Kolosej
Film distribucije Fivia

Mali vohuni 2 - otok izgubljenih sanj

akcijski, avantura, komedija, družinski, znanstveno fantastični
James Bond za otroke vseh starosti!
Na sporedu od: 30.1.2003, Kolosej Ljubljana
1h 39min / 99min
Scenarij: Robert Rodriguez

Kratka vsebina

Carmen in Juni Cortez sta v prvem delu morala postati vohuna, da bi iz ujetništva rešila svoja starša, prav tako vohuna. S posebnimi pripomočki in nenavadnimi izumi strica Mačete sta rešila starše in svet ter dokazala, da so tudi otroci lahko junaki. Zdaj sta Carmen in Juni OSS-jeva agenta druge stopnje in pred njima je njuna prva samostojna naloga. Toda tokrat bosta starša pomagala njima in skupaj bodo skušali obvarovati svet pred norim znanstvenikom, ki živi na skrivnostnem vulkanskem otoku s čudnimi in z nevarnimi bitji, kjer ne deluje noben še tako izpopolnjen izum. Vohunska družina se bo morala tokrat zanesti predvsem na svojo domiselnost.

V drugem delu Malih vohunov s podnaslovom Otok izgubljenih sanj bomo spoznali Ralpha, pajka robota; vohunsko uro, ki je opremljena z vsem, le z uro ne; Mačetino vsemogočno elastiko za lase in vohunski helikopterček za eno osebo.

Male vohune 2 - Otok izgubljenih sanj je napisal in režiral Robert Rodriguez, najbolje znan po El Mariachiju, Desperadu, Od zore do mraka in Zbornici. Gregorija Corteza igra Antonio Banderas, njegovo ženo Carla Gugino in njun vohunski podmladek Alexa Vega in Daryl Sabara. V tem delu se jim pridružijo še nova mala vohuna, nadležna Gary in Gerti Giggles (Matthew O'Leary in Emily Osment); Steve Buscemi kot nori znanstvenik dr. Romero; vsem pa bosta štrene še dodatno mešala Carmenina in Junijeva dedek in babica (Ricardo Montalban in Holland Taylor).

Nekaj prizorov so posneli na jezeru Arenal v Kostariki, večino pa v režiserjevem domačem kraju, v Austinu in še v nekaterih drugih teksaških mestih. Robert Rodriguez je drugi del Malih vohunov v celoti posnel z digitalno filmsko kamero.

Igralci

Antonio Banderas (Gregorio Cortez) je eden najbolj slavnih mednarodnih igralcev našega časa. Priznanje kritikov in nominacijo za zlati globus mu je prinesla vloga Cheja v Eviti, drugo nominacijo pa si je prislužil z Zorrom - zakrinkanim maščevalcem. Njegova najnovejša filma sta Frida in Usodna ženska, nedavno pa smo ga videli v Izvirnem grehu, trilerju noir Michaela Christopherja, v katerem je bila njegova soigralka Angelina Jolie. Banderas je režiral tudi svoj prvi film Nori v Alabami, v katerem je zaigrala njegova žena Melanie Griffith.

Banderas je zaslovel s filmoma najbolj slavnega (in zloglasnega) španskega režiserja Pedra Almodovarja: Ženske na robu živčnega zloma in Zveži me. V Ameriki je debitiral s Kraljema mamba, kasneje pa so sledili Filadelfija, Hiša duhov, Obračun v Las Vegasu, Rapsodija v Miamiju, 13. bojevnik, Mali vohuni 1 in mnogi drugi.

Carla Gugino (Ingrid Cortez) je zaslovela z vlogo v Kačjih očeh, kjer je bil njen soigralec oskarjevec Nicolas Cage. Poleg tega je igrala v Judeževem poljubu z Emmo Thompson, Michaelu z Johnom Travolto, Rapsodiji v Miamiju s Sarah Jessico Parker ter v mnogih drugih. Nazadnje smo jo občudovali v Edinem in v Središču sveta.

Guginova je igrala tudi v televizijskih nanizankah, na primer v komični Vsi županovi možje in v zelo priljubljeni Bolnišnici upanja.

Steve Buscemi (dr. Romero) se je rodil v Brooklynu v New Yorku. Igra ga je začela zanimati že v zadnjem letniku gimnazije, prvo vlogo pa je dobil leta 1986, v Parting Glances. Ostalo je zgodovina. Buscemijevo sodelovanje z najpomembnejšimi režiserji (Quentin Tarantino, Jerry Bruckheimer, brata Coen...) našega časa je zaznamovalo njegovo kariero. Zaslovel je z vlogo v Jarmuschovem Mistery Train, sledile pa so mu mojstrovine, kot na primer: Newyorške zgodbe Martina Scorseseja in Millerjevo križišče bratov Coen. Joel in Ethan Coen sta Buscemija angažirala v večini svojih filmov (Barton Fink, z oskarjem nagrajeni Fargo, Veliki Lebowski). Ker je njegova fiImografija zelo obsežna, naj naštejemo le nekaj najpomembnejših filmov: Letalo prekletih, Armageddon, Pobeg iz Los Angelesa, Desperado, Ne zaljubi se, ko si že mrtev, Stekli psi, Hulahop, Šund, Kansas City, Blondinka, Zakon ječe.

Alan Cumming (Fegan Floop) je znan tako po svojih vlogah v gledališču, celovečercih in komičnih nanizankah kot po pisanju scenarijev in režiranju za film ter televizijo. Cumming je bil za svoje delo že večkrat nagrajen, za vlogo Emceeja v Kabareju je prejel celo tonyja, gledališko inačico oskarja.

Njegove najbolj znane filmske vloge so bile v: Kremenčkovi - Viva Rock Vegas, Urbania, Titus, Široko odprte oči, Plunkett in Macleane, Spice Girls, Prijateljici, Emma, Praga, Second Best... Nazadnje smo ga lahko občudovali v prvem delu Malih vohunov in v Ubijte Carterja.

Režiser

Mali vohuni - Otok izgubljenih sanj so že osmi film Roberta Rodrigueza, scenarista, režiserja in producenta. Prvi film, El Mariachi, je posnel leta 1993 z borimi 7000 dolarji in zanj prejel kar nekaj nagrad. Kasneje je režiral še: Roadracers, Desperado (nadaljevanje El Mariachija), The Misbehavers (enega od štirih delov v Štiri sobe), Od zore do mraka in Zbornica in veliko uspešnico Mali vohuni.

Mali vohuni 2 - Otok izgubljenih sanj so projekt, pri katerem je Rodriguez dokazal, da obvlada več področij. Ni bil le režiser in scenarist, ampak tudi producent, scenograf in direktor fotografije. Za film je napisal glasbo in skrbel za montažo, zvok in posebne učinke.

V svojih filmih najraje angažira Antonia Banderasa, Salmo Hayek, Cheecha Marina in bratranca Dannyja Treja, ki v Malih vohunih igra strica Mačeto.

Komentarji

23.8. 2004 ob 11:49

ja film je dobr zlo dobr in komi čakam da pride mali vohuni 3-D!uživite!

— alya
31.8. 2004 ob 12:35

*Best muvi* kar sm jih vidla. Sam "je" 3-D boljsi.

— Lara CROFT
28.2. 2005 ob 6:57

Ta film je prav tako dober, kot je bil 1. del. Igralska zasedba je odlična, prav tako tudi scenarij in efekti.

— Ana
7.7. 2005 ob 19:28

film se mi zelo dobade pojdite ga gledat* * * * ** * * * * * * * * * * *

— yugi
20.5. 2006 ob 20:48

ta film je najbolši kar sm jih kdaj vidla

— eva
9.7. 2007 ob 20:13

nisem se ga gledala gleDaLa sem samo 1 in 3 ... 2 pa še ne :D ampak mislim da ye tut tak DoBer koT ona 2 .. bom ga sla gledat ia :D ... ayDee .. xD

— * Tamy *
15.1. 2011 ob 13:31

Zakon !!
Dons bo na KANAL A.
OB 15:30 .
GLEJTE FUL JE DOBR!!

— maja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.