Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Kubo in dve struni

animirana akcijska domišljijska pustolovščina
2 nominaciji za oskarja
Sinhronizirano
Na sporedu od: 6.10.2016, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Marc Haimes, Chris Butler
Režija: Travis Knight
Ustvarjalci animacij Coraline, Paranorman in Škatlarji predstavljajo zgodbo z daljne Japonske, kjer deček Kubo živi v mirni vasici z mamo, najraje pa ima zgodbe o junakih iz preteklosti, katerih spopade rad uprizarja s pomočjo svojega čarobnega glasbila. Toda nekega dne ga začnejo preganjati zli duhovi, zato se mama zanj žrtvuje in ga pošlje iskat magični očetov oklep. Na nepozabni avanturi Kubu na pomoč priskočita modra Opica in skrivnostni bojevnik Hrošč, toda pred prijatelji je še dolga pot, polna nevarnih spopadov, čarobnih doživetij in odkrivanja lastnih moči.

Magična družinska pustolovščina v stop motion tehniki, ki obuja tradicijo pripovedovanja zgodb

Kubo in dve struni je izjemna epska pustolovščina, posneta v stop motion tehniki animacije. Najnovejši projekt priznanega animacijskega studia LAIKA kritiki že kujejo v zvezde in ga družno razglašajo za najboljšo animacijo letošnjega leta. Vizualni poslastici so v izvirni različici junakom glasove posodili številni hollywoodski zvezdniki, kot so Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara in George Takei.

Dobrosrčen Kubo živi umirjeno življenje v obmorskem mestecu v starodavni Japonski, vse dokler nehote ne prebudi maščevalnega duha. Medtem ko ga lovijo bogovi in pošasti, mora Kubo ob pomoči Opice in Hrošča najti magični oklep, ki je nekdaj pripadal njegovemu pokojnemu očetu, največjemu samuraju vseh časov. Kubo, ki se je preživljal s pripovedovanjem zgodb o mogočnih bitkah, bojevnikih in pošastih, mora sedaj spisati srečen konec tudi svoji lastni zgodbi.

*V povprečju so tedensko posneli 4,3 sekunde filma, prizor na ladji so denimo snemali 19 mesecev, medtem ko je celoten film nastajal skupno 5 let.

Komentarji

12.8. 2016 ob 18:29

Se že govori o oskarju...
Bo pri nas res samo sinhro verzija? Slišal sem napovednik in je zanič sinhronizacija. Z veseljem bi raje poslušal original glasove znanih igralcev in njihove prepoznavne glasove...

Po ogledni projekciji, eden od kritikov: One of the best films of the year so far. Animated or live-action. Imaginative story & production. Oscar contender. truly delivered on all fronts - story, adventure, humor, visuals, score, great voice cast. Not to be missed on the big screen!

Pri nas očitno samo nek poslovenjen pol-izdelek. škoda, če ne bo originala.

— Marko
16.8. 2016 ob 10:28

Do sedaj vse recenzije: ODLIČNO!!!
...naj film leta.
Eden najboljših animiranih filmov vseh časov...
ALI BO RES SAMO SINHRO VERZIJA???? NEEEEEEE
Rad bi poslušal odlične originalne glasove!

— Marko
21.8. 2016 ob 12:21

Marko jaz sm pogledal sinhro trailer in se mi zdi fantasticno neverjetn
Ne vem zakaj ti ni vsec

-Miha

— Miha
21.8. 2016 ob 12:24

Komaj čakam na sinrho verzijo! Moji otroci se že veselijo filma Kubo in dve struni! Ostali ki pa tukaj pišejo slabe komentarje... Sploh si niste ogledali še Slovenskega sinrhoniziranega Trailerja ker še uradno ni uzunaj! Zelo pa bi bila vesela če bi mi povedal kje si ga našel! Hvala

-Tina

— Tina
21.8. 2016 ob 13:49

Wow tale animirana risanka zgleda TOP... Komaj čakam na sinhronizirano verzijo! :)

— Anja
21.8. 2016 ob 14:51

Mmmm Marko zal si nehaj zmislevati...
Kubo in dve struni slo sinhroniziram trailer
se ne obstaja ;) Tako da ne govori za naprej...
Jaz pa mislim da bo sinhronizirano prav tako tudi dobro! Ne kritiziraj film ce ga se sploh nisi se ogledal

Lp

— Nejc
23.9. 2016 ob 19:52

Ali ima kdo preverjeno informacijo ali bo film sinhroniziran. Sin se ga zelo veseli, pa piše v napovedniku, da bodo samo podnapisi. :(

— Saša
29.9. 2016 ob 9:25

videl sinhro napovednik. slabo, slabo in še enkrat slabo. Distributer se je odločil, da smo vredni samo sinhro različice.

Igrajo: Art Parkinson, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara, George Takei, Cary-Hiroyuki Tagawa, Brenda Vaccaro, Matthew McConaughey

ha ha ha....

— Andrej
4.10. 2016 ob 21:54

@nejc Seveda sem ga videl (slo sinhro). Med prvimi v SLO. film je obupno sinhroniziran.
Ti pa samo uživaj. Videl pred tednom tudi original v Londonu. Odlično. Slo sinhro naredi film 5x slabši. Lp.

— Marko
4.10. 2016 ob 21:57

he he... tekst bi tudi lahko popravili (izvirne NE bo) in dodali, kdo je posodil slovenske glasove:
"Vizualna poslastica bo pri nas na voljo tako v sinhronizirani kot tudi izvirni različici, v kateri so junakom glasove posodili številni hollywoodski zvezdniki, kot so Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara in George Takei."

— Luka
6.11. 2016 ob 20:00

Film je vredu, sinhroniziran odlično. Uživali na polno. Otroke na momente kar malo strah. Čustev precej, skratka,se splača pogledat.

— Brusli
9.11. 2016 ob 19:38

fino. že nekaj dni na netu VOD. seveda ORIGINAL.

— Gape
18.11. 2016 ob 22:18

Ali kdo ve kdo je posodil sinhronizirane glasove? :)

— Špela

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.