Kolosej
Film distribucije Continental Film

Lakota

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 12.2.2009, Kino Komuna
19.2.2009, Kolosej Ljubljana
1h 36min / 96min
Leto: 2008
Jezik: angleščina
Scenarij: Steve McQueen, Enda Walsh
Režija: Steve McQueen
Drama, posneta po resničnih dogodkih v britanskem zaporu Maze leta 1981, spremlja šokantno jetniško življenje pripadnikov Ire ter razvrednotenje osnovnega človeškega spoštovanja, etike in morale. V nevzdržnih sanitarnih razmerah se vodja zapornikov Sands odloči za gladovno stavko, kar v tragični preplet usode potisne tudi prestrašenega novega zapornika Daveyja in neusmiljenega paznika Raymonda. Režiser Steve McQueen je v Cannesu prejel zlato kamero za najboljši prvenec kot tudi nagrado vodomec za najboljši film Liffa 2008 po izboru žirije.

Komentarji

9.2. 2009 ob 0:00

Film je super...sicer mislim da osebe v filmu premalo govorijo..

— mmmeeee
22.2. 2009 ob 18:48

Najbednejši film vseh časov...

— Pero
22.2. 2009 ob 18:48 zvezdica

Ogledal sem si filem, moje mnenje, izjemen.Za nekatere bo filem dolgočasen, nezanimiv, za nakatere drzge pa ki znajo prisluhniti zgodbi bo odličen.Filem je zaznamovan z enim samim dalšim dialogom, vse stalo je zgodba prikazana s sliko.Opazuješ dejanja kot tretja oseba v zgodbi.Filem res prekrši vsa režiserska pravila pa vendar, potrebujemo neko svežino v filmu mar ne?

— Gladiator
3.3. 2009 ob 16:12

Gladioator, o filmu nimaš pojma, kaj šele o režiji, ker sicer ne bi napisal FILEM , ali pač tudi ti prekršiš vsa pravila ?

ZAŠČITIMO SLOVENSKI JEZIK ! Izogibajmo se popačenim besedam !

— Lektor
4.8. 2009 ob 18:40

hehe, lol, f i l e m ... -e- je čiz odveč, ker za l-jem izgovorimo polglasnik, katerega se pa ne piše ;)

— eva
24.8. 2011 ob 13:29

Joj, ste pametni.
Model se je pač zmotil.
Sploh pa je film super, Fassbender je fantastičen.
Drugi pa naj raje grejo gledat Kung-Fu pando.

— hana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.