Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Madagaskar 2 (sinhronizirano)

animirana družinska komedija
Še vedno skupaj. Še vedno izgubljeni.
Sinhronizirano
Na sporedu od: 11.12.2008, Kolosej Ljubljana
11.12.2008, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 33min / 93min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Etan Cohen
V nadaljevanju avantur prijateljev iz newyorškega živalskega vrta, ki so se po spletu nenavadnih okoliščin znašli na Madagaskarju, se druščina s pomočjo iznajdljive tolpe neustrašnih pingvinov odpravi nazaj v civilizacijo. Toda njihovo letalo zdrži le do Afrike, kjer občutijo pravo surovost divjine: prijazni lev Aleš se mora spopasti z resničnim kraljem živali, zgovorna zebra Martin in prestrašena žirafa Milko se soočita z divjimi človeškimi lovci, ležerni povodni konj Slavka pa je deležna vsiljivega dvorjenja samovšečnega afriškega zapeljivca.
Napovednik

  Izvirna zasedba Slovenska zasedba
Aleš Ben Stiller Marko Potrč
Martin Chris Rock Klemen Klemen
Milko David Schwimmer Janko Petrovec
Slavka Jada Pinkett Smith Ana Dolinar
Kralj Julij Sacha Baron Cohen Jure Mastnak
Zuba Bernie Mac Roman Končar
Makunga Alec Baldwin Danijel Bavec
Mama Sherri Shepherd Maja Končar
Moto Moto will.i.am Sebastjan Cavazza
Nana Elisa Gabrielli Zvezdana Mlakar
Mare Cedric the Entertainer Branko Završan

Izvedba slovenske sinhronizacije:

režija Jernej Kuntner
prevod Vesna Žagar
tonska tehnika Luka Per
kreativna svetovalka Jody Toll
sinhronizacija Studio Ritem

Izvedba slovenske sinhronizacije:

režija Jernej Kuntner
prevod Vesna Žagar
tonska tehnika Luka Per
kreativna svetovalka Jody Toll
sinhronizacija Studio Ritem

O zgodbi

V težko pričakovanem nadaljevanju uspešnice Madagaskar, v kateri se lev Aleš, zebra Martin, povodni konj Slavka, žirafa Milko in četica vojaško organiziranih pingvinov znajdejo na Madagaskarju, se junaki zdaj odločijo, da so bili dovolj dolgo na dopustu in da je čas, da se vrnejo v New York. Pingvini mojstrsko (no, ja, recimo temu tako) popravijo staro strmoglavljeno letalo in vsa družba, skupaj s kraljem Julijem, ki hoče osvajati nove dežele, in njegovo desno roko Maretom odleti z otoškega raja. Načrt je tako nor, da je skoraj izvedljiv, a seveda ne gre vse kot po maslu. V zraku ostanejo samo tako dolgo, da preletijo morsko ožino do najbolj divje celine na svetu - Afrike. Tam v živalskem vrtu vzgojena druščina prvič sreča svoje na svobodi živeče sorodnike ... nekdo med njimi celo dobesedno. Izkaže se, da je letalo strmoglavilo ravno v rezervatu, od koder so že dolgo tega lovci odpeljali malega levčka Aleša.

O produkciji

Po izjemnem uspehu Madagaskarja, ki je avtorje sicer izjemno razveselil, ne pa tudi presenetil, je bilo jasno, da bo nekega dne na platna prišlo njegovo nadaljevanje. Pravzaprav so o drugem filmu začeli razmišljati še preden je prvi film osvojil srca gledalcev. Ko so ustvarjalci filma potovali na evropsko premiero, so že na letalu začeli sestavljati drugo zgodbo, ki nadaljuje temo "ribe na suhem", čeprav se živali iz živalskega vrta znajdejo v Afriki, kamor naj bi sodile in kjer naj bi se počutile najbolje.

V srcu filma je Aleševa zgodba. Lev končno spozna svoja prava starša, ki pa sta povsem drugačna od njega. Aleš je kralj New Yorka, zabavljač in nastopač, zvezda ... to pa niso veščine in vrline, ki ti v afriških savanah kaj dosti koristijo. Osrednjo zgodbo pa podpira in dopolnjuje kopica dodatnih. Martin, ki si je vedno želel živeti v čredi, jo zdaj najde. Ampak ... vse zebre so do pike (bolje rečeno do črte) take kot on. Slavka, ki je že pred prihodom v Afriko razmišljala, da bi bil čas za resno zvezo, je odkrila pravega kandidata, ki bi ji lahko uresničil to željo. Milku se ponudi idealna služba, postane namreč savanski padar, poleg tega pa začne očitneje kazati, kakšna čustva goji do Slavke. Seveda je malce prepozen, kjer je bohotno lepotico očaral že nekdo drug.  Čisto svoji zgodbi, ki se duhovito prepletata z ostalimi, pa imajo tudi pingvini in kralj Julij, ki vse do konca filma še vedno misli, da so res pristali v New Yorku, in je malce razočaran nad tem, kakšna zanemarjena luknja je tako opevano in hvaljeno mesto.

Vsaka od zgodb ima globlje sporočilo. Aleševa govori o razlikah in sprejemanju drugačnosti, o prilagajanju in razumevanju drugih kultur. Martinova je ravno nasprotna, sprijazniti se mora s podobnostjo in z dejstvom, da, čeprav je vsako bitje edinstveno, le ni tako zelo edinstveno, kot si nekateri domišljajo. Čeprav se mu uresniči želja, da bi bil med gručo enakih frajerjev, kot je sam, nazadnje le spozna, da so razlike med nami tisto, kar bogati skupino. Milko v skrajnem hipohonderskem trenutku v sebi odkrije pogum, za katerega sploh ni vedel, da se skriva v njem. Slavka pa se sooča z značilno žensko dilemo - kateri je pravi. Je to očarljivi, zapeljivi, neskončno privlačni lomilec src, ki je na prvi pogled skoraj božji dar vsaki zaobljeni dami njene vrste? Ali pa bi bilo mogoče bolje pozabiti na predstave, ki si jih vsako dekle ustvari o princu iz svojih sanj, in pogledati malo širše, morda upoštevati koga, ki na videz ni zapeljivec, ob katerem se ti zašibijo kolena, ampak te zares ljubi?

V tokratnem filmu vidimo tudi nekaj utrinkov iz otroštva naših glavnih junakov. Za nekaj besed, ki jih spregovorita mali Aleš in mala Slavka, so uporabili kar njuna otroka. In ker pri otrocih nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, so bili tehniki pripravljeni in so snemali vse, tudi vmesne komentarje, stokanje in še kaj, kar se je slišalo iz tonske kabine. Stillerjev sin Quinlan ni bil vajen visokega stola, na katerem sedijo igralci, ni mu bilo prijetno, zato je začel najprej cmihati, nato jokati in klicati očka. No, zdaj veste, kdaj so posneli stoke in tarnanje malega Aleša. Ne med samim snemanjem ampak medtem, ko se je fantič pritoževal in klical očka. Malo Slavko pa je odigrala Jadina hčerka Willow, ki je že dovolj velika punca, da se je znala zabavati in med snemanjem njenega besedila je bilo v studiu slišali veliko smeha.

Da so ustvarjalci ujeli pravi duh Afrike, so odšli na safari. Nekaj dni so se vozili po planjavah s džipi in spali v šotorih. Vsrkavali so zvoke in podobe, ki so se jim ponujale pred očmi. Mogočnost neba, ravnino zemlje, zebre, ki se v sončnem zahodu kot silhuete sprehajajo po savani, raznovrstnost živali ob napajališču ... Za razliko od prvega Madagaskarja, kjer smo junake videli obdane z bujno džunglo, jih tokrat vidimo v odprtem prostoru, na ravnici, kjer imaš občutek, da lahko vidiš do konca sveta in še naprej.

Po skoraj 30 milijonih opravljenih ur dela na računalniku, je Madagaskar 2 končno pripravljen, da obiskovalce kina in ljubitelje risank nasmeji, malce pouči in jih za poldrugo uro popelje v čarobni svet prvinske Afrike, od koder niso prišli samo naši junaki, temveč nenazadnje tudi človek.

Komentarji

9.11. 2008 ob 16:46

sm že gledu

— matic
18.11. 2008 ob 17:51

kaj bo tudi v kopru

— no_name
22.11. 2008 ob 0:00

Ta fil'm je cool kako je kul pa še živali nastopajo u filmu!! ;)

— Zala
2.12. 2008 ob 17:43

kaj bo meybe tuii u Kopru sihronizirano??????
Upam da NEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drugače bo po mojem mnenju the best risanka x 3

— beverly hills chivava
5.12. 2008 ob 0:00

kaj to je na xpandu?

— tin
5.12. 2008 ob 0:00

a bo tole samo v sinhronizirani verziji slučajno? :-/

— bejba
5.12. 2008 ob 16:36

kaj pa podnaslovljena verzija?

— gloria
5.12. 2008 ob 16:36

Glede prikazanega filmčka, se mi zdi Madagaskar 2 špica-bomba:)!!!

— zancy
6.12. 2008 ob 0:00

NO JAZ MOREM REČT DA SEM GLEDAL SINHRO VERZIJO, PA MOREM REČT DA SO SE POTRUDLI PRI SINHRO. SPLOH ONI KRALJ LEMURJEV PA ŽIRAFA, NAJBOLJ PA SEM POGREŠAL OD ORIGINAL GLASOV CHRISA IN NJEGOVO ZEBRO.

— LEPOTEC
6.12. 2008 ob 14:25

Nisem še gledal tega filma, ga pa nameravam it gledat:)
Upam da bom zadovoljen-_-!!!

— Ž_A_N
8.12. 2008 ob 0:00

fikm je še kar ampak prvi del je bil boljši

— kramb
8.12. 2008 ob 0:00

"... Po skoraj 30 milijonih opravljenih ur dela na računalniku... "

Ce uporabimo preprosto matematiko, in racunamo zelo nizko urno postavko 10$ na uro, potem pomeni, da je le za racunalniski del film stal 300 mio $ ?

Ali pa po drugi strani. Ce je en clovek povprecno delal 8 ur na dan, vsak dan, brez dopusta celo leto, je na racunalnikih delalo 10.200 ljudi?

Kar hocem sporociti, je da se mi zdi stevilka pretirano visoka. Lahko preverite ponovno?

— Blaz
8.12. 2008 ob 0:00

Zavedli ste ugogega Cedota, ki je mislil da se podatek 30 miljonov ur v stavku "Po skoraj 30 milijonih opravljenih ur dela na računalniku, je Madagaskar 2..." nanasa na stevilo delovnih ur, ki jih je "programerska" ekipa porabila za izdelavo tega filma. Gre pa za tako imenovane "render hours", ki so nekaj popolnoma drugega, kaj tocno pa vam bo zaupal prijatelj google.

— []D [] []V[] []D
8.12. 2008 ob 17:39

Lahko bi bilo tudi s podnapisi!

— Zero
9.12. 2008 ob 0:00

če je sinhronizirano, igrajo pa klemen klemen, ana dolinar ... pol ni za gledat!!! lahko bi dal na spored še tistga k ma sam podnapise, glasovi pa so originalni! ta je namreč res dober!!!

— kr_neki
11.12. 2008 ob 16:15

A kdo ve, ali bo ta film na sporedu tudi nesinhroniziran??

— Krneki
11.12. 2008 ob 16:18

jkdfjk jdjh bdf n bbvjsf ujjdvm ujbjvncjsqp in jwdcn ebhvjnem djnvjermggvnb ipkdj b-đ

prevod v slo:

je fulll carski filem. jas bi ga se 1x sla ledat

— jnhgidwfn
14.12. 2008 ob 13:58

Film grem dans gledat amapak ce je Madagaskar 1 bil hud film bo
Madagaskar 2 se bolsi zato vam priporocam da ga greste gledat
:)

— Alen
16.12. 2008 ob 0:00 zvezdica

Zadevo sem si ogledal s punco. Če imaste otroke, in želijo tole videt in slišat, potem boste grdo presenečeni. Ogromno dialogov je nerazumljivih (celo za odrasle) zaradi čudnega spakovanja ali nerazumljivega dialekta igralcev, ki so hoteli da so glasovi slikoviti. Malce preveč so se potrudili!

— Andrej
16.12. 2008 ob 0:00

Škoda k ne pridejo v slovenijo z avionom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Ajaž
19.12. 2008 ob 13:31

upam da bo tut s podnapisi

— bitje
20.12. 2008 ob 14:47

vredno ogleda, najbolša risanka : D

— dea
21.12. 2008 ob 0:00

ful hudo

— marko1
21.12. 2008 ob 0:00

zakon film sem ga včeraj gledal

— I havent got name
21.12. 2008 ob 0:00

bil je zelo dobr film. najboljše je blo ko je pingvin rekel: AL LOHK KUŠNEM NEVESTO.

Lp, Eva Ana Majdič

— Eva Ana Majdič
21.12. 2008 ob 0:00

Prosim vas, da popravite neumno napako v članku. Ne vem od kod ste dobili podatek, da so na Madagascarju delali 30 milijonov ur, saj to znese 3422 let. Tudi če gledamo, da je na projektu delalo 1000 ljudi, bi vseeno en sam moral delati 30000 ur brez prestanka, kar pa nanese 3,4 leta (to bi pomenilo, da so Madagascar 2 začeli delati pred originalom).

— Jože
22.12. 2008 ob 0:00

a je to 2d ali 3d?

— Nina
22.12. 2008 ob 17:02

Zakaj pr streli pa v Kopru ne predvajajo s podnapisi te risanke?!?! Sm šla na net d si rezerviram vstopnico pa sm prov jezna zdej k vidm d je sam sinhronizirano!!! Šjit, v LJ bo treba. GRRR

— Biba
25.12. 2008 ob 0:00

Vedno me preseneti zasedba slovenskih igralce, za katere ne trdim da so slabi, ravno nasprotno ampak VEDNO SO ENi IN ISTI!!!!

— Jure
25.12. 2008 ob 13:28

to je v 2d samo da je v dvorani 3d!!!sem vpraso!!!:((((((skoda!!!!

— no name
31.12. 2008 ob 0:00

jst sm ze gledala madagaskarja pa je ful kul......mogoče bo še boljši v xpendu!!!!!lp

— taja
1.1. 2009 ob 0:00

cool film ampak ga nisem še gledala mi pa je sošolka vse povedala

cool film
XD

— sarchy
1.1. 2009 ob 0:00 zvezdica

Film sem si ogledal z prijatelji. Dialogi so nerazumljivi, kakor je napisal že Andrej, celo za starejše( odrasle ) in tudi nasploh so glasovi zelo popačeni. Zgodba se ne ujema s prevodom, saj se vidi, da ni film narejen za sinhronizacijo ali pa je slovenska neustrezna. Saj zaigrani glasovi res niso slabo, le težko se jih razume (pri nekaterih likih razumeš le pol stavka ali še manj ).
Ni ravno za starejše občinstvo.

— Matej014
1.1. 2009 ob 17:39

To sem gledala danes in film se mi je zdel zelo dober.Priporočam. PS:Tudi jaz bi ga šla še 1x gledati. :)

— Ana
2.1. 2009 ob 13:24

A lahko sam nek uprašam?Me zanima če so morde kkšni učinki kle?Mislm stoli č se premikajo pa to...k smo pr Beowulfu brezvez plačal učinke....Sam tko č ma kdo kej časa odgovort na to...Sej drgače bomo pa prašli tam...
tenx

— Mojca
2.1. 2009 ob 13:24

Res zelo dobra risanka priporočam ogled vsem našim najmlajšim.

— uroš
3.1. 2009 ob 13:58

sicer si filma še nisem utegnila ogledati sklepam pa da je ful C O O L!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— pink red girl
3.1. 2009 ob 18:15

Ali se splača iti v 3d - kako je z efekti?

— Taja
3.1. 2009 ob 18:17

midva s fantom sva si šla pogledat film..res nama je biu ureu in ušeč razn une vode k je špricala...skratka pršla sva do enga konflikta oziroma stave....no na koncu ko so vsi srečni in grejo proti sončnemu zahodu govori aleš(alex) martinu kako ga lahko od drugih loči že s tem ko ga pogleda v oči..a vndar ni popolnoma prepričan (to je zdj ta odločilna scena) in pogleda na njegovo rit(martinovo) ki je označena...z rdečimi ali zelenimi pikicami????? hvala za vsak odgovor

— NINA
4.1. 2009 ob 0:00

film je bil cool!pa fajn je blo k so se stoli premikal...ful dobr no...

— Živa
18.1. 2009 ob 0:00

Coolsko smešen je!!!
predlagam da ga pogledate!!ne bo vam žal

— Demi
20.1. 2009 ob 0:00

Ful ja dobr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— kikoi
23.1. 2009 ob 15:14

lepoooooo!!!!!!!!!!!!!

— tyasHa33
23.1. 2009 ob 15:14

cool je bil in še nekaj bi rada povedala...

love Matic Krope Lenarčič

— nasty<33
23.1. 2009 ob 15:15

Zadevo sem si ogledala s fantom. Če imaste otroke, in želijo tole videt in slišat, potem boste grdo presenečeni. Ogromno dialogov je nerazumljivih (celo za odrasle) zaradi čudnega spakovanja ali nerazumljivega dialekta igralcev, ki so hoteli da so glasovi slikoviti. Malce preveč so se potrudili! Zelo je lepo in mislim, da ga bom šla še enkrat gledat.

Leja_12let

— TTyyaassHHaa<<33
24.1. 2009 ob 13:47

FiŁm se mii FuuŁ kuŁ sm ga gleDala pa sm sE FuuŁ smejaŁa..
Je Paa bŁ za otroKee..x3

— Pika
25.1. 2009 ob 13:45

ZA NINO....Pikce so rdece :)

LP

— jst :)
31.1. 2009 ob 0:00

Filem bi bil bolj zanimiv, ce ne bi bil sinhroniziran!!!!!! Katastrofa so prevedli! Nikoli vec ne bi sla ga gledat v slovenscini! Pomojem je bolj zanimiv v Anglescini!!!!!!

— Naja
6.2. 2009 ob 20:45

film je zanc!!!!!!!!!

— ***cro***
11.2. 2009 ob 16:44

film je supeeeeeer! :)
že 1, del mi je biu zlo ušeč, ta je pa še boljši...
res vreden ogleda... za vse starosti!

— kr ena
12.2. 2009 ob 0:00

jaz pa sem zelo zadovoljen,otrok je bil zelo navdušen (5 LET),bili smo v xpanD dvorani -stoli-dobro da obstajajo še takši filmi,risanke,kjer tudi otrok resnično uživa,

— miha
24.2. 2009 ob 0:00

madagaskar je ful huda risanka ker se dogajajo smešne in žalostne stvari,muzika je zelo ok.tut igralci so ok.če bi šla gledat še enkrat bi ga zakotovo že znala povedati napamet ker je tako dober..ucena 5/5

— liza
26.2. 2009 ob 20:01

Dobra risanka ( sploh pingvini, legende ). Jst sm si pogledala v orginalu, ker nasploh nism ljubitelj sihnorizacije.
Ampak prvi deu je biu bolši. Bolj smešen in več je blo tiste dobre muske.
Poglejte si ga useen

— africa
6.3. 2009 ob 15:47

kako ste vi neumni saj ta film je prav dober vi pa govorite, da je nekaj zelo čuden ta film je profisionalen

— lepa zenska
27.4. 2009 ob 2:00

kol je madagaskar samo 3 je boljša kot 2

— lady gaga
16.5. 2009 ob 2:00

ne andrej in matej nimata prav sinhronizacija je izvrstna ravno tako kot film

— luka
16.7. 2009 ob 17:00

film sem, gledal odlična zgodba, meni je bolj všeč kot prvi del aleš,martin,milko in slavka se odpravijo nazaj v ameriko vendar se med letom pokvarijo motorji in letalo strmoglavi in pristanejo v afriki tam aleš spet vidi svojega očeta ki želi da opravi preiskuz zrelosti,tam spozna zlobnega zubo in njegovo ljubo mamo martin najde svojo čredo ,milko postane nov afriški zdravnik in slavka najde novo ljubezen moto moto seveda pa nesmemo pozabiti na pingvine ,kralja julija in babico ki nas vse zabavajo

— grranpor
28.10. 2009 ob 13:01

EVRI BADI DENKSTOR HAHAHAHHAHA-IN REČEJO ŠE- TA JE PA HUDATILE PRJATLI SO PA RES SMEŠNI PRJATLI

— GALA LOLIPOP
4.1. 2010 ob 17:03

jst grem pa zdej januarja gledat. u kolosej ss familijo

— xxxxxx
4.1. 2010 ob 17:08

najbrž je ful dobr film,ker je že madagaskar 1 dobr .zato sklepam da je madagaskar 2 še boljši!

— xxxxxx
8.6. 2010 ob 14:41

čudn, men je pa sinhronizacija res vrhunska, original pa čisti dolgčas.

— petsi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.