tudi producent, scenograf in direktor fotografije. Za film je napisal glasbo in skrbel za montažo, zvok in posebne učinke.

V slovenske kinematografe že prihaja njegov najnovejši film Bilo je nekoč v Mehiki, v katerem igra plejada znanih igralcev: Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Mickey Rourke, Willem Dafoe, Cheech Marin, Danny Trejo in pevec Enrique Iglesias.

Komentarji

28.2. 2005 ob 7:02

Ob ogledu filma sem ostala brez besed. Kaj tako izvrstnega še nisem videla. Z eno besedo: najboljše...

— Ana
31.3. 2006 ob 10:13

Film mi je bil dokaj všeč, vendar sem bil malo razočaran, ker očal nismo smeli odnesti domov...

— David
2.5. 2006 ob 10:47

nisem še videl boljšega 3-D filma.

— aljaž
12.12. 2008 ob 0:00

to je bil najboljši film v mojem življenju
takko sem se zabavala,gledala sem tudi mali vohuni 1 in 2
preprosto najboljši!

— EMA
22.1. 2011 ob 16:44

ful kul :D

— jaka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.