Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Lemony Snicket: Zaporedje nesrečnih dogodkov

družinska fantazijska komedija
Pravljica brez srečnega začetka ali konca.
Na sporedu od: 24.2.2005, Kolosej Ljubljana
1h 53min / 113min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Robert Gordon po zgodbah Daniela Handlerja
Režija: Brad Silberling
Usoda se kruto poigra z otroki družine Baudelaire, ki v velikem požaru ostanejo brez staršev in pristanejo v rokah zlobnega sorodnika grofa Olafa (Jim Carrey), ki ga zanima zgolj njihova dediščina. Otroci na begu pred Olafom naletijo na številne nenavadne osebe, na sledi pa so tudi veliki skrivnosti, kaj je povzročilo usodni požar.

Žal vam moram sporočiti, da je film, o katerem berete, izjemno neprijeten. Ta izraz v tem primeru pomeni, da gre za tri bistre sirote, podlega zločinca in napeto žalostno pustolovščino. Zgodba pripoveduje o treh Baudelairovih otrocih, ki so kljub bistrosti, pretkanosti in ljubkosti zelo žalostno živeli. Samo v tem celuloidnem zapisu boste lahko videli grozljiv požar, mračno svetlobo, tragedijo, velikansko kačo, ljudožerske pijavke in Jima Carreya.

Z vsem spoštovanjem,

Lemony Snicket

Vseskozi, od pravljic bratov Grimm, preko viktorijanskih moralističnih basni pa vse do dandanes je otroška literatura polna absurdnih strahot, ki se dogajajo povsem normalnim in ljubkim otrokom. V enajstih knjigah skrivnostnega Lemonyja Snicketta (za njegovim imenom se skriva pisatelj Daniel Handler) se ta tradicija nadaljuje in še potencira. Prav zato so se te knjige tako uspešno prebile med najbolj brana dela za otroke in mladino in v ZDA uspele z vrha najbolje prodajanih knjižnih uspešnic vreči celo Harryja Potterja. Po vsem svetu je bilo do zdaj prodanih že več kot 27 milijonov izvodov, čeprav je avtor večkrat pozval bralce, naj "za božjo voljo berejo še kaj drugega".

In zdaj so zgodbe ugledale luč tudi na filmskih platnih.

"Moledoval sem, naj ne posnamejo filma," poudarja g. Snicket. "Moledoval sem, naj ne izberejo dobrega režiserja in nadarjenih igralcev. Prosjačil sem, naj ne posnamejo filma po nobeni moji knjigi, oni pa so izbrali kar tri! Zdaj samo upam, da bodo trume prostovoljcev pokupile vse vstopnice za film in si ga potem ne šle ogledat."

In o čem govori film?

Beudelarovi otroci izvedo grozljivo novico - starša sta umrla v požaru, ki je uničil njihov dom. Zato jih odpeljejo v rejo k najbližjemu sorodniku - grofu Olafu. Ki pa pravzaprav niti ni sorodnik. Niti ni blizu. Ali pa morda tudi je, ampak si tega naziva ne zasluži. Ko otroci ugotovijo, da je grof Olaf pravzaprav poosebljena zloba (pa še hudirjevo samovšečen je povrhu vsega), se začne njihova pustolovščina - pobegniti pred zlobnim grofom in najti mir. Mimogrede pa lahko razvozlajo še skrivnost požara, ki jim je pogubil starša in odkrijejo prave sorodnike.

O produkciji

Nickelodeon Movies je pravice za film odkupil še preden so izšle prve tri knjige - The Bad Beginning, The Reptile Room in The Wide Window. Na vseh teh treh knjigah tudi temelji scenarij filma, ki je začel nastajati pravzaprav že na osnovi rokopisa.

Studio je najbolj pritegnilo dejstvo, da so knjige Lemonyja Snicketa nekaj novega v otroški literaturi, so hkrati smešne in resne, na trenutke srhljive in obenem razvedrilne, vedno in povsod pa otroci uspejo pretentati odrasle. In ves čas bralec odkriva pomembne resnice o življenju, spoznava temeljne življenjske vrednote.

To so knjige, ki dajejo vse priznanje otroški iznajdljivosti in bistrosti. Te pa odrasli otrokom pogosto ne pripisujemo in ne priznavamo.

Kot v številnih drugih delih otroške literature in filma, so tudi tukaj osrednja tema otroci, ki ostanejo brez staršev. Kar spomnimo se nekaterih klasičnih zgodb in filmov - Sneguljčica, Pepelka, Bambi, Reševanje malega Nema ... Vse te pripovedi in še številne druge povezuje ista rdeča nit.

A zgodba o sirotah je vsakič znova, in tako tudi v pripovedi o Baudelarjevih otrocih, pravzaprav zgodba o upanju in uspehu, saj se ukvarja z izzivi, ki čakajo vsakega otroka - z odraščanjem in uspešnim vključevanjem v svet odraslih.

Filmski ustvarjalci niso imeli težav zbrati zvezdniško igralsko zasedbo. Vsi igralci, ki že imajo svoje otroke, pravzaprav niso imeli izbire - otroci so jih brez večjih težav prepričali, naj sprejmejo ponujene vloge.

Scenografijo, ki daje občutek, kot da smo se preselili v nekakšno vzporedno dimenzijo, malce bolj mračno od naše, ki jo poznamo, so zaupali z oskarjem nagrajenemu scenografu Ricku Heinrichsu. Cel svet, v katerem se nahajajo Baudelairove sirote, deluje kot še en junak v zgodbi, saj se tudi njemu dogaja vrsta nesrečnih pripetljajev - od požara do orkana. Da bi pričarali ta nesrečni svet, so cel film posneli v hollywoodskih studijih. Z majhno pomočjo računalniške tehnologije, seveda. In tako pričarali vzdušje, ki je brezčasno. Vsebuje nekaj viktorijanskega in nekaj sodobnega, nekaj vsakdanjega in nekaj pravljičnega. Nič pa ni povsem tako, kot je danes ali kot je bilo nekoč. Vsaka podrobnost v filmu je nekaj posebnega. Imamo laser, ampak starinske oblike. Imamo zavese iz sodobne tkanine, vendar postarane. In še in še bi lahko naštevali.

Ampak raje si oglejte film in vse vam bo takoj jasno.

Oziroma, raje si ga ne oglejte. Vsaj tako vas prosi Lemony Snicket.

Sicer pa ... odločite se sami.

Komentarji

17.12. 2004 ob 13:49

to bo ful dobr muvi. sm briu use knige tut ang. pa so rews zakon. makl nenavadne, ampak fuuul hudo, res. trailer je pa še bolši, tko da...pejte gledat!grem na premiero

— LEMONY SNICKET
17.12. 2004 ob 22:37

super! tudi jaz sem že knjige prebrala...kaj naj napišem? upam le,da je vredu film=)

— [meteora]
24.12. 2004 ob 21:35

ta film bo sigurn ful dobr, ker so knjige ful carske! kumi cakamo, da bo 24.2 ker bomo sigurn tkrt gledal ta film. ni nm sam vsec, k niso prevedl od 4 knjige naprej!!!

— m&t
25.12. 2004 ob 13:46

FILMUS IS BEDUS,BRES VEZUS,BUTASTUS,NE PRIMOROCUS ITI GLEDUS

— NUŠUS
28.12. 2004 ob 11:20

Prebrala vse knige. sam ne vem kako gresta skupaj Jim Carrey in Grof Olaf

— :D
29.12. 2004 ob 17:27

TO! ŠE ENKRAT JIM CARREY!

— škjattete
1.1. 2005 ob 14:58

Ta film je posnet po knjigah, ampak sploh ne vem kok je teh knjig, k se nadaljuje zgodba. jst mam doma trenutno 4 knjige iz knižnce in sm dej pr drugi. film bom šla zihr gledat! pa še ful znanih igra!! jupi*

— maja
2.1. 2005 ob 18:01

film ki carrey-a spet potisne na pravo mesto - odštekano komedijo. ena boljših

— sam the man
5.1. 2005 ob 13:16

Ej, nek stric, al kaj, od moje sošoljke je urednik teh knjig, pa mi je rekla, da bodo še letus še dve prevedl. Neka založba na T. Ne vem, men se to zdi kul, ker so to ful dobre štorije. Najboljš pa mi je Grof Olaf. Sam naslov filma pa ni prov, ker bi mogl bit "prigod" in ne "dogotkov". Carsko, gremo gledat!!!

— ben
5.1. 2005 ob 13:28

Sem šla na njihovo official internet stran in sem prebrala, da je baje 13 knjig izšlo v ANG... baje, da še mal pa bo posekal Harryja potterja... Pol sem pa še mal searchala pa sem najdla uno založbo, k je taprve štiri knjige že izdala v SLO. Je neka Založba Tuma al kwa, prvič slišm... Grem zdej najprej knjige kupt. V glavnem .. muvi ZAKON, pa še Careyjev comeback je čist v njegovem stilu. Carey rules v takih vlogah. Kumi čakam!

— Pjepa
5.1. 2005 ob 13:36

Hej, js sm pa vidla na knjiznem sejmu, da en folk nosi mikice, prav tele- Slab zacetek, hude so, crne z rdecim ocesom... A kdo ve, kje se jih da kupit?

— Katja
5.1. 2005 ob 13:40

Ej, nam je pa ucitelca na soli dala nagradno igro Lemony Snicket, ful je izi, js sm ze poslal odgovore in upam na strasne nagrade Grofa Olafa, ej, stari... Katja, ce te zanima, nagradno igro je treba poslat na Zalozbo Tuma v Ljubljani... ziher tam kej vejo o mikicah...

— Jost
12.1. 2005 ob 13:16

Film Lemony Snicket:Zaporedje nesrečnih dogodkov je enkraten! Vsa čast Carreyu,Streepovi in Lawu!

— Tina
16.1. 2005 ob 10:47

js sm brala knijgo oziroma celo zbirko in je fjull mega

— veronika
17.1. 2005 ob 14:59

upam da bo film tud tok hud,kokr so ble knige

— tamala
18.1. 2005 ob 17:30

res je škoda da so v SLO tok tupi da prevedejo sam 4 knige, jih je pa že 13...Halo? a kdo ve če jih bodo, pa kdaj, nej pliz napiše ka že komi čakam, sej so knige tok hude. film so sicr ful skrajšal apmak Meryl, Jude in Jim pa blestijo. RES PEJTE VSI GLEDAT! Js sm na CDju sicr že vi pa mrš u kino.=)))

— lemony snicket
18.1. 2005 ob 18:01

Prebral sem prvo knjigo, nisem je mogel odložiti do konca. Upam, da je tak tudi film.

— en pač
24.1. 2005 ob 18:05

To bo spet en dokaj izjemno dobr film komaj cakam da pride v bedn kolosej , za kar mi je zelo zal previsoke cene imajo to je vse ! :( drgac pa filmi ga pa sponajo

— Outcold
7.2. 2005 ob 17:58

film je tok dobr morte ga gledat. Jest sm ga z neta dol putegnu pa sem ful navdušn.

— nik
11.2. 2005 ob 15:01

folk ta movie morte jt gledat, a veste kako je dobr! knjige so 1a,tako da je najberž film tut. sploh pa so knjige tut tako napisane, da kar ne moreš star od nje dokler je do konca ne preberš

— mudelka
16.2. 2005 ob 12:07

to so ful hude knjige in sm prebrala ze vse dele ! uni k jih se niso priporocam dejte jih !

— sssp
17.2. 2005 ob 11:56

ta film je zakon morte ga gledat

— NIK
17.2. 2005 ob 19:49

rada bi gledala ta film zaporedje nesrečnih dogotkov ali mi saj povejte kdaj se bo vrtel v ajdovščini plis

— lucija
19.2. 2005 ob 15:58

prebrala sem prve 3knjige ker 4.nism dobila ampak upam da jo bom kmalu...!!!upam da bo film usaj pou tko dober kot so knjige!!!komaj čakam da si ga ogledam.

— Nina
22.2. 2005 ob 14:43

to je zelo dober film .se posebi k igra đim keri

— ludvik kovac
22.2. 2005 ob 14:46

to je pomojm ful dobr muvii .se posebi k je mugoce krut .jim careey pa spila neumnga debila

— adi smolar
23.2. 2005 ob 19:05

Rada bi vam povedala, da sem brala knjigo, po kateri bodo film posneli. Meni osebno je bil zelo všeč, zato, ker iamm rada grozljivke. Če pa pričakujete, da je to 'sladek' film, rajši ostanite doma. Sicer pa je film oz. knjiga zelo napeta in razburlijve. Za vse gledalce lačne grozljivk je kot nalašč! Prijetno gledanje

— Špela
24.2. 2005 ob 19:11

men se zdi d bo ta film prekosal harryja, saj ga je že pri knjigah...film se mi zdi idealen!!sploh pa jim carrey kr on pa je res v čist usaki vlogi dobr...ni važno kaj igra!!!=))res...svak a jim čast!!!=))

— just me
25.2. 2005 ob 8:57

Jaz vam povem da to je tak dobr filem, do zdaj naj boljši od enih trideset filmov k sm jh šla gledat: Dobr fajn se imejte vas pozdravlja Kristy!

— Kristina Radanovič!
25.2. 2005 ob 19:03

prebral knjige in mi niso ble všeč...nka budalaščina bezveze...filmi pa so itak večinoma gluposti in ta ni izjema...malo dobrih filmov ki jih ta glup kolosej ne prevede...škoda dnarja za take filme...grozljivka za otroke

— kreten
25.2. 2005 ob 19:07

ta filem je totalno D-best!zgodba je itak čudovita.scenariji so ful zanimivi.jim carrey and co. obvladajo.ta film je zelooo dober.če želite videti to, kar niste v knjigi se vam ta film splača pogledat.

— človekkotgdodrug
26.2. 2005 ob 16:19

oj. vsi pravjo, da je tole carski film.sam men še zdj ni jasn, al naj bi bla tole grozlivka al komedija?? jest sem prebrala vse knjige(no za 4 nism šur, k se ne spmnm) a tale film naj bi bli posnet po 3 delih, ane. sej so kul knjige sam občasno tale pisatl mal pretirava, vsaj kar se tiče pijavk,en big kiss*. by pika nogavicka

— PIKA NOGAVIČKA
26.2. 2005 ob 21:01 zvezdica

Za otroke, ki so v Pepelki navijali za mačeho. Okej, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, sicer delo leta 1970 rojenega pisatelja Daniela Handlerja, ki zelo rad uporablja vzdevek Lemony Snicket, obvlada bizarno komičnost. Atmosfero zgodnjih filmov Tima Burtona, natančneje, atmosfero filmov Edward Scissorhands in Nightmare Before Christmas. Ali če hočete, atmosfero pesnika Edgarja Allana Poea, se pravi atmosfero filma Ladykillers, ki sta ga lani posnela brata Coen. In pozor, film so v kina poslali za Božič. Kot bi nam hoteli reči, da gre za nadaljevanje Grincha, ki bo tokrat pač ubral malce bolj sofisticirane prijeme in nas popeljal v svet črnega humorja, temačnosti, groteske in manire družine Addams. Glavna zvezda je namreč čudaški grof Olaf (Jim Carrey), mojster trikov in maske, ki med drugim obožuje tudi igralca Lona Chaneyja, možaka, ki so mu rekli Mož s tisočerimi obrazi. In zloglasni Olaf dobi obisk. Tri zanimive otroke, svoje tri nečake, ki so ostali brez doma. Ki sta jim starša zgorela v čudnem požaru. Ki bi lahko nastopili v kvizu Lepo je biti milijonar in zmagali. Fantek (Liam Aiken) namreč obvlada teorijo, punca (Emily Browning) prakso, dojenček (igrali sta ga dvojčici Kara in Shelby Hofman) pa grizenje predmetov ter esperanto. In začne se Pepelka, no ja, peklenska inačica, kjer se jih hoče Olaf elegantno znebiti in se prilastiti njihovega denarja. Tudi takrat, ko jih družinski odvetnik pravočasno odpelje k drugemu stricu (Billy Connelly) in teti (Meryl Streep). Olaf namreč vztraja, jim sledi in išče način kako bi jih spravil pod zemljo. Nič čudnega, saj gre za film, ki nosi naslov Zaporedje nesrečnih dogodkov, za film, kjer naše otroke useka Murphyjev zakon. Mojstrovina U Turn, ki jo je konec devetdesetih posnel Oliver Stone. Mulci gredo iz ene nesreče v drugo. Iz enega nesrečnega dogodka v drugega. Od potresa do pijavk. Od kač do poroke. Vse za zgodbo, ki jo sproti tipka Lemony Snicket (Jude Law), pisatelj, ki je teh nesrečnih dogodkov doslej spisal že 11. In potem se pojavi problem, saj gledalec ne ve kaj gleda. Vprašanje o namenu filma. O njegovem poslanstvu, o njegovi ciljni publiki. Preveč temačen za otroke, premalo temačen za odrasle. Premalo razumljiv za otroke, preveč razumljiv za odrasle. Težava, ki ga na koncu pokoplje. Težava, na katero je bil obsojen že na začetku.

— iztok gartner
27.2. 2005 ob 20:20

waw..dobr je tale muvi...zelo življenjski

— manca
27.2. 2005 ob 23:11

Ja,da pridem kar k bistvu! Film je mogoče zanimiv kakšnim "filmskim kritikom" ampak meni ni bil! Zakaj? Ker se zdodba vleče,tu in tam kakšen svetel trenutek drugače pa nič kaj posebnega,razen mogoče svojevrsten svet v katerem se dogaja. Če pa vas film vseeno zanima pa vam priporočam,da prihranite 900 sit za vstopnico in si pogledate predogled filma v katerem vidite vse zanimive trenutke filma! Jaz podeljujem filmu eno * in to samo za igro Jima Carreya!

— Tomaž
28.2. 2005 ob 19:29

od filma sem veliko pričakovala, žal pa me je razočaral, saj je vse skupaj veliko preveč razvlečeno. pohvala jimu carreyu, sicer pa si film ne zasluži več kot 2.

— tisa
1.3. 2005 ob 7:52

dobr film!!

— just me
1.3. 2005 ob 12:33

oskar za make up? hihi

— gugug
1.3. 2005 ob 15:49

film je tko tko...sam lih k mam 14 let in una punca k igra not je zlo lepa..morm reč da je film dobr...=)

— ...nem zakva bi mogu povedt...res
1.3. 2005 ob 19:27

Ljudje, če ste si ogledali ta film, itak že vse veste. Tisti, ki pa vas ta čast še ni doletela, hitro v Kolosej!! Res se splača! Film je odličen, no, pa še oskarja za masko je dobil(Jim Carrey kot grof Olaf).

— oLaF
2.3. 2005 ob 14:00

iztok gartner zdaj pa te mam dovolj. postani kritik če tak rad komentiraš filme; samo dvomim da bo tvoje kritike sploh kdo bral ker so za tebe vsi filmi dolgočasni.

— NK
2.3. 2005 ob 14:12

Filma si nisem imela namen pogledati..toda vseeno.Film je zanimiv toda vse je tako zapleteno,čudni in nesrečni dogodki še najbolj pisujejo film.Drugače pa ne razumem povezave lika Juda Lawa...ocenila bi ga : Raje si oglejte Raya:)

— Katja
3.3. 2005 ob 6:29 zvezdica

to je film za otroke in vse tiste, ki niso pozabil kako je bilo, ko so bili mladi (in imeli vsaj kancek domisljije). Kdor trdi, da je pretemacen za otroke le dokazuje, da nima pojma oz. je pozabil na lastno otrostvo, pa se podcenjuje otroke, kar je tud bistvo tega filma/knjig. Vsekakor vreden ogleda!

— uri
3.3. 2005 ob 13:40

res je dober

— klemen
3.3. 2005 ob 13:54

Tista fora s skratkom je dobra.sm že mislnla da nism v tapravi dvorani

— gugica.
3.3. 2005 ob 14:49

Ne razumem kako je mogoče, da nekdo označi tako moreč in morbiden film kot družinska fantazijska komedija (kakor vam piše na predstavitveni strani). Namreč kadar napišete kaj takega, sklepamo, da je film primeren tudi za otroke. No ja, okusi so različni, ampak po komentarjih, ki sem jih tekom filma poslušala po dvorani, pravih navduešencev ni bilo. Večina se jih je zgražala nad označbo filma kot družinska komedija. Vse kar drži je, da je film fantazijski, ob to pa bi lahko zraven napisali le še nočna mora. Če sestavim, je oznaka filma: fantazijska nočna mora. S podoznako: Film ni primeren za otroke (vsaj do 12 let).

— Mateja
8.3. 2005 ob 14:47

prebrala sem vse knjige,film bom po se gledla.knjige so zlo dobre,upam da jih boste prebral.niso vesele,tko kokr najbrs ni film.vidmo se v koloseju!pa pejte gledat film,prej pa knjige preberte

— dody
8.3. 2005 ob 14:56

mateja je kr neki napisala!do 12 leta ne!!!sej si nora!do 12 pa se naprej!od 1 leta naprej!sej so povedal da ni vesel in srecen!ze naslov bi prebrala pa bi vedla!!!obstajajo pa tud knjige k jih lah preberes pa ves!!! pa morec sploh ni!

— tista k ma 11 let
9.3. 2005 ob 13:21

fuul fajn.. pa ni sam za otroke...

— bla
11.3. 2005 ob 16:44

bedno

— vanessa
11.3. 2005 ob 17:56

ta film je cool ampak mal je vmes pravlice in tut mal je grozen.

— ana marija kojič
13.3. 2005 ob 10:45

Slabo slabo slabo!Od tega filma sm prčakvov ful več.Film je preveč znanstveno fantastičn.Pa tut Jim ne odigra vloge tako kot bi jo mogu.Predn sm gledov film sm mislu da bo full hud.Ampak k sm ga gledov mi pa ni niti mav všeč.Ta zgodba je totalno dolgočasna .Nikakor ni vredno ogleda

— Hudec
13.3. 2005 ob 18:11

FILM JE ZELO DOBR! IN OB ENEMZ

— LOLITA
14.3. 2005 ob 12:43

vredno ogleda!

— :)
14.3. 2005 ob 18:46

Jaz si ga še nism pogledala. Upam pa da si ga bom saj sta mi je všeč Jim in Liam! Če pa ga nebom vidla pa bo mogoče prišla ven kaseta in DVD ( vsaj upam) !

— vitka
15.3. 2005 ob 20:27

Film je kar vredu samo knjige so stokrat boljse ker v film sploh ni nekega zaporedja. In se to cetrtega dela knjig sploh ni v filmu.

— zala
19.3. 2005 ob 6:13

ta film je res dobr

— klemen
24.3. 2005 ob 9:27

Tisti ki si še niste ogledali filma... Je boljše da si ga sploh ne!

— barbara
24.3. 2005 ob 14:48

jaz si sicer filma še nisem ogledala, vendar imam ta namen. brala pa sem vse knjige in te so se mi zdele boljše od vseh, ki sem jih prebrala. in teh ni bilo malo. mislim da vam nebo žal! lp vsem tukaj!!

— sanja
24.3. 2005 ob 19:41

bedno

— čips
26.3. 2005 ob 12:40 zvezdica

Film mi je bil zelo všeč, vendar ne razumem, zakaj na koncu niso razrešili skrivnosti požarov! Drugače pa mi je bil film zanimiv in zelo zabaven!

— Ojla!
27.3. 2005 ob 11:55

Ma pa ta movi je pa res slab!!

— Hudec
27.3. 2005 ob 22:22

ja no jutr grem to gledat pa prčakujm da bo neki kul-ga k če nav pol pa sramota za jima carrya

— lal
28.3. 2005 ob 21:04

Film se mi zdi zanič saj sploh ni smiselen tk da s

— roža
30.3. 2005 ob 20:07 zvezdica

Odkrito povedano sem od filma pričakovala več. Pričakovala sem sprostitev in tisto pravo uživanje ob filmu, nekaj ob čem bi se lahko nasmejala. Tako pa sem si ogledala zatežen film brez prave vsebine, ki nikakor ne spada med komedije.

— Urša
31.3. 2005 ob 12:49

TA FILM JE FUL DOBR!

— NINI
5.4. 2005 ob 15:10 zvezdica

Meni je ta film zelo dober. Čeprav so nekateri dogodki žalostni, te drugi prizori nasmejijo. Film je zares dober in seveda fantazijski ter smešen. Res mi je všeč. Po mojem je tako dober, kot Harry Potter. FUL THE BEST! V nekaterih delih je zelo podobno Pepelki. Zato, ker je zelo žalostno.

— Violeta
7.4. 2005 ob 17:40

ta film je ful dober

— mundek
7.4. 2005 ob 18:10

filma še nisem gledala, ker komaj naslednji teden pride v kino! Prebrala pa sen knjige, ki so zakon!

— _lena_
10.4. 2005 ob 21:37

Bed, zamorjen, težek-u glavnm-prej bi verjel, da so ga naredl slovenci al pa nizozemci!

— garfield x
10.4. 2005 ob 21:43 zvezdica

Film,ki izraža notranjo umirjenost človeka in ga spodbuja k spoznanju, da je življenje zamorjeno.

— MIHA
13.4. 2005 ob 20:07

Res mi je bil všeč!!! Kraji kjer se je dogajal so bili zelo zanimivi,strašljivi. Kljub temu pa je bil to luten družinski film.

— Lucija
16.4. 2005 ob 19:34

Ojla! 26.3.2005 | Neznanec Film mi je bil zelo všeč, vendar ne razumem, zakaj na koncu niso razrešili skrivnosti požarov! Saj so jo. Kriv je Olaf in njegova naprava.

— Blaž
19.4. 2005 ob 16:16 zvezdica

Uf, film je res žalosten. Ampak to vsaj pomeni, da je narjen z dušo, ne pa tko kokr pr Harryju Potterju, ki mu je coprnik ubil starše in bi se ob tej informaciji najraj začel krohotat, ker je povedana popolnoma brez teže. Tele Unfortunate events so me pa blazno presenetil. Še knjige niso tko žalostne kokr film, presenetljivo! Pohvala gre pa tut tamalima dvema igralcema. Pa specialnim efektom, tut že sam zarad vizualnih učinkov se splača ogledat film. Priporočam.

— Lina
24.4. 2005 ob 15:04

FILM MI JE BIL VŠEČ (KOT FILM) ZGODBA PA SREDNJE.

— URŠKA
1.5. 2005 ob 15:08

itak d puvejo skrivnost požarov. a ne vidš tam pr poroki k je Klaus zažgal s pomočjo "očesa" dokument??

— sashy
5.5. 2005 ob 14:46 zvezdica

meni se zdi ful dober.pa zanima me kako so jima carreyja "skup spacali",da je pol bil kot en drug človek.zanimivo.drug ače pa se mi zdi film ful dober,ker se mi zdi razgiban na pr.enkrat je smešno,drugič skoraj za zjokat.sigurno si bom kupila al pa vsaj sposodla ta film

— tejkica
5.5. 2005 ob 23:39 zvezdica

film je meni zelo ušeč. Še posebej Jim Carrey me je presenetil. V zadnjem letu sploh. Ne pači se več tako kot se je prej. Svojo resnost je pokazal že pri filmu večno sonce brezmadežnega uma. Bravo Jim.

— Nejc
15.5. 2005 ob 18:10

prov hud film je bil! kdaj si se smeju, kdaj te je blo strah, kdaj si joku... no to glih ne, sam men je biu ful kul film. k men so drgač full hudi taki mau smotani filmi, k ne veš sploh kakšnga žanra so... tko da js ocenm s +. sam je pa našo klapo tist škratk res mau prestrašu... smo že misll da smo pristal na kkšni glupi risanki...

— maya
29.5. 2005 ob 19:22 zvezdica

ma ta film je super pa tut knige niso slabe.Res je dobr film k je poln smešnih prizorov včasih bi se pa kr zjoku. Keri ga še niste gledal nej si ga čim prej!!

— cat
11.6. 2005 ob 10:12

muvi je tutaln hud da swa ga sle u kulusej gledat k 4krat

— u&m
31.10. 2005 ob 15:35 zvezdica

Ja ja. Pa so spet prišli časi dobrih komedij, ki imajo kakor grof Olaf dva obraza. Če ne bi bilo Jima Carreya in nekaj smešnih prizorov bi bil film drama, a Carrey pripomore, da se iz temačnosti in žalosti clotnega filma le izcimi nekaj prizorov, ob katerih se lahko dovolj nasmeješ. Skratka vsekakor vreden ogleda.Ocena: 4/5

— Dejan
6.12. 2005 ob 19:11 zvezdica

to nikakor ni samo film za otroke. ker ste pač stari 15 ali več mislite da ste odrasli? ta film si je ogledal še moj 19 letni brat in tudi on meni, da je film ful dobr! film je za vse starosti - je zanimiv - skrivnostem ter kaj še vem vse! zakaj govorite da je za otroke! za vse je!

— sissyka
17.12. 2005 ob 16:30

film mi je bil kar vsec in tud klaus je bil kr lustkan

— kr ena
13.2. 2006 ob 10:45

men je ful dobr film !! pa tist klaus je tok luštn!

— kaj vs briga
14.2. 2006 ob 15:02 zvezdica

Ta film je eden od najbol kul k sm jih kdaj gledala. Vsi igralci so ful kulski pa une tri sirote so res carske. T najstarejša je ful lušna pa še tok pametna. Un fnt je tut kr u redu sam je čist k piflar. Ta mala je pa res carska z unimi svojimi mejhnimi zubmi. Grof Olaf je pa najbolši-ZAŽIGA!!! Pu eni strani je ful hud pu drugi pa ful nekak oduren pa krut. No pa lepo se mejte pa še naprej delite take dobre filme. ČAW :)

— COOL
7.7. 2006 ob 19:30

HUDOBR. Film sm si danes ogledala na DVD-ju ... SUPER! Ampak moram priznati, da sm pričakovala nesrečnejš konec. Drugače mi je biŁ pa fiŁm fuŁ všeč.

— ♥♣&#9580 ;
14.7. 2006 ob 17:29 zvezdica

Tudi meni se zdi film zelo dober zaradi igralcev in kako dobro so odigrali svoje vloge. Naprimer Jim Carrey je bil videti prav grozljiv. Tudi knjige sem prebrala, ki pa se veliko razlikujejo od filma, vendar so prav tako zanimive kot film sam, zato vam predlagam, da si jih preberete. Ko boste prebrali vseh 5 delov, ki so prevedeni v slovenščino se boste jezili zakaj niso prevedli vse, saj jih je vse skupaj kar 13.

— m
26.10. 2006 ob 14:29

Film je bil še kr dobr.Sam knjiga je bol kr je več dogotkov. Čudn je kr gre iz ene zgodbe kr na drugo.Sicer pa upam da boste kmal naredl še druge dele, pa da boste kmal 6. knigo prevedl.

— ana
27.10. 2006 ob 18:02

a 13 delov? Jst sm tud prebrala sam 5 delov. Drgač so pa knjige ful dobre, film pa tud kr not igra Jim Carrey.Ampak u knigah več piše pa u filmu je kr en ulak. No prevedte še ostale dele lepo prosm. Dobr se mejte.

— nika
10.9. 2007 ob 21:53

Joj, k sm gledu ta film, sm se skori joku umes...skor bols od harrya pottra je.

— Ganjenec
12.9. 2007 ob 17:17

res je tu ful dobr film!!!(in nikakor ni otročji)

— JINAK 378356
14.9. 2007 ob 14:29

13 jih je???! bedaki nori! zaka jih niso prevedli! a jih še bodo? a kdo ve kaj več o tem? pliss povejte!

— ena
28.10. 2007 ob 14:01 zvezdica

Film mi je bil res všeč. V njegovi vsebini se prepletajo komedija, tragedija, avantura in fantazija. Film se lepo pretaka od prizora do prizora, ter nas skozi odlično igralsko zasedbo in čarovnijo potegne do konca, ki je pomoje zelo lep! Ima lep nauk. 4/5

— fajli
16.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

če ste prebrali vsaj eno knjigo iz zbirke zaporedje nesrečnih dogotkov, ki vam je všeč, bo tudi film dober za vas. sicer ni komedija (če bi jo morala poimenovati, bi rekla, da je družinska grozljivka), je pa lep film. všeč mi je, ker igralci igrajo res prepričljivo. v trenutkih, kjer jaz ponavadi
pomislim: ali je ni nič bolela roka, ko je kar naprej nosila tega dojenčka? najbrž so vmes naredili tudi kak odmor! sem v tem filmu skoraj vrjela, da se je to dejansko dogajalo. če ste brali knjige, boste videli, da so veliko prizorov izpustili, ampak je film kljub temu izpadel dober. če ste si film že ogledali, priporočam tudi, da preberete knjige. ne bo vam žal, saj so knjige še boljše, kot film!

— maja
15.11. 2009 ob 16:58

ma sm ga že gledu u angleščini pa je ful dobr movie!

— jerro
6.11. 2010 ob 23:55

danes sem ga gledal in je fuŁ carski

— ftw
2.4. 2011 ob 18:04

oii men je ta film tok dober pred kkšno uro sem gledala najbolši res tut knjiga sam škoda da je sam 1 del k knjig je full

— asila
3.4. 2011 ob 10:34

Tale film je rees legendarn.! sm ga gledu že miljnonx. in ja, res je najboljši.! :D

— kuki
8.7. 2019 ob 19:32

Dober film.

— Kikrakec

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.