Kolosej
Film distribucije 2i Film

Levji kralj (sinhronizirano 3D)

družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 18.7.2019, Kolosej Ljubljana
1h 57min / 117min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jeff Nathanson, Brenda Chapman, Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton
Režija: Jon Favreau
Na filmska platna prihaja srčna in večna zgodba, ki smo jo v animirani verziji gledali leta 1994. Spet se bomo podali v osrčje afriške savane, kjer se rodi bodoči kralj živali. Po smrti svojega očeta Mufase želi mladi Simba prevzeti prestol, čemur nasprotuje zlobni Scar, ki ima povsem svoje načrte. Začne se borba z že znanim izdajstvom, dramo in strašno tragedijo. S pomočjo prijateljev mora Simba hitro odrasti in si priboriti tisto, kar mu pripada.

Režiserjeva želja je bila dobiti nabor talentiranih in zelo skrbno izbranih igralcev ter pevcev na eni strani, ter izjemno talentirano in večkrat nagrajeno ekipo ustvarjalcev, da bi veličastno oživeli večno klasiko.

Tako bomo v originalni verziji s podnapisi lahko občudovali naslednje glasove: Simba, bodoči kralj bo Donald Glover, Beyonce Knowles-Carter bo Nala, prijateljica Simbe in njegova ljubezen. Simbovemu ljubečemu in modremu očetu, Mufasi, bo glas posodil James Earl Jones, Simbov zloben stric Scar je Chiwetel Ejiofor, Simbova mama, Sarabi pa Alfre Woodard. Mladega Simbo, ki komaj čaka, da bo kralj bo z glasom oživel JD McCrary ter Shahadi Wright Joseph bo mlada Nala. To je samo nekaj glavnih imen, ki bodo nastopili v originalni verziji.

Slovensko sinhronizacijo bo prevzel odličen Studio Ritem, kjer se že snuje nabor sinhronizacijske ekipe, da bo ta veličasten film oživel tudi v slovenskem jeziku.

Levjega kralja so zaupali pod režisersko taktirko Jona Favreauja (The Jungle Book, Iron Man), producenti so: Favreau, Jeffrey Silver, Karen Gilchrist. Scenarij je napisal Jeff Nathanson, po scenariju iz leta 1994, ki so ga napisali Irene Mecchi, Jonathan Roberts in Linda Woolverton.

Potrebno je bilo dobiti popolno in najbolj nadarjeno ekipo filmskih ustvarjalcev iz vseh področij, da so uspeli ponovno oživeti najbolj znan animiran film vseh časov v vsej svoji veličini in mu podariti še večji pomen. Nagrajena ekipa ustvarjalcev je zadela z ustvarjanjem afriške savane in njenih živali tako, da skoraj verjamemo, da so čisto resnične, za kar je poskrbel nadzornik za posebne efekte, Rob Legato, ki je podpisan pod virtualno produkcijo Avatarja, dobil oskarja za The Jungle Book, Hugo in Titanic in bil nominiraan za oskarja za film Apollo 13. Z oskarjem nagrajen nadzornik za animacijo, Andrew R. Jones, Adam Valdez, Caleb Deschanel, James Chinlund, Mark Livolsi. In mnogi drugi.

Komentarji

21.7. 2019 ob 19:07

Komajj cakaaammm

— Majmun

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.