Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Ljubezen je vse, kar potrebuješ

romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 13.12.2012, Kolosej Ljubljana
1h 56min / 116min
Leto: 2012
Jezik: danščina, angleščina
Scenarij: Anders Thomas Jensen
Režija: Susanne Bier
Oskarjevska režiserka družinskih dram Brata, Po poroki in Boljši svet predstavlja romantično komedijo o frizerki Idi, ki moža nehote zaloti pri intimnem občevanju z neznanko. Razočarana in raztresena se odpravi v Italijo na hčerkino poroko, ob tem pa naleti na elegantnega angleškega vdovca Philipa, ki se odpravlja na isto poroko - da bi oddal svojega odtujenega sina. Čeprav med potjo ne najdeta skupnega jezika, se med kaotičnimi pripravami na poroko počasi zbližata in zaupata svoje težave, strahove in upanja.

Ljubezen je vse, kar potrebuješ je romantična komedija oskarjeve nagrajenke Susanne Bier, ki je skupaj z Andersom Thomasom Jensenom prevzela tudi vlogo scenaristke. Film z igralcema Pierceom Brosnanom in Trine Dyrholm je prisrčna, zabavna in spodbudna zgodba, ki sporoča, da se neka življenjska epizoda lahko v trenutku, ko že mislimo, da je končana, pravzaprav šele prične.

Susanne Bier je z neizmerno toplino, predanostjo in samozavestjo pripravila koktajl ljubezni, absurdnosti, humorja, pestrih dialogov in dovršenih likov, ki se bo dotaknil vsakogar.

Dve povsem različni družini se srečata v čudoviti stari italijanski vili, sredi limoninega nasada. Gostje se zberejo na romantični poroki, načrtovani do najmanjše podrobnosti. Marsikateri načrti se seveda ponesrečijo, toda na koncu ni razočaran nihče.

Ljubezen je vse, kar potrebuješ, je neobičajna , osvežujoča komedija, ki bo vlila upanje vsakomur s srcem na pravem mestu.

O režiserki

Susanne Bier je trenutno med najpomembnejšimi danskimi režiserji. Njeni mojstrovini, drama After the Wedding, ki je bila leta 2007 nominirana za oskarja za najboljši tujejezični film, in drama Things We Lost in the Fire, v kateri sta zaigrala Halle Berry in Benicio Del Toro, sta postali izjemni uspešnici. Prav tako se lahko pohvali s filmom In a better world, ki je požel izjemne kritike.

Režiserkin prvi celovečerec, švedsko-danska koprodukcija Freud Leaving Home (1990), je naletela na pohvale kritikov po vsem svetu, podobno pa je bil sprejet tudi njen naslednji film, Family Matters, ki se je pričel predvajati leta 1993. Dve leti pozneje so jo nagradili kritiki v Montrealu za švedsko produkcijo Like It Never was Before, svojo izjemno nadarjenost pa je dokončno potrdila z danskim celovečercem The One and Only (1999). Leta 2000 je ustvarila komično dramo Once in a Lifetime (2000). Romantična drama Open Hearts (2002) se je premierno zavrtela na mednarodnih filmskih festivalih San Sebastian, Sundance in Toronto. Vojaški drami Brothers so namenili nagrado občinstva na filmskem festivalu Sundance ter nagrado za najboljšo igro na filmskem festivalu San Sebastian.

Igralska zasedba

  • Pierce Brosnan kot Philip
  • Kim Bodnia kot Leif
  • Trine Dyrholm kot Ida
  • Paprika Steen kot Benedikte
  • Sebastian Jessen kot Patrick

Komentarji

8.12. 2012 ob 19:34

Wav! Kšn filmi

— Oimk
9.1. 2013 ob 14:20

Zelo dober film

— Maja
13.1. 2013 ob 21:11

ni kaj, film ima "težo" in ga toplo priporočam!

— nina
29.1. 2013 ob 7:46

Ne maram romantičnih komedij...ampak ta je bil odličen.......pogledajte si ga...Ga toplo priporočam.

— Nataša

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.