Kolosej
Film distribucije Cenex

Ledeno kraljestvo

animirana družinska komična pustolovščina
dobitnik oskarja za najboljši animirani film in izvirno pesem
Sinhronizirano
Na sporedu od: 5.12.2013, Kolosej Ljubljana
1h 48min / 108min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jennifer Lee in Shane Morris po pravljici Hansa Christiana Andersena
Ustvarjalci zabavne animacije Zlatolaska so pripravili nepozabno zimsko pustolovsko zgodbo o kraljičnah Ani in Elsi. Slednja premore čarovno moč ustvarjanja snežnih metežev, toda ko se njena magija nekega dne ponesreči, celotno kraljestvo ogrne v večni sneg in led. Dvolični grof, ki se želi polastiti prestola, ljudi naščuva proti kraljični, zato se njena sestra skupaj z izkušenim hribolazcem, zabavnim jelenom in čudaškim snežakom poda na neverjetno reševalno akcijo, polno nepričakovanih nevarnosti in kaotične snežne zabave.

Neustrašna Ana se skupaj s krepkim gorjanom Krištofom in njegovim zvestim jelenom Svenom odpravi na epsko potovanje, da bi našla svojo sestro Elzo. Elza ima prirojeno magično moč, s katero ustvarja sneg in led. V otroštvu Ano Elzine moči navdušujejo in skupaj se igrata na snežnih planjavah, ki jih Elza ustvarja kar znotraj gradu. Vendar Elza svojih moči ne zna obvladovati, kar vodi v tragični dogodek, ko Elza med igro rani Ano. Od takrat naprej Elza živi v strahu, da bo ponovno poškodovala sestro in se izogiba Ani, ki jo ima sicer najraje.

Kasneje Ana izzove Elzo in s tem vsem nehote razkrije njeno dolgo varovano skrivnost. Elza zbeži in nenamerno sproži strašno snežno nevihto, ki kraljestvo Arendelle odene v večno zimo. Na samotni gori se poigrava s svojo magično močjo, ki jo je tako dolgo zatirala.

Ana želi najti sestro in popraviti narejeno škodo, zato prosi za pomoč Krištofa, ki se pravzaprav ne želi podati v to postolovščino. Med prizadevanjem, da bi rešila kraljestvo, Ana in Krištof v ostrih zimskih pogojih srečata še volkove, mistične trole in zabavnega snežaka Olafa, ki ga Elza ustvari na podlagi lepih spominov iz otroštva. Olaf tako predstavlja nedolžnost in otroško srečo.

Zgodba govori o prizadevanju premagovanja strahu in odkritju prave ljubezni.

O produkciji

Ledeno kraljestvo je navdihnila pravljica Hansa Christiana Andersena Snežna kraljica, ki je bila prvič objavljena leta 1845. Andersenova zgodba govori o bitki med dobrim in zlim zaradi razbitega ogledala, ki povzroči, da deček Kaj vidi svet v negativni luči. Njegova prijateljica Gerda, ki ga želi rešiti, pa pooseblja optimizem, ljubezen, moč in odločnost.

Gerdine vrline je v Ledenem kraljestvu prevzela Ana. Bolj simbolično vlogo Andersenove snežne kraljice pa je v Ledenem kraljestvu konkretizirala Elza. Ustvarjalci so namreč želeli ujeti poanto izvirne zgodbe in jo prenesti v sodobni duh Disneyevih risank. Kot pravi režiser Chris Buck: “V animaciji ni lahko prepričljivo prikazati ledu. Z obširno raziskavo in s pomočjo najnovejše tehnologije smo ustvarili izviren videz tega sveta. Nastal je čudovit film, kot ga doslej še ni bilo.”

Želeli so ustvariti intimen svet s čarobnim in dinamičnim okoljem. In ker se Andersenova zgodba dogaja v Skandinaviji, so navdih poiskali na Norveškem. Izmišljeno kraljestvo Arendelle je tako kulisa norveških spektakularnih pokrajin – od zasneženih gora do prelepih fjordov. Navdušili so se tudi nad norveško narodno nošo “bunad” s čudovitimi barvnimi vzorci in norveško ljudsko dekorativno umetnostjo. Poleg kulture in tradicije pa so v animirani film vključili še norveško izjemno arhitekturo, kot je na primer stebričasta cerkev.

Drobne zanimivosti

  • Ustvarjalci so navdih za lik Krištofa poiskali pri Laponcih, ugrofinskem narodu, ki živi na severu Norveške. Laponci se tradicionalno ukvarjajo z rejo severnih jelenov, zato je Krištofov najboljši prijatelj severni jelen Sven.
  • Hansovemu konju je ime Sitron, kar po norveško pomeni limona.
  • Ustvarjalci Ledenega kraljestva so dejansko odpotovali na Norveško, da bi začutili vzdušje in raziskali lokalno kulturo in mitologijo. Obiskali so gradove, muzeje, katedrale, pa tudi fjorde in ledenike.
  • V ameriški zvezni državi Wyoming so preizkušali hojo po globokem snegu. Za to priložnost so si nadeli dodatna oblačila, celo dolga krila.
  • V studio so pripeljali živega severnega jelena in opazovali njegovo obnašanje za animacijo Krištofovega jelena Svena. Navdušilo jih je, kako se je jelen z zadnjo taco popraskal po ušesu in to tehniko so potem uporabili za Svena.
  • Del ekipe je odpotoval v kanadski Quebec, kjer so si ogledali znameniti Ledeni hotel, ki jih je navdihnil za Elzino ledeno palačo. Hotel ima več kot meter debele snežne zidove, ki ohranjajo temperaturo znotraj hotela pri -5 stopinj Celzija. Zgradili so ga iz 500.000 ton ledu in 15.000 ton snega. Ekipo je zanimalo, kako se sončna svetloba lomi in odbija od ledu, vendar nihče ni zbral poguma, da bi v hladnem hotelu prenočil.
  • Osemdeset odstotkov Zemljine sladke vode je zamrznjene v obliki ledu ali snega.
  • Povprečni animirani film vsebuje v vseh kadrih približno 45 odstotkov posebnih učinkov (specialnih efektov). Glede na to, da v večini prizorov Ledenega kraljestva divja snežni vihar – sneg in led pa spadata med specialne efekte – je Ledeno kraljestvo skoraj v celoti računalniško obdelano s specialnimi efekti.
  • Za oblikovanje Elzinega videza po tem, ko zbeži iz kraljestva, so ustvarjalci v studio povabili zvezdniškega stilista Danila, ki je preizkušal različne stile, da bi izrazil Elzin na novo pridobljeni pogum.

Glavni junaki

ANA (glas Tanja Ravljen/ Klara Šmuc) je bolj drzna kot ljubka. Na trenutke deluje preden sploh pomisli. Ampak je tudi najbolj optimistična in skrbna oseba. Hrepeni po sestri Elzi, saj sta si bili v zgodnjem otroštvu zelo blizu. Ko Elza po nesreči sproži strašno snežno nevihto, ki kraljestvo Arendelle odene v večno zimo, se Ana z gorjanom Krištofom in jelenom Svenom odpravi na epsko potovanje, da bi popravila vse napake. Odločena je, da bo rešila tako kraljestvo kot svojo družino.
ELZA (glas Alenka Kozolc Gregurić/Nuška Drašček Rojko) od zunaj zgleda zelo mirna, samozavestna in zadržana, a v resnici živi v strahu. Ima namreč prirojeno magično moč, s katero ustvarja sneg in led. Ta čudovita lastnost pa se je pokazala za zelo nevarno. Elza svojih moči ne zna najbolje obvladovati, kar vodi v tragični dogodek, ko bi lahko svojo mlajšo sestrico Ano skoraj ubila. Po tem dogodku se je Elza izolirala, vsak zbujeni trenutek pa poskušala zatreti svoje naraščajoče moči. A kljub temu kraljestvo Arendelle odene v večno zimo. Na samotni gori se poigrava s svojo magično močjo, hkrati pa se boji, da je že postala pošast in da ji tudi njena sestra ne bo mogla več pomagati.
KRIŠTOF (glas Jan Bučar) je človek, ki ljubi naravo. Živi visoko v gorah, kjer zbira led in ga prodaja v kraljestvo Arendelle. Sicer malce robusten in neolikan, a se vedno drži svojih pravil. Lahko se nam zdi kot samotar, vendar ima poleg sebe vedno svojega najboljšega prijatelja in malce zanemarjenega severnega jelena z imenom Sven.
SVEN je zvest prijatelj gorjana Krištofa. Vleče mu sani in iz njega vedno izvleče resnico. In to počne brez besed. Skratka severni jelen s srcem na pravem mestu. Življenje bi bilo lahko zanj idealno, če bi Krištof izgubil smešnI jelenov glas, ki ga uporablja, ko govori z njim (kot da severni jelen res tako govori).
HANS (glas Klemen Slakonja) je lep in uglajen kraljevič iz sosednjega kraljestva, ki pride na Arendelle prav zaradi Elzinega kronanja. Odraščal je z dvanajstimi starejšimi brati, zato ima vedno občutek, da je neviden in Ana se lahko s tem dejstvom poistoveti. Gre pa za pametnega, pozornega in viteška fanta, pravo nasprotje Krištofa. Za razliko od Elze si obljubi, da se ne bo zaprl pred Ano. Prav zaradi tega je lahko Hans zveza do sestre, povezava, ki jo je čakala vsa ta leta.
OLAF (glas Jernej Kuntner) ima rad tople objeme. Nastal je iz magičnih moči Elze, ko je delala sneg in led. Je daleč najprijaznejši snežak, ki je kadarkoli hodil po gorah kraljestva Arendelle. Njegova nedolžnost, odprta osebnost in grozljiva sposobnost, da se razstavi na dele v dobrih in ne tako dobrih časih pripelje do nekaterih nerodnih, a zelo smešnih trenutkov. In morda ima celo najbolj nemogoče sanje na celem svetu…
ŠPANSKI VETRC je ogromen ledeni snežak, ki je nastal iz Elzinih moči. Služi kot okruten telesni stražar, zadolžen za obrambo ledene palače pred vsiljivci. Grozeča bela zverina ne pove prav veliko, vendar pa lahko zada zelo močan udarec
VOJVODA WESELTONSKI (glas Niko Goršič): Kar mu manjka v postavi in višini, nadomesti z aroganco in ošabnostjo. Odločen je, da se približa novi kraljici. No, vse dokler Elza ne razkrije svoje magične skrivnosti. Potem je spet prvi, ki jo kliče pošast in poskuša prepričati kraljestvo zoper nje. Naredil bi vse, da bi lahko izkoriščal trgovino v kraljestvu.
HRASTKO vodi podjetje Wandering Oaken's Trading Post and Sauna. Toda, ker Elza nenamerno sproži strašno snežno nevihto sredi julija, se znajde s presežkom poletnih dobrin. A tisti, ki iščete poseben posel, pozor – čeprav je Hrastko dobrosrčen in rad pomaga, ne bo dolgo okleval, da te vrže iz svoje skromne trgovine.

Slovenska sinhronizacija

režija: ROBERT WALTL

režija pesmi: VOJKO SFILIGOJ

prepesnitev pesmi: TANJA RAVLJEN

prevod: BRANKA BAVEC

izvedba: STUDIO RITEM

Glasovi

Ana: TANJA RAVLJEN

mlada Ana: KLARA ŠMUC

Elza: ALENKA KOZOLC GREGURIĆ

Elza (vokal): NUŠKA DRAŠČEK ROJKO

mlada Elza: MAŠA TISELJ

najstnica Elza: LIJA PEČNIKAR

Krištof: JAN BUČAR

Olaf: JERNEJ KUNTNER

Olaf (vokal): GAŠPER JARNI

Kralj: ROK KUNAVER

Hans: KLEMEN SLAKONJA

Kai: ROBERT WALTL

Pabi: IZTOK JEREB

Vojvoda Weseltonski:NIKO GORŠIČ

Komentarji

27.10. 2013 ob 15:37

Odlično, končno je napovednik tukaj! :D Vendar je kar nekaj pomembnih trailerjev v angleščini ki kaj povedo o zgodbi in ne samo hecen začetek. Res komaj čakam na ta film!

— Maja
29.10. 2013 ob 15:03

glede na mapovednik je ta film videt res dober. po mojem ena boljsih risank:)

— Frost
10.11. 2013 ob 10:43

Tanja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! komaj čakam!!!! da jo slišim pet!!! in prav me zanima kako bo prevedena Let it go v slo!!!

— Pa3k
10.11. 2013 ob 22:01

Okej, zdej je že mnogo boljš, dal ste gor pravi trailer s sinhronizacijo! To bo super!

— Maja
17.11. 2013 ob 18:55

Seveda bomo šli gledat - zaradi snežaka :D

— Jazt
26.11. 2013 ob 20:39

Jasna noče gledat filma zaradi sinhronizacije :(

— jojo
30.11. 2013 ob 6:56

To bo enkratno!!!!!!!
Tako se veselim filma, da kar norim od navdušenja!!!

— Gašper
4.12. 2013 ob 7:06

Super risanka,sam me moti,da je samo sinhronizacija. Lahko bi bilo tudi s podnapisi,ker je v izvirnem jeziku vedno bolje kot sinhronizacija.

— Riki
4.12. 2013 ob 20:48 zvezdica

Po današnjem ogledu Ledenega kraljestva lahko samo ugotovim, da gre za enega boljši Disneyjevih filmov zadnjih dveh dekad. Da bo dobil oskarja sploh ni pomembno! Prvič sem videl (ali pa prej nisem opazil), da so otroci tiho jokali. Skratka odziv publike je bil fenomenalen! Sinhronizacija je O-D-L-I-Č-N-A !!!

— Alan
7.12. 2013 ob 20:14

Tok dober film se nisem gledala!!! Najrajs bi tut jaz posojala glas in to Elzi,a lahko??

— Tia
8.12. 2013 ob 9:57

Filem sem gledala,zelo je smešn,snežak je najboljši.Filem je res vreden ogleda in je eden bolših Disneyjivih filmov.Res vreden ogleda.

— Tara*
8.12. 2013 ob 10:29

Kaj pa nesinhronizirana verzija? :/

— A
9.12. 2013 ob 16:34

Zelo lep film in odlična sinhronizacija. Otroci so uživali. Tudi 3D verzija je odlična, sem jo gledal kot spremljevalec otroka. Priporočam.

— Tomi
10.12. 2013 ob 18:05

Ko sem gledala Ledeno kraljestvo je bilo Z-A-K-O-N-N-N-N-N

— Maša
11.12. 2013 ob 14:01

Je super !!!!! Lahko pa bi bilo več strašnejših pustolovščin.
Bilo je super!!!!!!!!!!!!!!!!
Meni je všeč Elza ~ Alenka Kozolc!
Dobro opravljeno!!!!!!!!!
Ocena pdlično 5😇😊😀😁😂😀😀😀 😃😐😉😐😃😐😐☺🏰👑👓👒🐺

— Ema
12.12. 2013 ob 19:16

ful dobra risanka, gremo gledat :)

— 17letnica
13.12. 2013 ob 18:19

Jaz bi tudi raje nesinhronizirano.

— Mina
14.12. 2013 ob 20:46

filem mi je bil zelo všeč do zdaj ko sem bila v kino je bil najbolši in oceno bi dala 10000000000

— silva
15.12. 2013 ob 20:12

bi šla gledat če bi mel nesinhroniziran....

— mmmm
16.12. 2013 ob 10:19

Zakaj ne date risank še v nesinhronizirani verziji??? jaz komaj čakam, da pride kaka risanka, ker naravnost obožujem Disney a potem vedno razočarana, ker so samo sinhro verzije.. . Original je vedno boljši.

— Tea
16.12. 2013 ob 15:05

meni je bilo v redu samo za mojo sestrico so bila prevelika očala ker so bila samo za starše.

— arne
18.12. 2013 ob 14:41

Vidim, da je več ljudi v Sloveniji, ki so jim všeč muzikali. I moram rečt da je res svetovn film!!!

— Pa3k
20.12. 2013 ob 16:44

komi čakam na film!!!!!! upam da bo dobr.vem da bo vreden ogleda.ojej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!čav!!! napišm komentar ko ga pogledam.ana in elza sta mi všeč! ka bom bla stara 18let bom bla taka k ana!!!pa s pegicami!!!!!!!!!!!!!!!!!noro! čav.

— julija zavrl
22.12. 2013 ob 18:15

ful lepe fotke!!!Elza in Ana sta najlepši!!!šikano!:)

— slikarka
23.12. 2013 ob 11:27

Zelo lepo in poučno!

— Miška
23.12. 2013 ob 15:17

Ko sem gledala film me je oblegalo veliko občutkov.
Ta film je O-D-L-I-Č-E-N!

— Lara
28.12. 2013 ob 11:53

Zelo cool!!
Najbolši Disney-jevi film!

— Minka
28.12. 2013 ob 16:50

ja beda ki ni risanke

— leja
28.12. 2013 ob 20:29

kak kul dans sem šla gledat in je ffffuuuullllll kul

— hika
29.12. 2013 ob 11:26

Najboljša risanka ever. Lahko bi jo gledala 10000 pa se ne bi naveličala !!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3

— princesa ana
29.12. 2013 ob 13:06 zvezdica

Rad bi samo čestital slovenski ekipi za sinhronizacijo. Vokali, ki so boljši od originalnih. Ena redkih sinhronizacij, ki je res odlična.
Želim si, da bi obstajal slovenski soundtrack. ;)

aja, pa tudi film je že sam po sebi zelo dober.

— gledalec
30.12. 2013 ob 14:48

A ni mela Ana tudi nekaj znala čarat?

— Erik
2.1. 2014 ob 0:37 zvezdica

moram reči, da nisem rasno navdušen nad sinhronizacijo Let it go, ker sem pričakoval malo več, moram pohvalit vse vokale za res čudovito izvedbo in vem kako težko je prepesniti pesmi, ampak Let it go, je pač ikonična pesem, ne zna razložit ampak sama prepesnitev je bila po mojem mnenju premalo premišljena in bi bila lahko malce boljša, ampak rečem vsaka čast vsej ekipi, in hvala da sinhronizirate takšna velika dela in se resno dobro poglobite v njih moram rečt da sem navdušen, in upam da bo Frozen pristal tudi na Broadwayu, z še več čudovite glasbe in poučnih besedil

— Pa3k
3.1. 2014 ob 16:50

js grem gledat sam zarad snežaka :P

— *-*
5.1. 2014 ob 12:10

Zelo cool. Moram pohvaliti ekipo Disneya. Film ni samo za otroke ampak je dober tudi za odrasle. Izmislili si so zelo dobra pravljična bitja in navdušena sem z pesmi iz filma.

— Minka
9.1. 2014 ob 17:42

Eno uprašanje a je še 3D u kinu ledeno kraljestvo?? :)

— Tjašx
10.1. 2014 ob 8:58

Res odlična risanka .

— Luka
11.1. 2014 ob 20:55

najboljša risanko ever

— manca''''''
15.1. 2014 ob 15:52

Film je the best!Morate ga videt!Res je edenod najboljših,sploh Disneyivih.In ne prime se samo otrok...

— Katyka
17.1. 2014 ob 8:31

Odlična risanka! Odličen prevod in odlično petje! Navdušena!!!!

— Mulec
19.1. 2014 ob 9:02

meni je ana zelo usec ker se imenuje tako kot jaz je pogumna in lepa in pametna

— ana
26.1. 2014 ob 14:54

MENI SE ZDI TA FILM FUL CARSKI!

— KOLA
26.1. 2014 ob 18:51

danes sem si ogledala film ledeno kraljestvo in naj vam povem bilo je odlično. ko gledaš film se smejiš in zabavaš. navdušena sem nad sinhronizacijo. pohvale vsem ki so sodelovali pri filmu

— ela
2.2. 2014 ob 20:32

kuk kul risanka mislm fantastično

— eliza
14.2. 2014 ob 15:45

Ta Disniyeva risanka pa je zelo lepa vredna vseh pohvah,lahko bi celo vsak dan ,trenutek za trenutkom jo gledala,naucila sem se ze celo njeno pesem, pa tut na klavirju mi ze malo uspeva. Je risanka mojega otrostva in jo bom shranla na posebno mesto se za moje otroke.VREDNA OGLEDA VSAKEGA ZEMLJANA ZATO JE NE ZAMUDI!!!

— anna
22.2. 2014 ob 15:49

zelo dober film vendar je boljši v angleščini z slovenskimi podnapisi ;)

— pia
22.2. 2014 ob 15:51

zelo dober film in prevod, to je moj najljubši disnijev film!!

— Pia
2.3. 2014 ob 11:56

men je dobra pesem let it go (*)

— nikolina
17.3. 2014 ob 19:28

KUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLL!!!!! NAJBOLJŠI FILM NA SVETU!

— NIKOLINA
18.3. 2014 ob 17:45

ful dobro

— lia
22.3. 2014 ob 20:00

I hate musicals...

— toMuchSinging
25.3. 2014 ob 19:01

FUL DOBR FILM ! Boljši bi bil v angleščini. (Vse pesmi znam že na pamet.

— NILA
12.4. 2014 ob 16:04

Čudovit animiran film. Sem ga z veseljem pogledala, čeprav nisem več tako rosno mlada. V sebi nosi zelo lepo sporočilo, glasbeni vložki pa dodajo tisti piko na i. Sinhronizacija je tudi odlično uspela. Sem pa pogledala tudi angleško verzijo in ne vidim nobene bistvene razlike. Mislim, da je to bolj stvar navade, da so se eni že tako navadili, da je vse okoli nas v angleščini, da vse, kar je izven teh okvirjev, ni več dobro...

— Leja
20.4. 2014 ob 11:33

kooooooooooooooooooooool! filem je super !

— Ank
20.4. 2014 ob 21:06

Kul,fulllllllll dobro,fajjjjjjjnnnnnn

— mia
21.4. 2014 ob 14:08

Ful super movie!!!! Ampak v angleščini je boljši. Let it go pa vem na pamet v slo in v angleščini. :P

— Ninika
21.4. 2014 ob 17:27

čudovito

— eti
3.5. 2014 ob 8:54

ta film je res ful carski. Pojdite si ga ogledat.

— ni važn
6.5. 2014 ob 16:54

no ja v angleščini je 50000 bolš sploh pa pesmi drgač pa ok

— koklja
18.5. 2014 ob 12:41

Filem je super!!!!

— Frozen
23.5. 2014 ob 15:40

super film je najboljši

— hanna
23.6. 2014 ob 19:36

Ta film je super! Gledala sem ga že in vam ga zelo priporočam! Ne glede na starost!

Ressy

— Ressy
5.7. 2014 ob 14:17

ta film je res super

— elsa
20.8. 2014 ob 12:53

Super risanka! Kje se da kupiti DVD - slovenski, seveda!?

— Nana
24.10. 2014 ob 22:11

Malo pozno sem si film ogledala, ampak moram reči, da bolj odličnega in zanimivega filma še nisem gledala!!! Res uspešnica, Disneyiva!!! Upam, da bo tudi 2. del.

— mmm
30.10. 2014 ob 10:45

Kaj naj rečem res je odlično ne fantastično.Ta filem sem si ogledala že 5×.Zato mi je zelo všeč da kar pojem. Hvala zelo dobro.
Zahvaljujem se: režija: ROBERT WALTL

režija pesmi: VOJKO SFILIGOJ

prepesnitev pesmi: TANJA RAVLJEN

prevod: BRANKA BAVEC

izvedba: STUDIO RITEM
in
Ana: TANJA RAVLJEN

mlada Ana: KLARA ŠMUC

Elza: ALENKA KOZOLC GREGURIĆ

Elza (vokal): NUŠKA DRAŠČEK ROJKO

mlada Elza: MAŠA TISELJ

najstnica Elza: LIJA PEČNIKAR

Krištof: JAN BUČAR

Olaf: JERNEJ KUNTNER

Olaf (vokal): GAŠPER JARNI

Kralj: ROK KUNAVER

Hans: KLEMEN SLAKONJA

Kai: ROBERT WALTL

Pabi: IZTOK JEREB

Vojvoda Weseltonski:NIKO GORŠIČ
tem glasovom.
Lp še naprej!

— Nina
30.10. 2014 ob 14:26

Od nekdaj sem oboževala pravljico Snežena kraljica, čeprav se mi je zdelo, da nekaj manjka. Bila je preveč resna in manjkal ji je globji smisel. Ustvarjalci Ledenga kraljestva so sestavljanko, kateri niti H.C.Andersen ni bil kos, končno sestavili v pravo mojstrovino, kateri resnično ni para med družinskimi pravljicami.

Sestrska ljubezen, zaljubljenost, prijateljstvo. Trije nerazložljivi pojmi, ki jih lahko razume le nekdo, ki je navedeno že doživel. Otroku, pred katerim je še vse življenje, bi težko razložili, zakaj naj bo previden pri svojih prvih korakih v svet. Ta stvaritev pa ponuja tako mlademu kot starejšemu gledalcu obvezno hrano za dušo: mlajši se lahko ob smehu veliko naučijo, starejši pa se lahko sprostijo ob nedolžnem humorju in morda ... po predstavi pokličejo sestro, s katero že nekaj časa niso govorili, samo zato, da ji povejo, da jo imajo radi. :-)

Pripravite se na jok, na smeh, ... in na to, da vas bo ta mojstrovina spremenila - za vedno!

— jesse45613
7.11. 2014 ob 18:57

komaj čakam da si ga ogledam

— layla
20.11. 2014 ob 20:36

Film je ful dober, samo ne razumem zakaj igralci, ki so posodli glas, ne pojejo. Alenka Kozolc na primer ima zelo lep pevski glas in bi let it go lahko odpela boljše

— M
24.11. 2014 ob 17:41

Rada bi cestitala slovenski sinhronizaciji, vokali so bili tudi zelo dobri, filem je bil zelo zelo dober

— lana
4.12. 2014 ob 18:48

Zakon filem glasovi so zelo odlicni glavni junakinji ful kjut ampak filem je zlo zlo zakon:););):)

— gal
13.12. 2014 ob 16:19

A ste opazl da ma slovenska verzija zrcalno sliko od angleške???

— veronika
14.12. 2014 ob 18:57

Mene pa zanima, kdaj se bo dalo v trgovini kupiti DVD Ledeno kraljestvo - sinhronizirano. Ker si ga res želimo imeti v domači video teki. Lep pozdrav!!!

— Frozen
14.12. 2014 ob 21:04

Slovenska-singromizirana veraija ma Zrcalno sliko od angleške originalne verzija -.-

— Veronika
17.12. 2014 ob 19:43

Moram reči, da filema še nisem gledal ampak se že veselim in upam, da mi bo spremenil svet, čeprav ne maram muzijklov. he he :)

— navdušenec
25.12. 2014 ob 18:15

grozno. a to je animirani film? ne se hecat.

— kekec
30.12. 2014 ob 10:32

ful je dober filem in celo najin najljubši!!1

— ema in lana
2.1. 2015 ob 9:47

kaj imajo samo v 3D?

— sasii
2.1. 2015 ob 22:03

Ne vem zakaj so spremenili Elsino ime. Elsa je ne Elza.

— Lucija
5.1. 2015 ob 17:25

Ta film je ful dobr najboljši mi pa
Olaf k poje tisto pesem.

— manca
5.1. 2015 ob 17:34

Ta film je eden mojih najboljših od disnya rada bi ga gledala vsak dan.

— manca
7.1. 2015 ob 15:51

filem mi je nasploh kul ta šezabavn je gledam ga kr naprej

— žiga
16.1. 2015 ob 16:50

Zakon risanka že celo znam na pamet glasovi so odlični res ZAKON risanka! Vokali so zelo odlični in natančni.

— lana
17.1. 2015 ob 15:35

Moj najboljši filem res ZAKON! Vokali so ful dobri.

— elsa
19.1. 2015 ob 17:41

zelo fajn film

— Lina
31.1. 2015 ob 12:03

ta film sem že gledala pri prijateljici. je res kul. komaj čakam da bo v kinu.

— jaz-itak
7.2. 2015 ob 17:24

a lahko uprašam zakaj to še zmeri igra v kinu?

— tf
20.2. 2015 ob 9:02

Zakon film!!!

— Mami
14.3. 2015 ob 19:29

Moj najljubši filem na svetu!!!!!!!!!!!!!!!😃😃😃😃😃😃😃😃

— Lana
6.4. 2015 ob 15:38

Res super risanka! Predvsem pa sem navdupena nad Slo sinhronizacijo. Nikoli jih nisem mogla gledat (poslušat)...ta je pa res fenomenalna!!!!! Kapo dol! Super petje!

— ana
7.4. 2015 ob 15:00

TA RISANKA JE NAJBOLJŠA NA CELEM SVETU.
SEVEDA GREMO OBVEZNO GLEDAT IN ZELO MI JE VŠEČ PESEM:
ZAŽIVIM SE PUSTIM,PRVIČ V ŽIVLJENJU IN SEVEDA BI NAREDILI SNEŽAKA ALI DRUGEGA RISANEGA JUNAKA.
TA RISANKA JE TAKO SUPER IN DALA BI CELO SVOJO PREMOŽENJE ZA NJO.
IN ELZA DRUGI RISANI JUNAKI NAJ SE KAR ČOHAJO PO RITI KAJTI TI SI TISTA,KI SI NAJBOLJŠA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— 10 LETNICA
12.4. 2015 ob 21:10

A to še kar predvajajo. Ja sej je risanka res super, tud sinhronizacija je odlična.

— Nejc
26.4. 2015 ob 21:03

ta film mi je zeloooooooo všeš mi je ana tudi elsa je lepa odličen film pesem
prvič v življeju mi kar dobro gre upam bomo kdaj šli kino 100

— marisa
27.4. 2015 ob 19:08

kje smo nazadnje gledali film vam ne povem ANINA SKRIVNOST
ELSINA MOČ

— MARISA
28.4. 2015 ob 17:16

ta filem je odlicen najbolj mi jevsec Elza jelepa elegantna a je med kronanjem malo pretiravala tudi Ana mi je vsec .je eben bolsih filmov

— maja
8.5. 2015 ob 20:14

dobra risanka dajmo elsa.

— janja
15.8. 2015 ob 18:13

a kdo ve kdaj bo drugi del ledeno kraljestvo v kinu?lp

— polona
10.12. 2015 ob 18:26

vsec mi je Elza ker je lepa,prijazna.

— Mihaela
10.12. 2015 ob 18:26

vsec mi je Elza ker je lepa,prijazna.

— Mihaela
26.7. 2016 ob 15:33

Seveda je enka res odlična, ma dvojka po mojem ne bo tok dobra kar je običajno pri skoraj vseh filmih. Osebno pa mi je bolj všeč risanka Brave in upam da bo enkrat v prihodnosti nadaljevanje tudi tega ;) Seveda pa je tud ta ful dobra.

— lučka
26.7. 2016 ob 15:44

Ko sem jo pogledala do konca sem se kar razjokala ker je bila tako ganljiva. Žal še nisem gledala sinhronizirane verzije, sem pa poslušala pesmi in se mi zdi da so to res odlično opravili! Še posebej všeč mi je olafova pesem ker je olaf resnično prisrčen, zabaven in pozitivno naravnan, pesem pa jim je vspelo narediti tako živahno kot je v angleščini! Res svaka jim čast! Slišala sem nekaj govorico drugem delu ledenega kraljestva in tega se zelo veselim, saj obožujem disnyijeve filme. Komaj že čakam!

— meta
20.11. 2016 ob 11:14

Končno sem si ogledal tole. Moram reči, da se me je zadeva dotaknila bolj kot sem pričakoval. Večji del filma sem občutil žalost, še takrat ko se je zdelo da bi lahko šlo na bolje se je hitro obrnilo nazaj v trpljenje.
Toda kljub temu bi si želel, da bi ustvarjalci nekoliko podaljšali film in prikazali več iz njunega otroštva, predvsem z Elsine strani. Večinoma spremljamo Anno, njeno trpljenje in doživljanje izoliranosti, medtem ko je Elsa nekoliko postavljena na stran. Osebno bi si želel, da bi bolj podrobno pokazali še kako je Elsa doživljala Annine obiske in vse ostalo kasneje. Sicer se da to zapolniti z nekaj domišljije, ampak vseeno.
Če so Elso morda nekoliko postavili na stran, pa jim je uspelo za njo vsaj spisati odlično in zelo čustveno pesem "Let It Go", preko katere končno sprosti svoja čustva.
(mimogrede, "Let It Go" se na YouTube vztrajno bliža milijardi ogledov)

Do zdaj nisem bil ravno ljubitelj muzikalov, ampak očitno je zelo odvisno od kvalitetnih pesmi. Tukaj so mi praktično vse pesmi šle lepo v uho, nekatere so mi bolj všeč druge manj, ampak nobena ni tečna. Najbolj sta mi všeč "For the First Time in Forever" in "Let it Go", tudi "Love Is an Open Door" je lepa pa tudi "Do You Want to Build a Snowman", je pa ta zelo žalostna.

Me je pa pozitivno presenetil in navdušil konec. Pričakoval sem nekaj klasičnega, ampak tole s sestrsko ljubeznijo so pa dobro izpeljali. Za piko na i pa še tisti njun drugi objem ki ga Elsa ponudi Anni, objem katerega si je Anna želela tako rekoč celo življenje in ko ji obraz kar zažari ... Ne vem no, morda sem jaz doživel vse skupaj preveč čustveno, ampak meni je bilo vse skupaj odlično.

Brez težav dam oceno 9/10. 10 bi dal, če bi nekoliko bolj razložili nekatere stvari, predvsem pa prikazali nekaj več z Elsine strani, ampak ok, ni panike, zadeva je odlična in je eden izmed mojih najljubših animiranih filmov. Oba oskarja sta povsem zaslužena.

Mislim da je tudi najavljen drugi del. Upam da se res potrudijo in naredijo še eno odličen film, čeprav so nadaljevanja redko uspešna. Predvsem pa pričakujem odlične pesmi tako od Else kot Anne ali pa kakšen odličen duet obeh, ker imata tako Idina Menzel kot Kristen Bell lep pevski glas.

— Snežko

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.