Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Liga pravičnih 3D

akcijska domišlijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 16.11.2017, Kolosej Ljubljana
2h / 120min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Chris Terrio
Režija: Zack Snyder
Medtem ko svet žaluje za Kryptonovim sinom in vedno bolj rine v totalni kaos … Lois Lane sanja o Supermanu ob zvenu David Bowiejeve pesmi "Heroes". S povrnjeno vero v človeštvo in prevzet od nesebičnega vedenja Supermana Bruce Wayne za pomoč prosi svojo novo zaveznico, Diano Prince. Svetu grozi napad največje sovražne sile vseh časov, zato se Batman in Čudežna ženska skupaj podata poiskat zaveznike, super junake, ki bi jima priskočili na pomoč v boju zoper temačne sile, kot jih svet do zdaj še ni videl. Kljub izredno močni sestavi super junakov - Batman, Čudežna ženska, Aquaman, Kiborg in Flash - vse kaže na to, da je svetu odbila zadnja ura.

Warner Bros. predstavlja prvo celovečerno pustolovščino o celotni Ligi pravičnih, stripovskih junakih založbe DC. Režiral je Zack Snyder, v združeni ekipi super-junakov pa igrajo Ben Affleck kot Batman, Henry Cavill kot Superman, Gal Gadot kot Čudežna ženska, Ezra Miller kot Flash, Jason Momoa kot Aquaman in Ray Fisher kot Kiborg.

Brucea Wayna, ki tokrat prvič dojame, da sam ne zmore rešiti sveta, po Supermanovem nesebičnem dejanju podžge na novo odkrita vera v človeštvo, zato svojo najnovejšo zaveznico, samozavestno in nezmotljivo Diano Prince, prosi za pomoč pri spopadu z najnovejšo grožnjo. A čeprav se v boj družno poda zasedba junakov, kakršne še ni bilo – Batman, Čudežna ženska, Aquaman (pol človek, pol potomec prebivalcev Atlantide), Kiborg (pol človek, pol stroj) in Flash (najhitrejši človek na svetu) – je morda že prepozno, da planet rešijo pred napadom katastrofalnih razsežnosti.

»Napad je vse bliže,« opozarja Bruce Wayne.

»Ne bliža se,« ga popravi Diana. »Je že tu.«

V Ligi pravičnih se nad Zemljo spravi najhujša zla sila, kar jih je kdaj bilo – starodavni sovražnik, ki preži na vsako najmanjšo ranljivost, ki jo je povzročila Supermanova smrt. Če hoče človeštvo sploh imeti kakšno možnost, da preživi, morata Batman in Čudežna ženska prepričati svoje kolege z nadnaravnimi sposobnostmi – Kiborga, Aquamana in Flasha – da ga družno ubranijo.

Zgodba se nadaljuje nemalo potem, ko sta Bruce in Diana šla vsak svojo pot, in ju spet združi, čeprav sama morda ne vidita vedno iste poti, ki naj bi ju pripeljala do skupnega cilja. A skupna motivacija – to, da se iz Supermanovega žrtvovanja izcimi nekaj koristnega – jima pomaga, da kaj hitro najdeta skupen jezik in se soočita s Steppenwolfom, dva in polmetrskim bojevnikom z Apokolipsa, planeta iz nočne more. Ta si namreč namerava podjarmiti ves svet in ga urediti po lastni meri. Ni običajen zlikovec, zato bo potrebna izjemna moč, da ga porazijo.

V svojih vlogah se vračajo tudi Amy Adams kot Lois Lane, Jeremy Irons kot Alfred, Diane Lane kot Martha Kent, Connie Nielsen kot Hipolita in Joe Morton kot Silas Stone, na novo pa se jim pridružujejo J.K. Simmons kot komisar Gordon, Ciarán Hinds kot Steppenwolf in Amber Heard kot Mera.

Zack Snyder pravi, da je »zamisel, da zberemo celotno Ligo pravičnih na istem igrišču, da jih v filmski prostor postavimo kot ekipo, ki se poda na isto pustolovščino… že sam koncept je bil naravnost veličasten.«

Scenarij sta spisala Chris Terrio in Joss Weedon na podlagi zgodbe Terria in Zacka Synderja, ki sta se naslanjala na like iz stripov založbe DC. Producirali so Charles Roven, Deborah Snyder, Jon Berg in Geoff Johns, izvršni producenti so bili Jim Rowe, Ben Affleck, Wesley Coller, Curtis Kanemoto, Daniel S. Kaminsky in Chris Terrio.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.