Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

LEGO film 3D

animirana komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 6.2.2014, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2014
Država: Avstralija, ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dan Hageman, Kevin Hageman, Phil Lord in Christopher Miller
Priljubljene kockaste igrače za mlade in stare se v prvem celovečernem filmu soočajo z nepredstavljivo nevarnostjo, ki bi lahko za vedno uničila njihov svet. Rešitev najdejo v preprostem gradbincu Emmetu, ki ga po spletu nenavadnih naključij zamenjajo za zadnjega velikega mojstrskega sestavljavca. S pomočjo modrega čarodeja, prikupne mladenke, Batmana in kopice drugih čudaških Lego figuric, se Emmet poda na največjo pustolovščino svojega življenja. Toda če želi premagati zlobnega tirana, ki želi za vedno zlepiti vse kocke, mora naključni junak pozabiti na strah in svoji domišljiji pustiti proste roke.

LEGO® Film je prva celovečerna filmska LEGO® pustolovščina Warner Bros. Pictures in Village Roadshow Pictures. Izvirna zgodba v 3D računalniški animaciji spremlja Emmeta, povsem povprečnega LEGO človečka, ki vedno spoštuje vsa pravila, vendar ga po pomoti določijo za najnenavadnejšo osebo, ki bo ključna za rešitev sveta. Z druščino neznancev se poda na epski podvig, da bi ustavil zlobnega tirana, seveda pa je za to neizmerno slabo pripravljen.

Režiserja Phil Lord in Christopher Miller sta tudi avtorja scenarija po zgodbi, ki sta jo z Danom Hagemanom in Kevinom Hagemanom zasnovala na konstrukcijskih igračah LEGO. V filmu nastopa nekaj najpriljubljenejših LEGO figur, obenem pa bomo spoznali tudi več novih likov. Ljubitelji LEGO igrač bodo edinstveni svet inovativnih igrač in priljubljenih video iger spoznali v popolnoma novi luči.

Liki

Emmet Navaden, pravila spoštujoč in skrajno povprečen LEGO človeček, ki ga po pomoti razglasijo za najnenavadnejšo osebo, ključno za rešitev sveta. Z druščino neznancev se poda na epsko nalogo, da bi ustavil zlobnega tirana, za kaj pa je seveda strahotno slabo pripravljen.
Wyldstyle (Žverca) Mladenka svobodnega duha, ki je rada domiselna in nenehno premika meje. Je močna in samostojna in krivice jo hitro zmotijo. Ker verjame, da je Emmet "Izjemni" iz prerokbe, ki naj bi rešil Kockovo, se med njima krešejo iskre, čeprav že ima fanta.
President Business (Predsednik Biznik) Predsednik Biznis je zadrgnjen direktor, ki le stežka usklajuje težnje po svetovni nadvladi s svojim zasebnim življenjem. Njegova krinka je uspešno podjetje za glasbo, televizijo, nadzorne sisteme, zgodovinske knjige, glasovalne stroje, vse mlečne izdelke in kavo, skrivaj pa je lord Biznis, najzlobnejši tiran, ki poveljuje robotski milici in skuša zavojevati LEGO svet.
Vitruvius (Vitruvij) Starodavni in junaški čarodej, ki je prerokoval, da bo “Izjemni” porazil lorda Biznisa in postal največji LEGO graditelj vseh časov. Emmetu poskuša dopovedati, da je za pravo gradnjo treba verjeti vase in upoštevati napotke v svoji glavi.
Benny Astronavt iz 70. let ima počeno čelado in dobiva premalo kisika. Njegova največja ljubezen so in bodo ostale vesoljske ladje, vendar je pripravljen narediti vse, da bi pomagal drugim LEGO graditeljem.
Batman Ne skriva, da najraje dela sam, saj vsako delo opravi hitreje in bolje kot kdorkoli. Trenutno je Žvercin fant, ki mu ne manjka lepote, samozavesti in sposobnosti.
Bad Cop/Good Cop (Slab kifeljc/Dober kifeljc) Razbijač lorda Biznisa, čigar zvestoba se znajde na preizkušnji, ko tarča postanejo njegovi starši. Skozi zgodbo se izkaže, da se tudi v njem skriva nekaj dobrega.

LEGO film v številkah

1 »Izjemni« – najbolj izjemna oseba in ključ do odrešitve sveta, za kar po mnenju borke za svobodo in nekonformistične Žverce velja Emmet, čisto povprečna miniaturna lego figurica.

2 osebnosti, ki ju ima uspešni podjetnik Direktor Biznis, skrivaj še Lord Biznis, zlobni tiran, ki skuša doseči svetovno prevlado.

2 obraza Fajn kifeljca, prva gorila Lorda Biznisa, ki nosi tudi obraz Slabega kifeljca.

2 režiserja LEGO filma, Phil Lord in Christopher Miller.

3D računalniška animacija, v kateri so posneli LEGO film.

4 različne lego kocke za izdelavo miniaturne figurice.

11 igralcev je posodilo glasove, med njimi Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Nick Offerman, Alison Brie, Charlie Day, Liam Neeson in Morgan Freeman.

11 lego svetov obiščemo v filmu, med njimi Staro mesto, Kockovo, Divji zahod, Srednjo Zelandijo, Gradbišče in Odprto morje.

24 -krat se v scenariju za LEGO film pojavi beseda »awesome« (krasno).

43 animatorjev iz podjetja Animal Logic je ustvarjalo podobe za film.

86 lego kock ta hip za sleherno osebo na svetu.

183 različnih lego miniaturnih figuric v LEGO filmu.

250 članov celotne ekipe podjetja Animal Logic, ki je delala na filmu.

258 zaporednih tednov je v svetu filma noro nalezljivi napev Vse je krasno prebil na prvem mestu lestvice.

559 različnih rekvizitov vidimo v filmu.

1.908 različnih prizorišč, na katerih se odvija dogodivščina.

2.008 različnih vrst lego kock v filmu.

2.996 različnih lego modelov so uporabili za film.

skupno 5.088 lego kock, ki so hkrati oživile 183 različnih likov. Če bi jih postavili v vrsto, bi videli toliko kock.

55.020 različnih lego kock za izdelavo 559 rekvizitov.

skupno 172.892 lego kock, ki so 183 različnih likov oživile večkrat v več posnetkih, če ne upoštevamo množičnih prizorov.

skupno 2.604.148 lego kock za izdelavo 559 rekvizitov za različno pojavljanje in uporabo v filmu.

3.803.376 različnih lego kock za izdelavo raznolikih prizorišč, na katerih se odvija dogajanje.

skupno 3.863.484 različnih lego kock vidimo v LEGO filmu.

skupno 12.303.290 lego kock na 1.908 prizoriščih skozi celoten film, saj se jih veliko pojavlja večkrat.

skupno 15.080.330 lego kock za izdelavo celotne scenografije, likov in rekvizitov skozi celoten film. Če bi se lotili filma iz lego kock, je to število kock, ki bi jih potrebovali.

915.103.765 možnih načinov za sestavljanje šestih lego kock iste barve s po štirimi čepki v dveh vrsticah (2x4).

skupno 4.500.000.000 lego miniaturnih figur so izdelali od leta 1978.

650.000.000.000 lego kock so proizvedli od leta 1958.

Komentarji

1.2. 2014 ob 8:01

grem takoj gledat wow

— nejc
9.2. 2014 ob 21:59

Hud film za prav prijetnim twistom na koncu

— Farmer
18.2. 2014 ob 10:43

gremo v kolosej

— jz

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.