Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Ljubezen

erotična romantična drama
Zaradi erotičnih prizorov oz. prikazov spolnosti odsvetujemo ogld filma osebam, mlajšim od 16 let.
Podnapisi
2h 10min / 130min
Leto: 2015
Država: Francija, Belgija
Jezik: angleščina
Scenarij: Gaspar Noé
Režija: Gaspar Noé
Režiser šokantnih dram Nepovratno in V praznino predstavlja svoj poklon najbolj intimnim, strastnim in čustvenim medčloveškim odnosom. Zaskrbljeni klic mame bivšega dekleta mlademu Murphyju obudi spomine na ljubezensko razmerje z lepo Electro. Čeprav so njuno druženje zaznamovale droge in divji seks, sta odkrila tudi svet iskrenih doživetij nežne naklonjenosti, Murphyjeva nezvestoba in posledična nosečnost pa je povzročila čustveni kaos s pogubnimi posledicami.

Priznani režiser Gaspar Noé s filmom Ljubezen ruši vse tabuje!

1. januar, zgodaj zjutraj. Telefon zazvoni. Murphy se zbudi ob mladi ženi in njunem dvoletnem otroku. Posluša sporočilo, ki mu ga je pustila Electrina mama: zelo je zaskrbljena in rada bi vedela, ali je Murphy kaj slišal njeno hčer. Electro namreč že nekaj časa pogreša in skrbi jo, da se ji je nekaj zgodilo. V dolgem deževnem dnevu, ki sledi, se bo Murphy znašel popolnoma sam v stanovanju ob spominih na največjo ljubezensko razmerje, kar jih je kdaj doživel. Spominjal se bo dveh let, ki jih je preživel z Electro; dveh let gorečega poželenja, polnih obljub, iger, ekscesov in napak.

To nam razkriva vsebina najbolj kontroverznega dela in nedvomno filma, o katerem se je najbolj govorilo na nedavnem filmskem festivalu v Cannesu. Gre za najnovejši film priznanega režiserja Gaspara Noéta (Nepovratno, V praznino) – vznemirljivo erotično melodramo o fantu, dekletu in še enem dekletu. Z doslej najeksplicitnejšimi prizori seksa, kar smo jih kdaj videli na filmu, Noé znova ruši tabuje in pomika meje, kot je to že počel pred več kot desetletjem v filmu Nepovratno, zato ne preseneča, da je prav film Ljubezen letos v Cannesu pritegnil največ pozornosti in dvignil največ prahu. Prav tako ne gre prezreti dejstva, da je film posnet v 3D-tehniki.

Po premierni projekciji v Palaisu je film požel bučen aplavz svojega prvega občinstva, ki ga seks in eksplicitnost očitno nista odbila, prvi kritiki, ki so ga videli, pa so navdušeno pozdravili pogum režiserja, sploh pa igralcev, ki so prenesli na veliko platno čustev, ki smo jim vsi izpostavljeni. Poudariti je tudi treba, da je film Ljubezen delno avtobiografski, kar iz njega naredi najbolj osebno Noétovo režijsko delo v njegovi dosedanji karieri.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.