Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Ljubezen na daljavo

romantična komedija
Ko se ljubezen sreča na pol poti
Podnapisi
Na sporedu od: 9.9.2010, Kolosej Ljubljana
11.11.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 42min / 102min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Geoff LaTulippe
Newyorška romanca med ambiciozno novinarko Erin in iskalcem glasbenih talentov Garrettom se zdi kot popolna ljubezen na prvi pogled, a ob koncu počitnic in Erinim povratkom v San Francisco se znajdeta pred usodno preizkušnjo ljubezni na daljavo, Kljub dvomom in nasprotovanju prijateljev in sorodnikov sta zaljubljenca odločena nadaljevati z romanco. A kot se izkaže, tudi v sodobnem svetu naprednih komunikacij, nič ne more nadomestiti pristnega človeškega dotika, čustev in hrepenenja.

Erina (Drew Barrymore) odrezav smisel za humor in nebrzdana odkritosrčnost na mah osvojita sveže samskega Garretta (Justin Long) med popivanjem piva , kvizu o barih in zajtrkom naslednjega dne. Iskrice med njima privedejo do čisto prave poletne romance, a nobeden od njiju ne pričakuje, da bo trajala, saj se bo Erin odpravila domov v San Francisco, Garrett pa bo ostal v New Yorku, kjer ima službo. A šest tednov pohajkovanja po mestu nenadoma dobi smisel in nikomur ni do tega, da bi zadevo kar končala.

Garrettova prijatelja Box (Jason Sudeikis) in Dan (Charlie Day) duhovičita glede njegove "resne zveze" z mobilnim telefonom, v resnici pa najboljšega kolega za popivanje po barih ne bi rada izgubila zaradi še enega divjega razmerja. Hkrati se Erinina živčna in preveč zaščitniška poročena sestra Corrine (Christina Applegate) trudi, da bi Erin obvarovala pred padcem po že tako dobro znani strmini ljubezenskih razmerij.

A čeprav živita na nasprotnih obalah ZDA, čeprav jima prijatelji in družina trobijo, da ne bo šlo, in čeprav ju čaka nekaj nepričakovanih skušnjav, bo parček morda le našel nekaj, kar je podobno ljubezni; s pomočjo pošiljanja SMS-jev, začinjenih sporočilc in telefonskih klicev pozno ponoči jima bo morda tudi uspelo.

Za oskarja nominirana režiserka dokumentarcev Nanette Burstein (On the Ropes) se prvič preskuša s celovečercem: scenarij za Ljubezen na daljavo je spisal Geoff LaTulippe, v njem pa igrajo prejemnica zlatega globusa Drew Barrymore (Grey Gardens), Justin Long (He’s Just Not That Into You), Charlie Day (It’s Always Sunny in Philadelphia), Jason Sudeikis (Saturday Night Live), Jim Gaffigan (17 Again) in nominiranka za zlati globus Christina Applegate (Samantha Who?, Jesse).

Producenti so bili Adam Shankman (17 Again), Jennifer Gibgot (The Last Song) in Garrett Grant (Hairspray), izvršni producenti pa Dave Neustadter, Richard Brener in Michael Disco.

Bursteinovi so za kamerami pomagali direktor fotografije Eric Steelberg (Up in the Air), scenograf Kevin Kavanaugh (Whip It), montažer Peter Teschner (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan), kostumografinja Catherine Marie Thomas (The Proposal) in skladatelj Mychael Danna ((500) Days of Summer).

Film podjetja New Line Cinema Ljubezen na daljavo bo začenši s 27. avgustom 2010 po svetu distribuiral Warner Bros. Pictures, del podjetja Warner Bros. Entertainment Company.

O produkciji

Vse, kot je treba

Robata in romantična komedija s srcem in strastjo pripoveduje zgodbo o tem, kaj se lahko zgodi, če se afera za eno noč ob perutničkah na žaru in dobri meri piva izcimi v nekaj več.

Ko se Erin in Garret srečata, načrtujeta zgolj nekaj zabavnih in mesenih tednov, preden se ona odpravi nazaj na faks v San Franciscu in on ostane v New Yorku. A ko se Erin vkrca na letalo domov, oba spoznata, da so se med njima razvila globlja čustva. Nočeta, da se to, kar imata, konča, in se odločita, da poskusita razmerje ohraniti na daljavo.

V filmu Drew Barrymore in Justin Long igrata par na dveh koncih ZDA, ki svojo strast teši prek telefona. Kot razkriva Drew, ji je bila zgodba všeč, "ker je polna humorja in je žgečkljiva, hkrati pa je tudi presenetljivo čustvena. Nisem mogla nehati razmišljati o likih in skrbelo me je, zakaj in kako bosta oziroma ne bosta zmogla preseči svojih težav. Vsaka zgodba, ki se z zapletenostjo razmerja ukvarja na komičen in sodoben način, me nadvse zanima."

"Preberem na kupe scenarijev za romantične komedije," se spominja Justin, "in ta je res izstopala, saj je bolj surova in realistična, pa še zelo šaljiva. Nobenega sramu ne pozna."

Režiserka Nanette Burstein prihaja s področja dokumentarcev, "kjer s kamero ujamem življenje takšno, kakršno je. Hotela sem režirati film, ki bo dajal kar se da močan vtis resničnosti – ljudje preklinjajo in zinejo, kar jim pade na pamet. Zgodba je sveža in lok pripovedi zares naraven. Snov mi je krasno odgovarjala in zdelo se mi je, da bodo tudi gledalci v njej našli sebe."

Producent Adam Shankman se povsem strinja: "Gre za precej pošten pogled na nevarnosti razmerja na daljavo, kar zna biti silno težko, ne glede na to, kako zelo se ima par rad." Shankman je s producentsko partnerico Jennifer Gibgot realistično in odraslo noto komedije dojel kot nekaj osvežujočega. "Za naju z Jennifer je bilo to zelo vznemirljivo, saj se v takšne vode še nisva podala. In če sem pošten, je moj smisel za humor precej subverziven," pravi.

"Ko snemaš prizor, imaš neverjetno svobodo – pa naj gre za romantičen prizor, za pretep sli karkoli; liki smejo govoriti, kot pač ljudje govorimo v resnici," pravi Gibgotova.

Scenarij je spisal debitant Geoff LaTulippe, ki mu prav tako ni bilo treba dolgo iskati navdiha: "Zamisel za zgodbo sem dobil – in to bo mnoge precej šokiralo – po celonočnem popivanju," pove mirne krvi. Z izvršnim producentom Davom Neustadterjem sta si podajala zamisli, pa je slednji navrgel, da je pravkar končal razmerje na daljavo. "Dave je imel kup zgodbic o tem, kaj vse je dal skozi; in nobeden od naju se ni spomnil, da bi bila ta snov kdaj prikazana na filmu, sploh pa ne v komediji. Zdelo se nama je, da je v njej polno priložnosti za komične zaplete, pa tudi čustvene prizore, a takšne z ostrino. Resnično življenje je namreč kruto."

Scenarist je brez težav presegal konvencionalne meje, kar se tiče zapletov in dialogov. Poleg te zveze ima Garret v svojem življenju tudi "razmerja" z drugimi pomembnimi osebami: z najboljšima prijateljema Boxom in Danom, ki ju igrata prihajajoča zvezdnika komedij Jason Sudeikis in Charlie Day. LaTullipe je ta lika pahnil v nekaj nepričakovanih, a dobesedno resničnih položajev. "Ne živimo več v petdesetih; ni nas strah videti razgaljenih ženskih kolen in slišati grdih besed; zdelo se nam je, da če je smešno, potem je lahko v scenariju," se nasmiha Day.

"Scenarij smo imeli? Jaz ga nisem videl," se pošali Sudeikis.

"Svet je poln ljudi z zajedljivim pogledom na življenje, in Geoff je vsekakor takšen človek," pravi Shankman. "Zgodba ni pretirano resna, saj v njej nastopajo liki, ki jih žene ironija; ki se zavedajo, da živijo v resničnem svetu; ki počnejo, kar pač počnejo resnični ljudje, da ostanejo skupaj, četudi jim okoliščine niso najbolj naklonjene. In zato morajo ohraniti smisel za humor."

Producent Garrett Grant se strinja: "V današnjem gospodarskem ozračju, ki mladim še otežuje uspešno kariero, je res težko kaj speljati, saj nimaš toliko možnosti. Nimaš priložnosti početi, kar se ti zljubi, nimaš denarja, da bi kar naprej potoval sem in tja. Zato je to tako blizu nam vsem."

Zadnji dobri možje

Kemija med glavnima igralcema bržkone ni nikjer bolj pomembna kot pri romantični komediji; če pa bo film skušal podirati norme, je dobra kemija potrebna med vsemi igralci; sploh v tem primeru, saj je Bursteinova nameravala med snemanjem spodbujati improvizacijo. "Hotela sem, da je vzdušje sproščeno in da vse deluje resnično, zato sem se zavedala, da moramo najti ne le skrajno nadarjene igralce, temveč tudi dobre komike," pravi režiserka.

"Projekta smo se lotili pod dobro zvezdo," pravi Grant glede izvrstne igralske zasedbe, ki so jo zbrali – med njimi veteranko romantičnih komedij Drew Barrymore, Justina Longa, Christino Applegate in komika Jasona Sudeikisa in Charlieja Daya. "Ker Erin in Garret veliko časa prebijeta narazen," poudarja Gibgotova, "so prijatelji in družini pomembni liki. Drew in Justina smo hoteli obdati s sijajno igralsko zasedbo – in vsak od njih je moral prispevati nekaj komičnega elementa."

Vloga nadobudne novinarke Erin je od Drew zahtevala žilavost in ranljivost, pa še zbadljiv smisel za humor. "Drew je mnogokrat igrala tip ljubljenke Amerike; Erin pa je trmasta, preklinja, nima dlake na jeziku in s fanti zna dobro zobati češnje. Drew jo je odigrala, ne da bi pri tem izgubila kančka svoje očarljivosti," zatrjuje Burnstein.

"Erin je žilavo dekle; lahko se potika po barih, se druži s fanti in jih premaguje pri video igricah," razlaga Drew. "A že prej je dala večjo težo kakšnemu razmerju kot lastnim sanjam, in to je obžalovala. Tega ne namerava več početi. Z užitkom sem igrala nekoga, ki ima oster jezik, je duhovit in pošten. Obožujem njeno drznost."

"Za izobraženo žensko okoli 30-ih, ki se na čedalje manjšem tržišču še vedno udinja kot praktikantka, je konkurenca velika; to je moreče," pravi Shankman. In kot mnogo mladih profesionalcev se Erin po službi rada sprosti. "Žurira ravno tako pridno kot dela," doda producent. "Mislim, da je bila to za Drew dobrodošla sprememba, in se je v vlogi fantastično odrezala."

Erin se je zagledala v Garretta, ki dela za glasbeno založbo in obožuje skulirano glasbo neodvisnih producentov, a mora za založbo delati s četo bolj komercialnih izvajalcev. Kar se tiče ljubezni, si rad stopa na prste in se sabotira. Igra ga Long, ki ga Shankman opisuje kot "vsakdanjega fanta, s katerim se fantje lahko poistovetijo, dekletom pa je ljub."

Kot pravi igralec, je "Garrett obtičal v obdobju pojanja – tako poklicno kot osebno. Uradniček na nizkem položaju je, ki se skuša preriniti v industrijo, ki se je, vsaj tako meni sam, prodala. Ravnokar ga je pustilo dekle, s katero se je dobival nekaj mesecev, in to zato, ker – že spet – no zmogel naslednjega koraka. Pa sreča to noro, odbito in malo poredno punco, ki je srčkana in se ob njej nasmeji; seveda je čisto zagret. In seveda pristaneta skupaj."

"Erin in Garrett se mi zdita res iskrena lika z običajnimi napakami," pravi Shankman. "On se včasih grozno obnaša, drugič se grozno obnaša ona, in oba sta precej sebična. A čeprav jima življenje govori, naj se ne zapleteta, to brez pretvez poskušata, preden rečeta, da ne gre. Kljub temu, da vse prežema humor, so čustveni prizori med njima tisti, ki osmišljajo film."

Skozi celoten film Erina in Garretta podpirajo – četudi z nemalo skepse – prijatelji in, vsaj v Erinem primeru, družina. Christina Applegate igra Erino zaščitniško sestro Corrine, ki ji sestrin izbori glede fantov doslej niso bili najbolj povšeči, nad tem zadnjim se pa sploh zmrduje. Applegatova je v lik vnesla nekaj predzgodbe v smislu, "da sva bili več let samo medve; zdelo se mi je, da je Corrine v bistvu vzgajala Erin," se poglablja igralka. "Zato ima svoj in sestrin svet zelo na vajetih, hkrati pa jo občasno prime kakšen nagajivi trenutek."

"Christina in Drew sta bili sijajni," prisega Bursteinova. "Čeprav sta tokrat prvič igrali skupaj, se je vsaj meni zdelo, da sta zares sestri." Drew se strinja: "Z užitkom sem delala s Christino. Bila je velik navdih in ob njej sem se kar naprej smejala."

Na nasprotni strani ZDA Garretta nenehno dražita njegova najboljša prijatelja Box in Dan, ki jima je Erin čisto všeč, nista pa prepričana, da jima je všeč Garrett, kadar je v Erini družbi – ali, bolje rečeno, odkar ni v njeni družbi, saj si kar naprej pošiljata SMS-je in si telefonarita.

Boxa, ki z Garrettom dela pri založbi, igra Jason Sudeikis: "Box je Garretov vsevedni najboljši prijatelj. Zahvaljujoč tehnologiji, ki omogoča, da 'hodiš' z nekom, ki živi tisoče kilometrov proč, je Box precej ogorčen, da njegov prijatelj ni ravno prisoten, čeprav ga ima pred nosom."

Charlie Day igra Garrettovega cimra Dana in prijatelja, ki je iskren, a malo butast, in bi rad od Garrettove zaljubljenosti kaj več, saj so zidovi v njunem stanovanju tanki kot papir. "Dan pogosto posluša, kaj se dogaja v Garrettovi sobi," razlaga Day, "in dogajanja komentira ali pa navije glasbo, ki se mu zdi primerna za priložnost. Ni le njegov najboljši prijatelj, temveč tudi njegov DJ."

"Jason je Boxa upodobil z grenko hudomušnostjo, Charlie pa je bil kot Dan pravi srček; drug drugega sto dopolnjevala, kar je bilo grozno smešno," pravi Gibgotova. "Trojica deluje naravnost naravno. Dobro so se imeli, navezali so se eden na drugega in mislim, da se to v filmu pozna."

V četico moških igralcev spadata še Jim Gaffigan v vlogi Corinninega moža Phila in Ron Livingstone kot Garrettow šef pri založbi. "Nabrali smo sijajno zasedbo," se pohvali Bursteinova. "Še bolj so bili hecni, kot sem si zamišljala. Kot režiserka, ki snema svoj prvenec, sem imela res srečo."

Oddaljena obzorja

Ljubezen na daljavo so v celoti posneli v New Yorku in okolici. Druga ekipa je posnela potrebne lokacije v San Franciscu, ko so snemanje z igralci že zaključili. "Ker gre za film o razmerju na daljavo, morata mesti, v katerih živita lika, postati njuni trdnjavi," zatrjuje Shankman. "Vedno mi je bila všeč romantičnost New Yorka in San Francisca. Lahko si čisto zase, lahko pa si del skupnosti, saj te povsod, kamor greš, obkroža življenje."

Da bi v kamero ujeli pravo razpoloženje, je Bursteinova sodelovala z direktorjem fotografije Ericom Steelbergom, scenografom Kevinom Kavanaughom in kostumografko Catherine Marie Thomas. Ker ima izkušnje s snemanja dokumentarcev, je režiserka med Erin in Garrettom snemala z okleščeno ekipo v gverilskem slogu: "Hoteli smo pokazati, kako se iz zmenka v zmenek zaljubljata, zato smo nekaj prizorov posneli v HD in brez scenarija na otoku Coney in v kitajski četrti," razlaga režiserka. Nekaj časa jim je uspelvao snemati brez obleganj, potem pa so ljudje prepoznali Drew in Justina.

Vseeno pa "smo imeli srečo, da smo v New Yorku snemali čez poletje," pravi Grant. "Vreme je bilo bajno in mesto v soncu dobi pravi karakter. Ni se nam bilo treba truditi, da bi ga polepšali; kar sam se je ponudil." Igralci in snemalna ekipa so veliko časa prebili skupaj, jedli slovito dobro hrano in pili na raznih krajih. "V določenem trenutku smo vsi rekli, No, dovolj hrane. Nehajmo jesti," se smeje Grant. "Res smo se imeli fino."

Odpadniki

Tudi glasba prispeva k zabavnosti filma. Ustvarjalci so navdušeni, da so našli skupino The Boxer Rebellion, ki v zgodbi nastopa kot neznana skupina, na čigar koncert Erin pelje Garretta, ko jo ta obišče v San Franciscu. Kitarist Todd Howe, basist Adam Harrison, bobnar Piers Hewitt in pevec Nathan Nicholson sestavljajo prvinsko britansko zasedbo, ki tako v resnici kot v filmu še nima založnika. Nekdo iz podjetja New Line jih je pripeljal k filmu, potem ko jih je videl nastopati v Los Angelesu. Po izvirnem scenariju so nameravali za člane izmišljene zasedbe v filmu najti igralce, zato so bili vsi navdušeni nad odkritjem. Skupina je na snemanju igrala v živo, kar prizorom daje pridih resničnosti, igralcem pa je priskrbelo avtentično koncertno vzdušje.

"Presrečna sem, da imamo v filmu The Boxer Rebellion," pravi Bursteinova. "Svež glas imajo, njihov zvok je res filmski. Ko sem jih slišala, sem si takoj predstavljala prizore, ki bi šli skupaj z njihovimi pesmimi."

Zasedba je vajena pisati glasbo, ki jo potem izvaja na odru; pisanje za film se jim je zdelo nekoliko drugačno: "Veliko navodil je," poudarja Nicholson. "Za komad, ki ga v filmu izvajamo na koncertu, smo morali napisati precej daljši uvod kot sicer, da so lahko čezenj položili dialog." Vseeno so se fantje izkazali. Kot pravi Hewitt: "Običajno pri pisanju glasbe nimamo scenarija, da bi nas usmerjal, o čem moramo pisati ali kakšno naj bo razpoloženje komada; da mora biti več tega in manj onega. Zato je pisanje precej drugačno. A sprememba je bila dobrodošla."

Poleg pisanja glasbe in spremljanja poteka snemanja so uživali tudi v nastopanju pred kamero. "Nisem si mislil, da bom kdaj nastopil v filmu, in tole je bilo neverjetno," pravi Howe. "Krasna izkušnja in dobra predstavitev za nas," dodaja Nicholson, Harrison pa se pošali: "Pa še res je – doslej so naše obraze kazali samo po radiu!"

Neskončna ljubezen

Kot večina parov v resničnem življenju, ki so dolgo narazen, skušata lika v Ljubezni na daljavo, kadar sta skupaj, humor in čustva ohraniti v neomejeni obliki. "Čeprav Erin in Garretta razdvajajo tisoči kilometrov, smo se trudili, da nismo razdvojili srčnosti in humorja," pravi Drew. "V vsak prizor smo ju skušali vnesti."

Justin Long se strinja in dodaja, da je bil zanj "film tudi zato tako privlačen – in upam, da bo tudi za gledalce – ker ničesar ne prikriva. Podobno kot razmerja; kot življenje."

Če gre verjeti producentu Adamu Shankmanu, "bodo gledalci v teh likih prepoznali sebe, svoje prijatelje, svoje ljubezni. Film je čustven, iskren in, če vprašate mene, zabaven." Režiserka Nanette Burnstein dodaja: "Občutek imam, da gre za noro iskreno komedijo o zgodah in nezgodah ljubezni na daljavo in poskusih spravljanja v red kariere in ljubezenskega življenja – pri tridesetih, ko se ti zdi, da bi vse skupaj že vendar moral imeti dotuhtano. Gre za spopad med kariero in ljubeznijo, in zabavno je videti, kaj na koncu zmaga…"

O igralcih

Drew Barrymore (Erin) je že skoraj tri desetletja ljubljenka občinstva. Uspešno se udinja tudi kot producentka; ima namreč podjetje Flower Films, ki je v kinematografe poslalo filme He’s Just Not That Into You, Never Been Kissed, 50 First Dates, Charlie’s Angels in Charlie’s Angels: Full Throttle. Slednja je Drew ne le producirala, temveč je v njima tudi nastopila.

Letos je bila z vlogo v TV filmu Grey Gardens ob Jessici Lange v igri za emmyja, dobila pa je zlati globus in nagrado Ceha ameriških igralcev. Kritiki so jo hvalili tudi za vloge v filmih He’s Just Not That Into You, Fever Pitch, Confessions of a Dangerous Mind, Riding in Cars with Boys, The Wedding Singer, 50 First Dates, Home Fries, Never Been Kissed, Music and Lyrics, Lucky You, Everybody''s Fine… Svoj glas je posodila likom v filmih Beverly Hills Chihuahua in Curious George.

Pred kratkim je doživela krst tudi kot režiserka s filmom Whip It!, katerem je igrala ob Ellen Page in Juliette Lewis, sicer pa je kot igralka debitirala leta 1980 v zf Altered States. A pozornost je pritegnila v Spielbergovi uspešnici E.T. the Extra-Terrestrial dve leti pozneje; nato je nastopila v trilerju Firestarter in v komediji Irreconcilable Differences, ki ji je prinesla nominacijo za zlati globus za stransko vlogo. Nastopila je še v filmih Cat’s Eye, Far from Home, Poison Ivy, Guncrazy, Bad Girls, Boys on the Side, Mad Love, Batman Forever, Everyone Says I Love You, Ever After in Scream.

Justin Long (Garrett) je v Hollywoodu vse bolj iskan igralec; pred kratkim je zaključil snemanje The Conspirator v režiji Roberta Redforda z Robin Wright, Jamesom McAvoyem in Evan Rachel Wood. Pred tem je posnel Youth in Revolt, He’s Just Not That Into You, Drag Me to Hell, Zack and Miri Make A Porno, Funny People, Serious Moonlight in Live Free or Die Hard. Glas je posodil Alvinu v risankah Alvin and the Chipmunks in Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel ter Lemu v Planet 51.

Kot član fakultetne skupine Laughingstock je Long začel v svetu komedije in igral v filmih, kot sta Galaxy Quest in Jeepers Creepers; gostoval je v nadaljevanki Ed in nato nadaljeval v komedijah Dodgeball: A True Underdog Story; v Accepted, The Break Up, Strange Wilderness in Wild West Comedy Show. Verjetno je najbolj znan kot "Mac poba" iz oglasa za Applove računalnike.

Charlie Day (Dan) je igralec, scenarist in producent, ki si je z darom za komedijo prislužil privrženost kritikov in oboževalcev. Trenutno na TV nastopa v seriji It’s Always Sunny in Philadelphia, ki jo tudi piše in producira.

Kariero je začel na newyorški odrih ter nadaljeval na TV v manjši vlogi v Third Watch in v glavni vlogi v seriji Luis; videli smo ga v serijah Madigan Men, Reno 911, Law & Order in Mary and Rhoda z Mary Tyler Moore, pripravlja pa že komedijo Horrible Bosses z Jennifer Aniston, Jasonom Batemanom, Jamiejem Foxxom in Jasonom Sudeikisom.

Jason Sudeikis (Box) je zaslovel v oddaji Saturday Night Live, a si naglo dobiva privržence tudi na velikih platnih. Z Jennifer Aniston in Gerardom Butlerjem igra v novi komediji The Bounty Hunter, snema pa že film bratov Farrelly Hall Pass in Horrible Bosses Setha Gordona.

Na velikih platnih je debitiral leta 2007 v neodvisni komediji The Ten in istega leta nastopil še v dveh neodvisnih filmih, Watching the Detectives in Meet Bill. Naslednje leto je igral v komedijah Semi-Pro, What Happens in Vegas in The Rocker.

Sudeikis je odraščal v Kansasu in igral na gledaliških odrih Chicaga, Amsterdama in Las Vegasa. Leta 2003 je na pobudo svojega strica, igralca Georga Wendta, poslal posnetek svojega dela producentom oddaje Saturday Night Live, ki so ga takoj najeli kot scenarista, dve leti pozneje pa postavili tudi pred kamere. Poleg tega je na TV igral v nekaj epizodah humoristične nanizanke 30 Rock in posoja glas dvema glavnima likoma v novi risani seriji The Cleveland Show.

Christina Applegate (Corinne) se je gledalcem in tistim, ki odločajo o različnih nagradah, priljubila s svojo energijo in raznolikostjo v gledališču, na filmu in TV. Pred kratkim je glas posodila glavni veverički Brittany v uspešnici Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel in muci Catherine v Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore; na platna pa že prihaja v komediji bratov Farrelly Hal Pass..

Z vlogo naslovne junakinje v humoristični nanizanki Samantha Who? je bila dvakrat v igri za emmyja, dvakrat za zlati globus in še za več drugih nagrad. Serijo, ki si je prvo sezono prislužila nagrado po izboru gledalcev, je tudi producirala.

Nastopila je v filmih The Rocker, Surviving Christmas, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, The Sweetest Thing, Wonderland, View From the Top in Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead. Pozornost je nase prvič pritegnila kot privlačna sarkastična Kelly Bundy v humoristični nanizanki Married with Children. Po enajstih nadvse uspešnih sezonah je dobila lastno serijo Jesse in si z visoko gledanostjo prislužila nagrado po izboru občinstva in nominacijo za zlati globus. Leta 2004 je v nanizanki Friends igrala Rachelino mlajšo sestro in za duhovito upodobitev dobila emmyja.

Naslednje leto je za broadwayski debi v obuditvi muzikala Sweet Charity  prejela tonyja in nato v gledališču natopila še v The Third Day Johna Cassavetesa, The Axeman’s Jazz, Nobody Leaves Empty Handed, The Run-Through in The Grass Harp.

Ko je leta 2008 izvedela, da ima raka na dojki, je ustanovila združenje Right Action for Women, ki izobražuje ženske o pomembnosti pregledovanja in pomaga posameznicam, ki nimajo denarja, da si plačajo teste.

Jim Gaffigan (Phil) je pravi mojster komedije kot komik, igralec in scenarist. Zaradi svojega bistrega in umirjenega sloga je med petimi najbolj uspešnimi komiki, ki s svojo predstavo dandanes potujejo po ZDA. Njegova posebna oddaja za Comedy Beyond the Pale se na DVDju se je prodajala kot vroče žemljice.

V kinu ga bomo kmalu videli v komični drami It’s Kind of a Funny Story po romanu Neda Vizzinija in v komediji Salvation Boulevard, doslej pa je posnel Away We Go z Maggie Gyllenhaal, 17 Again z Zacom Efronom, The Love Guru, 13 Going on 30, Super Troopers, Three Kings, The Living Wake in The Great New Wonderful.

Nemalokrat je bil gost v oddajah Late Show with David Letterman in Late Night with Conan O’Brien; je ustvarjalec, soscenarist in eden od glasov v risani seriji Pale Force o paru superjunakov, ki jo je zasnoval skupaj z O’Brienom za splet.

Na TV je gostoval v serijah Flight of the Concords, That 70’s Show, Ed, Sex and the City, The Ellen Show, Third Watch in v franšizi Law & Order.

Ron Livingston (Will) je znan po delu na filmu in TV in trenutno velika platna krasi v Dinner for Schmucks; igral je The Time Traveler’s Wife in Defying Gravity.

Bil je v igri za zlati globus za vlogo v miniseriji Band of Brothers, izkazal se je v nadaljevankah Sex and the City, The Practice, Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King in Standoff, ponaša pa se tudi s paleto filmskih naslovov: The Cooler, Adaptation, Office Space, Swingers, Music Within, ki ga je tudi koproduciral, Holly, Relative Strangers, Pretty Persuasion, Winter Solstice in A Rumor of Angels.

O ustvarjalcih

Nanette Burstein (režiserka) je priznana predvsem zaradi svojih nagrajenih dokumentarcev. Leta 2000 je bila v igri za oskarja in za nagrado Independent Spirit za dokumentarec On the Ropes, ki je prejel posebno nagrado žirije v Sundanceu. Leta 2008 se je tja vrnila s filmom American Teen, za katerega je prejela nagrado za režijo. Istega leta je bila v igri za emmyja z TV dokumentarec NY77: The Coolest Year in Hell. Poleg tega je režirala The Kid Stays in The Picture, dokumentarno serijo Say It Loud: A Celebration Of Black Music In America in producirala dokumentarno komedijo American Shopper ter TV seriji Autobiography in Film School.

Režira tudi oglase, med drugim za Nike in Sprint.

Adam Shankman (producent) je vsestranski filmski ustvarjalec, ki se ponaša z uspehom kot režiser, producent in koreograf. Bil je koproducent in glavni koreograf podelitve oskarjev leta 2010, ki si je prislužila rekordnih 12 nominacij za emmyja, tudi za produkcijo in koreografijo. Pred kratkim je produciral uspešnico 17 Again in režiral Bedtime Stories; pred tem je posnel novo verzijo muzikala Hairspray, s sestro Jennifer Gibgot pa za njuno podjetje Offspring Entertainment pripravlja več projektov. Podjetje je že produciralo filme Step Up, Step Up 2: The Streets, Step Up 3D in Premonition s Sandro Bullock.

Kmalu bo za podjetje režiral in produciral rock muzikal Rock of Ages in film Sinbad ter produciral Tink z Elizabeth Banks.

Kariero je začel leta 2001 z The Wedding Planner in naslednje leto režiral romantično A Walk to Remember, nato komedijo Bringing Down the House, akcijsko komedijo The Pacifier, Bedtime Stories in družinsko komedijo Cheaper by the Dozen 2.

Preden je postal režiser in producent, je bil cenjen kot koreograf za ples in fizično komedijo; svoj pečat je pustil na mnogih komedijah, dramah, trilerjih in risanih filmih: The Addams Family, Casper, Inspector Gadget, Anastasia, George of the Jungle, Boogie Nights, Miami Rhapsody in The Flintstones, za katerega je bil igri za nagrado Boba Fosseja. To nagrado je dobil že za delo s Simonom Westom.

Pri 24-ih je začel sodelovati z režiserjem video spotov Julianom Templom in med drugim koreografiral I’m Your Baby Tonight Witney Houston ter nadaljeval s spoti za B-52s, Barryja Whita, Aarona Nevilla, skupino Chic in Stevieja Wonderja. Še prej je delo pri video spotih okusil kot plesalec v spotih Paule Abdul in Janet Jackson.

Geoff LaTulippe (scenarij) se z Ljubeznijo na daljavo prvikrat pokuša kot scenarist. Pripravlja že več novih projektov, med njimi komično grozljivko Breathers: A Zombie’s Lament po romanu S.G. Browna.

Komentarji

18.8. 2010 ob 20:27

Ta film bo sigurno fantastičen!

— just_me
25.8. 2010 ob 21:12

škoda da nimajo trailera gor... sam ga tut lahko vidiš na youtubu

— fd
27.8. 2010 ob 10:53

tko se tut men zdi

— zvezdnica
28.8. 2010 ob 23:22

komi čakam :D jeej

— baby
10.9. 2010 ob 10:34

FUL HUD FILM! NE BO VAM ŽAL!!!!!!!!!!!!!

— obvezna
15.9. 2010 ob 9:19

Film, ki ima res dobre fore in če tudi nisi zaljubljen, se ob njem počutiš tako =) Se pa tudi veliko nasmeješ skozi celoten film. Priporočam!

— bibi
20.9. 2010 ob 22:06

Film za dobro pocutje! Vsekakor priporocam, realne situacije, tudi konec ni cisto tipicni ameriski. Gledat ga greste lahko vsi samski in sami, spravil vas bo v dobro voljo!!!

— Tinkara
19.10. 2010 ob 22:16

****PLUS

— Vane
23.10. 2010 ob 22:45

leep film ! :]

— Bla*
29.10. 2010 ob 13:02

Zelo dobr film. Priporočam za use generacije še posebej za samske ljudi. Prava komedija.:D

— me.
10.11. 2010 ob 20:03

komaj čakam da ga grem gledat z fantom ;)

— Neyi`
11.11. 2010 ob 18:55

zakonnn zakooonnn zakooonnn, the best film! najin najljubši! jupiii xD

— kaja in žan
16.11. 2010 ob 20:13

js sm nasploh ljubitelj romantičnih komedijah, in morm reč da sm od tega filma useen pričakovala več.Nasplošno mi je sama zasnova zgodbe ušeč,razmerje na daljavo,ki če je ljubezn dovolj močna lahko premaga vse ovire ..sama izvedba filma pa niti ne tako zelo, zgodbo bi lahko prikazal na zanimvejši način, newem malce se mi je zdela razvlečena,.premalo se je prepletala romantika s komičnimi prizori , rajš mam bolj ljubezenske in bolj smešne filme, tako da to je verjetno za tiste ki se zmeraj pritožujejo da so nekateri filmi preveč osladni , ravno to je meni čar romantične komedije, pa da je lahkotna in sproščujoča ..zdi se mi tudi bi da, bi druga igralca, lahko bolj prepričljivo odigrala svoje uloge, pa tud bl simpatično, ravno tukaj ni blo čutt tiste prave kemije :)
no ampk kokr vidm sm med redkimi s takim mnenjm heh
poglejte si ga,za krajšanje časa je že v redu, samo obstaja pa mnogo boljših za takšno zvrst ;) lep pozdrav usem.

— ~~~**********~~~~~~

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.