Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Mačeta ubija

akcijska kriminalka
Podnapisi
Na sporedu od: 10.10.2013, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2013
Država: ZDA, Rusija
Jezik: angleščina
Scenarij: Marcel Rodríguez, Robert Rodriguez, Kyle Ward
Režiser vrtoglavih akcijskih spektaklov Desperado, Mesto greha in Planet terorja nadaljuje zgodbo nekdanjega mehiškega policista Mačete, ki ga pri obračunavanjem z zločinci ni strah prestopiti na drugo stran zakonov. Ko svetovni mir začne ogrožati preračunljivi trgovec z orožjem Luther, se Mačeta odzove pozivu predsednika ZDA in neustrašno sprejme neusmiljen boj na življenje in smrt, kjer kri teče v potokih, nevarnost pa preži za vsakim vogalom.

Potem ko je izgubil svojo partnerko Sartano v krvavi operaciji tihotapljenja orožja, se novopečeni ameriški državljan Machete na ukaz predsednika odpravi na smrtonosno misijo. Pošljejo ga v Mehiko, kjer naj bi vodji kartela, Mendezu the Madmanu, preprečil raketni napad na Washington.

Machete izsledi Mendezovo skrivališče, kjer ugotovi, da je daljinski upravljalnik rakete vgrajen ob Madmanovem srcu. Če ga želi razorožiti, mora Machete napadalca živega privesti v Ameriko. Pot mu prekrižajo številni krvoločneži, ki imajo nalogo pokončati Mendeza. V Ameriki Machete Mendeza preda ekscentričnemu trgovcu z orožjem, milijarderju Lutherju Vozu, ki je edini sposoben razorožiti raketo.

Machete ugotovi, da je Voz tisti, ki je Mendezu prodal raketo, saj želi uresničiti svoj načrt in z vesoljskim orožjem ustvariti globalno anarhijo. Da bi onemogočil Voza, Machete na pomoč pokliče svoje stare prijatelje, tudi Luz, ter nove zaveznike, med drugim miss San Antonia, ki igra vlogo lepotice podnevi in vlogo morilke ponoči. V edinstveni akcijski pustolovščini, v lovu za neizprosnim napadalcem, je mogoče prav vse!

Izjava režiserja Roberta Rodrigueza

Mačeta ubija je celovečerec, v katerem je protagonist Machete prikazan kot veliki junak. Njegov sicer neustrašni lik v predhodnem filmu Mačeta sem želel popeljati na veliko višjo raven. Vedno sem bil navdušen nad razvojem lika Ramba, ki je po manjšem, a dobro sprejetem filmu, vselej pridobival na veljavi. Rambo: First Blood Part II je bil tako po zaslužku štirikrat uspešnejši od prvenca te serije, First Blood.

Film bo nagrada ogromnemu številu oboževalcev, ki so si uvodni film ogledali kar doma in težko pričakujejo nadaljevanje, z vtisom visokoproračunskega akcijskega filma pa bo privabil tudi številno novo občinstvo. Vključeval bo mnogo napetih akcijskih prizorov, polnih presenečenj. K filmu pristopam kot k visokoproračunskemu filmu, ki bo pravo nasprotje prvemu filmu. S tehnologijami in tehnikami, kakršne sicer uporabljam pri svojih večjih celovečercih, sem ustvaril veliko akcijsko filmsko estetiko, ki je odlična podlaga za obsežno zgodbo.

V celovečercu Mačeta ubija bo vse večje in boljše: večja igralska zasedba, drznejši in razburljivejši prizori, boljši efekti, večji proračun.

Komentarji

20.9. 2013 ob 16:55

Komaj čakam!! Prvi je bil fenomenalen!!!!

— Cartman
21.9. 2013 ob 19:52

Gagaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa *_____* <3

— littlemonster
26.9. 2013 ob 19:48

To bo svetouno! Prvi grem gledat! <3

— xoxo
30.9. 2013 ob 19:43

še hujša zasedba ka v plačancih, ma da je res tok dobr al pa še bolši od prvega dela

— sdsd
5.10. 2013 ob 23:40

Machete Rules!

— alex
5.10. 2013 ob 23:42

Machete rules!!!

— Alex
10.10. 2013 ob 20:04

Komi cakam machete kills in space!

— nobady
11.10. 2013 ob 13:56

Prvi film je biv taka pravljica da mi je šlo na bruhanje ko sm ga gledu. Tipično Ameriško sranje

— Baja
12.10. 2013 ob 12:58

LADY GAGA!!! PAWS UP!!

— JakobMonster
13.10. 2013 ob 16:04

komi cakamm d ga vidm :)

— gaga *.*
17.10. 2013 ob 21:25

KAJ PA V MARIBORU NE BO FILMA?!?!?!?!?!?!?!

— Cartman
21.10. 2013 ob 15:47

V kolikor nisi Američan, odsvetujem ogled.

Ko sem odhajal iz dvorane, sem se sam sebi smejal, kakšen kreten sem, ker sem šel gledat ta film.

— Klemen
27.10. 2013 ob 18:28

Hja, Klemen js se tebi smejem ker si skritiziral ta cool film. :)

— koki
1.11. 2013 ob 9:07

ZAKA V LUBLAN NI VEČ FILMA!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????

— ????????
21.11. 2013 ob 11:15

poslal sem na kolosej info kdaj bo film predvajan, pa sem dobil nazaj da je že bil in da ga ne bo več. in js sm ga zamudu.. faaak

— yabuk

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.