Kolosej
Film distribucije Continental Film

Ledena doba 3: Zora dinozavrov 3D (sinhronizirano)

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 2.7.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
2.7.2009, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Berg, Peter Ackerman
Stari prijatelji iz prazgodovine se soočajo s številnimi novimi izzivi, saj pod mrzlo ledeno skorjo odkrijejo povsem nov svet, ki mu vladajo dinozavri. Ob raziskovanju nenavadnih bitij se čemerni mamut Manfred z družico Eli pripravlja na prihod prvega potomca, kar pri prijatelju - sesljajočem lenivcu Sidu - vzbudi starševske občutke. Toda njegova akcija prisvojitve dinozavrovih jajc ne ostane neopažena, zato se trop znajde v smrtni nevarnosti.

Glasovi originalni slovenski
Sid John Leguizamo Jernej Kuntner
Manny Ray Romano Jure Mastnak
Buck Simon Pegg Jan Bučar
Ellie Queen Latifah Nina Valič
Diego Denis Leary Sebastijan Cavazza
Crash Seann William Scott Primož Ekart
Eddie Josh Peck Uroš Maček
Baby Dino "Mama" Dialog" Carlos Saldanha Klara Šmuc

Hladnokrvni junaki svetovnih uspešnic Ledena doba 1 in 2 so spet tu, v pustolovščini… za vse večne čase. Scrat se še vedno trudi zgrabiti izmuzljivi želod (in morda najti pravo ljubezen), Manny in Ellie pričakujeta svojega prvega mini mamuta, lenivec Sid zabrede v težave, ko si ustvari provizorično družino, ko najde nekaj dinozavrovih jajc, sabljezobi tiger Diego pa se sprašuje, ali se je zaradi druženja s prijatelji preveč pomehkužil. Ko skušajo rešiti nesrečnega Sida, se tovarišija znajde v skrivnostnem podzemnem svetu, v katerem doživijo nekaj bližnjih srečanj z dinozavri, se spopadajo s podivjano floro in favno – in srečajo neusmiljeno, enooko podlasico po imenu Buck, ki lovi dinozavre.

Ledena doba: zora dinozavrov ima vse, kar je bilo občinstvu všeč pri prvih dveh filmih, dodanih pa je še več komedije, akcije in spektakularnih podob – plus filmska čarovnija v 3-D. Naši priljubljeni junaki živijo naprej, pridruži pa se jim nekaj novih, zanimivih likov.

Novost franšize Ledena doba je tudi neverjetni in prostrani podzemni svet, ki ga poseljujejo dinozavri. Bujni svet je v ostrem kontrastu z zimsko pokrajino prvi dveh Ledenih dob in zasenči celo prostranost nadzemne Ledene dobe. To je dežela nevarnosti, velikanskih bitij, rastlin, ki žrejo sesalce, drzne podlasice, svet, v katerem zaljubljeni Scart sledi prebrisani Scratte – in področji z imeni, ko sta Brezno pogube in Ploščadi muk. Celo mamut Manny se počuti majhnega v tem prostranem svetu. "Ko se prikažejo dinozavri, Manny ni več kralj džungle," pravi legendarni komik Ray Romano, ki se vrača kot glas najslavnejšega filmskega kosmatega mamuta.

Z novim svetov so filmarji želeli like Ledene dobe vmestiti v drugačne situacije in jih tako kot prejšnjih delih postaviti pred nepričakovane izzive. "Vedno si želimo videti, do kam lahko gremo z liki," pravi Lori Forte, ki je leta 1999 predstavila osnovno zamisel za Ledeno dobo in je producentka vseh treh filmov. Režiser Carlos Saldanha, ki je režiral tudi drugi del Ledene dobe, dodaja: "Ledena doba: zora dinozavrov je do zdaj najbolj ambiciozen projekt. Naše junake, ki so do zdaj poznali samo ledeno dobo in talečo se ledeno dobo, postavimo v svet, v katerem se ne znajdejo." Sorežiser Michael Thurmeier pravi, da ima film nov, razsežnejši videz. "Skoraj se zdi, da gre za žanrski film, kar me je res pritegnilo. Še vedno pa je to komedija, ki jo ženejo liki, zaradi podzemnega sveta in novih likov pa je na njej nekaj epskega.."

Kaj pa naslednje pustolovščine Mannyja, Sida, Diega, Ellie, Scrata, Scratte – in novorojene mamutke Peaches? Kako se bosta Manny in Ellie spopadala s starševskimi nalogami? Bosta zaprisežena samca Diego in Sid našla družici in se ustalila? Bosta Scrat in Scratte našla pravo srečo – in zakleti želod? Filmarji nočejo ničesar potrditi – zaenkrat. Producentka Lori Forte vseeno pripomni: "O teh likih lahko povemo veliko zgodb. Mislim, da je občinstvo pripravljeno s temi liki iti še naprej."

O igralcih

Ray Romano (Manny) je igral v eni najbolj priljubljeni komičnih nadaljevank vseh časov, Raymonda imajo vsi radi. Zanjo je dobil številna priznanja, med drugim nagrado emmy za najboljšega igralca v komični nadaljevanki.

Začel je kot komik v nočnih klubih. Romano priznava, da je od nekdaj vedel, da zna nasmejati prijatelje, vendar ni o nastopanju v komičnih nočnih klubih nikoli razmišljal do usodne noči v newyorškem nočnem klubu leta 1984, ko so imeli "večer odprtega mikrofona". Dobro se je odrezal in grozno ga je prijelo, da bi to še počel. Potem je nekaj časa čez dan opravljal številna dela, med drugim je prodajal žimnice in delal na banki, zvečer pa nastopal po komičnih klubih. Nato pa se je odločil, da službe od devetih do petih povsem opusti in se povsem posveti komediji. Uspelo mu je zmagati na tekmovanju komikov, ki ga je sponzorirala velika newyorška radijska postaja.

Po tem je začel redno nastopati v komičnih klubih po vsej državi. Nastopal je tudi v The Tonight Show z Johnnyjem Carsonom in nato z Jayem Lenom. Povabili so ga tudi na nastop pri Davidu Lettermanu. Tiste noči mu je Letterman, ki je prepoznal, da je na Romanu nekaj edinstveno humornega, ponudil pogodbo o sodelovanju v okviru njegove produkcijske hiše Worldwide Pants. Na podlagi tega se je rodila svetovna uspešnica Raymonda imajo vsi radi.

Romano je posnel še filma Eulogy in Welcome To Mooseport z Genom Hackmanom. Napisal je tudi knjižno uspešnico Everything And A Kite, z bratoma Bobbyjem in Richem pa še knjigo za otroke Raymie, Dickie, and The Bean: Why I Love and Hate My Brothers.

Njegov komični album Live at Carnegie Hall je bil leta 2002 nominiran za grammyja.

John Leguizamo (Sid) je posnel filme Dogodek, Empire, Spin, Moulin Rouge, Summer of Sam, King of the Jungle, Spawn, Romeo + Juliet, Dr. Dolittle, Hvala za vse, Julie Newmar, Kritična točka, Carlitov zakon, Civilna žrtev (Collateral Damage), ZigZag, Casualties of War, The HoneymoonersCrónicas, The Groomsmen, The Alibi, Land of the Dead, Assault on Precinct 13 (Napad na policijsko postajo št. 13) in Sueno. Na malih ekranih je nastopil v Urgenci, Undefeated, pri katerem je debitiral tudi kot režiser.

Leta 1991 je bil Leguizamo prava off-Broadway senzacija s svojo monodrama Mambo Mouth, ki jo je tudi napisal. Zanjo je dobil več nagrad, uspeh pa je privedel tudi do posebne komične oddaje The Talent Pool.

Razprodana je bila tudi njegova druga monodrama Spic-O-Rama, ki je prav tako prejela številne nagrade. Freak je bila tretja uspešna monodrama, s katero je leta 1998 navdušil Broadway. Tja se je jeseni 2001 vrnil v Sexaholix...a Love Story, ki je temeljila na njegovi razprodani turneji po vsej državi John Leguizamo Live.

Na televiziji je z Rayem Liotto igral v Point of Origin ter v miniseriji Arabske noči.

Denis Leary (Diego) soavtor, izvršni producent, scenarist in glavni igralec v nadaljevanki Newyorški gasilci. Vloga mu je prinesla prvo nominacijo za zlati globus. Leary je začel kot komik na MTV-ju, prodrl pa je z monodramo No Cure for Cancer leta 1991 na Edinburghškem mednarodnem umetniškem festivalu.

V njegovi filmografiji so filmi The Secret Lives of Dentists, Lakeboat, The Thomas Crown Affair (Afera Thomasa Crowna), Monument Ave, Wag the Dog (Pasji dnevi), The Ref, The Sandlot, National Lampoon's Loaded Weapon, A Bug's Life, True Crime.

Leary je bil glavni igralec in producent polurne televizijske nadaljevanke The Job, ki so jo snemali z eno kamero. Nastopil je tudi v Comics Come Home in Paramount City ter se redno pojavljal v Tough Crowd with Colin Quinn in Crank Yankers. Bil je producent filma Blow (Snif) z Johnnyjem Deppom, trenutno pa pripravlja dokumentarec In Search of Ted Demme.

Leary je ustanovitelj The Leary Firefighters Foundation (www.learyfirefightersfoundation.org) v spomin na požar v skladišču v Worcesteru leta 1999, v katerem je umrlo šest gasilcev, med drugim njegov bratranec. Po 11. septembru je ustanovil še eno fondacijo The Fund for New York's Bravest.

Queen Latifah (Ellie) je glasbenica, televizijska in filmska igralka, direktorica glasbene založbe in podjetnica. Je prva izvajalka hip hopa, ki je dobila zvezdo na Hollywood Walk of Fame. Za nastop v Chicagu je bila nominirana za oskarja.

Nastopila je v filmih Frka v bajti, Lak za lase, Nore na denar, Zbiralec kosti, Life Support, The Secret Life of Bees, The Last Holiday, Beauty Shop, Stranger Than Fiction, Jungle Fever, Set It Off, Living Out Loud.

Napisala je tudi knjigo za samopomoč Ladies First: Revelations of a Strong Woman.

Njeni prvi televizijski seriji je bilo naslov Living Single.

O režiserju

Carlos Saldanha je ena gonilnih sil Blue Sky Studios od leta 1993. Rodil se je v Braziliji v Rio de Janeiru 20. julija 1968. Rojstno mesto je zapustil leta 1991, da bi sledil svojim umetniškim instinktom in strastnemu navdušenju za animacijo Z računalniškim znanjem in naravno umetniško rahločutnost se mu je New York zdel idealen kraj za združitev teh sposobnosti in idealen kraj, da se v njem poskusi kot animator. Obiskoval je program MFA v Šoli vizualnih umetnosti. Tam je z odliko diplomiral leta 1993, potem ko je posnel dva kratka animirana filma, The Adventures of Korky, the Corkscrew (1992) in Time For Love (1993). Predvajali so ju na festivalih animiranega filma po vsem svetu. Na enem je spoznal Chrisa Wedga, enega od soustanoviteljev Blue Sky Studios, ki ga je povabil, naj se pridruži njegovi ekipi umetnikov.

Najprej je bil supervizor animacije pri filmu Joe’s Apartment (1996). Bil je tudi režiser animacije za računalniške like pri A Simple Wish (1997) ter Klubu golih pesti (1999).

Režiral je tudi številne reklame, za katere je prejel več nagrad.

S Chrisom Wedgom sta posnela Ledeno dobo (2002) in Robote (2005). Ledena doba je bila leta 2003 nominirana za oskarja. Leta 2002 je režiral kratki film Gone Nutty, ki je bil leta 2004 prav tako nominiran za oskarja. Režiral je tudi drugi del Ledene dobe (2006).

Komentarji

20.6. 2009 ob 15:44

sid (slo) je pomojem najbl smešn lik na svetu

— dragonx
22.6. 2009 ob 12:20

Čemu mora biti vsaka animirana reč zadnje čase samo še sinhronizirana? Resda je dobro za otroke, vendar ciljna publika teh filmov niso najmlajši, s sinhronizacijo pa se izgubi večino čara filma, saj naši "igralci" nikakor niso blizu tistim, ki glasove posodijo v originalu. Lahko bi malo bolj promovirali in vrteli obe verziji, a očitno gre tukaj za višje interese.

— Igor
23.6. 2009 ob 13:35

Sinhronizacija mnogih naših filmov je povsem na ravni originala. Garfield ga na primer še močno presega. Ne vem, zakaj so nekateri tako zadrti glede vsega, kar ni angleško.

— Isskj
23.6. 2009 ob 14:50

TA FILM BO ZELO DOBER

— LUKA
23.6. 2009 ob 18:35

Sej se bosta vrtela obe verziji, če bi mal boljš pogledal.

— igorju
24.6. 2009 ob 13:42

tisti ki odlocajo ce bo v slovenskem jeziku naj se dajo te angleskega!ce je v slovenscini normalno in v 3d zakaj se ne dajo v 3d angleskega?ce bi ga dali bi meli dosti vec ljudi.po trailerih sodec bo ice age 3 ful smesen.sid bo spet delav nemogoce stvari kar mi je zelo vsec in po trailerih ki sem jih gledo ste lahko prepricani da ga bom si ogledav.ampak v normalni dvorani ker slovenskega nocem gleda!

lp.

— tidymetal
24.6. 2009 ob 18:22

haaaaahahahahaah

— kkkk
24.6. 2009 ob 20:18

z sinhroniziranimi risankami je tko če gledaš prvi del v originalu je potem ful težko gledat ostale dele če so sinhronizirani.
Sinhronizacija prvih dveh ledenih dob je odlična.
Otroka se že veselita ogleda v 3D.(jst pa še bolj)

— simon
24.6. 2009 ob 21:45

Tudi Angleško verzijo imaš ;D

— Igorju
25.6. 2009 ob 1:11

3D bo (očitno) samo v sinhronizirani verziji... :/

— dahlia
25.6. 2009 ob 9:03

mislim da bo ta animiran film podiral rekorde

— chriß
25.6. 2009 ob 19:54

Jaz upam da bo 3 tako dobra kakor oba prejšna dela.

— jancl
26.6. 2009 ob 8:27

Se strinjam.
PODNAPISI-obvezno.
Sovražim sinhronizirane risanke (bog ne daj če bi to naredili z filmi, kot naši evropski sosedi).

— s
26.6. 2009 ob 12:19

tafilm je najboljšina svetu še bol pa 3d!!!!!!!!!!!!!!!!

— eva
26.6. 2009 ob 14:31

zakva more bit pa sihnorizirana, to je kr neki drgač mi je bil pa 1 in 2 del dobr .Upam da bo 3 del boljši. the best je diego

— tjaša
27.6. 2009 ob 8:41

ta film al pa risanka kar koli že bo ziher ful dober!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
čaw!

— katy
27.6. 2009 ob 13:02

Je že res, da je dolgo veljalo da so bili slovenski sinhronizirani prevodi krepko pod kvaliteto izvirnika. Mislim, pa da se vsak, ki si je ogledal sinhronizirano Kung fu pando, strinja da so tudi slovenske sinhronizacije lahko vredne originala. (Meni je bila celo ljubša od angleške verzije, saj so bile tudi šale predelane na nam bolj domač humor.)

Nesinhroniziran film v 3D pa se mi zdi obupna ideja, saj podnapisi v 3D filmu močno kvarijo celotno 3D doživetje. (Razen, če bi dali predvajat nesinroniziran film brez podnapisov, kar se pa zagotovo ne bo zgodilo.)

— Ivan
28.6. 2009 ob 9:48

NWM zakaj se tok pritožujete če je sinhronizeran film.
Pač enim je pa to všeč če pa kermu ni nej se ne pritožuje pa nj gre gledat nesinhronizirano verzijo!!!!!

— mixi
28.6. 2009 ob 11:29

Why on earth not keep the original english version too for 3d? It would be much better if the administration noticed that ljubljana is being flooded by foreign people who obviously do not speak such good slovene to understand the funny jokes of such cartoons. Please put the movie also in english for 3d!

— Foreigner
28.6. 2009 ob 14:13

Gre se samo za stereotipe. Slovensko je slabo in pika. Poglejte si angleški trailer in slovenski in mi povejte v čem je razlika v kvaliteti sinhronizacije. Finta animiranih filmov je, da lik nima avtentičnega glasu in je v vsakem primeru sinhronizirano in čeprav sem se tudi sam včasih obnašal kot vi, me je to vse minilo, ko sem enkrat brez predsodkov si ogledal en film slovensko sinhroniziran film in morm reč, da sem bil pozitivno presenečen, od takrat raje gledam slo sinh animirane filme, ker so res kvalitetni. Če imate pa še vedno en kup predsodkov pa ne gledat 3D ...

— matjaz
28.6. 2009 ob 20:22

Zanima me, če si želiš stol z posebnimi učinkami, če morš kaj dodatno več plačat zanj?

— maiia
28.6. 2009 ob 22:41

film je odličen

— marko
29.6. 2009 ob 18:56

Sinhronizacija je za otroke ja... ajde ledena doba recmo da... sam če se spomnete simpsonov... ker idiot je šu risanko za odrasle sinhronizerat? za otroke? hahaha kar se mene tiče je to totalno zgrešeno... sinhronizacija uniči avtorsko delo kot celoto.

— Martin
29.6. 2009 ob 23:10

Meni pa gre pri sinhronizaciji na živce samo to, da je v dialektu... mislim lepo vas prosim; mamut, ki vleče po ljubljansko???? Če bi bilo v normalni slovenščini ne bi imela nič proti (ker je res, da pri animiranih filmih ni fore, ker jim tak ne morš z ustnic videt kaj zares govorijo), sam tak pa mi je malo težko poslušat vse skupaj...

- maiia, ja za stol s posebnimi učinki se plača extra...

— Urša
30.6. 2009 ob 11:37

zanč

— 2009
30.6. 2009 ob 20:54

mene zanima kaj pomeni 3-D

— tajda
1.7. 2009 ob 8:21

Film je svetoven, sploh 3D varianta. 10-ka. Moram rečt, da je to prvič po Malem Pišeku, da mi je sinhroniziran film všeč.

LP

— Goran
1.7. 2009 ob 10:41

bodo vrteli samo sinhornizirano verzijo ali tudi original?

thx

— dejan
1.7. 2009 ob 13:18

ta film je kr en, za u smeti!
brez veze!
kr eni dinuzavri tm žrejo,bla bla bla!

— jurij
1.7. 2009 ob 16:54

Nihče ne pravi, da je treba dati samo original, za otroke je sinhroniizacija najbolj primerna, ni dvoma, tudi komu drugemu verjetno paše, ampak nekateri tega pač ne maramo. A ni svet izbire lep? Verjamem, da je sinhronizacija super, ampak originalni glasovi so zelo dobro izbrani in ustrezajo karakterju lika, da ne omenjam številnih besednih iger (resda jih pri nas malokdo razume) ki se ob sinhronizaciji izgubijo, tudi primerjat nekega profesionalnega igralca s Cavazzo ali Kuntnerjem je rahlo bizarno. My 5 cents.

— Igor
1.7. 2009 ob 19:02

Komaj čakam da pride film v kinote, in sedaj preberem da je na voljo le sinhronizirana verzija.. neverjetno, res.. Živimo v demokratični družbi, kjer naj bi imeli na voljo izbirati, vi pa nam usiljujete nekaj kar si ne želimo. Sam vi še naprej spodbujajte ohranjanje slovenščine, vse manj ljudi bo v kinih... mene že ne boste vidli, raje počakam kak mesec da pride ven original, ker, ne glede na kakovost sinhronizacije, ORIGINAL JE PAČ ORIGINAL!!!

— pedžo
1.7. 2009 ob 20:12

Mene pa zanima, če v MB že delujejo stoli s posebnimi učinki. Ker zdaj dalj časa Xpand dvorane ni bilo???

— Martin
2.7. 2009 ob 9:01

Jaz bi si rezervirala karte pa tam ko pridem na Xpand mi napiše da si lahko rezerviram običajen sedež. In ne razumem če je to tisti sedež z učinki ali navaden. Mi lahko kdo prosim to pove !

— TheOne
2.7. 2009 ob 9:07

pa zka mate usi tolk proti tej sinhronizaciji ??? Čist dobr je....

— Denis
2.7. 2009 ob 10:31

glejte js mam rešitev!
Tistmu k ni všeč sinhronizirana verzija nej gre gledat z podnapisi in se nj ne pritožuje.
Tistmu k pa ni všeč s podnapisi nej gre pa gledat sinhronizirano men je ta bolj všeč!!!
NE SE PRITOŽEVAT!!!!!!!!!!!

— mixi
2.7. 2009 ob 12:30

eto danes grem gledat 3d upam da bo ql

— luka
2.7. 2009 ob 14:07

Sinhronizacija je obupna, to je res. Zakaj ne morete govorit človeško, vsakdanje, tako kot se pogovarjamo med sabo, ne pa da se forsira al neko spakedrano ljubljanščino al pa pravilno slovenščino. Taki filmi zgubijo svoj čar, če so sinhronizirani. Prav bi bilo, da bi predvajali obe verziji. Najslabše se je odrezal Jernej Kuntner kot Sid, ker enostavno njegov lik ni imel neke globine, ki bi gledalca pritegnila.
Kar se pa samega filma tiče pa je povprečna ampak zabavna animirana komedija. Vredno ogleda, vendar je veliko več boljših 3d risank.

lp

— miha
2.7. 2009 ob 15:44

ŽIVJO
Jaz bi pa samo povedal,da mi gre tale kolosej oz.prodajlke kart ne vem kam...na.....danes kupila moja polovica karte in se je zmotila in kupila navadne namesto za 3d in na noben način ni hotela prodajalka vrniti denarja,da to ni možno poraz......ne morem verjet .....pooooraz

— borut
2.7. 2009 ob 17:02

cool

— lanna
2.7. 2009 ob 17:52

dober filem !res zakon:)

— ne povem
3.7. 2009 ob 7:45

pa dejte no tak komplicirate kot da so celi film priredili po slovensko sej se sam besedilo slika je v vseh jezikih ista.a vas je mogoče strah da ni pravilno besedilo .seveda je pravilno. dobesedno ni ker ne more bit.slovenci tak kompliciramo ej.!!!!!!

— ewchikka(14 let)
3.7. 2009 ob 7:49

cilna publika so najmlajši komu pa je te namenjena animirana risanka?? stracem ???

— ewhcikka igorju
3.7. 2009 ob 13:39

Hocem 3D v anglescini!

— boris
3.7. 2009 ob 14:04

ne, najbol zmaga: spi, spi, divja žival....mladiček sem in mlekeca bom sesal........ aaaa, sem mislil, da si kravicaaa!!!

— pupa
3.7. 2009 ob 14:16

je izkušnja 3d v koloseju kaj slabša kot v xpandu?

— borut
3.7. 2009 ob 15:18

ful je hudo
prids ke pa ti povejo da so karte rasprodane.

— janez
3.7. 2009 ob 18:39

ovo vam je sranje si
ronizovano

— srbin
3.7. 2009 ob 20:24

jest molim da bo prosto...
a bojo za 3D verzijo meli kašne posebne stole???

— ronardo
4.7. 2009 ob 14:12

ful dobr

— jošt
4.7. 2009 ob 18:16

Meni se je npr. pri kung fu pandi zdela sinhronizirana risanka celo boljša kot originalna.

— matic
4.7. 2009 ob 18:22

Tale film bi šel definitivno gledat v 3D, vendar ga zaradi sinhronizacije ne bom šel. Res škoda in mislim da bi bilo pravilno da bi se obe verziji omogočili tudi v 3D. Kolosej že tako ali tako dela z ogromno izgubo, sinhronizacija pa je stanje samo še poslabšala, saj je obiskanost sinhroniziranih filmov precej pod nivojem tistih ki niso. Pač dejstvo je da je treba slišat originalne glasove in ne nekih slovenskih igralcev. Tako, da res ne razumem v čem je poanta sinhronizacije (razen + za tisto res najmlajšo generacijo, vendar je pač treba gledat malo širše), za vse ostale pa je to poneumljanje in izgubljanje možnosti za učenje angleščine.

Lp vsem, Tebi Branko Grims pa ...

— Rok
5.7. 2009 ob 10:13

men se pa zdi da je v koloseju kr mal bolš kot v xpandu.
Ker so v xpandu enkrat film začel prej kakor je bilo na sporedu napisano.
Ledena doba je pa drgač ful cool film tut če je sinhroniziran!!!

— mixi
5.7. 2009 ob 10:37

danes grem gledat ledeno dobo3 v slovenščini!!
adijo

— nina
5.7. 2009 ob 11:22

ja,men je ta film zlo carski.Ampak če vm ni všeč se ne prtožvt. Če vm ni všeč raj tu zase obdržte jasno

— larisa
5.7. 2009 ob 22:28

super uspešnica leta vm povem pejte gledat navdušeni boste jst sm tak oboževalc sm šu gledat 3-D sinhronizerano ne sinhronizerano pa še navadno sinhronizerano in nesinhronizerano pa še karte niso drage tistih 5 evrov čist pocen res vm svetujm da gledate vse dele 3 jega pa še posebej

pa fajn se mejte v koloseju ali pač XpanDu usete se v 15 vrsto od tm se najbol vit ajde

— jenej
6.7. 2009 ob 7:54

Včeraj sem si pogledala tole sinhronizirano 3D verzijo. Presenečena sem bila nad sinhronizacijo, saj je bila odlična! Risanka je polna smeha in je primerna tako za mlade kot starejše. Skratka, vredna ogleda =)

— Ana
6.7. 2009 ob 9:28

Živim v Kopru in mi neki kul tam ker je malo filmov na sporedu :-/
Zakaj? Zato ker pol nimaš izbire kaj gledat......
Ampak Ledena doba 3......je Cool
lih jo grem v torek (7.7.09) gledat v 3-D

— Olivera
6.7. 2009 ob 14:27

aaaammmmm

— lalalalal
6.7. 2009 ob 14:58

ful cool !!!!!!!!!!!!!!!!!! to je genijalna risanka.

— ana
6.7. 2009 ob 16:33

ta film je zih cool

— tilen
6.7. 2009 ob 18:46

Se opravičujem že vnaprej za malce vulgarno, a vendarle modro misel (ni za otroke!) za vse tiste, ki se samo pritožujete: LOŠEM KURCU I DLAKE SMETAJU!

Dajte se že sprostiti in uživati zaboga!

— kritika
6.7. 2009 ob 21:21

3d filmi so ful hudi ampak če sedišš v prvi vrsti.

— **********
6.7. 2009 ob 21:40

MENI STA BLA UŠEČ LEDENA DOBA 1 IN LEDENA DOBA 2 ŠE NAJBOLJ PA 3.DEL ZELO LEPO OD KOLOSEJA DA SINHRONIZIRAJO SKOREJ VSAK FILM.

— AMY
7.7. 2009 ob 11:06

pa ker kreten se je odloču da grejo sinhronizirat Ice Age film izgubi s tem saj polovico humorja res idiotsko. A bi kdo gledu Simpsone če bi bli sinhronizirani, če si star vsaj 7 let pol predvidevam da znaš brat podnapise.

— Zajec
7.7. 2009 ob 12:53

Eii. A kdo ve kolko stane ogled 3D?

ThanX.

— AjcH
7.7. 2009 ob 13:27

kaj v koloseju tudi vrtijo 3D??

— natalixx
7.7. 2009 ob 16:57

Ta film je res ful ful zakon prvič ker je sinhroniziran, drugič ker je v 3.D dimenziji. Celo moji starši so se odločli da ga bodo zdej šli gledat ker sem jih navdusila z obnovo. Zahvaljujem se vsem ki so pripomogli k temu da so film prevedli in čestitam tistim ki so pa filem naredili tako dobro in to celo v 3.D dimenziji. Tudi 1. in 2. ledena doba sta mi bili všeč vendar 3. me je zares očarala. Upam da bodo naredili še čim več ledenih dob in da bodo še naprej tako dobre. by:Ancek

— Ancek
7.7. 2009 ob 21:29

ogled 3D verzije stane 7,45€, kar je za dobra 2€ več. glede na učinke 3D-ja, ki še niso tako razviti, se mi zdi malce preveč, ampak vseeno.. tisti ki ima rad 3D, mu ne bo žal odšteti tega denarja.
in za tiste, ki mislite, da je sinhronizacija bedna se motite! nikar ne govorite, da je bedna, če si filma niste ogledali. cela dvorana se je smejala slovenskim šalam oz. izrazom. tudi sama sem bila proti sinhronizaciji, ampak ko sem si film potem dejansko pogledala, sem videla da se motim in da je sinhronizacija zelo dobro izvedena. torej, še enkrat - super animiran film, ki je vsekakor vreden ogleda

— Ana
8.7. 2009 ob 13:05

ej kaj ice age 3 bo tui naslednji teden?!
hvala za odgovor...

Lp, xy -_-

— xy
8.7. 2009 ob 13:52

ta filem pa zmaga stoposto pa ob njem se nasmejiš do solz !!!!! SID je zakon !!!!!!!! Pa to je lahko filem meseca!!!!!! mislim da bo najbolj ogledan !!!!!

— jaz
8.7. 2009 ob 21:31

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllllllllll
film hahahahahah ;)

— ddsa
8.7. 2009 ob 21:51

TA FILM BO ZELO AMPAK ZELO DOBER!

— sara
8.7. 2009 ob 21:55

TO
!

— SARA
9.7. 2009 ob 17:06

Pa ZAKAJ ni na voljo originalne 3D različice? Veliko raje bi gledala film v 3D tehniki, a očitno ga ne bom mogla, ker pod grozno slovensko sinhronizacijo ne mislim trpeti! Čisto vsak sinhroniziran film me je že razočaral in dobesedno uničil film.

— hu
10.7. 2009 ob 10:27

carski film!!

— freeky
10.7. 2009 ob 11:05

mene pa ful zanima če se splača it gledat v 3D, kr smo šle zadnjič s prjatlcami gledat coraline pa ni blo kej preveč teh 3D učinkov...pa me zanima če jih je tuki kej več?

— Ana
10.7. 2009 ob 12:23

FILM JE FUL,FUL DOBR.VSI TRIJE DELI SO FANTASTIČNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VSI LIKI SO ODLIČNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAJBOLJŠA MI JE SKRETI SUPR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— POGREŠAM ŠOLO 11
10.7. 2009 ob 12:27

mene pa zanima če lahko 3D očala obdržiš al jih morš vrnt?

— vra
10.7. 2009 ob 16:50

A STE NEEEUUUUMNIIII KAJ DAJETE SIHNORIZIRANE FILME..???? S PODNAPISI ORIGINALE IN TO JE TO !

— mare
10.7. 2009 ob 20:17

Lahko kdo pove, ki je že gledal film, v XpanbD-u, če ima posebne učinke razen 3D.
Hvala.

— roll boy
11.7. 2009 ob 12:01

očala moaš vrnit vedno film je fajn

— hih
11.7. 2009 ob 18:08

Eno vprašanje mam. A ste mel 3D očala gor k ste gledal film?
Aiaaa pa še nekii!! A je blo dobra 3D verzija?

— maja
12.7. 2009 ob 19:22

Mene pa zanima ali si je res dobro ogledati ta film v 3D verziji v prvi vrsti???
Že v naprej hvala za odgovor-LINA

— Lina
13.7. 2009 ob 0:18

3-D ocala moras vrnit. Tako ali tako nimas z njimi kej pocet, ker XpanDova ocala delujejo samo v kinu, kjer se vklopijo (preko infrardecega sprejemnika) ob zacetku predvajanja 3-D filma, drugace pa so za gledalca le kup neuporabne plastike.

— Uri
13.7. 2009 ob 10:06

Naša sinhronizacija v primerjavi z nemško zelo šepa in ljudje, ki v Hri-Bar ju briljirajo, tukaj izgubijo ves šarm. Mastnak pride s svojim talentom pri zahtevnih humorističnih podvigih veliko bolj do izraza, kot pa pri tej risanki, ki naj jo grejo gledat le starši z otroki, ker bo kakšen zahtevnejši gledalec jezen zaradi dokaj plehke zgodbice. Že v primerjavi s simpl risankami, kot so Čebelica Maja, Hajdi in viking Viki(če je kdo veliko gledal nemško TV) je Ledena Doba 3 skrajno trapasta in resnično primerna samo za zelo majhne otroke, z mojstrskim Mravljincem Z pa je sploh ne moreš primerjati. Edini plus je 3 D, ki pa se mi je manj kvaliteten od tistega v Gardalandu, ampak vseeno se je dalo uživati ob "hudih" akcijskih prizorih. Film sem šla gledat zastonj, drugače pa bi mi bilo škoda tistih 5 evrov. Otroci do 5. leta starosti naj ga gredo gledat, ostali pa, če ste uživali ob Simpsonih in Mravljinčku Z ali ob akciji filma Umri Pokončno 4, se izognite temu film. Ni za odrasle.

— Tajda
13.7. 2009 ob 13:45

in 3d samo sinhro.... tipično in žalostno

— klavdij
13.7. 2009 ob 17:10

ledena doba je fuulllllkul nairai jo mam :):):)

— špelca:)
13.7. 2009 ob 22:43

Šla sm film gledat pa sm ful prčakvala pa me je razočaru. Sm mislla ba bo dost boljši. :(
Film je čist za majhne otroke.

— ToSmPaJest
15.7. 2009 ob 11:55

ta film je najboljši na svetu.Najboljša mi je tista veverica z lešnikom.Gledati bom
šel 3-D predvajanje.

— gašper
15.7. 2009 ob 15:47

Men je pa glih sinhroniziran bolše...sploh za otroke je tako veselje...S, ze gledu film ampak na hitro sem šeč skozi ker še mislim it v xpanda gledat...bo bolši uzitek =)

— Žiga
16.7. 2009 ob 8:52

FUUL COOL FILM!!!!!!!!

— wow
16.7. 2009 ob 20:58

TA FILM STURAAAAA :D

— Leni
18.7. 2009 ob 13:37

film je ful kul. zlo se smejiš

— eva
18.7. 2009 ob 17:55

čist otročje

— krneki
20.7. 2009 ob 20:51

film je (preprosto) COOL

— an
21.7. 2009 ob 12:16

filem je bil smešen...pa je 3d...malo je bil tud dolgočasen, ker nimaš občutek glih da gledaš 3d verzijo filma

— sara
22.7. 2009 ob 10:29

saj ne vem kaj je bilo slabše, sinhronizacija ali neki podobnega 3D
zaradi sinhronizacije je risanka izgubila ves čar-glasovi bi bili primerni kvečjemu za kako slovensko telenovelo in poleg tega verjetno risanka v osnovi ni bila narejena za 3D varianto in je popolnoma brezveze it gledat 3D varianto

— kk
24.7. 2009 ob 13:06

dober film splača se ga pogledat

— jure
25.7. 2009 ob 11:13

zelo cool ice age 3 je tudi v magnetkih kako best cool

— marsela
26.7. 2009 ob 11:03

zakaj nekateri navijamo za original verzijo hmmmm
ker recimo filem over the Over the Hedge ( za zivo mejo)
So iskali zelo dolgo pravi glas za Boga , ceprav kratek prizorcek ce se dobro spomnim
pri nas pa imamo par glasov ki se pojavljajo v vsaki risanki
sem gledal sinhroniziran filem ninja zelve KATASTROFA . nekdo je posnemal glas od Janše, halooooooo njegov glas res ni za v risanko, ker je pac tolko specificen da pac ne pase. in nek zlikovec je imel piskav glas .
Res da se z leti tudi sinhronizacija izboljsuje , zaradi tega sem tudi vesel, da bodo nasi malcki to lahko gledali
ampak za nas stare konje mislim da se spodobi da gledamo originale.
filem La vita e bella , bi bilo nesmiselno gledat v slovenscini, ta italianski car filma se izgubi
ORIGINALI so zakon, za starejse gledalce
za mlajse pa seveda SINHRONIZIRANE risanke in otroski filmi

Kolosej : nadaljujte s takim odlicnim delom se naprej

— zaspanko
26.7. 2009 ob 19:45

ahh. škoda da je sinhroniziran. aja pa to! če je 3D pol gledaš z očali ane!? al je to tisto ko ti stole premika pa to..? prosm odgovorte,hvala. :)

— tralala
27.7. 2009 ob 9:55

film si grem danes ogledat COOOL bo

— eva
28.7. 2009 ob 18:51

Film mislim idit gledat ker je baje zelo dober me pa edin zanima a dajo očala za domov da jih lahka vzameš po koncu filma ???

— Peter
29.7. 2009 ob 14:01

ful hud hud film-risanka- za nasmejat ZAKON!!!!! usi uživejte ogledu risanke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

papapappapapappapapapapapap----------->zakon vm rečem

— max*
29.7. 2009 ob 20:45

film je super!!! najbolj zanimivo mi je bilo (v bistvu vse, ampak res najbolj zanimivo) ko se sid podi za dinozavrovimi jajci, ki drsijo po snegu v prepad in sid dve reši eno pa ujame- Manfred ki se z repom oklepa veje na drevesu.

— eli
30.7. 2009 ob 17:17

ta film mi je zeloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo doberrrrrrrrrr

— ani
31.7. 2009 ob 10:04

mene pa zanima če je ta film res na voljo za gledalca v 3D(z unimi očali pa to..)?????

— ??????
1.8. 2009 ob 10:37

Naši so v sinhronizaciji risank več kot odlični. Govorim o teh, profesionalnih sinhronizacijah, in ne tam petorazredne risanke, ko se prijatli zmenijo in kar neki naredijo. Najprej sem gledala našo sinhronizrano varianto Ledena doba 2, nato pa na HRT s podnapisi in originalno angleško sinhronjizacijo. Beda, nobenega življenja, sem bila ful razočarana in spoznala, da naši stokrat boljš sinhronizirajo. Ne velja pa to za filme, bog ne daj, to pa mi je boljše, da so podnapisi.

— Coco
1.8. 2009 ob 11:59

ta film je tako zanimiv ...................cool

— cool
3.8. 2009 ob 13:35 zvezdica

Ker sem opazil, da se kar nekaj vprašanj stalno ponavlja, naj dam kratka pojasnila:

1 - Vprašanje (mene pa zanima če je ta film res na voljo za gledalca v 3D(z unimi očali pa to..)
1 - Odgovor - Ne, kje pa, film je sneman še v tehniki tam iz 40-tih in ni govora, da bi predvajali 3-D. Kje vraga si to pobral!

2 - Vprašanje (...me pa edin zanima a dajo očala za domov da jih lahka vzameš po koncu filma ???)
2 - Odgovor - Seveda, očala neseš domov, itak jih doma stalno rabiš. Po želji ti zavijejo tudi sedež, na katerem si sedel, izjemoma pa ti podarijo tudi delček platna!

3 - Vprašanje (...če je 3D pol gledaš z očali ane!? al je to tisto ko ti stole premika pa to..)
3 - Odgovor - Narobe. 3D se ne gleda z očali, dobiš jih zato, da te ne moti preveč svetloba platna. Večinoma in priporočljivo je, da jih imaš zložene v naročju. Tisto, ko se stoli premikajo pa je tudi ene sorte 3D, ja! Primer - pelješ se v avtu, sediš na stolu, ki se v bistvu premika in vse skupaj ti daje faj občutek premikajočeih slik v 3D tehniki.

4 - Vprašanje (Mene pa zanima ali si je res dobro ogledati ta film v 3D verziji v prvi vrsti?)
4 - Odgovor - Seveda, očala odlično delujejo le v prvi vrsti, pa še to le sedeži od 6 do 14. Če ne sediš v prvi vrsti, potem je vse skupaj brez veze. Ko sem si jaz ogledal film, smo bili vsi v prvi vrsti, vsak na sedežu, pa je v naročju imel še dva. Tako gre to, ja!

Tako! Upam, da sem z odgovori na 4 najpogostejše zastavljena vprašanja vsaj malo pomagal. Sedaj grem pa še po en aspirin, ker me je ob branju vaših umotvorov začela boleti glava. Srečno!

— Replikant
3.8. 2009 ob 14:24

cool risanka

— larama
3.8. 2009 ob 17:59

film je res ful u redu men osebno je smešn in zabaven res ledena doba 3 je ZAKON...*

— Monii*
3.8. 2009 ob 20:03

cool film.js sm ga gledo v kino v kopro.ej ti povem svetovno!"!!!!js sm veliki oz. zelo zelo veliki oboževalec ledene dobe. škoda ko ne delajo albumov

— rok
5.8. 2009 ob 17:29

FILM JE ZELO DINAMIČEN, A BI MORAL IMETI BOLJŠO VSEBINO KAR PA BI PRITEGNILO VEČJE ŠTEVILO OBISKOVALCEV ZA OGLED. KAR PA SE GLEDE SINHORIZACIJE TIČE PA JE OCENA 7-8 OD 1 DO 10 !

— rok
6.8. 2009 ob 13:27

solze so mi tekle od smeha hahahahahahahahahahahahahahahahah

vredno ogleda!!!!

— haha
7.8. 2009 ob 19:06

men je ledena doba 3 najbolša! Vsi so mi ful dobri sam scret mi je pa najboljši ! LEDENA DOBA JUHUUUUUUUUUUUUU! TO JE TA BOLJ

— sara.l
9.8. 2009 ob 11:47

Da bi vsaj v Sovenščino sinhronizirali bi še bilo.Lahko bi si po nemcah vgled vzeli kako se sinhronizira.

— hm
9.8. 2009 ob 15:24

ZELO LEPA RISANKA NA 3D.

— MARICHUY
9.8. 2009 ob 23:00

Če kdo to bere iz koloseja dajte prosim te 3d očala enkrat očistit ker so obupno umazane,sem danes gledal ledeno dobo pa sem komaj kaj videl skozi očala sem glancal pa nič pomagalo.

— joc
19.8. 2009 ob 9:52

ti replikant uzem dovoljenje za umobolnco ker nevem od koga so tile odgovori ker so popolnoma napačni pa v 3 D bi mogu plačat očala če bi jih domov uzevpa sory gleda se z očali ker drgač maš zamegleno sliko pa stoli se te premikajo pa te fore odvusno od filma xD :)))))))))))

— anti-replikant
22.8. 2009 ob 14:44

Meni je bil film zelo všeč.najboljši je bil buck.bil je smešen in 3d je super.

— JACK CHAN
22.8. 2009 ob 14:48

Film je bil zelo dober.

— branko šter
23.8. 2009 ob 10:14

ta film je zelo kul in zabaven v kinoju

— nina
25.8. 2009 ob 6:36

no mislim da je vreji navadna ledena doba 3 ampak 3d ledena doba pa ziher je haha vreji film priporočam

— anja
26.8. 2009 ob 15:31

ice age 3 zora dinozavrov je cool...smešna in zanimiva...najbolj smešen je sid, ko se z dinozavrovimi jajci spušča po snegu slika 11...smešen je tudi ker se vedno vrne k mannyu in diegu...dela se zelo pogumnega...manny ga zmeraj reši...diego se je v risanki odločil, da odide ampak sta ga sid in manny prepričala, da je ostal...manny in ellie dobita majhno mamutko....pred tem ji je manny naredil lepo igrišče...meni kot sem že povedal je ice age 3 zora dinozavrov zelo ušeč...adijo

— jer
27.8. 2009 ob 14:10

Hjoooj nevem ka vas tok moti. Kung fu panda sihnorizirana je bla super
da o Garfieldu sploh ne govorimo tut ledena dobe je zlo zlo zlo dobr.
šla sm jo gledt in mi ni niti malo žou!
če pa vam kej ni prou pa jo pejte gledat s podnapisi pač brez učinkou in drgač potrpte pa si jo doma poglejte še s podnapisi!

— Anonim.
27.8. 2009 ob 17:40

HAHHH SM MISLU DA SI KRAVICA

— LOLIPOP
29.8. 2009 ob 16:27

super k je film tud 3d pa še ful je cool

— oboževalka
31.8. 2009 ob 10:16

kul................................................................................................................................................................. in to zares

— nejc
1.9. 2009 ob 20:03

film je kul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111

— čiča
8.9. 2009 ob 10:13 zvezdica

Že dolgo nisem gledala tako dobre risanke. Zanimiva, simpatična, zabavna, poučna, s kakovostno animacijo, lepimi prizori in pa, kar je tudi zelo pomembno pri risankah, da te sprosti in nasmeje, ne pa živcira. Pri nekaterih ostalih risankah (npr. prva tretjina Bolta ali pa zadnji del Madagaskarja) je namreč tako, kot da gledaš akcijski film in težko slediš vsemu temu divjanju in preobilici domislic brez predaha.
Ledena doba 3 pa je res super risanka, primerna tudi za otroke tam od petih, šestih let dalje.

— Miška
29.10. 2009 ob 20:48

Risanka je bila dobra,zato ker je bila smesna,poucna,zanimiva,simpaticna.
Ce primerjam z Merli in jaz je veliko razlik,ce pa z V visave je pa malo razlik.
Zelo je bilo smesno!!!Vsi ki zelite gledat Ledeno dobo 3 naj gredo gledat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— alisa
5.11. 2009 ob 19:02

Ta film bo hudo LUŠKAN in FLETEN ! ! ! Jupi ! ! !

— muki suki
21.11. 2009 ob 17:57

super risanka

— dijana
9.1. 2010 ob 18:44

Ne bom se spuščal v razprave o tem katera verzija je boljša (sinhronizirana ali s podnapisi) ampak jaz sem gledal 1 in 2 del s podnapisi in sem bil navdušen .Tretjega dela v kinu nisem gledal sem pa imel namen kupiti DVD original s podnapisi kot 1 in 2 del vendar te verzije ni moč dobiti.Moje mnenje je da je to nedopustno ker nekatere ustanove ali posamezniki forsirajo rabo slovenščine za vsako ceno.Prav je da se poskrbi za mlajše gledalce ki še ne znajo brati ampak možnost izbire je temelj DEMOKRACIJE ki nam je TA vlada ne omogoča.Moje mnenje je da sinhronizacija za nas bolj zahtevne gledalce ki angleško dobro razumemo ni nikakršna alternativa.Torej zakaj ni DVD -ja s podnapisi G.Širca.

— matjaž krajner
27.2. 2010 ob 16:39

ja jast sem film že vidla in moram povedat da je ful dobr!!

— regina
24.5. 2010 ob 16:26

zelo dober film in tud smešen je hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

— jan
27.12. 2010 ob 11:22

kaj ledeno dobo zdaj gledam ljubinca sta smešna

— evica

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.