Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva 3D

domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 15.11.2018, Kolosej Ljubljana
2h 13min / 133min
Leto: 2018
Jezik: angleščina
Scenarij: J.K. Rowling
Režija: David Yates
Čarovniški svet, ki ga je priljubljena Rowlingova ustvarila za Harryja Potterja in njegove prijatelje, je neizčrpen vir njenega ustvarjanja za mlade, željne fantazijskih dogodivščin.

Druga od petih povsem novih pustolovščin iz čarovniškega sveta avtorice J.K. Rowling nadaljuje zgodbo tam, kjer se je končal prvi film: čarovniški kongres MACUSA je s pomočjo Salamanderja Scamandra (Eddie Redmayne) zajel mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). A kot je bil obljubil, je Grindelwald ušel in zdaj nabira privržence, ki se jim niti sanja ne o njegovih resničnih nakanah: vzgojiti namerava čistokrvne čarovnike, s pomočjo katerih namerava zavladati vsem nemagičnim bitjem,

Albus Dumbledore (Jude Law) v želji, da Grindelwaldu prekriža načrte, za pomoč prosi svojega nekdanjega študenta Salamanderja Scamandra. Ta pristane, a se ne zaveda, kakšne nevarnosti ga pri tem čakajo. Zarisujejo se meje in na preizkusu sta tudi ljubezen in pripadnost – celo med najbolj predanimi prijatelji in družinskimi člani – čarovniški svet pa postaja vse bolj razdvojen.

V filmu igrajo Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, Poppy Corby-Tuech, Jude Law in Johnny Depp. Po scenariju Rowlingove je režiral David Yates, producirali so David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves in Lionel Wigram.

Izza kamer je sodelovala ekipa prvega filma, med njimi z oskarjem nagrajeni direktor fotografije Philippe Rousselot (Reka poje mi), trikratni dobitnik oskarja, scenograf Stuart Craig (Angleški pacient, Nevarna razmerja, Gandhi, Harry Potter), štirikratna dobitnica oskarja, kostumografinja Colleen Atwood (Chicago, Spomini gejše, Alica v čudežni deželi) in Yatesov dolgoletni montažer Mark Day (zadnji štirje filmi franšize Harry Potter). Glasbo je zložil osemkratni nominiranec James Newton Howard (Michael Clayton, franšiza Igre lakote).

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.