Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Lepotica pod krinko 2: Čudovita in nevarna

komedija
Na sporedu od: 21.4.2005, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Marc Lawrence, Katie Ford, Caryn Lucas
Režija: John Pasquin
Agentka FBI Gracie (Sandra Bullock) se je po nastopu na tekmovanju za miss Amerike proti svoji volji oddaljila od policijskega dela. Po ugrabitvi prijateljice mora znova skočiti pod krinko, ki je tokrat še bolj neobičajna, v pomoč pa ji dodelijo agentko Sam, s katero se Gracie ne razume najbolje.

Zgodba se nadaljuje kmalu za tem, ko je agentka FBI Gracie Hart (SANDRA BULLOCK) odpravila grožnjo na lepotnem tekmovanju za miss ZDA, kjer je kot policistka pod krinko tudi nastopila kot tekmovalka in čez noč postala medijska senzacija.

Trenutno ji gre narobe čisto vse. Žaluje zaradi propadle ljubezni, njena na novo odkrita slava pa ji greni življenje, saj lahko ogrozi njeno delo pod krinko, ki ga tako obožuje. Zaradi tega z nejevoljo pristane na predlog svojega šefa, agenta McDonalda (ERNIE HUDSON), da priskoči na pomoč - vsa nališpana in urejena bo v pogovornih oddajah predstavljala FBI. Tako se FBI spusti v eno največjih medijskih akcij v svoji zgodovini.

Čeprav se Gracie na začetku upira, pa ji ves cirkus kmalu začne ugajati in se zelo vživi v svojo novo vlogo. Njena nova partnerka Sam Fuller (REGINA KING), neugodna in ambiciozna agentka, ki zelo očitno ni njena oboževalka, ji da prva vedeti, da se tako imenovana zvezda FBI hitro spreminja v Barbiko.

Toda ko v Las Vegasu ugrabijo njena najboljša prijatelja, zmagovalko lepotnega tekmovanja Cheryl Frazier in Stana Fieldsa (HEATHER BURNS in WILLIAM SHATNER), se zopet postavi v vlogo agentke.

Vrnila se je...

Občinstvo po vsem svetu je leta 2000 z navdušenjem sprejelo uspešnico Lepotica pod krinko, v kateri je Sandra Bullock zaigrala agentko FBI Gracie Hart, ki se kot policistka pod krinko prijavi na lepotno tekmovanje, da bi razkrila zaroto. Gracie se nauči hoditi v visokih petah in v junaškem slogu reši situacijo, zato tudi čez noč postane medijska senzacija in najbolj slavna oseba FBI.

Sandra Bullock, ki je bila producentka obeh delov, in Marc Lawrence, ki je bil scenarist in izvršni producent pri prvem delu, pri drugem pa scenarist in producent, z navdušenjem govorita o svoji junakinji.

"Nadaljevanje smo posneli zato," pravi Sandra Bullock, ki ji je vloga neukrotljive agentke prinesla nominacijo za zlati globus, "ker sva si z Marcom večkrat predstavljala, kaj bi Gracie počela po njenem zmagoslavju na lepotnem tekmovanju in kako vsa ta pozornost medijev vpliva nanjo. V glavi se nama je pletlo nešteto scenarijev. Hotela sem zaključiti zgodbo, ki sva jo začela."

Sodelovanje med Sandro Bullock in Lawrencom se je začelo leta 1999, ko jo je spoznal na snemanju njegovega filma, romantične komedije Forces of Nature. Potem sta sodelovala skupaj še pri prvem delu Lepotice pod krinko, leta 2002 pa še pri romantični komediji Two Weeks Notice, ki ga je Lawrence režiral, Sandra pa je bila producentka.

Oba sta se strinjala, da k sodelovanju povabita režiserja, ki je že bil nominiran za nagrado emmy, Johna Pasquina. Pasquin ima bogate izkušnje iz gledališča in televizije, saj je zaslužen za kar nekaj znanih nanizank (Growing Pains, thirtysomething, L.A. Law, Roseanne, Home Improvement). Nadaljevanje Lepotice pod krinko ga je zanimalo iz treh razlogov. Najpoglavitnejši razlog je bil, kot pravi, "priložnost, da sodelujem s Sandy Bullock," ki jo je spoznal na snemanju komedije George Lopez (Sandra Bullock je bila izvršna producentka).

"Je popolnoma brez strahu, kar so režiserjeve sanje. Na svetu ni veliko priznanih in lepih igralk, ki bi se bile pripravljene osmešiti na filmu, kar Sandra v tem filmu nedvomno počne. Drugi razlog je ta, da sem ponovno sodeloval z Marcom Lawrencom, ki ga poznam že skoraj 20 let, vse od nanizanke Family Ties, kjer je bil scenarist/producent, jaz pa režiser. Izjemen scenarist je."

Prepričala pa ga je tudi zgodba sama. Zelo se je veselil, da jo bo lahko popeljal "v čisto novo smer, da ne bo vse tako kot v originalu, kar pa še zdaleč ne pomeni, da bodo ljudje, katerim je bil prvi del všeč, tokrat razočarani."

Tako kot v prvem filmu gre tudi v nadaljevanju za preobrazbe, nekatere so pozitivne, druge obsojene na propad. Sporočilo filma je, kot pravi Bullock, "da je vedno najboljše slediti svojim instinktom, ne glede nato, kaj ti pravijo drugi. V težave zaideš šele takrat, ko zaideš s svoje poti. Na srečo za nas in gledalce je zabavno ravno to, kako se rešiš iz teh težav."

Sandra Bullock (Gracie Hart /producentka)

Je ena najbolj iskanih hollywoodskih igralk. Nazadnje smo jo lahko videli v romantični komediji Two Weeks Notice, v katerem je igral tudi Hugh Grant. Film, ki ga je tudi producirala, je po vsetu zaslužil čez 200 milijonov dolarjev. Nedavno nazaj je igrala glavno vlogo v psihološkem trilerju Murder By Numbers, pri katerem je bila tudi izvršna producentka.

Med zvezde jo je popeljala vloga v akcijskem filmu iz leta 1994, Speed. Njena naslednja filma, While You Were Sleeping, za katerega je bila nominirana za zlati globus, in The Net, sta bila oba dobro sprejeta.

Igrala je še v naslednjih filmih: Forces of Nature, Hope Floats (prvič tudi producentka), Practical Magic, Gun Shy, Speed 2: Cruise Control, A Time To Kill, In Love and War, Two if by Sea, The Vanishing, Demolition Man, Wrestling Ernest Hemingway, The Thing Called Love, glas pa je posodila v animiranem filmu The Prince of Egypt.

Svoj režijski in scenaristični prvenec pa je doživela s kratkim filmom Making Sandwiches, kjer je tudi igrala z Matthewom McConaugheyjem in je bil leta 1997 prvič prikazan na festivalu Sundance.

Regina King (Sam Fuller)

Trenutno jo lahko vidimo v filmu Ray, kjer igra Jamie Foxx. Pred kratkim je igrala v A Cinderella Story, ob Hilary Duff, in ob Reese Witherspoon v Legally Blonde 2: Red, White and Blonde, zelo pričakovanem nadaljevanju uspešnice iz leta 2000. Igrala je tudi ob Eddieju Murphyju v filmu Daddy Day Care.

Svoj prvenec na platnih je doživela s filmom Johna Singletona Boyz N the Hood. Kasneje je s Singletonom sodelovala še pri filmih Poetic Justice in Higher Learning. Izkazala pa se je tudi v dvej komedijah, in sicer Friday z Ice Cubeom in A Thin Line Between Love and Hate z Martinom Lawrencem.

Prelomnico v svoji karieri pa je nedvomno doživela leta 1997 s svojo nepozabno vlogo žene Cube Goodinga Jr. v uspešnici Jerry Maguire. Za tem je igrala še v How Stella Got Her Groove Back, Enemy of the State, Mighty Joe Young, Down to Earth.

Izza kamere

John Pasquin (režiser)

Pasquin je bil pred kratkim producent in režiser uspešne humoristične serije The George Lopez Show. Tam je tudi spoznal Sandro Bullock, ki je izvršna producentka.

Nedavno nazaj je režiral Joe Somebody, v katerem igrajo Tim Allen, Jim Belushi in Julie Bowen. Leta 1997 je režiral Jungle 2 Jungle, v katerem lahko vidimo Tima Allena, JoBeth Williams in Martina Shorta. To je bil njegovi prvi celovečerni film po režijskem prvencu mega uspešnice Santa Clause.

Preden je svojo nadarjenost dokazal tudi na velikih platnih, je bil odgovoren tudi za nekatere uspešne televizijske serije. Za svoje delo je bil dvakrat nominiran za nagrado emmy (Home Improvement). Prav tako je bil nominiran za nagrado emmy za priljubljeno nadaljevanko LA Law.

Pasquin je režiral tudi druge televizijske serije, in sicer eno sezono Roseanne, več epizod Family Ties, Growing Pains, Newhart in Alice.

Komentarji

24.2. 2005 ob 20:12

Pu mojm je film ful dobr kot enka. Caw

— Leootica pod krinko
27.2. 2005 ob 18:18

komaj čakam na ta film

— NK
21.3. 2005 ob 13:04

Ja enka je bla kul upejmo da bo dvojka tut

— Hudec
23.3. 2005 ob 15:18

aprila ga grem gledat. upam, d bo dobr. no sj ud sandre bullock so večinoma dobri. čaw

— laura
27.3. 2005 ob 17:24

enka je bill zanič, tud dvojka nou preveč dobr.

— mare
29.3. 2005 ob 16:50

a kdo ve v kerem mestu mora gracie spet uporabiti krinko pri razreševanju zločina?

— lili
4.4. 2005 ob 16:04

to naj bi bla lepotica? *prh*

— -.-
5.4. 2005 ob 15:20

Ta film ma je ponovno prepričal, da so vsi igralci the best. Sandra Bullock spet blesti!!! (čprav ga še nisem gledala, ampak po mojem bo res tako...)

— Lepotica so anonimne
15.4. 2005 ob 14:01

film je zelo dober in upam da bo imel podnapise kul!

— diana
16.4. 2005 ob 11:55

mah kr neki

— ja
19.4. 2005 ob 13:16

super film +

— yacky
21.4. 2005 ob 0:52 zvezdica

Samo za tiste, ki še vedno ne razumejo, zakaj Miss Congeniality niso proglasili za najboljši film vseh časov. Miss Congeniality 2 izgleda kot Miss Congeniality 3574, se pravi kot scuzana, dolgočasna, nemogoča, razvlečena, patetična in osladno nepotrebna reciklaža klišejev najslabših filmov vseh časov. Neumna zgodba, še bolj neumni zapleti, najbolj neumni dialogi. Borba za svetovni mir, zabaviščni park Treasure Island, napad na Dolly Parton, oponašanje Tine Turner in misija reševanja ugrabljene miss United States. Zadnji vzdihljaji nekoč prikupne Sandre Bullock, prozorna Regina King in blesavi William Shatner. Pač film, ki ne bo prepričal niti tistih, ki so Miss Congeniality iz leta 2000 gledali več kot stokrat.

— iztok gartner
21.4. 2005 ob 19:11

film je vredn ogleda...

— ZALA
21.4. 2005 ob 20:01

oh pesimist

— jooj
21.4. 2005 ob 22:17

film je precej dobr

— 76
22.4. 2005 ob 15:53

komi cakam aaakomicakam a komi cakam a komo koko0kkam kokokokokokokokokoko kokokoka juhuhu

— nina smola
24.4. 2005 ob 20:46

dal bi samo odlicno oceno za ta film

— damjan
25.4. 2005 ob 10:43 zvezdica

Že dolgo nisem gledala tako slab film, glede na to da si ogledam tedensko vsaj dva filma. Čudi me, da se je tako zrela igralka odločila za tako vlogo. Res škoda časa za ogled, čista polomija.

— VERA BITUNJAC
26.4. 2005 ob 19:40

film je ful kul.ful za režat.u glaunm carski!

— debest
26.4. 2005 ob 19:58

ej ti k si dala naslov komentarja -.- ... mislm da vem kdo si :> hihi

— lol
27.4. 2005 ob 11:26 zvezdica

morem povedat da je film debest!zlo vredu film,se splača ogleda.dogajajo se zapleti,film je smešen ima u glavnem vse kar dober film potrebuje!zares prima film! čaw čaw

— tina
29.4. 2005 ob 8:11

ta film je ful dobr se tut dost sepejo.

— lepotica pod krinko2 čudovita in nevarna
29.4. 2005 ob 16:25

en ga totalno skritizira, drug pa pohvali...heh :)

— :))
29.4. 2005 ob 16:38 zvezdica

TA FILM JE EDEN NAJBOLJŠIH KAR JIH OBSTAJA. MENI OSEBNO JE TA FILM BOLJŠI OD PRVEGA DELA.SICER PA JE VSAK FILM V KATEREM IGRA SANDRA BULLOCK EDEN IZMED NAJBOLJŠIH.OGLED TEGA FILMA NE BO IZGUBA PROSTEGA ČASA AMPAK RAVNO NASPROTNO, SAMO PRI OGLEDU SE BOSTE NASMEJALI OD SRCA.ZATO VAM PRIPOROČAM OGLED TEGA FILMA.

— mashy
30.4. 2005 ob 0:15 zvezdica

filma si nisem ogledal. ha. vseeno pa bi rekel takole na pogled da je to eden izmed filmov, ki ga pozabiš čim izstopiš iz kino dvorane. film bi priporočil le tistim ki imajo preveč časa in denarja ter tistim ki so si vse druge filme v koloseju že ogledali. pa fajn se mejte in ne preveč upoštevat moje replike.

— roq
30.4. 2005 ob 12:54 zvezdica

TA FILM JE NAJBOLJ. ČEPRAV JE VČASIH MALO BUTASTO, AMPAK DRGAČ SE NASMEJEŠ DO SOLZ. OGLEJE SI GA, NE BO VAM ŽAL! MEJTE SE FAJN ANNIE

— ANNIE
30.4. 2005 ob 14:30

film je bil v začeku ful brezveze.Še polovica je bla pol bedna.Konec filma je bil vredi.Film pojdite gledat ci ni nic drugega na sporedu takrat

— neza
1.5. 2005 ob 12:54

iztok ma čist prou.ni bol bednga muvija kot je ta.enka je biu ful ful ful zanč,dvojka je še bol.ne vem zakva grejo delat take mivije,če so tok brezvezni.vsi igralci so u "podnu",še pusebi sandra bullock,k je na začetku pusnela par dobrih muvijev,od tkrt naprej, pa snema same pulumije.pa partnerka od gracie-gdo se je to spomnu.pu moje ni bl bednga lika k je ta baba. ocena- -1 škoda dnarja

— mare
1.5. 2005 ob 16:38

Filma nism gledu ampak sm pa prepričan da je kr neki!!raj pejte gledat cuclja

— aly
5.5. 2005 ob 9:36 zvezdica

film je najboljši. do zdaj sem gledala vse filme, tam kjer je igrala sandra bullock. komentirala bi na izjavo, da je sandra bullock resna oseba. povejte mi kdaj je igrala v kakšnem resnem filmu. Jst pravim sandra bullock je rojena za komedije.

— majchy
5.5. 2005 ob 22:00

film je bil oz. bi bil COOL ko sem ga šla gledat sem sedela v predzadnji vrsti pa so se oni zadi drli pa kokice naprej metali ... druče se pa film splača pogledat samo če maš MIR v kinu

— Tina
6.5. 2005 ob 19:41

FILM JE ČIST COOL. TI 'IZTOK GARNER' PA SPLOH NE VEM ČE SI GA GLEDU AL PA SAM PLUVAŠ PU NEMU ZATO K TI PAČ SANDRA BULLOCK NI UŠEČ. ME ZANIMA ČE BI TI LOHKA TOK DOBR FILM PUSNEU, MEJBI NE BI SPRAVU SKUPI ŠE ANIMACIJE O KUŽKU PIKIJU. DRGAČ PA USE USTALI SI GA MORTE NUJNO UGLEDAT K JE VREDN. UNI K PA GA KRITIZIRAJO PA NAJ GREJO KJ BOL PAMTNGA PUČET. (S)MEJTE SE !

— <K<Y<K<Y<
7.5. 2005 ob 15:40

film je ful vredi na koncu na zacetku glih ni:) piste mi kaj na mail prosim lepo se mejte

— NEZA
12.5. 2005 ob 16:41

ta film se mi je zdel ful kul in super,splača se ga jt ogledat

— aly
16.5. 2005 ob 19:26

fak ker beden film!!! enka je bla mal bolš za to dvojko pa je full škoda keša pa igralko bi lajk dal mal lepšo če je nalov Lepotica pod krino!! ah folk če ste pametni me boste poslušal pa pršparal denar za drug bolši film!!!

— kritik
16.5. 2005 ob 22:47

ej kritik morm se strinjat s tabo ker jest sm šu tud jest ta film gledat pa je taka beda da res ni!!! folk ne ga it gledat. bodte pametni

— kili
19.5. 2005 ob 11:41

nism ga gledala a si čist lahko mislm, da je ist kot usi njeni filmi-neprepričljivi za use nad 20

— zanč
24.5. 2005 ob 20:02 zvezdica

Lepotica pod krinko je eno izmed ponesrečenih nadaljevanj.Prvi del mi je bil všeč in sem ga večkrat gledala.Bil je izviren in in to je pri dobrih filmih glavna lastnost.Ko pa začnejo pisati scenarije za nadaljevanja pa jim skoraj vedno zmanjka idej in ker ni več tiste izvirnosti film ni tako dober, čeprav so pogosti komični prizori. Ne bom rekla da je bil na smrt dolgočasen, je pa bil kljub dobri igralski zasedbi neizviren in zato nezanimiv.

— L1z1k@
26.5. 2005 ob 20:20

Nič posebnega.

— ...
29.5. 2005 ob 21:55 zvezdica

V vseh filmih v katerih igra Sandra so kul. Bil sem presenečen, ko sem na sedežu kino dvorane zaslišal petje igralke Regine Ging. Saj je v predfilmu pela skoraj kot Tina Turner v kinu pa porazno to me je najbol užalostilo. Ampak film je klub temu zanimiv ter ga priporočam. V filmu sem odkril tudi nekaj napak med katerimi je:(se oproščam če je že gdo to opazil ter napisal!) ko se Gracije v vodi zagozdi pod top ji je prišla pomagat partnerica Sam. Ampak Sam ni mogla priti pod vodo ker se je minuti ali dve prej borila z drugim in ni ji šlo precej v redu.

— agent FBI
29.5. 2005 ob 21:59

imam izkušnje saj sem filmski geni zato moram reči da je igralka Sandra Bullock v drugih filmih bolša. Ta film ni ne slab ne zelo dober!

— filmski geni
1.6. 2005 ob 19:04

za vse tiste ki ste zatrapani v sandro in orlanda itd. dobte si en poster pa ga glejte cel dan film se ne ocenjuje po tem kdo v njem igra ampak po tem če je zanimiv izviren . pol pa dobimo komentarje ja če je v njem sandr pol je pa sigurn fajni ni rečeno in ta film je tudi dober dokaz

— edn pač
6.6. 2005 ob 16:26

ej frajerji dejte mal mir pa sandra je huda

— frajer
7.6. 2005 ob 13:32

dejte za lepoticopod krinko 2 uro,v čet.9.6.05

— luda
7.6. 2005 ob 13:56

KAKO SEM LAHKO BIL TAKO KRUT.NISEM GLEDAL FILMA.DOMA SEM NAJOKAL ŽE POL SOBE.JUTRI GA GREM GLEDAT.FUL JE HUD

— IZTOK GARTNER
19.6. 2005 ob 13:01

vi ki grajate ta film nimate pojma kaj je to dober film.sej ga sploh niste gledali.pismu vam

— butalec
5.7. 2005 ob 14:01 zvezdica

film je res the best.morte si ga ogledat.to je toliko smeha da se včasih morš prav obrnt da se pomiriš.res če bi bile ocene od 1 do 10 bi ta film definitivno ocenla z desetko.predlagam tudi da si ogledate oba filma da boste sploh kaj razumeli.čeprav sta obedva the best.posebej bi povedala da je tudi sandra bullock naj igralka in je še nisem vidla v ravno resnem filmu.

— AnKa
31.7. 2005 ob 17:08

nisem ga še gledala pomoje je pa ful BREZVEZEN NO TAKO PRAVIJO VSI, KI SO GA ŠLI ŽE ENKRAT GLEDAT.Žal mi je ampak morali bi se malo bolj bolj potrudit,da ne bi bil tako brezvezen. Tako pravijo moji starši,sorodniki,pri jatelji... žal mi je ampak nej se malo BOLJ POTRUDIJO HVALA ZA RAZUMEVANJE IN LEP POZDRAV NINA

— NINA KOJZEK
6.8. 2005 ob 19:02 zvezdica

Ta film je res hud,gledala sem ga 54x,pa ga mislm še zlo velikokrat!!!Kko ga lahk eni to kritizirate???Že tko je film ful ql,pa tut a ste kdaj pomisll,kko bi blo vm,če bi igral v filmu pa bi pol folk take pisu?!?!?!Grem stavt da se tut eden izmed tisith k ste ga skritiziral ne spozna na igralstvo,še manj pa na vse ostale podrobnosti!!!Sej jest tut nism strokovnjakinja za filme ampak še vseen lahk rečm da je film zlooo dobr!Pa da je Sandra Bullock najboljša igralka!!!

— *Lusy*
23.10. 2005 ob 12:14

ta film je ful dober

— komentar
4.4. 2006 ob 18:13

Ja jaz ga še nisem gledala ampak se full govori da je dober!!! ZATO JA SANDRA BULLOCK ZAKON!!

— tina
4.4. 2006 ob 18:20

Dej tisti k govorite da je ta film zanč ste sam fouš sandri bullock k je fulll zakon pa vi to dobr veste zato pa tko govorite k ste ji fouš k so pusnel tok dobr film pa ne sam sandri ampak celi ekipi k je snemala ta film!! P.S.pa veš kwa vi ga sploh ga niste gledal tisti k kr neki guvorite da je film zanč!! PA ŠE ENKRAT VSEM K SO SNEMAL STE FOUŠ( TISTI K GOVORIJO DA JE FILM ZANČ AL PA KEJ DRUZGA)!

— Tina
5.9. 2006 ob 13:56

ma ja sej ni tok slab film no... sam prvi del je biv boljši!sam itak če igra sandra bullock so filmi zakon a?!

— polona
10.3. 2012 ob 16:12

Prvi del lepotice pod krinko je bil odličen a drugi mi je malo manj všeč. Sandra Bullock je
profesionalna igralka ki me vedno navduši zato jo podpiram. Vsi tisti, ki pa njo in
njene filme zaničujete ne veste kaj zamujate. Sandra Bullock je ena najboljših!!!!
In tudi njeni filmi!!!!!

— Lepotica pod krinko

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.