Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Loving

biografska romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 26.1.2017, Kolosej Ljubljana
2h 3min / 123min
Leto: 2016
Jezik: angleščina
Scenarij: Jeff Nichols
Režija: Jeff Nichols
Richard in Mildred se porocita iz globoke ljubezni. Toda piše se leto 1958 in virginijske državne oblasti nimajo posluha za rasno mešane zakone. Neke noci vdrejo v njun dom, ju spravijo za zapahe in nato izženejo iz države. Zakonca se zateceta v Washington in sprožita sodni postopek proti zvezni državi Virginiji. Ko njun primer doseže vrhovno sodišce, postane jasno, da ne gre vec samo za vprašanje njunega bivališca, temvec za pravice vseh rasno mešanih parov v ZDA.

Rahločutna oda ljubezni, ki se vselej rodi enaka

Film, ki ga je po resničnih dogodkih posnel Jeff Nichols, je nežna oda ljubečemu paru, ki je sredi minulega stoletja s tihim bojem za pravico postavil nov mejnik boja za državljanske pravice v ZDA. Ko se Richard in Mildred leta 1958 poročita, s tem vznemirita virginijske državne oblasti, ki ju sprva spravijo za zapahe, nato pa izženejo iz države. Zakonca Loving se zatečeta v Washington in sprožita sodni postopek proti zvezni državi Virginiji. Ko njun primer doseže vrhovno sodišče, postane jasno, da ne gre več samo za vprašanje njunega bivališča, temveč za pravice vseh rasno mešanih parov v ZDA.

Zanimivost:Film je na premieri v Cannesu prejel stoječo ovacijo.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.