Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Madagaskar 2 (podnapisi)

animirana družinska komedija
Še vedno skupaj. Še vedno izgubljeni.
Podnapisi
Na sporedu od: 11.12.2008, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Etan Cohen
V nadaljevanju avantur prijateljev iz newyorškega živalskega vrta, ki so se po spletu nenavadnih okoliščin znašli na Madagaskarju, se druščina s pomočjo iznajdljive tolpe neustrašnih pingvinov odpravi nazaj v civilizacijo. Toda njihovo letalo zdrži le do Afrike, kjer občutijo pravo surovost divjine: prijazni lev Aleš se mora spopasti z resničnim kraljem živali, zgovorna zebra Martin in prestrašena žirafa Milko se soočita z divjimi človeškimi lovci, ležerni povodni konj Slavka pa je deležna vsiljivega dvorjenja samovšečnega afriškega zapeljivca.
Glasbeni video MOVE IT

  Izvirna zasedba Slovenska zasedba
Aleš Ben Stiller Marko Potrč
Martin Chris Rock Klemen Klemen
Milko David Schwimmer Janko Petrovec
Slavka Jada Pinkett Smith Ana Dolinar
Kralj Julij Sacha Baron Cohen Jure Mastnak
Zuba Bernie Mac Roman Končar
Makunga Alec Baldwin Danijel Bavec
Mama Sherri Shepherd Maja Končar
Moto Moto will.i.am Sebastjan Cavazza
Nana Elisa Gabrielli Zvezdana Mlakar
Mare Cedric the Entertainer Branko Završan

Izvedba slovenske sinhronizacije:

režija Jernej Kuntner
prevod Vesna Žagar
tonska tehnika Luka Per
kreativna svetovalka Jody Toll
sinhronizacija Studio Ritem

O zgodbi

V težko pričakovanem nadaljevanju uspešnice Madagaskar, v kateri se lev Aleš, zebra Martin, povodni konj Slavka, žirafa Milko in četica vojaško organiziranih pingvinov znajdejo na Madagaskarju, se junaki zdaj odločijo, da so bili dovolj dolgo na dopustu in da je čas, da se vrnejo v New York. Pingvini mojstrsko (no, ja, recimo temu tako) popravijo staro strmoglavljeno letalo in vsa družba, skupaj s kraljem Julijem, ki hoče osvajati nove dežele, in njegovo desno roko Maretom odleti z otoškega raja. Načrt je tako nor, da je skoraj izvedljiv, a seveda ne gre vse kot po maslu. V zraku ostanejo samo tako dolgo, da preletijo morsko ožino do najbolj divje celine na svetu - Afrike. Tam v živalskem vrtu vzgojena druščina prvič sreča svoje na svobodi živeče sorodnike ... nekdo med njimi celo dobesedno. Izkaže se, da je letalo strmoglavilo ravno v rezervatu, od koder so že dolgo tega lovci odpeljali malega levčka Aleša.

O produkciji

Po izjemnem uspehu Madagaskarja, ki je avtorje sicer izjemno razveselil, ne pa tudi presenetil, je bilo jasno, da bo nekega dne na platna prišlo njegovo nadaljevanje. Pravzaprav so o drugem filmu začeli razmišljati še preden je prvi film osvojil srca gledalcev. Ko so ustvarjalci filma potovali na evropsko premiero, so že na letalu začeli sestavljati drugo zgodbo, ki nadaljuje temo "ribe na suhem", čeprav se živali iz živalskega vrta znajdejo v Afriki, kamor naj bi sodile in kjer naj bi se počutile najbolje.

V srcu filma je Aleševa zgodba. Lev končno spozna svoja prava starša, ki pa sta povsem drugačna od njega. Aleš je kralj New Yorka, zabavljač in nastopač, zvezda ... to pa niso veščine in vrline, ki ti v afriških savanah kaj dosti koristijo. Osrednjo zgodbo pa podpira in dopolnjuje kopica dodatnih. Martin, ki si je vedno želel živeti v čredi, jo zdaj najde. Ampak ... vse zebre so do pike (bolje rečeno do črte) take kot on. Slavka, ki je že pred prihodom v Afriko razmišljala, da bi bil čas za resno zvezo, je odkrila pravega kandidata, ki bi ji lahko uresničil to željo. Milku se ponudi idealna služba, postane namreč savanski padar, poleg tega pa začne očitneje kazati, kakšna čustva goji do Slavke. Seveda je malce prepozen, kjer je bohotno lepotico očaral že nekdo drug.  Čisto svoji zgodbi, ki se duhovito prepletata z ostalimi, pa imajo tudi pingvini in kralj Julij, ki vse do konca filma še vedno misli, da so res pristali v New Yorku, in je malce razočaran nad tem, kakšna zanemarjena luknja je tako opevano in hvaljeno mesto.

Vsaka od zgodb ima globlje sporočilo. Aleševa govori o razlikah in sprejemanju drugačnosti, o prilagajanju in razumevanju drugih kultur. Martinova je ravno nasprotna, sprijazniti se mora s podobnostjo in z dejstvom, da, čeprav je vsako bitje edinstveno, le ni tako zelo edinstveno, kot si nekateri domišljajo. Čeprav se mu uresniči želja, da bi bil med gručo enakih frajerjev, kot je sam, nazadnje le spozna, da so razlike med nami tisto, kar bogati skupino. Milko v skrajnem hipohonderskem trenutku v sebi odkrije pogum, za katerega sploh ni vedel, da se skriva v njem. Slavka pa se sooča z značilno žensko dilemo - kateri je pravi. Je to očarljivi, zapeljivi, neskončno privlačni lomilec src, ki je na prvi pogled skoraj božji dar vsaki zaobljeni dami njene vrste? Ali pa bi bilo mogoče bolje pozabiti na predstave, ki si jih vsako dekle ustvari o princu iz svojih sanj, in pogledati malo širše, morda upoštevati koga, ki na videz ni zapeljivec, ob katerem se ti zašibijo kolena, ampak te zares ljubi?

V tokratnem filmu vidimo tudi nekaj utrinkov iz otroštva naših glavnih junakov. Za nekaj besed, ki jih spregovorita mali Aleš in mala Slavka, so uporabili kar njuna otroka. In ker pri otrocih nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, so bili tehniki pripravljeni in so snemali vse, tudi vmesne komentarje, stokanje in še kaj, kar se je slišalo iz tonske kabine. Stillerjev sin Quinlan ni bil vajen visokega stola, na katerem sedijo igralci, ni mu bilo prijetno, zato je začel najprej cmihati, nato jokati in klicati očka. No, zdaj veste, kdaj so posneli stoke in tarnanje malega Aleša. Ne med samim snemanjem ampak medtem, ko se je fantič pritoževal in klical očka. Malo Slavko pa je odigrala Jadina hčerka Willow, ki je že dovolj velika punca, da se je znala zabavati in med snemanjem njenega besedila je bilo v studiu slišali veliko smeha.

Da so ustvarjalci ujeli pravi duh Afrike, so odšli na safari. Nekaj dni so se vozili po planjavah s džipi in spali v šotorih. Vsrkavali so zvoke in podobe, ki so se jim ponujale pred očmi. Mogočnost neba, ravnino zemlje, zebre, ki se v sončnem zahodu kot silhuete sprehajajo po savani, raznovrstnost živali ob napajališču ... Za razliko od prvega Madagaskarja, kjer smo junake videli obdane z bujno džunglo, jih tokrat vidimo v odprtem prostoru, na ravnici, kjer imaš občutek, da lahko vidiš do konca sveta in še naprej.

Po skoraj 30 milijonih opravljenih ur dela na računalniku, je Madagaskar 2 končno pripravljen, da obiskovalce kina in ljubitelje risank nasmeji, malce pouči in jih za poldrugo uro popelje v čarobni svet prvinske Afrike, od koder niso prišli samo naši junaki, temveč nenazadnje tudi človek.

Komentarji

14.11. 2008 ob 0:00

to!! verzija s podnapisi! hvala kolosej :)

— ggg
15.11. 2008 ob 0:00

kul film js sm ga ze gledu

— rolkar
19.11. 2008 ob 0:00

ful kullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll risankaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

— sara
25.11. 2008 ob 18:06

film je super.
vreden ogleda, še boljši od prvega dela.

— tai
4.12. 2008 ob 0:00

komi čaka madagaskar

— ju13
7.12. 2008 ob 0:00

super je... kak majo dobre fore. haha :)

— Samy
7.12. 2008 ob 0:00

Ovaj film se mi je baš ušeč bio. Dobar je in smešan. Ja i moja prijateljica gledali in bi ga šenkrat radi zelo. Bil zelo dober.

Oprostit me za napake!

— Branka Junčić
7.12. 2008 ob 0:00

ta film je ze osmga drgc

— candy
8.12. 2008 ob 17:37

Zelo dobra risanka, nadvse pa moram pohvalit Kolosej, da je ohranil trezno glavo in dal na spored samo sinhonirizirane verzije. To bi bila polomija, ker, roko na srce, nihče (razen naših najmljaših) ne želi slovenskih glasov v risankah, kaj šele filmih. Sicer pa sproščujoča animiacija za popestritev večera. Pingvini so zakon! XD

— Marogica
11.12. 2008 ob 0:00

film je ful hud.

priporočam!

— nud
12.12. 2008 ob 0:00

kako zelo zanimiv film navdušen sem jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?

— janij
12.12. 2008 ob 0:00

Haha crkovala sem od smeha!

— Tatarina
12.12. 2008 ob 15:00

movie je biu svetouen. res nimam prou nč proti, vndar je bilo malce preglasn.

— iksika
14.12. 2008 ob 13:57

SUPER IGRA

— MARTIN
18.12. 2008 ob 16:54

Ful dober film se že veselim

— Mardag
21.12. 2008 ob 15:18

Več sem pričakoval od filma-premalo je smeha. Humor rešujejo pingvini in babica

— Tomi
23.12. 2008 ob 16:00

Danes sem si ogledal ta film in morem rečt,da je SUPER! Še boljši od prvega dela. Zahvala Koloseju,da je dal na spored tudi verzijo filma s podnapisi,ker filmi sinhronizirani v našem jeziku so velika polomija. Lp

— Matej
28.12. 2008 ob 13:23 zvezdica

Film je super.Je zabaven , smešen , odličen ...Skratka ima use kar dober film potrebuje.Šel sem ga gledati s podnapisi in se mi je zdel super.Priporočam ga vsem ,ki imajo radi dobre filme in tistim ,ki se radi nasmejijo zabavnim filmom.Zdi se mi ,da je celo malo boljši kot prvi film kar se redko zgodi ,srečno,novo leto 2009

— Novo leto
28.12. 2008 ob 13:25

Film je super.Je zabaven , smešen , odličen ...Skratka ima use kar dober film potrebuje.Šel sem ga gledati s podnapisi in se mi je zdel super.Priporočam ga vsem ,ki imajo radi dobre filme in tistim ,ki se radi nasmejijo zabavnim filmom.Zdi se mi ,da je celo malo boljši kot prvi film kar se redko zgodi ,srečno,novo leto 2009

— Novo leto
28.12. 2008 ob 17:51

TA RISANKA MI JE PA ZNANA AMPAK JE KR ZANIIMAIVA PA SMEŠNA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

— NISEM ŠE TE RISANKE GLEDALA NIKA
28.12. 2008 ob 17:55

ojoj ful kol risanha

— rada mam kolosej
30.12. 2008 ob 0:00

ful je fajni.

— amadeja
31.12. 2008 ob 0:00

men je biu res ful hud film......tok se že neki cajta nism meju. uglaunm priporočam ga vsem, ki so si ogledal tut pru del......uni pingvini ga še zmer ownajo xD

— ......
1.1. 2009 ob 0:00

hehehe puna smešne so stare pa fajn po ducne

— YanncO
9.1. 2009 ob 0:00

odštekan film nasmejiš se da crkneš :) najbolj odtrgani so pa seveda pingvini :):)

— Matej
27.1. 2009 ob 0:00

hudoooo

— ona
30.1. 2009 ob 10:35

film je res supr zlo mi je ušeč.Priporočam ga usm k ga se niso gledal tko da nehite lenart pa si nabaute vstopnc!!!! čawčaw

— nikita
25.6. 2009 ob 12:09

ni preveč dobro niti preveč slabo. drugač je cccccccccccccccccccccccccoooooooooooooooooooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllllllll

— ida
20.8. 2009 ob 16:30

kul

— klemen
24.8. 2009 ob 11:52

ta j biu pa full dobr...
sm šla gledat

— ninči
27.12. 2009 ob 9:05

megatastično

— nik
28.3. 2011 ob 20:01

ful dobr

— rihanna

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.