Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Kuža Bud

Air Bud: Spikes Back
komedija
Na sporedu od: 6.5.2004, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Leto: 2003
Država: Kanada
Scenarij: Anna McRoberts, Anne Vince, Robert Vince
Režija: Mike Southon
Kuža Bud je prijazen zlati prinašalec in kot odkrije njegova lastnica, tudi odličen igralec odbojke na mivki. A še preden lahko Bud dokaže svoje sposobnosti na bližajočem se tekmovanju, ga obtožijo kraje draguljev. A Bud ima tudi razvit detektivski čut, zato se s (človeškimi) prijatelji loti iskanja pravih tatov, toda časa do tekme je vse manj.
Zlati prenašalec Bud se vrača z novo družinsko komedijo, polno zabave, akcije in veselja. Tokrat se kuža izkaže za pravega športnega asa v odbojki na mivki, ki mladim priskoči na pomoč takrat, ko ga najbolj potrebujejo. Tik pred velikim turnirjem namreč izgubijo ključnega člana ekipe. Nagrada za zmagovalce pa je zelo mamljiva - potovanje v sončno Kalifornijo!

V Fernfieldu je poletje v polnem zagonu. Josh je ostal na fakulteti, trinajstletno sestro Andreo (Katija Pevec) pa zdaj, ko je šole konec, razjeda dolgčas. Njena mama in očim (Cynthia Stevenson in Alfred Humphreys) se odpravljata na službeno pot, zato sta na pomoč poklicala babico (Edie McClurg), ki bo pomagala Andrei paziti na malega Noaha (Jake Smith). Da pa bi bila situacija se slabša, se je Andreina najboljša prijateljica Tammy (Chantal Strand) preselila iz Fernfielda v Kalifornijo, Connor (Tyler Boissonnault), fant, ki se vselil v sosednjo hišo, pa nekako ne more zapolniti praznine, ki je nastala ob Tammyjinem odhodu. Andreja je potrta in ne najde rešitve iz svojega obupa. Njena največja želja je obiskati Tammy. Na vse možne načine se trudi zaslužiti denar za potovanje v Kalifornijo, ko se ji poraja odlična ideja - za okoliške prebivalce bo pazila na njihove hišne ljubljenčke. Vse lepo in prav, dokler ji skupina psov ne uide iz hiše in povzročijo pravo razdejanje po mestu. Zaradi nastale škode je ob vse prihranke in Andreja se znajde na začetku...

Skoraj že obupa, ko ji Connor predlaga naj se pridruži njegovi ekipi pri igranju odbojke na mivki. V želji, da bo lahko obiskala prijateljico Tammy, zagrabi priložnost z obema rokama. Zelo dobro jim gre, vse dokler ne izvedo, da jih bo ena izmed ključnih članic ekipe kmalu zapustila. Novica jih zelo užalosti, pa ne za dolgo. Andreja namreč na trening s seboj pripelje svojega psička Buddy-ja in kmalu se izkaže, da je pravi mojster v odbijanju žoge. Takoj ga sprejmejo medse.

Zmage se vrstijo ena za drugo, tik pred začetkom odločilne zaključne tekme pa Buddy-ja ugrabijo, zato morajo igrati brez njega. Bitka je že skoraj izgubljena, vendar se proti koncu tekme Buddy-ju uspe rešiti. Čudežno se pojavi na mivki in tako pripomore pri končnih točkah na poti do

Komentarji

10.12. 2004 ob 13:16

zdravo, sem karmy in všeč so mi zlati prenašalci.

— karmy
17.9. 2005 ob 10:17 zvezdica

rada imam takšne filme saj imam rada tudi kužke. filem je zelo zabaven.dva sem že gledala ko je kuža Bud igral nogomet in ko je kuža Bud igral košarko.ta film je svetovem! monika

— monika
11.1. 2006 ob 13:08

Ja !Full dober fil je nimam kakih komentarhev!Hvala Samara 10let

— Samara
16.9. 2007 ob 18:01

JE FAJNI FILM GLEDALA SEM ŽE TUD TISTI FILM KO IGRA NOGOMET IN JE ZAKON

— KATJA
28.10. 2009 ob 10:54

Tej filmi so zame zakon!!!
Air bud je najbolši!!!!

— martina
21.2. 2010 ob 11:40

neverjeten film. KUZA BUD TI SI ZAKON DOG

— eva

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.