Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Najljubša

zgodovinska kostumska komična drama
Film je prejel 1 OSKARJA za NAJBOLJŠO IGRALKO V GLAVNI VLOGI!
Podnapisi
Na sporedu od: 10.1.2019, Kolosej Ljubljana
1h 59min / 119min
Leto: 2018
Jezik: angleščina
Scenarij: Deborah Davis, Tony McNamara
Novi film priznanega grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa s kar petimi nominacijami za ZLATI GLOBUS. Zgodba je postavljena nekoliko stoletji v preteklost in sledi kraljici Anni, eni izmed manj poznanih angleških monarhinj, ki je vladala v začetku 18. stoletja, in dogajanju na njenem dvoru. Kraljica je zelo slabega zdravja, tako fizičnega kot mentalnega. Anglijo tako iz njene sence vodi dama po imenu Sarah, kraljičina dobra prijateljica in izkušena manipulatorka. Vse poteka idilično, dokler na dvor ne prispe kraljičina sorodnica, bivša aristokratinja Abigail, ki zelo hitro postane kraljičina najljubša oseba.

Komentarji

7.1. 2019 ob 19:01

Film smo si ogledali že decembra in nas je navdušil. Hudomušno prikazuje, kako približno je nekoč bilo na dvorih - in pravzaprav še danes v odnosih.

— pupa
9.1. 2019 ob 11:35

Pravkar objavili nominacije za Bafte.
Film jih je prejel 12. Odlično.

— Marko

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.