Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

LEGO Batman Film (sinhronizirano)

animirana družinska pustolovščina
Vedno bodi to kar si ... Razen če si lahko Batman!
Sinhronizirano
Na sporedu od: 9.2.2017, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2017
Država: ZDA, Danska
Jezik: slovenščina
Scenarij: Seth Grahame-Smith, Chris McKenna in drugi
Režija: Chris McKay
Ustvarjalci komične animacije LEGO film se v svet kockastih igrač vračajo z zgodbo o temačnem junaku Batmanu, ki se mora poleg trdoživih negativcev soočiti tudi z lastnimi čustvi. Čeprav mojstrski sestavljavec najraje vse opravi sam, se tokrat znajde v starševski vlogi poučevanja svojeglavega posvojenca Robina. Mesto Gotham medtem ogroža zlobni Joker, ki ob sebi zbere najbolj razvpite Batmanove nasprotnike. Čemerni junak mora opustiti krinko samotarskega maščevalca in se naučiti zaupati prijateljem, ne glede na to, kako zelo ga jezijo s svojimi zabavnimi neumnostmi.

Neobrzdani humor, zaradi katerega je LEGO film postal svetoven fenomen, se nadaljuje s filmom, v katerem ima glavno besedo samooklicani zvezdnik prejšnje zasedbe – LEGO Batman. Toda v Gothamu se kuhajo velike spremembe in če bo naš junak hotel mesto rešiti pred Jokerjevim sovražnim prevzemom, se bo moral odreči zganjanju junaštev na lastno pest in sodelovati z drugimi, pri tem pa poskusiti biti manj sarkastičen in boljše volje.

 

Liki

 

 

 

 

 

BATMAN (Kristijan Ostanek)Heayvmetalni raperski stroj, ki čez noč preži na kriminalce. Super junak. Mojster gradbeništva. Batman je vse to in še več. V posebnem pasu nosi svoj batarang, pištole in druge priročne iznajdbe, v svojem brlogu pa ima na voljo še rezervno zalogo vrhunskih batmobilov in oblačil za vsako priložnost. Prisegel je, da bo za vekomaj ščitil Gotham pred pokvarjenci in zlikovci. Vedno dela sam. Ima pa tudi sijajno glasbeno kariero – lepo, da vas zanima.

Sijajnost: 11 (najvišja ocena je 10)

Dejstvo: Meni, da je njegov sostanovalec Bruce Wayne krasen dečko.

BRUCE WAYNE

Kot očarljivi, čedni in bogati direktor podjetja Wayne Industries, izvoljen za najbolj zaželenega samca Gothama vsako leto … že celo večnost, vsekakor žanje zavist vseh, ki ga imajo čast spoznati. Nihče niti sumi ne, da ima ta na videz brezskrbni milijarder strogo tajno identiteto. Če ugibate, da je to Superman, imate skoraj prav. Ravno toliko skoraj, da se motite.

Do kamere prijazen: 10/10

Dejstvo: Nikdar ga še niso videli na istem mestu kot možakarja v netopirskem pregrinjalu. Hmmm ... le kako je to mogoče?

ROBIN (Domen Valič)Batman se je vedno sam samcat bojeval proti silam krivice in zla, zdaj pa ima za vratom še tega mulca, nekakšnega »pomočnika«. In medtem ko je Batman molčeč, resnoben in razmišljujoč, je Robin glasen, navdušenja poln in nenehno vzhičen, da lahko opravlja delo ob svojem najljubšem super junaku in novem očetu. Čas bo pokazal, ali je fant navaden lolek ali pravi nadarjeni čudežni deček. Poln je lepih namenov, a ima grozljiv okus za oblačenje.

Gimnastična nadarjenost: 10/10

Dejstvo: Kadar ne izkoreninja zločina, Robin vadi plesne korake in borilne veščine, ki temeljijo na načelih gimnastike.

DICK GRAYSON

Včasih kak sloviti milijarder, ki se skuša postaviti na dobrodelni prireditvi, posvoji kakšno siroto. Se redno dogaja, ni res? No – Dick Grayson je ta sirota in kar verjeti ne more, da je dobil kulskega očeta, kakršen je Bruce Wayne, ki ima v lastni ogromno prazno vilo in zaposluje lastnega butlerja. Fant komaj čaka, da izve vse o svoji novi družini in da zavzame položaj za svojo prvo družinsko fotografijo.

Živahnost: ne pozna omejitev.

Dejstvo: Zna biti, da so ga urili v cirkusu.

BARBARA GORDON

Ker je odraščala kot hči najboljšega mestnega prometnika, ima silno razvit čud za red in zakonitost. A naj še tako ceni očetove izkušnje in modrost, je ta diplomantka Harvarda za policiste prepričana, da bi Gothamu precej bolj koristil sodobnejši način boja proti kriminalu. Ker se komisar Gordon odpravlja v pokoj, je čas, da zločinsko zalego z ulice počisti nova komisarka Gordonova, ki si rezultate želi doseči skupaj z Batmanom.

Spoštovanje do zlikovcev: 0/10

Dejstvo: Na podelitev diplom je prišla v popolni policijski bojni opravi.

 BATGIRL (Maja Martina Merljak)Čeprav še ni dolgo super junakinja, se kot borka proti zločinu v vsakem pogledu uspešno kosa z Batmanom. Resda se ne moreta zediniti glede metod – ona je prepričana, da je treba stopiti skupaj, on pa vztraja, da hoče delati sam – toda zaradi izkušenj, ki si jih je bila nabrala kot policistka, in želje, da zaščiti Gotham, je idealna partnerica vsakič, ko se zadeve zaostrijo in mesto preplavijo nepridipravi. Viteza teme lahko morda celo nauči kakšnih pametnih prijemov v lovu nanje.

Discipliniranost: 10/10


Dejstvo: Zgodilo se je že, da je opravila z zlikovci, še preden je Batman sploh uspel parkirati svoj batmobil.

JOKER (Klemen Slakonja)Krohotajoči se norec. Vladar zločina. Batmanov najhujši sovražnik. Vsaj tako sam vidi sebe. Ima belo kožo, zelene lase in obraz mu »krasi« neizbrisljiv zloben nasmešek. Poblazneli vodja pisane druščine zločinskega podzemlja v Gothamu si je za svoj najpomembnejši cilj zadal, da mesto »pozdravi« in odreši resnobnega malodušja. Pri tem utegne prekršiti kak zakon ali dva, a dejansko si na obraze someščanov želi le vdahniti nasmeške… in mestu zavladati… in Batmana pripraviti do priznanja, da je on, Joker, res njegov najhujši sovražnik. Mar zahteva preveč?

Občutek za komičnost: 10/10


Dejstvo: Jokerju je Gotham uspelo prevzeti natanko… ničkrat.

HARLEY QUINN (Lija Pečnikar)Radostna, navihana in nekoliko zlonamerna pomočnica Jokerja, njegova gorila in oboževalka. Svojemu »cukrčku« je skrajno predana in je tako edina v mestu, na katere pomoč lahko Joker računa pri svojih mračnih prismojenih nakanah. In če bo Harley ustrezno zamotila Batmana, da jo lahko Joker pobriše? Toliko bolje!

Neprimerna ljubezen: 10/10


Dejstvo: Najbolj cenjena tekmovalka v svojem moštvu dirkanja na kotalkah.

 

ALFRED PENNYWORTH (Marjan Bunič)Alfred je že več generacij družinski butler Waynovih. Garač, ki je sposoben pretrpeti marsikaj, a ostane slepo zvest, saj ima za svojo dolžnost ne le, da skrbi za čistočo Waynove vile in Batmanovega brloga, ampak tudi za dobro počutje svojega delodajalca… pa četudi se Batman s tem morda ne strinja. V mnogo čem je Batmanu nekakšen oče, nenehno ga spodbuja, naj v vsakem pogledu preseže sam sebe. Sijajno pripravi jastoga na francoski način.

Zvestoba: 10/10


Dejstvo: Vreden je precej več kot le peni, kot bi bilo sklepati po njegovem priimku.

POLICIJSKI KOMISAR GORDON

Jim Gordon je vse svoje življenje posvetil služenju prebivalcev Gothama in njihovi varnosti. Začel je kot navaden policist v patrulji, nato je počasi prilezel do detektiva in na koncu do položaja komisarja policijske uprave mesta Gotham. Po dolgi in hvalevredni karieri, skozi katero je sodeloval z najboljšim super junakom v mestu, je Jim naposled pripravljen, da umakne prst s sprožilca signala za klic Batmana, se upokoji in gre v Južno Afriko na safari, pri tem pa z zaupanjem svoje mesto prepusti svoji več kot sposobni hčeri.

Predanost: 10/10


Dejstvo: Že od malih nog nosi iste brke.

Komentarji

16.1. 2017 ob 16:14

neee.... upam, da bo tudi original. To je itak bolj za starejše "otroke"

— Mike
6.2. 2017 ob 20:02

To je najbolsi film pejte si ga pogledat😁

— car
7.2. 2017 ob 21:02

Z sinom ISKRENO upava, da bo tudi NE sinhronizirana verzija v kinu,ker tale SLO verzija je jajc!

— Primož
12.2. 2017 ob 23:49

Bedna animacija, ampak dobra sinhronizacija.

— Nekdo
2.3. 2017 ob 16:05

Končno vreme in čas data dovoljenje da si lahko greva z bratom pogledat ta film, vi pa grete in odstranite verzijo z podnapisi in namesto nje vrtite sinhro PET KRAT na dan?? :/

brez veze, raje počakam da izide na DVD.

— Razočaran
8.3. 2017 ob 13:15

Ta risani film je resno zelo zelo zelo dober !!! Ko smo se odločali
kaj bi šli gledat sem predlagal to in smo res šli gledat. Tako
da tisti gledalci ki neveste kaj bi šli gledat vam res svetujem lego
batman film.

HVALA!

— 🌟
13.3. 2017 ob 15:30

Film je ful dober!Pejte si ga ogledat in nebo vam žal😊
Mi smo ga šli gledat z družino in smo bli vsi
navdušeni😊😀😄
Res ga priporočam vsem🙈🌟

— Laricorn

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.