Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Mali jeti (sinhronizirano 2D)

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 17.10.2019, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: William Davies
Ko najstnica Yi na strehi svojega bloka v Šanghaju naleti na mladega jetija, ga s svojima neustrašnima prijateljema Jinom in Pengom poimenuje Everest. Vsi skupaj se odpravijo na epsko popotovanje na najvišjo goro na svetu, da bi magicno bitje znova našlo svoje starše in dom.

Letos oktobra se bomo podali na nepozabno epsko avanturo v kraje na daljni vzhod. Glavni junak bo tokrat mitološko bitje jeti, ki bo s pomočjo prijateljev skušal najti pot domov. DreamWorks Animation in Pearl Studio predstavljata avanturo, ki se bo odvijala v mestu Šanghaj in na stotine kilometrov stran v zasneženi Himalaji.

Animirano poslastico je režirala Jill Culton (Sezona lova), kot producentka je sodelovala Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Domov), izvršni producent je Tim Johnson (Za živo mejo, Domov, Mravljinec Z), sorežiser pa Todd Wilderman (Troli, Krudovi).

V sinhronizirani različici so glavnim likom svoje glasove posodili igralci Zala Djuric Ribič, Luka Markus Štajer, Gal Žilavec, Alenka Tetičkovič, Pavel Ravnohrib, Žiga Bunič, Nina Skrbinšek, Aja Kobe in drugi.

O ZGODBI:

Ko najstnica Yi (Chloe Bennet, v sinhronizirani različici Zala Djuric) na strehi svojega bloka v Šanghaju naleti na mladega jetija, s pomočjo svojim dveh prijateljev – Jina in Penga – skuša magično bitje spraviti nazaj v svoj dom k staršem. Skupaj se odpravijo na epsko popotovanje na najvišjo goro na svetu Everest, na dolgi poti pa se bodo morali spretno izogibati premožnemu Burnishu, ki skuša jetija na vsak način ujeti ter zoologinji Dr. Zari, ki ima tudi sama zanj posebne načrte.

Animirano pustolovščino je režirala in napisala scenarij Jill Culton, navdih za zgodbo pa je črpala iz svoje mladosti, kjer so njeno domovanje obkrožala veličastna rdeča drevesa in pričela si je predstavljati epsko zgodbo o mladi ženski, ki se znajde na nepredstavljivem razpotju. Večino svojega otroštva je režiserka in scenaristka imela ogromne pse in prav ogromni kosmatinci so postali navdih za žival v risanki. »Že od samega začetka sem želela narediti jetija ogromnega, kot so bili moji psi. V zgodbo sem vlila vso ljubezen do narave, vsa popotovanja in kampiranja, ki smo jih doživeli. Moj oče je bil zelo rad v naravi in narava je imela za našo družino velik pomen,« še pove režiserka, ki že vrsto let ustvarja in sodeluje pri animacijah.

Cultonovi je bila vedno pomembna tudi glasba, ki izzove čustva in prav to je želela vzbuditi tudi v tej animaciji. Dekle Yi igra violino in pogosto svoja čustva izrazi z igranjem na violino kot z besedami, mali jeti pa ima čarobnost z glasbenimi podtoni, in zbližala sta se prav z glasbo.

Komentarji

8.8. 2019 ob 22:52

uwu🥺🥺

— ime

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.