Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Ljubezen 3D

erotična romantična drama
Zaradi erotičnih prizorov oz. prikazov spolnosti odsvetujemo ogled filma osebam, mlajšim od 16 let.
Podnapisi
Na sporedu od: 29.10.2015, Kolosej Ljubljana
2h 15min / 135min
Leto: 2015
Država: Francija, Belgija
Jezik: angleščina
Scenarij: Gaspar Noé
Režija: Gaspar Noé
Režiser šokantnih dram Nepovratno in V praznino predstavlja svoj poklon najbolj intimnim, strastnim in čustvenim medčloveškim odnosom. Zaskrbljeni klic mame bivšega dekleta mlademu Murphyju obudi spomine na ljubezensko razmerje z lepo Electro. Čeprav so njuno druženje zaznamovale droge in divji seks, sta odkrila tudi svet iskrenih doživetij nežne naklonjenosti, Murphyjeva nezvestoba in posledična nosečnost pa je povzročila čustveni kaos s pogubnimi posledicami.

Priznani režiser Gaspar Noé s filmom Ljubezen ruši vse tabuje!

1. januar, zgodaj zjutraj. Telefon zazvoni. Murphy se zbudi ob mladi ženi in njunem dvoletnem otroku. Posluša sporočilo, ki mu ga je pustila Electrina mama: zelo je zaskrbljena in rada bi vedela, ali je Murphy kaj slišal njeno hčer. Electro namreč že nekaj časa pogreša in skrbi jo, da se ji je nekaj zgodilo. V dolgem deževnem dnevu, ki sledi, se bo Murphy znašel popolnoma sam v stanovanju ob spominih na največjo ljubezensko razmerje, kar jih je kdaj doživel. Spominjal se bo dveh let, ki jih je preživel z Electro; dveh let gorečega poželenja, polnih obljub, iger, ekscesov in napak.

To nam razkriva vsebina najbolj kontroverznega dela in nedvomno filma, o katerem se je najbolj govorilo na nedavnem filmskem festivalu v Cannesu. Gre za najnovejši film priznanega režiserja Gaspara Noéta (Nepovratno, V praznino) – vznemirljivo erotično melodramo o fantu, dekletu in še enem dekletu. Z doslej najeksplicitnejšimi prizori seksa, kar smo jih kdaj videli na filmu, Noé znova ruši tabuje in pomika meje, kot je to že počel pred več kot desetletjem v filmu Nepovratno, zato ne preseneča, da je prav film Ljubezen letos v Cannesu pritegnil največ pozornosti in dvignil največ prahu. Prav tako ne gre prezreti dejstva, da je film posnet v 3D-tehniki.

Po premierni projekciji v Palaisu je film požel bučen aplavz svojega prvega občinstva, ki ga seks in eksplicitnost očitno nista odbila, prvi kritiki, ki so ga videli, pa so navdušeno pozdravili pogum režiserja, sploh pa igralcev, ki so prenesli na veliko platno čustev, ki smo jim vsi izpostavljeni. Poudariti je tudi treba, da je film Ljubezen delno avtobiografski, kar iz njega naredi najbolj osebno Noétovo režijsko delo v njegovi dosedanji karieri.

Komentarji

17.10. 2015 ob 0:46

Zanima me kdaj bo film v koloseju?

— petra
27.10. 2015 ob 8:47

Film bo v koloseju od 29.10.

— kolosejko
30.10. 2015 ob 9:25

Ljubljanski kolosej nam na žalost ne nudi pravega čara in žara erotike skozi njegova 3D očala, ki nam bolj zamegljujejo kot odstirajo skrivnostne tančice človekovega bitja. Mladost in norost naj bo prepuščena mladim, ki brez opija ne zmorejo erotike, zato pride do drame. Čestitke režiserju za prikaz moške ranljivosti, bolečine in solz. Gospodom in damam v zrelih letih pa namesto ogleda filma priporočam predajanje vročestrastnim karibskim ritmom v bližnjem lokalu. Plešite s srcem, doma pa sledi ...

— Mojca
1.11. 2015 ob 21:10

Film nama je obema s partnerjem bil zelo beden. Vstala sva se na sredini filma ter odšla domov. V filmu se gre o tem, da si je človke, ki jemlje droge uničil življenje s tem, ko je dobil otroka z drugo ter ga je punca zapustila... Odsvetujem ogled filma. Ni vreden denarja. Kakor koli pa je Kolosej opravil super nalogo s predvajanjem filma.

— Gledalec
2.11. 2015 ob 13:23

ta film mi je bil katastrofa - zal plačila total.

— kolosejko
3.11. 2015 ob 22:10

Kdaj bo še predvajan ta film ?- po 4.11.2015

— stani
7.11. 2015 ob 22:36

Film smo šli pogledati, v mišljenju, da je verjetno super. Pa smo bili zelo razočarani; film je ''kar nekaj''-brezvezen. Konec pa zelo dvoumen. Škoda denarja zanj... Ocena od 1 do 10 je z moje strani 1. Žal.

— Mandarina
22.11. 2015 ob 23:47

Ni vredn ogleda škoda ogleda

— Luna
11.12. 2015 ob 22:46

Film o sentimentalnosti, spermi in krvi. To boste dobili.

Tega dosedaj ni nihče posnel. Tako pravi Gaspar Noe.

In ima prav. Res ga ni.

Obstaja razlog, zakaj se je o njem toliko šušljalo na festivalu v Cannesu in zakaj je dvignil toliko prahu. Ker je prvi film, ki pokaže VSE. Brez cenzure. In sicer: kako izgleda življenje odraslega človeka, ki sprejema napačne odločitve. Kdor je pričakoval erotiko, je bil seveda razočaran: film ne prikazuje erotike, temveč prikazuje življenje. Če želite erotiko, si raje sposodite temu namenjeni film za odrasle.

Vsaka odrasla oseba je kdaj vsaj pomislila na to, da bi skrenila iz prave poti, če ne zaradi drugega, vsaj iz radovednosti. Ta "radovednost" pa ima lahko visoko ceno. In sedaj o tem obstaja celo film, ki nas svari: "Če boste varali, se boste na koncu počutili takole ..." Umske igrice in t.i. "Spolne fantazije" pa niso nič drugega kot moteči dejavnik, da bi delali tisto, kar nas zares navdihuje. Film Ljubezen nam - z razliko od Lars von Trierjeve morilske Nimfomanke - to prikaže na kolikor toliko prijazen način. In, ko smo to zgodbo doživeli v filmu, se - ko znova vstopimo v svoje življenje - mi sami lahko odločimo drugače.

Zato se mi film zdi genialen in seveda nerazumljen za svoj čas. Ker je tako kontroverzen, bo v naslednjem letu nabrž:

a) dobil vsaj nominacijo za OSKARJA ali
b) dobil debelo MALINO (beri: nagrado za najslabši film)

Vsekakor se avtor Gaspar Noe zaveda, da je film unikaten in ideja o prikazu realnega življenja odrasle osebe genialna; prav zato se je kar trikrat podpisal vanj (v filmu sta ime in priimek vtkana v različne karakterje) ter seveda v njem zaigral (stransko vlogo).

Tudi Karl Glusman (Murphy) je izvrstno opravil svojo nalogo. Težko je portretirati ženskarja, ki pravzaprav ni ženskar. Sentimentalneža, ki gre z vsako žensko. Sanjača, ki ima prevelike sanje ... In vse to v eni osebi! Tako kontrastnega lika vsekakor ni na platnu vsak dan.

Bodite torej pripravljeni, da boste videli resnico: kaj se zgodi, ko se "spolne fantazije" uresničijo in odgovor na vprašanje: jih je bilo sploh vredno doživeti?

Kajti to boste dobili. Film o sentimentalnosti, spermi in krvi.

— jesse45613
19.12. 2015 ob 14:40

Brezveze... Škoda denarja za takle film. 50 odtenkov sive je veliko boljsi kt pa tole. Ce bi ocenjevala od 1 do 10 bi dal 1. ŽAL .... lahko bi je spremenili v kakšno komedijo ne pa tkole....

— loly33

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.