Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Madagaskar 3 (podnapisi)

animirana družinska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 9.8.2012, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2012
Država: ZDA
Scenarij: Eric Darnell, Noah Baumbach
V nadaljevanju živalskih prigod se pogumni lev Aleš, čudaška zebra Martin, boječa žirafa Milko in odločni povodni konj Slavka odpravijo v Monte Carlo, da bi našli pingvine in z njihovo pomočjo odleteli nazaj domov, v newyorški živalski vrt. Kaos, ki ga ob tem povzročijo, jim na glavo nakoplje srd neizprosne konjederke DuBois, zato se na begu preko Evrope skrijejo med vagone potujočega cirkusa. Toda nastopajoče živali niso navdušene nad prišleki, zato si morajo prijatelji izmisliti osupljive cirkuške točke, ki bodo navdušile gledalce.

O produkciji

Ko se domov vračaš po najdaljšem možnem ovinku...

V tretjem delu uspešne in priljubljene franšize so Aleš, Martin, Slavka in Milko trdno odločeni, da se bodo končno vrnili v živalski vrt v Centralnem parku v New Yorku. Pri tem iz Afrike naredijo ovinek čez Evropo, saj morajo najprej poiskati še pingvine in opice, ki so s prebrisano taktiko in nekaj odločnosti skoraj obrali igralnico v Monte Carlu. Ampak kaj hitro jih odkrijejo in živalim je od tistega trenutka za petami neizprosna policistka iz Urada za divjačino Chantal Dubois. Poleg tega, da ne prenese živali na prostosti, je navdušena, ker se ji bodo izpolnile dolgoletne sanje - na steno svoje pisarne bo lahko obesila levjo glavo. Naši junaki k sreči najdejo odlično skrivališče, zatečejo se v cirkus. In medtem ko skušajo skupaj s cirkusanti priti v New York, še popolnoma spremenijo njihov nastop.

Tako prva uspešnica iz leta 2005 kot njeno nadaljevanje iz leta 2008 sta dokazali, da je Madagaskar komedija z veliko akcije, predvsem pa dobro zasnovana zgodba z univerzalno temo, ki jo občinstvo zlahka razume in sprejema. Vsak film se je podal v nov kraj in v nova vprašanja in tretji del ni nič drugačen. In pri vsakem so se držali znamenitih Emersonovih besed: Življenje je potovanje, ne cilj.

In naše junake je pot najprej ponesla iz New Yorka na Madagaskar, nato z Madagaskarja v Afriko, zdaj pa iz Afrike v Monte Carlo, Rim, London in naposled še v njihov ljubljeni in pogrešani New York.

Poleg tega, da je ta film scenografsko obsežnejši od prejšnjih dveh, je tudi prvi v nizu, ki je posnet v 3D tehniki.

Kdo ne mara cirkusa?

Po zaslugi spretnih šimpanzov je ob koncu drugega filma njihovo zdelano letalo spet usposobljeno in tako lahko opice s pingvini odletijo na kockarski dopust v Monte Carlo. Na začetku tretjega filma naletimo na glavne junake, ki so se že krepko naveličali čakati, kdaj se bodo kockarji vrnili domov, zato se odločijo, da bodo šli ponje. Ampak seveda se zaplete. V igralnici povzročijo kaos in vzbudijo bes zagnane lovke na divje živali - capitaine Chantal Dubois. Zagrizena Francozinja pa ni navadna policistka. Ko jo človek opazuje, se mu zdi kot križanec med lovskim psom in Cruello De Vil, s kančkom Edith Piaf za dobro mero. Ne zadošča ji ujeti živali. Na vsak način hoče pisarno okrasiti z Aleševo glavo.

Po divjem pregonu po ulicah Monte Carla se glavni junaki za las izmaknejo zagrizeni policistki in čisto po naključju naletijo na cirkuški vlak. Cirkuške živali jih po nekaj prikrojevanja resnice sprejmejo medse, čeprav temu nasprotuje njihov vodja Vitalij.

Na vlaku spoznamo pestro paleto novih likov. Vitalij je sibirski tiger in nekoč glavna zvezda cirkusa. Prostodušni morski lev Stefano od nekdaj sanja, da bi se izstrelil iz topa. Eksotična jaguarka Gina si želi na trapez. Družbo jim delajo še molčeča medvedka Sonja, trop britanskih psov in očarljive španske kobile.

Pred Alešem, Martinom, Milkom in Slavko se nenadoma odpirajo nove pustolovščine. Odkrivajo nove talente in premagujejo nove ovire. Največja je seveda dejstvo, da je cirkus Zaragoza slabši kot zanič. In če hoče oditi na ameriško turnejo, ki ga bo popeljala tudi v New York, morajo cirkusanti popolnoma spremeniti svoj pristop.

S skupnimi močmi sestavijo nove točke. Pri tem se filmski ustvarjalci niti malo niso omejevali s tem, kaj je v cirkusu zares mogoče in izvedljivo. Domišljiji so prepustili prosto pot in do konca izkoristili možnosti, ki jih ponuja 3D tehnika. Pravzaprav so predstavljene točke celo namenoma nemogoče.

Da bi njihove točke delovale kar najbolj osupljivo, so si ustvarjalci ogledali nastop Cirque du Soleil, ki velja za najbolj noro in izvirno cirkuško skupino na svetu. Nato so cirkuške točke v risanki premaknili še korak naprej in šli še v večjo skrajnost.

Seveda pa v cirkusu ne nastopajo več samo cirkusanti. Pridružijo se jim tudi naši stari znanci, ki nenadoma odkrijejo, da jim letenje po zraku in ples na vrvi visoko nad areno ponuja več svobode, kot so si predstavljali. In da je njihov priljubljeni živalski vrt v resnici precej drugačen, kot so si ga predstavljali. V njihovih mislih je bil cilj, ki so si ga iz meseca v mesec bolj olepševali, postal jim je ideal, v resnici pa je po tako dolgem času na prostosti veliko razočaranje.

Se bodo pripravljeni odreči svobodi, novim prijateljstvom in ljubeznim, da bi se vrnili domov?

Glasovi

Slovenska sinhronizacija

Studio: Studio Ritem

Prevod:Vesna Žagar

Režija: Jernej Kuntner

Lik Izvirni glas Slovenski glas
Aleš (Alex) Ben Stiller Marko Potrč
Dubois (Captain Chantel DuBois) Frances McDormand Lara Jankovič
Gina (Gia) Jessica Chastain Nina Ivanič
Slavka (Gloria) Jada Pinkett Smith Ana Dolinar Horvat
Kralj Julij (Julien) Sacha Baron Cohen Jure Mastnak
Kovalski (Kowalski) Chris Miller Andrej Murenc
Martin (Marty) Chris Rock Klemen Klemen
Milko (Melman) David Schwimmer Janko Petrovec
Kapitan (Skipper) Tom McGrath Jan Bučar
Stefano (Stefano) Martin Short Rok Kunaver
Vitalij (Vitaly) Bryan Cranston Gorazd Žilavec

Komentarji

20.5. 2012 ob 9:53

Upimo da bo dobr

— En
23.5. 2012 ob 20:05

upam

— , mbn
28.5. 2012 ob 18:54

huda

— american pie
1.7. 2012 ob 13:00

can't wait model :)

— ena
3.7. 2012 ob 21:05

ta film bo top :D

— :)
8.7. 2012 ob 12:05

pa ne že spet ..

— ---
10.7. 2012 ob 14:26

fullll hudooooo .......

— maša
12.7. 2012 ob 10:02

upam da bo hudo...

— b.b
16.7. 2012 ob 21:23

pomojem je dobr

— nusa
22.7. 2012 ob 19:34

cool mislm no ..... saj je vse eno

— niko
23.7. 2012 ob 20:43

nepozabna dogodivscina super bo komaj cakam da si ogledam

— madagascar
24.7. 2012 ob 9:38

Upam da bo Coolll ............. sej ze tko in tko zgleda da bo Cooollll

— Didi..
4.8. 2012 ob 18:22

Vidla sem reklamo in film je fantastičen

— Tara *
10.8. 2012 ob 22:08

Komi čakam da ga videm

— Naja
24.8. 2012 ob 11:54

a kdo ve če so v 3d tud podnapisi??

— kiki
20.2. 2013 ob 12:05

top film

— -noob

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.