Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Lovec ubijalec

akcijski triler
Podnapisi
Na sporedu od: 1.11.2018, Kolosej Ljubljana
2h 1min / 121min
Leto: 2018
Jezik: angleščina
Scenarij: Arne L. Schmidt, Jamie Moss
Režija: Donovan Marsh
Globoko v Arktičnem oceanu kapitan ameriške nuklearne podmornice Joe Glass (Gerard Butler) dobi informacijo, da je prišlo do ruskega državnega udara, ki ogroža svetovni mir. Ruskega predsednika je namreč ugrabila skupina odpadnikov, ki skuša zanetiti tretjo svetovno vojno. Kapitan Glass mora s svojo posadko in s pomočjo vojaškega poveljništva sestaviti elitno skupino tjulnjev, da bi rešili ugrabljenega predsednika in ustavili novo svetovno vojno.

Gre namreč za zgodbo o reševanju ugrabljenega ruskega predsednika, kjer v ospredje postavlja kapitana in njegovo posadko ameriške podmornice.

V glavni vlogi kapitana se je preizkusil Gerard Butler, igrajo pa še oskarjevec Gary Oldman (Najtemnejša ura), Common (John Wick 2), Linda Cardellini (Maščevalci: Ultronova doba) in Toby Stephens (James Bond: Umri kdaj drugič).

Akcijsko srhljivko je režiral Donovan Marsh, scenarij pa sta po romanu Firing Point (2012) avtorjev Georgea Wallaca in Dona Keitha napisala Arne L. Schmidt in Jamie Moss.

 »Gre za klasično zgodbo, kjer pa je veliko akcije, precej zahteven zaplet in cela vrsta fantastičnih karakterjev, ki so junaki na različnih področjih. Razburljivo je bilo oživeti zgodbo o podmornici,« je povedal igralec Butler, režiser Marsh pa dodal: »Film Lovec ubijalec govori o izmišljenem dogodku, vendar bi se zagotovo brez težav lahko odvijal danes. Ruske in ameriške podmornice se ves čas lovijo, veliko člankov je že bilo napisanih o tem. A ker se dogaja globoko pod gladino oceanov, javnost za to ne ve veliko. In tako se začne naš film - dve podmornici se preganjata pod gladino, ko pride do nesreče, ki se hitro lahko sprevrže v vojno.«

ZANIMIVOSTI:

  • Besedna zveza HUNTER-KILLER označuje tip pomorskega plovila – podmornice, ki je zasnovan in opremljen za zasledovanje in uničenje sovražnih plovil.

Komentarji

30.1. 2019 ob 13:08

Naslov bi mogu bit morilec lovcev ne pa to hahahahah

— Hahahah

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.