Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Kubo in dve struni 3D

animirana akcijska domišljijska pustolovščina
2 nominaciji za oskarja
Sinhronizirano
Na sporedu od: 6.10.2016, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Marc Haimes, Chris Butler
Režija: Travis Knight

Magična družinska pustolovščina v stop motion tehniki, ki obuja tradicijo pripovedovanja zgodb

Kubo in dve struni je izjemna epska pustolovščina, posneta v stop motion tehniki animacije. Najnovejši projekt priznanega animacijskega studia LAIKA kritiki že kujejo v zvezde in ga družno razglašajo za najboljšo animacijo letošnjega leta. Vizualna poslastica bo pri nas na voljo tako v sinhronizirani kot tudi izvirni različici, v kateri so junakom glasove posodili številni hollywoodski zvezdniki, kot so Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara in George Takei.

Dobrosrčen Kubo živi umirjeno življenje v obmorskem mestecu v starodavni Japonski, vse dokler nehote ne prebudi maščevalnega duha. Medtem ko ga lovijo bogovi in pošasti, mora Kubo ob pomoči Opice in Hrošča najti magični oklep, ki je nekdaj pripadal njegovemu pokojnemu očetu, največjemu samuraju vseh časov. Kubo, ki se je preživljal s pripovedovanjem zgodb o mogočnih bitkah, bojevnikih in pošastih, mora sedaj spisati srečen konec tudi svoji lastni zgodbi.

*V povprečju so tedensko posneli 4,3 sekunde filma, prizor na ladji so denimo snemali 19 mesecev, medtem ko je celoten film nastajal skupno 5 let.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.