Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Mačje pokopališče

Pet Sematary
grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 4.4.2019, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Stephen King, David Kajganich, Jeff Buhler
Zdravnik Louis Creed (Jason Clarke) se s svojo ženo Rachel (Amy Seimetz) in dvema otrokoma Gageom in Ellie preseli iz velikega mesta na podeželje. Ko se družina nastani v veliki hiši, kmalu spozna, da je blizu njihovega novega doma pokopališče za domače živali, ki je na mestu starodavnega grobišča. Spoznajo soseda Juda Crandalla (John Lithgow), ki jih opozori na avtocesto blizu njihove hiše, po kateri tovornjaki ves čas drvijo. Ko njihovo mačko zbije tovornjak, se Louis odloči, da jo bo pokopal na skrivnostnem pokopališču, ki pa zagotovo ni tisto, kar se zdi na prvi pogled. Creedovi spoznajo, da je včasih smrt boljša.

Na velika platna prihaja grozljivka Mačje pokopališče, ki je nastala po istoimenskem romanu ameriškega pisatelja Stephena Kinga. Film sta režirala Kevin Kölsch in Dennis Widmyer, scenarij napisala David Kajganich in Jeff Buhler, v glavnih vlogah pa se predstavijo Jason Clarke, Amy Seimetz in John Lithgow.

ZANIMIVOSTI:

  • Zgodba je že bila prikazana v filmu, in sicer leta 1989.
  • Idejo za zgodbo je mojster grozljivk Stephen King dobil, potem ko je mačka njegove hčerke poginila na avtocesti blizu njihovega doma. Mačkino ime Smuckey se v romanu pojavi na grobu na pokopališču.

Komentarji

13.10. 2018 ob 21:56

Ne maram grozljivk, ampak to pa moram it gledat - komad of Ramones se mi konstantno vrti po glavi...

— mmm
27.10. 2018 ob 15:23

Grozljivka mojega otroštva

— mrky
24.5. 2019 ob 17:26

Kr dobr, sm gledu ..

— Fuf

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.