Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

LEGO film

animirana komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 6.2.2014, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2014
Država: Avstralija, ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dan Hageman, Kevin Hageman, Phil Lord in Christopher Miller
Priljubljene kockaste igrače za mlade in stare se v prvem celovečernem filmu soočajo z nepredstavljivo nevarnostjo, ki bi lahko za vedno uničila njihov svet. Rešitev najdejo v preprostem gradbincu Emmetu, ki ga po spletu nenavadnih naključij zamenjajo za zadnjega velikega mojstrskega sestavljavca. S pomočjo modrega čarodeja, prikupne mladenke, Batmana in kopice drugih čudaških Lego figuric, se Emmet poda na največjo pustolovščino svojega življenja. Toda če želi premagati zlobnega tirana, ki želi za vedno zlepiti vse kocke, mora naključni junak pozabiti na strah in svoji domišljiji pustiti proste roke.

LEGO® Film je prva celovečerna filmska LEGO® pustolovščina Warner Bros. Pictures in Village Roadshow Pictures. Izvirna zgodba v 3D računalniški animaciji spremlja Emmeta, povsem povprečnega LEGO človečka, ki vedno spoštuje vsa pravila, vendar ga po pomoti določijo za najnenavadnejšo osebo, ki bo ključna za rešitev sveta. Z druščino neznancev se poda na epski podvig, da bi ustavil zlobnega tirana, seveda pa je za to neizmerno slabo pripravljen.

Režiserja Phil Lord in Christopher Miller sta tudi avtorja scenarija po zgodbi, ki sta jo z Danom Hagemanom in Kevinom Hagemanom zasnovala na konstrukcijskih igračah LEGO. V filmu nastopa nekaj najpriljubljenejših LEGO figur, obenem pa bomo spoznali tudi več novih likov. Ljubitelji LEGO igrač bodo edinstveni svet inovativnih igrač in priljubljenih video iger spoznali v popolnoma novi luči.

Liki

Emmet Navaden, pravila spoštujoč in skrajno povprečen LEGO človeček, ki ga po pomoti razglasijo za najnenavadnejšo osebo, ključno za rešitev sveta. Z druščino neznancev se poda na epsko nalogo, da bi ustavil zlobnega tirana, za kaj pa je seveda strahotno slabo pripravljen.
Wyldstyle (Žverca) Mladenka svobodnega duha, ki je rada domiselna in nenehno premika meje. Je močna in samostojna in krivice jo hitro zmotijo. Ker verjame, da je Emmet "Izjemni" iz prerokbe, ki naj bi rešil Kockovo, se med njima krešejo iskre, čeprav že ima fanta.
President Business (Predsednik Biznik) Predsednik Biznis je zadrgnjen direktor, ki le stežka usklajuje težnje po svetovni nadvladi s svojim zasebnim življenjem. Njegova krinka je uspešno podjetje za glasbo, televizijo, nadzorne sisteme, zgodovinske knjige, glasovalne stroje, vse mlečne izdelke in kavo, skrivaj pa je lord Biznis, najzlobnejši tiran, ki poveljuje robotski milici in skuša zavojevati LEGO svet.
Vitruvius (Vitruvij) Starodavni in junaški čarodej, ki je prerokoval, da bo “Izjemni” porazil lorda Biznisa in postal največji LEGO graditelj vseh časov. Emmetu poskuša dopovedati, da je za pravo gradnjo treba verjeti vase in upoštevati napotke v svoji glavi.
Benny Astronavt iz 70. let ima počeno čelado in dobiva premalo kisika. Njegova največja ljubezen so in bodo ostale vesoljske ladje, vendar je pripravljen narediti vse, da bi pomagal drugim LEGO graditeljem.
Batman Ne skriva, da najraje dela sam, saj vsako delo opravi hitreje in bolje kot kdorkoli. Trenutno je Žvercin fant, ki mu ne manjka lepote, samozavesti in sposobnosti.
Bad Cop/Good Cop (Slab kifeljc/Dober kifeljc) Razbijač lorda Biznisa, čigar zvestoba se znajde na preizkušnji, ko tarča postanejo njegovi starši. Skozi zgodbo se izkaže, da se tudi v njem skriva nekaj dobrega.

LEGO film v številkah

1 »Izjemni« – najbolj izjemna oseba in ključ do odrešitve sveta, za kar po mnenju borke za svobodo in nekonformistične Žverce velja Emmet, čisto povprečna miniaturna lego figurica.

2 osebnosti, ki ju ima uspešni podjetnik Direktor Biznis, skrivaj še Lord Biznis, zlobni tiran, ki skuša doseči svetovno prevlado.

2 obraza Fajn kifeljca, prva gorila Lorda Biznisa, ki nosi tudi obraz Slabega kifeljca.

2 režiserja LEGO filma, Phil Lord in Christopher Miller.

3D računalniška animacija, v kateri so posneli LEGO film.

4 različne lego kocke za izdelavo miniaturne figurice.

11 igralcev je posodilo glasove, med njimi Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Nick Offerman, Alison Brie, Charlie Day, Liam Neeson in Morgan Freeman.

11 lego svetov obiščemo v filmu, med njimi Staro mesto, Kockovo, Divji zahod, Srednjo Zelandijo, Gradbišče in Odprto morje.

24 -krat se v scenariju za LEGO film pojavi beseda »awesome« (krasno).

43 animatorjev iz podjetja Animal Logic je ustvarjalo podobe za film.

86 lego kock ta hip za sleherno osebo na svetu.

183 različnih lego miniaturnih figuric v LEGO filmu.

250 članov celotne ekipe podjetja Animal Logic, ki je delala na filmu.

258 zaporednih tednov je v svetu filma noro nalezljivi napev Vse je krasno prebil na prvem mestu lestvice.

559 različnih rekvizitov vidimo v filmu.

1.908 različnih prizorišč, na katerih se odvija dogodivščina.

2.008 različnih vrst lego kock v filmu.

2.996 različnih lego modelov so uporabili za film.

skupno 5.088 lego kock, ki so hkrati oživile 183 različnih likov. Če bi jih postavili v vrsto, bi videli toliko kock.

55.020 različnih lego kock za izdelavo 559 rekvizitov.

skupno 172.892 lego kock, ki so 183 različnih likov oživile večkrat v več posnetkih, če ne upoštevamo množičnih prizorov.

skupno 2.604.148 lego kock za izdelavo 559 rekvizitov za različno pojavljanje in uporabo v filmu.

3.803.376 različnih lego kock za izdelavo raznolikih prizorišč, na katerih se odvija dogajanje.

skupno 3.863.484 različnih lego kock vidimo v LEGO filmu.

skupno 12.303.290 lego kock na 1.908 prizoriščih skozi celoten film, saj se jih veliko pojavlja večkrat.

skupno 15.080.330 lego kock za izdelavo celotne scenografije, likov in rekvizitov skozi celoten film. Če bi se lotili filma iz lego kock, je to število kock, ki bi jih potrebovali.

915.103.765 možnih načinov za sestavljanje šestih lego kock iste barve s po štirimi čepki v dveh vrsticah (2x4).

skupno 4.500.000.000 lego miniaturnih figur so izdelali od leta 1978.

650.000.000.000 lego kock so proizvedli od leta 1958.

Komentarji

21.1. 2014 ob 21:48

toooo..... res komi čakam za ta film, to bo res "Awesome" :D

— kwatebriga
22.1. 2014 ob 9:47

Komi čakam, upam samo, da bo ostal s podnapisi

— Lego je zakon
25.1. 2014 ob 14:36

Zakaj film ni sinhroniziran

— Logo fan
29.1. 2014 ob 10:29

Ker film ni za otroke :).

— legozaver
1.2. 2014 ob 18:01

Komej čakam na film. Ker je lego vem da bo odličen! Upam da ne bo sinhroniziran. Sinhronizacija pokvari ves čar!

— Hanzy
2.2. 2014 ob 11:26

Kaj pa sinhronizirana različica? Kako bo pa izgledalo, ko bomo otrokom v kino dvorani brali podnapise?

— Sašo
5.2. 2014 ob 17:06

zakaj film ne bo sinhroniziran res sm hotu da bo pa sam še to pomislte na manjše otroke pa kako mislte da se človk lohk sprosti če more skos gledat podnapise aja drgač pa se tut veselim filma

— dancer
7.2. 2014 ob 14:38

Če ne moreš brat podnapisov in gledat filma pol si pa res " počasen" . Kje piše da je film namenjen otrokom da bi mogo bit sinhronizirano? glede na to da je notri veliko eksplozij in precej kadrov, ki so kao neprimerni za otroke, ne vidim razloga da se smatra kot otroški film. Če bi namesto lego figuric nastopale prave osebe, bi bil pa film za odrasle, tako je pa otroški? ali kako?

— Trolek
8.2. 2014 ob 8:49

kuul

— lego man
8.2. 2014 ob 13:31

Otroci, ki ne zmorejo brati, ne gledajo filma zaradi zgodbe in dialoga ampak zaradi slikic, ki se premikajo. Takšni otroci ne rabijo sinhronizacije. Tisti, ki pa so sposobni dojemat zgodbo in dialog, pa ponavadi že berejo podnapise. Torej sinhronizacije je odveč v obeh primerih.

— asdfjklc
9.2. 2014 ob 11:19

AWESOMEEEEEEE

— lego film
9.2. 2014 ob 18:38

Film sem ze pogledala in je awesome! Hvala bogu da ni sinhroniziran. (ful carsko, vredno pogledat)

— Lucija
10.2. 2014 ob 14:24

Kumii ga cakam da ga grem gledat,sam zakaj ni podnapisov?

— Kwatebriga
10.2. 2014 ob 15:39

ko boste imele enkrat otroke si boste pa moćno želel da je sinhronizirano... če se gremo take banalnosti zakaj ja oziroma ne sinhro, zakaj so pa potem podnapisi... a niste zadost šolani in sposobni da razumete angleško... mislm pišete bedarije... da otroci gledajo zaradi slikic... nimam besed...

— ata_sinhro
11.2. 2014 ob 10:03

Lego kocke so za otroke in otroci jih obožujejo. Zakaj torej Lego film, ki ni primeren za otroke? Drugače pa animirane filme gledam samo z otroki in nam je vsem všeč, če so sinhronizirani.

— 5ruška
11.2. 2014 ob 16:30

Briga me kok sm stara, jst grem to gledat. Ker bo awesome!

— Emica
11.2. 2014 ob 20:50

Ravnokar sem si ogledal Lego film in bil pozitivno presenečen.

Pri filmu me je navdušila animacija, saj vse v filmu zgleda, kot da je narejeno iz lego kock, kot na primer voda, ogenj itd. Čeprav je film v celoti narejen digitalno, so ustvarjalci namerno hoteli prikazati, kot bi bilo vse posneto s stop motion animacijo, kar zahteva nekaj minut, da se tvoje oko tega privadi, ampak sčasoma s tem nimaš več težav.

Film je zelo smešen, vsi glavni liki v filmu so bili enkratni v komičnih trenutkih, kot tudi pri resnih, čustvenih trenutkih.

Najboljša lika v filmu, po mojem mnenju, sta bila Batman, ki je imel najboljše šale in je bil lik, ki se nikakor ni hotel ustaviti in je kar naprej prišel na plan z novo šalo, kar se mi je zdelo enkratno, in Slab kifeljc/Dober kifeljc, kateremu je glas posodil eden mojih najljubših igralcev Liam Neeson. Kar se tiče glavnega lika Emmeta; tudi on je blestel v svoji vlogi in je s svojimi neumnimi zamislimi in šalami spravil v smeh veliko ljudi v dvorani.

Najbolj presenečen sem bil zadnjih 20 minut, saj se v filmu odvije preobrat, nad katerim sem bil absolutno navdušen, saj si nikoli ne bi mislil, da se bo vse tako odvilo kot se je.

3D v filmu je precej dober, ampak mislim, da se da v filmu prav tako uživati, če si ga ogledate v navadni 2D verziji.

Mogoče je bil film za malenkost predolg, ampak mi niti enkrat pri ogledu ni postal dolgčas, saj šale prihajajo na plan tako hitro, da ti film ne da trenutka za dihati.

Konec koncev Lego film je zelo dober, smešen in nepredvidljiv film, katerega bodo otroci oboževali in najverjetneje tudi odrasli.

Končna ocena film: 8/10

— Matic Valentan
13.2. 2014 ob 16:22

Sinhronizacija ni vprašanje za prepir in dokazovanje lastne en in edine resnice.
Je res, da film ni za male otroke in vsaka sinhronizacija film spremeni (na slabše).
Po drugi strani so otroci iz prvih in drugih (tretjih?) razredov osnovne šole, za katere je film primeren, in še ne utegnejo brati tako hitro, da bi lahko spremljali dogajanje in hkrati brali, pri čemer tudi angleščina pri njih na primerni ravni.
Ko se vrtijo sinhro filmi, je vedno na voljo ne sihronizirana različica - vsi ki želijo gledati izvirnik, imajo možnost. Ni treba se razburjati in pljuvati okrog po vseh, ki bi z veseljem peljali otroke na film, ki je namenjen otrokom in bi jim privoščili spremljanje zgodbe. Odrasli brez otrok vendar na take filme ne hodijo, ali pač?

— sinhronizacija ali ne
13.2. 2014 ob 18:15

ta film je zelo dober!!!!!!!!!! :)

— Sara
13.2. 2014 ob 20:09

Že odnekdaj sem rada sestavljala lego kocke. Skupaj z bratcem sva se igrala naj različnejše igre. Ko sem zagledala, da bo ta risanka v kinu sem jo mogla iti gledati. In bil je zelo zanimiv, smešen in tudi poučen. Point tega filma je, da lahko z lego kockami sestavljamo, ne le po navodilih ampak tudi sami. Da sami sestavimo Lego svet. Hkrati pa naj pustimo lego kocke NEzalepljene, saj vse vidijo, slišijo in čutijo. In z lego kockami sem rasla. Doma jih imam zelo veliko. SESTAVLJAM IN USTVARJAM SVOJ LEGO SVET. Všeč mi je tudi, ker ni sihroniziran. Lego kocke so se razvile na Danskem in dobro, da obstajajo še danes, saj ne bi mogla živeti brez njih. Od splošne kocke, do danes, kjer so najzahtevnejše kocke in razni človečki veselih obrazov. In ta film je res nekaj pozitivnega in AWESOME.

— Lego is the best
15.2. 2014 ob 12:59

Moj 5 letnik obozuje lego kocke in si zelo zeli pogledat to risanko. In kaj naj mu zdaj cel cas berem podnapise???

— jolly
16.2. 2014 ob 12:08

Samo če ga pa sinhronizira Smrkec team, bi bil pa lih tko vrhunski...

— Andrej
16.2. 2014 ob 19:10

nam nč napisu.

— 11.5. ...
16.2. 2014 ob 19:14

Ah, čeprav ljubimo Lego, pa smo bili nad filmom razočarani... Kompletno vsi 4je.

— Lego oboževalci
18.2. 2014 ob 21:11

FILM JE KKKKUUUUUULLLLLLL

— Legofen
19.2. 2014 ob 18:04

ta film bo super... že v napovedniku je zakon!!!

— ka te brigaaa
23.2. 2014 ob 10:49

ok js sm speedy mr za branje pa tut angleško obvladam od malga tko da zame ni problem ampak eni hočjo sinhroniziran eni ne eni pa brez podnapisov lohka bi nardil vse 3 verzije sam vem kwa je problem money money money

— dancer
23.2. 2014 ob 11:04

ceniki ?
koliko pa stane?

— ...
3.3. 2014 ob 18:14

moglo bi biti sinhronizerano v slovenščino

— lili2000400
9.3. 2014 ob 10:58

DAnes imam 12 rojstni dan in sem drugo teden z prijatelji hotel it gledat the lego movie ker smo mi najboljši v angleščini v celem razredu

— Alen
20.3. 2014 ob 18:14

Kul ...samo bolje je ce je sinhro.... Drugac mi je pa vseeno kako je,samo da gledam pa jbg za jezik,podnapise!

— Katebriga.com
22.3. 2014 ob 22:35

Še dobr da niso sinhroniziral filma :D S tem bi uničl cel film..pa še otroc se učijo mal angleško xD

— zombie_apocalypse
28.3. 2014 ob 20:42

pejte gledat film potem dajte komentarje

— lego emmet
18.6. 2014 ob 9:38

A veste mogoče, SLO sinhronizacija sploh bo, eventualno na DVD-ju?

Moj skoraj-pet-letnik obožuje kocke Lego, ne zna brati, ne razume angleško, od filma/risanke pa že pričakuje malo več kot gledanje "slikic, ki se premikajo".

— bart77
12.8. 2016 ob 16:22

Ta film ni za otroke temveč za otročje američane film je ful brezzvezen nima dobre zgodbe ne zapleta in se to liki niso preplicjivi kriticna polomija Ne priporocam ogleda ocena:-1/10

— Prdec
2.11. 2017 ob 11:01

Nooooooooooo... film je super in to ampak no pri koncu filma je nek razvajan otrok ki so ga hotl narest luškanga samo res ni bil

— Lightning speed

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.