Kolosej
Film distribucije 2i Film

Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa

animirani
Sinhronizirano
Na sporedu od: 15.3.2018, Kolosej Ljubljana
1h 22min / 82min
Leto: 2018
Država: Italija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Francesco Manfio
Režija: Sergio Manfio
V mestu Vinci življenje teče mirno. Leonardo se ukvarja z novim, neverjetnim izumom, prijatelj Lorenzo mu pomaga, Lisa pa ju opazuje in se jima posmehuje. Ko od pripovedovalca zgodb izvedo za skriti zaklad, se trojica poda na lov za izgubljenim bogastvom. In velika avantura se prične!

V mestu Vinci življenje teče mirno. Leonardo se ukvarja z novim, neverjetnim izumom, prijatelj Lorenzo mu pomaga, Lisa pa ju opazuje in se jima posmehuje. Ko vaški pripovedovalec zgodb izda skrivnost o skritem zakladu, se trojica poda na lov za izgubljenim zakladom. In velika avantura se prične! Pot jih popelje v Firence, Lorenza ugrabijo pirati, ki prav tako želijo najti skriti zaklad.

Mladi Leo se s pomočjo še enega svojih genialnih izumov, potapljaške obleke, potopi na dno morja, ter po razburljivem boju s pirati uspe rešiti prijatelja Lorenza in premagati pirate. V animiranem filmu vidimo še nekaj drugih Leonardovih mojstrovin in pogruntavščin, recimo premikajoče se vozilo, ki se premika tako po zemlji, v zraku kot tudi v vodi, vse to hkrati.

Slovensko sinhronizacijo animiranega filma Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa je odlično opravil Studio Ritem, glasove pa so posodili izvrstni igralci: LEO: Miha Rodman, LORENZO: Luka Markus Štajer, LISA: Nina Kaludjerović, CIACCO: Uroš Buh, AGNES: Maša Tiselj.

Glavne igralce smo povprašali, kaj menijo o animiranih filmih, ki na zabaven način otrokom približajo življenje in delo velikih umetnikov; ter kakšni so bili sami kot otroci:

MIHA RODMAN: „Vsi igralci iščemo otroka v sebi, zato se z veseljem spominjam kako sem bil kot otrok poln domišljije, razigran, spravljal sem se v domišljijske situacije in sem veliko raziskoval. Vedno mi je v veselje sinhronizirati like, poskušam narediti lik malo drugačen, vsakemu prilagodim glas. Animiran film o Leonardu Da Vinciju se mi zdi simpatična risanka, spremljamo njegovo odraščanje, kako je Mona Lisa njegova prijateljica in jo potem nariše. Kako nariše slavnega človeka s štirimi rokami in štirimi nogami in njegov prijatelj reče, da tukaj pa ni ravno zadel, saj ljudje ne izgledajo tako.“

NINA KALUDJEROVIĆ: „Sama kot otrok nikoli nisem bila pretirano punčkasta in tako kot moj lik Lisa v risanki, sem se raje družila s fanti, vedno smo se igrali kje zunaj, raziskovali, počeli lumparije... Zanimivo mi je bilo, da sem imela možnost posoditi glas in dati karakter nekomu, ki ga vsi poznamo, sicer iz slike, to je le najbolj znan portret. Vsa zgodovinska dejstva, ki so del splošnega znanja, je lepo da jih lahko na tak način, skozi risanko približamo že otrokom, ki se bodo učili o zgodovinskih dejstvih in jim bo taka risanka samo v pomoč. Zelo pomembna tema risanke je prijateljstvo, saj sta vrednoti empatija in humanost zelo pomembni dandanes in nikoli ni preveč, če že pri otrocih o tej temi. Otroci skozi risanko dobijo sporočilo, da si morajo pomagati, stati ob strani, iskati načine, kako skupaj premagati problem.“

LUKA MARKUS ŠTAJER: „Absolutno obožujem filme, ki govorijo o legendah, tako glasbenih, filmskih, umetnikih. Skrajni čas je bil, da otroci spoznajo tudi slavnega Leonarda na velikem platnu. Da se izobraževanje začne že v mlajših generacijah. Pomembno sporočilo filma je, da otroku pustimo prosto pot domišljije, da izkoristijo otroška razigrana leta in ustvarjajo vse, kar si zamislijo in da imajo pri tem podporo. Lorenzo je Leov najboljši prijatelj, mu pomaga, po drugi strani pa največja neroda in nič ne naredi prav in tako je prav, ravnovesje je pomembno, tudi v prijateljstvu.“

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.