Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Lovec: Zimska vojna

pustolovska domišljijska akcija
Podnapisi
Na sporedu od: 21.4.2016, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin
V predzgodbi osupljivega boja med Sneguljčico in lovcem Ericom, ki sta porazila zlobno kraljico Ravenno, spremljamo njeno trdosrčno sestro Freyo, ki si na daljnem severu zgradi svoje lastno ledeno kraljestvo. Od svojih najboljših vojščakov zahteva, da sledijo njenemu zgledu in se odpovejo ljubezni. Njenim ukazom se upreta najboljša bojevnika Sara in Eric, toda njuna odločitev ima tragične posledice. Po Ravenninem porazu se Freya odloči znova sestaviti sestrino čarobno ogledalo, s tem pa ponovno obudi temačne sile, ki se jim lahko združeno upreta le neustrašna Eric in Sara.

Ogledalce, ogledalce na steni povej … katera najzlobnejša v deželi je tej?

V zadnjih letih smo lahko občudovali kar nekaj sodobnih priredb klasičnih pravljic. Ena takšnih je bila tudi Sneguljčica in lovec, ki nas je leta 2012 navduševala s precej bolj temačno in na trenutke zloveščo preobleko. Glavni trikotnik je tedaj povezoval Sneguljčico, zlobno kraljico Ravenno in njenega lovca Erica, katerih pripoved pa še zdaleč ni zaključena. Da bi namreč bolje razumeli nevidne niti, ki so stkale njihove usode, bo poskrbel prihajajoči film Lovec: Zimska vojna, ki služi tudi kot predzgodba omenjenega spektakla. Iz prvotne zasedbe se vračata oskarjevka Charlize Theron in postavni Chris Hemsworth, v novem poglavju fantazijske sage pa se jima bosta pridružili tudi odlični Jessica Chastain kot lovčeva prepovedana ljubezen ter Emily Blunt kot ledena kraljica. Za piko na i velja omeniti, da za filmom ponovno stojijo producenti fantazijske zgodbe Zlohotnica (Maleficent). Boj za srečen konec, ki naj bi trajal do konca dni, se prične 21. aprila.

O ZGODBI:

Novo dih jemajoče poglavje fantazijske sage o Sneguljčici in lovcu nam bo razkrilo, kako globoko in nevarno sta prepleteni usodi lovca Erica in zlobne kraljice Ravenne.

Dolgo preden naj bi Sneguljčica za vedno uničila zlobno kraljico Ravenno, slednja v tišini opazuje, kako njena sestra, ledena kraljica Freya, zaradi srce parajoče izgube zbeži iz kraljestva. Na oddaljenem severu si zgradi lastno kraljestvo in v osami veličastne ledene trdnjave zamrzne svoje srce. Desetletja posveti urjenju legije smrtonosnih lovcev, med katerimi sta tudi Eric in Sara.

In prav kraljičina najbolj cenjena bojevnika kljubujeta njeni poglavitni zapovedi, naj za večno otrdita svoji srci v tolikšni meri, da bosta nezmožna ljubiti. Njuna izdaja ima visoko ceno …

Potem ko Sneguljčica porazi Ravenno, Freya izve, da se je sestrino magično ogledalo izgubilo. Skliče svoje bojevnike in zaukaže, naj ji ga pripeljejo. Tedaj se še ne zaveda, da bo lahko z njegovo pomočjo obudila Ravenno.

Dvojna moč zastrašujočih temnih sil bi lahko pokorila celotno deželo, saj bi bili zlobni sestri skupaj preprosto nepremagljivi. Edino upanje leži v izgnanih lovcih Ericu in Sari, če se bosta le uspela ponovno najti in združiti v boju.

Komentarji

12.3. 2016 ob 17:56

I want this... I need this!

— SLOn
19.4. 2016 ob 21:08

komiiii čakaaam

— freya
2.5. 2016 ob 17:33

Brezčasna pravljica za odrasle, ki ima preobratov v scenariju toliko, kot je uporabljenih posebnih efektov, je vsekakor vredna ogleda. Odlična igra vseh vpletenih jo odlično dopoljnjuje. Edino namig, ki je prisoten v filmu, da se nobena zgodba zares nikoli ne konča, se mi je zdel nekoliko poceni. Kot bi hoteli reči: Hollywood potrebuje še eno franšizo. Sicer pa: vredno ogleda.

— jesse45613
8.5. 2016 ob 13:13

thor se ne more boriti v državljanski vojni, zato je našel drugo vojno

— vincenc
28.2. 2017 ob 8:28

Drgac je blo vedno "magic mirror on the wall" in ne "mirror mirror on the wall" oz. Ogledalce ogledalce na steni povej. Originalna risanka pravi "magic" ceproc se tega noben ne spomn glih.
#mandelaeffect

— Maj gad

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.