Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Anja in Viktor

komedija, romantični, mladinski
Kolcni še enkrat zame!
Na sporedu od: 20.6.2002, Kolosej Ljubljana
1h 25min / 85min
Scenarij: Regner Grasten

Vsebina

Začenjajo se gimnazijska leta. Novo obdobje za negotovega Viktorja brez izkuđenj, ki se na prvi pogled nesmrtno zaljubi v leto dni starejšo Anjo.

Na prvi pogled se to zdi brezupen primer. Anja se dobiva s važičem Petrom, pravim Casanovo s športnim avtom in kosmatimi prsmi, Viktor pa se obnaša kot cepec in klati same neumnosti.

Toda Viktor je trdno odločen, da si bo pridobil naklonjenost svoje simpatije. Na srečo mu na pomoč priskočijo orjaški pajek in dva mulca, ki snemata film v slogu Dogme o Viktorjevem katastrofalnem ljubezenskem življenju. Vse to samo dokazuje, da lahko sanjaš o tem, da boš osvojil princeso in pol kraljestva, pa čeprav si bolj podoben belemu konju kot princu.

Film Anja in Viktor, ki si ga je v prvih dveh tednih ogledalo 450 000 ljudi, je režiral mlad igralec Tomas Villum Jensen, ki je bil nominiran za oskarja za film Ernst And The Light. Posnet je po mladinskem romanu Dennisa Jürgensena in na humoren način slika mladostniško ljubezen. Viktor ves čas sebe in druge vpleta v nezgode, toda njegova čustva so pristna - vprašanje je le, ali enako čuti tudi oboževana Anja.

Režija - Tomas Villum Jensen

Rodil se je leta 1971 na Danskem. Nastopal je že v več filmih: Fantje iz Saint Petrija (1991), Ukradena Pomlad (1993), Samo dekle (1995), Na Kitajskem jedo pse (1999). Za svoj kratki film Ernst og Lyset (1996) je bil nominiran za oskarja. Od takrat je režiral množico reklam in pomagal režiserju Sorenu Kragh-Jacobsnu. Film Viktor in Anja je njegov prvi celovečerni

Komentarji

6.8. 2010 ob 15:11

ookk ker bedn filmm

— lopera

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.