Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Kurja polt

domišljijska komčna pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 3.12.2015, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Scott Alexander, Carl Ellsworth, Larry Karaszewski, Darren Lemke, R.L. Stine
Režija: Rob Letterman
Režiser zabavnih pustolovščin Pošasti proti Nezemljanom in Gulliverjeva potovanja predstavlja nepozabno avanturo najstnika Zacha. Po selitvi iz mesta na podeželje Zach spozna prikupno sosedo Hannah, vendar ga njen oče, slavni pisatelj grozljivih pustolovščin R. L. Stine, ne spusti v hišo. Radovednost je prevelika in Zach se odloči odkriti Stinove skrivnosti, ob tem pa po nesreči na prostost spusti najbolj divje pošasti, ki jih je pisatelj hranil zaprte v svojih knjigah. Da bi rešili svet pred uničenjem, morajo Zach, Hanna in Stine združiti moči in znova ujeti nevarne prikazni.

Jezen zaradi selitve iz velikega mesta v majhno vasico, najstnik Zach Cooper (Dylan Minnette) najde žarek upanja, ko spozna lepo sosedo Hanno (Odeya Rush). Vendar pa ima vsak žarek upanja tudi temen oblak. Za Zacha to postane Hannin skrivnostni oče, R. L. Stine (Jack Black), avtor najbolj prodajanih knjižnih uspešnic serije Kurja polt. Izkaže se, da obstaja razlog, zakaj je Stine tako čudaški… je ujetnik svoje lastne domišljije. Pošasti iz njegovih knjig so resnične in Stine svoje bralce ščiti pred njimi tako, da jih ima zaprte v knjigah. Ko Zach enkrat pošasti nehote izpusti, te začnejo ustrahovati mesto. Sedaj je vse odvisno od Stina, Zacha in Hanne, da jih spravijo nazaj kamor spadajo. V knjige.

Komentarji

24.11. 2015 ob 18:01

kje je trailer?

— michael dawson
5.1. 2016 ob 19:00

Za kakšno starost je primerna ta pustolovščina?

— DJ
6.1. 2016 ob 16:07

film je hud in seveda grozen. bilo je tudi doživeto in smešno.
TO JE SUPER FILM!

— lana
24.6. 2017 ob 8:47

A si ga v letošnjih poletnih počitnicah lahko ogledamo???

— Skyller the Coyote
9.8. 2021 ob 13:10

dajte no tafilm je ful smešen
mal je ZF ampak je tko k film da te kap sam da je to bl za otroke
skor k noč v muzeju
ini mu pravjo grozljivka sam ni grozljivka
priporočam

— gandalf

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.