Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Kung Fu Panda 3 (sinhronizirano)

animirana komična pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 17.3.2016, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2016
Država: Kitajska, ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jonathan Aibel, Glenn Berger
Zabavni mojster borilnih veščin Po je soočen z enim največjih izzivov - postati mora učitelj kung fuja. Nerodnemu in neresnemu pandi se zdi naloga povsem nemogoča, življenje pa mu dokončno obrne na glavo prihod dolgo pogrešanega očeta. Po se z očetom poda v odmaknjeno vasico pand, da bi odkril svoje korenine, toda Kitajsko začne pestiti nov zlobnež. Bikovsko besni Kai si z nadnaravnimi silami podjarmi vse bojevnike, ki si mu drznejo prekrižati pot. Poju ne preostane drugega, kot da sprejme vlogo učitelja in na svoj zabaven način nove prijatelje pande nauči, kako se lahko tudi preprosti posamezniki zoperstavijo močnejšemu nasprotniku.

Ena najuspešnejših risanih franšiz na svetu se vrača z največjo pustolovščino doslej, v kateri se iznenada spet pojavi dolgo izgubljeni Pojev oče. Zdaj ko sta ponovno skupaj, se pandi podata v skrivni raj pand, kjer spoznata vrsto zabavnih novih črno-belih kosmatincev. A ko začne po Kitajski kositi nadnaravni zlikovec Kai, ki premaga vse mojstre kung fuja, se Po loti nemogoče naloge: vasico, polno nerodnih bratov, ki si želijo zgolj zabave, mora izuriti v nepremagljivo skupino kung fujevskih pand.

Priljubljenega zaobljenega črno-belega medvedka poganja zgolj ena želja – da postane mojster v borilni veščini, za katero so potrebni okretnost, umske zmogljivosti in bliskoviti refleksi… Kar pa je težaven, če ne kar nemogoč podvig. A Po ne pozna besede »nemogoče«. Vedno se trudi po svojih najboljših močeh in skuša biti svoje sorte junak.

Njegova pustolovščina se je začela v celovečercu Kung Fu Panda, kjer je uresničil svojo usodo in dosegel status zmajevskega bojevnika. Film, poln izjemnih prizorov spopadov, komedije in prisrčnosti, je v kina privabil množice gledalcev, ki so srčno navijali za junaka, in je po svetu navrgel prek 633 milijone dolarjev, se potegoval za oskarja za najboljši risani celovečerec in prejel deset nagrad za animacijo annie.

V naslednjem filmu, Kung Fu Panda 2, je moral Po razkriti skrivnost svojih korenin, da je lahko uporabil vse svoje sposobnosti. Film je dosegel komercialni uspeh prvega, se spet potegoval za oskarja in prejel dve nagradi annie.

Zdaj, v tretjem filmu, Pojeva pustolovščina zaključuje svoj krog, panda pa se razvija v svoji vlogi junaka. Dojame, da se ima še vedno veliko naučiti, sploh ker se mora iz lagodne vloge učenca borilnih veščin preleviti v učitelja in prevzeti temu ustrezno odgovornost. Hkrati mora združiti svojo biološko in kung fujevsko družino ter pri tem mojstrsko obvladati preteklost in prihodnost.

UČENEC POSTANE UČITELJ

Največji Pojevi oboževalci so vsekakor ustvarjalci, ki so ga obudili v življenje. »Pri njem me najbolj navdušuje njegova neizmerna vnema,« pravi režiserka Jennifer Yuh Nelson, ki je s Pojem že od začetka njegovega popotovanja. »Biti v njegovi družbi je pravo zadovoljstvo, saj je strasten glede vsega, kar počne. Poleg tega je neke vrste piflar, s čimer se lahko poistovetim, saj v srednji šoli nisem bila ravno navijačica,« pove s smehom. »Pojeva skromnost in navdušenost mejita na frikovstvo, kar je po moje za mnoge pravi navdih.«

Očitno je, da se Yuh Nelsonova istoviti s Pojem in njegovo potjo, ki na prenekateri način sovpada z njenim; podobno kot Po preide iz vloge učenca v vlogo učitelja, je tudi ona pri prejšnji Kung fu pandi naredila velik korak – pri prvem filmu je sodelovala kot vodja ekipe za zgodbo, drugega pa je režirala.

Pojeva vnema je okužila tudi režiserja Alessandra Carlonija, še enega veterana trilogije: »V tem filmu mora Po pomagati drugim, da dosežejo podobno stopnjo razsvetljenja kot on in svoje edinstvene sposobnosti uporabijo v svojo korist,« pravi in priznava, da si tudi sam kdaj sposodi kakšno podrobnost iz Pojeve poti in osebnosti, »predvsem njegov zanos. Ta zna dati neznansko pozitiven elan. Če je na primer kateri član ekipe predlagal nekaj, kar mi je bilo všeč, tega nisem zgolj odobril in se posvetil svojemu delu. Skakal sem od veselja in navdušenja. To Pojevo značilnost sprejemam z odprtimi rokami.«

In Po – ne glede na ovire – nikoli ne odneha; nikdar se ne preda. »Krasen odnos ima do vsega,« meni scenarist Glenn Berger. »Pozitiven je in neutruden; naj se še tolikokrat spotakne, vedno se takoj pobere.« Prav ta značilnost, ki jo tako občudujejo in obožujejo gledalci, predstavlja precejšen izziv pri domišljanju novih zgodb za zanj. Navsezadnje se je spopadel že z vsako in z vsemi ovirami in težavami. »Kako torej to vrneš na začetek, pa še vedno verodostojno pokažeš, da lahko tudi Po zgubi vero vase,« se sprašuje Berger. »Izzivi morajo biti vse bolj čustveni in notranji.«

Prvi od teh novih izzivov za Poja je, da se mora lotiti zastrašujočega – če ne kar nepremagljivega – poklicnega prehoda. Doslej je v življenju užival kot zmajevski bojevnik, a zdaj ga njegov ljubljeni učitelj Shifu postavi pred novo prelomnico v njegovem razvoju: postati mora učitelj. In Po za to prelomnico še ni zrel – vsaj tako razmišlja sprva. Za prvo uro vadbe mora namreč uriti »besno peterico« najboljših kung fuistov v vsej Kitajski… pa ne gre ravno najbolje…

POTREBNA JE VSA VAS (PAND)

Edini, ki lahko premaga novega zlikovca Kaija, je mojster čija, torej tisti, ki obvlada svojo notranjo energijo. In edini učitelji čija so pande – tako vsaj trdi Pojev biološki oče Li. Poleg tega se Po ob ponovnem snidenju z Lijem, kot pravi Aibel, »začne spraševati, Kakšna panda sploh sem? in Ali sploh znam biti panda?«

ako se Po, Li in g. Ping odpravijo v vas pand visoko v zasneženem gorovju, ki pa je – presenetljivo – bohotna in vabljiva. Nahaja se namreč na toplih vrelcih in je pravi v tančice ovit, mitičen, liričen in idiličen raj za medvede, v katerem se Po ob vseh raznolikih pandah – tu so mladički, ostarele pande, panda, ki pleše s trakovi… – nauči sprejeti vse svoje posebne sposobnosti. Naposled odkrije svoje korenine – svoj dom.

Obisk vasi je zanj neverjetna izkušnja in tako ta film po besedah Yuh Nelsonove »za Poja ni zgolj samotno popotovanje , temveč dejansko preobrazi celotno skupnost,v zameno pa mu oni pomagajo, da se spremeni tudi sam. Gre za medsebojno pogojen razvoj. Po se znajde med pandami, ki najdejo svoj najboljši jaz in mu pomagajo, da najde svojega. To je pozitivno sporočilo: Na svetu nisi sam; prijatelje imaš in družino, ki te imajo radi in ti lahko vlijejo moč.«

O USTVARJALCIH

Jennifer Yuh Nelson (režija) je režijski krst prestala prav s Kung Fu Panda 2, ki je po svetu navrgel prek 665 milijonov dolarjev. Pred tem je sodelovala pri projektih studia Dream Works Animation, kot so Kung Fu Panda, Madagascar, Sinbad: Legend of the Seven Seas in Spirit: Stallion of the Cimarron, sicer pa je kariero ustvarjala na več koncih sveta – v Koreji in na Japonskem je bdela nad animacijo za HBO, kot animatorka je sodelovala pri več projektih mreže, med drugim pri risani seriji Spawn, dobitnici emmyja, v Avstraliji je sodelovala pri igrano-risanem celovečercu Dark City… V neodvisni založbi je izdala tudi več stripovskih knjig.

Alessandro Carloni (režija) je za DreamWorks Animation sodeloval pri risanih celovečercih, kot so How to Train Your Dragon 2, Kung Fu Panda 2, How to Train Your Dragon, Kung Fu Panda, Over the Hedge in Sinbad: Legend of the Seven Seas. Pred tem se je v različnih vlogah udinjal pri več medijskih in produkcijskih hišah po vsem svetu. Na Danskem je sodeloval pri celovečercu A Fish Tale, v Nemčiji je bil glavni animator pri Munich-Animation, podružnici studia Warner Bros., in zanje s prijateljico Gabriele Pennacchioli režiral kratki film The Shark and the Piano Player, ki je na različnih festivalih prejel prek 15 nagrad. V rodni Italiji, v Franciji, Veliki Britaniji in ZDA je režiral več oglasov in glasbenih video spotov, med njimi za You Know I Got It Busta Rhymesa in Mariah Carey, ki se je potegoval za najboljši repovski video.

Jonathan Aibel in Glenn Berger (scenarij, koproducenta) sta scenaristični in producentski par, ki je poskrbel za kar nekaj najbolj priljubljenih družinskih filmov. Doslej so njuni filmi po svetu navrgli prek 2,75 milijard dolarjev. Spoznala sta se kot svetovalca za menedžment v Bostonu in hitro dojela, da ju to delo ne zanima, da pa si delita strast do pisanja komedij. Preselila sta se v Los Angeles in se uveljavila kot dva od najbolj nadarjenih in cenjenih scenaristov za komedije – med njunimi projekti so izjemne uspešnice, kot so The Spongebob Squarepants Movie: Sponge Out of Water, Monster Trucks, Kung Fu Panda, Kung Fu Panda 2, Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked, Monsters vs. Aliens in prihajajoči risani muzikal Trolls. Poleg tega sta bila člana izvirne ekipe risane serije King of the Hill, pri kateri sta vztrajala šest sezon, postala izvršna producenta in od štirih nominacij za emmyja en kipec tudi prejela.

Komentarji

28.2. 2016 ob 16:49

Komaj čakam na tretji del!!!:)

— kung fu panda:)
6.3. 2016 ob 17:38

nisem še gledal filma ampak mislim da je dober.Zelo ra big ga gledal .Zanima me kje je pojeva mama?Zanima me zakaj je oče prišel v dolino miru in zakaj je šel po v pandjo vas zakaj niso prišli vsa njegova družina v dolino miru?

— posebni človek
18.3. 2016 ob 15:57

Film se mi je zdel zanimiv saj je panda(Po) naučil druge pande kung fuja.Zdel se mi je tudi smašen.Skratka film je bil zelo dober zato si srčno želim da bi prišla kung fu panda 4

— Bučko
19.3. 2016 ob 6:07

gledala sem ze kung fu panda 1 in 2
3.dela pa se ne komaj cakam da ga grem gledat

— tjasa
21.3. 2016 ob 14:16

Predvajali boste samo sinhronizirano verzijo?

— Anko Bananko
24.3. 2016 ob 14:55

Zakaj ponujate samo sinhronizirano verzijo?
Eni bi radi gledali v originalu!

Zelo razočarana nad slovenskimi kinematografi!

— Tina
9.4. 2016 ob 12:10

Zakaj dajate samo v kinu original.

— matjaz
15.4. 2016 ob 11:18

This film is boring!!
I don't like it.
It's not funny..
I like "Kung fu panda" first...

"Zakaj ni u english'u"
I don't understand it

— ne glej tega filma
18.4. 2016 ob 10:36

Upam, da je tako dober kot prvi in drugi del ;)

— Nataša
27.5. 2016 ob 17:21 zvezdica

Meni osebno je bil film razočaranje. Seveda ne vzemite tega preveč negativno, verjetno bo večini všeč. Ampak, da pojasnim svoje mnenje;
Zelo malo drame (čustev) in resnih trenutkov (nekaj že, vendar se ne kosa z prvim in drugim delom).
Preveč nepotrebnih šal (ki te ponavadi potegnejo ven iz resnosti - seveda je zvrst Kung Fu Pande večinoma komedija, vendar je bila v 1. in 2. delu bolje uravnotežena).
Vem da je to risanka, vendar nekatere stvari se zgodijo preveč "nelogično" oz. ne vrhunsko (spoiler - ko, na koncu vsi obvladajo neko veščino čeprav je pred tem niti Shifu ni, pa jo je vadil že nekaj let).

To je nekako to, moram pa reči da mi je bil kar všeč nasprotnik (Kai) in nekatere teme (Ki/Či, Drugi/duhovni svet). V redu risanka, vendar ne dovolj za 1. in 2. del (vsaj po mojem mnenju).

Filmu/risanki bi dal 6 ali 7/10.

(ps. Kung Fu Panda je bila ena izmed mojih najljubših risank, zato sem vse tako resno opisal. Želel sem si idealne trilogije, vendar je samo v redu...res pa je da tudi nisem več otrok...kot sem že prej rekel, verjetno bo/je večini všeč).

Mogoče jo bom bolj vzljubil s časom ampak nikoli ne bo 10/10 ker se zavedam njenih pomanjkanj. Če bo kdo prebral ta komentar naj rade volje odpiše in pove če se strinja ali ne, ali pa če sem kaj narobe razumel.

— King Kai (Kaioken times 10!!!)
5.6. 2016 ob 16:18

RISANKA JE EVER

— SANJA
14.6. 2016 ob 22:30

+King Kai (Kaioken times 10!!!)
Kot si že povedal/a je bil film večini všeč (meni osebno je bil)....Ko praviš, da film ni zanjimiv mogoče pomisliš na otroke, ki mislijo,da je vse smešno in so jim te "brezvezne" šale všeč. Postavi se v vlogo 8 letnega otroka.....Bi ti bile te šale še vedno tako "nesmiselne in brezvezne". No pa preidimo na bistvo. Jaz osebno sem si ogledala film zaradi mlajše sestrice, bil je zabaven imel je poučno vsebino, imel je smisel in to je stvar, ki je pri risanih filmih ključna. Imam prav? "Film" vam za ogled toplo priporočam.

L.p
Anja

— Priporočam ogled
11.9. 2016 ob 16:49

O no pa sem prišel nazaj pogledat XD
+Anja
Mogoče si malo ne razločno povedala, ker si tako nakazala v dveh delih.
Da, kot si rekla za otroke je film smešen/(+poučen) in tudi odraslim je lahko, in je tudi vredu risanka (nadpovprečna...), ampak kot sem rekel, jaz sem pričakoval več, ker sta bili tudi prva dva dela "več", če razumeš...mogoče se to res zdi samo meni.
No v glavnem Anja nisi mi spremenila mnenja, ker sem to že vedel...mislil sem če kdo lahko razloži določene dele, ki niso bili tako dobri (ali pa jih smo nisem razumel), ampak vseno hvala za odgovor.

— King Kai

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.