Kolosej

Ljubezen v steklenički

Message in the Bottle
Na sporedu od: 22.4.1999, Kolosej Ljubljana
Scenarij: Jeffrey Beecroft
Režija: Luis Mandoki
vsebina | igralci |

Vsebina:

Theresa Osborne počitnikuje na Cape Codu, ko naleti na steklenico, v kateri je sporočilo, ki bo spremenilo njeno življenje... kajti Theresa se bo zaljubila v moškega, ki ga sploh še ni nikoli srečala. Vse to se zgodi na počitnicah, ki jih Theresa preživlja sama, medtem ko je njen sin Jason na obisku pri očetu. Ko se Theresa sprehaja po samotnem predelu obale, odkrije steklenico, v kateri se nahaja bridko, iskreno pismo s preprostim podpisom G. Poetičnost in hrepenenje, ki preveva pismo, primorata Thereso, da se odpravi poiskat avtorja pisma. Nazadnje prispe v Severno Karolino, kjer sreča ladjedelca Garreta Blakea. Po smrti svoje žene je Garret postal samotar in ohranja stike samo s svojim očetom Dodgeom, ki skuša svojega sina iztrgati stran od spominov na ženo. A sedaj se v mestu pojavi ženska z imenom Theresa in počasi vstopa v Garretovo življenje. Message in the Bottle so posneli po romanu Nicholasa Sparksa, gre pa za romantično pripoved o izgubljeni in najdeni ljubezni, v kateri igrajo tudi John Savage, Illeana Douglas, Robbie Coltrane in Jesse James.

Igralci

KEVIN COSTNER (Garret Blake/ producent) je s Pleše z volkovi dokazal, da je izjemen filmski ustvarjalec: epski vestern, ki je prejel sedem Oscarjev (med drugim za najboljši film in najboljšega režiserja), je Costner režiral, produciral in nastopil v glavni vlogi. Istih nalog se je lotil tudi pri letošnjem Poštarju. Leta 1996 je ponovno združil moči z režiserjem Bulla Durhama Ronom Sheltonom: skupaj sta posnela Na vse ali nič. Ta drama, postavljena v svet igralcev golfa, mu je omogočila, da se je poskusil v povsem drugačni vlogi, kot je bila vloga Marinerja leto poprej v Potopljenem svetu. Pred njim je z Lawrencom Kasdanom posnel Wyatta Earpa. S Kasdanom je leta nazaj posnel Silverado in Veliko zmrzal, sodobno grenko-sladko dramo, iz katere pa so Costnerjevo vlogo v celoti izrezali. Kot akcijski junak je odigral naslovno vlogo v Telesnem stražarju, ki ga je tudi produciral, scenarist pa je bil Lawrence Kasdan. Priznanja kritikov je požel za upodobitev pobeglega kaznjenca v Popolnem svetu Clinta Eastwooda in z Elijahom Woodom nastopil v vietnamski paraboli Hišica na drevesu. Uveljavil se je tako v dramah kot akcijskih filmih, saj je nastopil denimo kot tožilec Jim Garrison v JFK-ju Oliverja Stonea, kot stoični mož postave Elliott Ness v Nedotakljivih Briana De Palme, enigmatični pentagonski ataše v Brez izhoda in kot legendarni Robin Hood v filmu Robin Hood: princ tatov Kevina Reynoldsa. Svoje prirojene športne sposobnosti je pred Na vse ali nič uporabil v komediji Bull Durham, lirični drami Polje sanj in sagi o kolesarskih dirkah American Flyers.

ROBIN WRIGHT PENN (Theresa Osborne) je lani nastopila v dveh filmih: Tako je ljubka, kjer je igrala ob Seanu Pennu in Johnu Travolti, za vlogo v katerem so jo nominirali za Screen Actors Guild Award; ter Loved, v katerem je bil njen soigralec William Hurt. Ta vloga ji je prinesla priznanje za najboljšo igralko na Seattleškem filmskem festivalu in nominacijo za Independant Spirit Award. Pred kratkim je zaključila snemanje Hurlyburly v režiji Anthonyja Drazana in v katerem igrajo še Sean Penn, Kevin Spacey, Meg Ryan, Chazz Palminteri in Anna Paquin. Debitirala je v filmu The Princess Bride v režiji Roba Reinerja. Njena soigralca sta bila Cary Elwes in Mandy Patinkin. Med njenimi filmi so še Igračke (režiral jih je Barry Levinson, njen soigralec je bil Robin Williams), The Playboys (režija: Giles MacKinnon, igrala sta še Albert Finney in Aidan Quinn), Stanje milosti (režija: Phil Joanou, igrali so še Gary Oldman, Sean Penn in Ed Harris), Varuh prehoda v režiji Seana Penna, Denial z Jasonom Patricom, Moll Flanders z Morganom Freemanom in mednarodna uspešnica Forrest Gump, vloga v katerem ji je prinesla nominacijo za Zlati globus.

Komentarji

12.12. 2004 ob 18:18

Full dober film, res !

— Tina
1.1. 2005 ob 18:57

bi ga rada pogledala :)

— xna
27.9. 2005 ob 21:01 zvezdica

...film je zelo dober,vendar nekoliko nerealen... ...rada bi izvedela kako se imenuje pisateljica knige ljubezen v steklenicki?..hvala

— es
28.10. 2005 ob 20:55 zvezdica

ta film pa si zasluži vse pohvale, ker prikazuje tisto kar si vsak posameznik v življenju želi...resnično ljubezen!

— suzy
28.12. 2005 ob 13:56

...brez komentarja... k ta film ga je pa res najhuj pa robin hood princ tatov tud=) papa*

— nikca
18.2. 2006 ob 12:33

Zanima me,kje bi lahko kupila dvd ali vhs kaseto filma Ljubezen v steklenici??Hvala!!

— blazkad@volja.net
20.11. 2007 ob 5:16

Ljubezen v steklenici - Nicholas Spark

— Janja
17.9. 2008 ob 11:44

Zelo dober film, in es, pisatelj je Nicholas Sparks.

— Vesna
20.2. 2009 ob 0:00

Knjigo Ljubezen v steklenici je napisal Nicholas Sparks
knjigo sem prebrala in je odlična, ima okrog tristo strani vendar sem jo prebrala nepričakovano hitro, kar vleklo me je k branju

— Tina
20.3. 2009 ob 4:05

knjigo je napisal pisatelj Nicholas Spark....je ful dobra vredna da se jo prebere...lp

— ×TinCaa×
12.1. 2011 ob 20:03

film je totalna beda

— fanatik
12.1. 2011 ob 22:25

film sm gledala že ziher 10x in usakič je enako ganljiv.

— Eva
6.12. 2012 ob 20:40

filma nism gledala amapk knjiga je pa odlična. jaz sem zadnjih 15 strani jokala ko dež

— ns

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.