Kolosej
Avtobiografsko obarvano, romantizirano raziskovanje prostora, casa in filma samega, ujeto v mozaik likov, za katere se zdi, da izgubljajo nadzor nad svojim življenjem. Anglija na zacetku osemdesetih. Filmska študentka Julie želi s pomocjo kamere bolje razumeti svet okrog sebe. Z njo želi razbiti milni mehurcek, v katerem živi kot pripadnica privilegiranega družbenega razreda. Ceprav zase meni, da je povsem povprecna, podobe, ujete v objektiv kamere, pricajo o njenem izjemnem daru opazovanja. V ta njen svet nepricakovano stopi Anthony, moški srednjih let, ki v njej vzbudi romanticna pricakovanja, a se pozneje izkaže, da ni vreden njenega zaupanja. Julie namrec razkrije njegovo skrbno varovano skrivnost, ki sproži niz dramaticnih dogodkov … "Zavedam se, da ne sledim strukturi zgodbe. Tega ne delam zavestno, vendar si zelo prizadevam, da necesa ne bi storila samo zaradi ucinka ali ker to od mene pricakujejo, ali pa bi morda bilo všec obcinstvu. Biti mi mora blizu, blizu moji lastni izkušnji, in me obenem pritegniti v smislu necesa, kar nastaja. Že davno sem postala nenaklonjena kakršni koli vsiljeni strukturi in pravzaprav skušam preprosto slediti svojim lastnim instinktom. Vcasih se ti morda zdijo nedramaticni. Ali pa dramaticnost vidim v majhnih stvareh." (Joanna Hogg)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.