Kolosej
Film distribucije Continental Film

Krvavi hostel 2

grozljivka
Na sporedu od: 12.7.2007, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Eli Roth
Režija: Eli Roth
V drugem delu temačnega prikaza najbolj izprijenih kotičkov človeške duše spoznamo tri mlade Američanke, ki študirajo umetnost v Rimu in si med počitnicami želijo ogledati preostanek Evrope. Na poti spoznajo lepo Axelle, ki jih povabi na nepozabno dopustovanje na Slovaško, a kmalu po prihodu v obljubljeni kraj prijateljice ugotovijo, da so padle v past krute organizacije, ki za primerno plačilo omogoča svojim strankam iz vsega sveta sadistično izživljanje nad nedolžnimi žrtvami. Toda dekleta se ne zavedajo, da je nerazumno izživljanje šele uvod v največje peklenske muke.
Pozor: zaradi prizorov nasilja ogleda filma ne priporočamo mlajšim od 16 let!

Vsebina

Lani je scenarist in režiser Eli Roth prestrašil filmsko občinstvo s Krvavim hostlom, ki se je katapultiral na lestvico najbolj gledanih filmov. Letos nas Roth popelje tja, kjer se je vse začelo in še globlje v najtemačnejše kotičke človeškega uma.

V Krvavem hostlu 2 se tri mlade Američanke, namenjene v Rim, odločijo sprejeti povabilo prelestne Evropejke naj se ji za konec tedna pridružijo v eksotičnih naravnih toplicah. Zagotavlja jim, da se bodo spočile in poglobile prijateljstvo.

Bodo dekleta našle želeno oazo? Ali pa bodo postale žrtve avkcije, šahovske figure v fantazijah sprijenih priviligirancev iz vsega sveta, ki skrivaj uresničujejo najbolj nagnusne želje?

S Krvavim hostlom si je Eli Roth še povečal ugled svojstvenega filmarja, ki si ga je prislužil s prvencem Cabin Fever (2002). V Krvavem hostlu 2 Roth vabi oboževalce, da se še enkrat podajo na srhljivo pot, kjer imajo zatajevane potrebe - ko jih enkrat spustimo na svobodo - srhljive posledice.

O snemanju

S Krvavim hostlom iz leta 2006 je scenarist in režiser Eli Roth izmenično navduševal in strašil občinstvo po svetu z grozljivo in napeto zgodbo o slovaškem mladinskem hostlu, ki je bil dejansko sadistično igrišče za bogato klientelo iz vsega sveta. Pripoved, ob kateri je gledalce zvijalo v želodcu, v kateri so tri mlade ameriške popotnike, ki jih prodajo krvoločnežem, mučili in ubili iz čistega užitka, je postala mednarodna uspešnica. V prvem vikendu predvajanja je v ZDA prislužila 20 milijonov dolarjev in se povzpela na prvo mesto. Zdaj se Roth vrača na prizorišče s Krvavim hostlom 2 in nam razkrije novo poglavje srhljive odisejade.

Za razliko od večine nadaljevanj se s Krvavim hostlom 2 vrača celotna ekipa prvega dela, vključno s producenti. Čeprav je nepričakovani uspeh Krvavega hostla Rothu praktično omogočil, da bo poveljeval nadaljevanju, je bil zaradi tega pod velikim pritiskom posneti nadaljevanje, ki bi bilo vsaj tako dobro - če ne boljše - kot napeti izvirnik. "Vedel sem, da moram povečati napetost" pravi Roth. "Eden od načinov, da mi je to uspelo, je bil, da so bile trije osrednji liki mlada dekleta. Ženske v nevarnosti, ki jih je strah, so eden od stebrov žanra. V tem scenariju dekleta potujejo po Evropi in so ranljivejša kot fanta iz prvega dela. Zaradi tega je tudi občinstvo v večji napetosti."

Neizogibni prizori mučenja, ki so jih posneli enega za drugim, so bili za mlade igralke zelo naporni in vznemirljivi. Zadnjo epizodo je med trojico posnela Phillipsova. Po njenih ocenah so pri eni sekvenci naredili 45 različnih posnetkov. Čustvena napetost je pustila posledice. "Mislim, da česa podobnega ne bom več mogla posneti," priznava Phillipsova. "Vesela sem, da sem doživela to izkušnjo, in rada imam svoje delo, vendar smo šli na kraje, za katere nisem vedela, da obstajajo, in tega mi ni treba več početi."

Kljub njenim težavam se izkušnja niti najmanj ne more primerjati z nelagodjem, ki mu je kljubovala Matarazzova. Kot Lorna je morala delati povsem gola v sekvenci, ki so jo snemali dva dni. V vsakem trenutku prizora je visela z glavo navzdol, z rokama, vklenjenima na hrbtu, do pet minut naenkrat. Njena vzdržljivost je bila fenomenalna, vendar je ekipo osupnila njena igra. "Heather Matarazzo je bila krasna v vlogi, kar malce nas je preplašila," se spominja supervizor posebnih učinkov McCarty.

Vsaka grozljivka, ki nekaj da nase, mora imeti tudi vsaj enega ali dva dobra negativca - Krvavi hostel ima štiri: prelepo Axelle, hladnega, preračunljivega Sasho in ameriška prijatelja Todda in Stuarta.

Sasha je vodja zlobne organizacije z imenom Elitni lovci. Igra ga slovaški gledališki in filmski igralec Milan Knazko. Nekdanji kulturni minister Slovaške je z obema rokama pograbil priložnost, da igra neizprosnega Rusa - tako se je na zabaven način maščeval za sovjetsko invazijo med Praško pomladjo leta 1968. "Delno sem vlogo sprejel zato, ker je Sasha Rus," pravi Knazko z nasmehom. "Slovaki smo še vedno malce jezni, ker je sovjetska armada okupirala Čehoslovaško."

Roger Bart, ki igra Stuarta, meni, "da (režiser) Eli skuša izpostaviti, da je zlo naseljeno v osebi, ki ob vas sedi v restavraciji ali kjerkoli. Nikoli ne veste." Za Richarda Burgija, ki igra Todda, pa je Krvavi hostel svarilo. "Želim si, da bi občinstvo po odhodu iz kina razmišljajo o svoji temni, zatirani strani in da bo - upam - začelo razmišljati o določenih spremembah."

Nenazadnje pa je Roth s svojo skupino moral poskrbeti, da bo občinstvo dobilo veliko tistega, kar pričakuje: krvi in gnusa. Z oskarjem nagrajena strokovnjaka za masko Gregory Nicotero in Howard Berger (Narnia) sta mesec dni pred pričetkom snemanja do podrobnosti izpilili umetne dele telesa in filmske iluzije, ob katerih naj bi vztrepetal celo najbolj zapriseženi ljubitelj grozljivk in ki naj bi poudarili temačno psihološko srce filma.

"V človeški naravi, v vsakem od nas, je nekaj temačnega, to je potreba, da bi kontrolirali ali prizadeli drugega človeka," pravi Roth. "Večina ljudi ima to potrebo pod nadzorom, nekateri pa ne in jo morajo nekako izživeti. In to je grozljivo - da ima vsak to v sebi. Vsak ima plat, ki želi kontrolirati ali zlorabiti drugega človeka."

O igralcih

Lauren German (Beth) je posnela filme Teksaški pokol z motorko, A Walk To Remember, Down To You, Standing Still, Rx, Piggy Banks, A Midsummer Night's Rave, Everything Is Fine, Director’s Cut in Larceny, You Are Here, What We Do Is Secret.

Na televiziji je nastopila v Sedmih nebesih, Sex, Love & Secrets, Surrender Dorothy, Shotgun Love Dolls, Going to California in The Lone Ranger.

Roger Bart (Stuart): televizijsko občinstvo ga pozna kot srh zbujajočega lekarnarja Georga iz Razočaranih gospodinj.

Nastopil je tudi v filmih Producenta, Stepfordske žene, Herkul (pojoči glas mladega Herkula), I Want Someone To Eat Cheese With Hercules , The Lady And The Tramp II (pojoči glas Scampa).

Na televiziji je nastopil v Red in zakonitost, Bram and Alice ter The George Carlin Show.

Heather Matarazzo (Lorna) je posnela filme Hudičev advokat, Krik 3, Sestre, Princeskih dnevnik 1 in 2, Welcome To The Dollhouse, 54, Getting To Know You, Freshman Orientation, Saved!.Our Guys: Outrage at Glen Ridge.

Na televiziji je nastopila v Ženskih zadevah, Roseanne in Now and Again.

O scenaristu in režiserju

Eli Roth
Eli je režiral filma Cabin Fever in Krvavi hostel. Kot igralec je nastopil v filmu Quentina Tarantina Death Proof. Med prihajajočimi projekti je adaptacija uspešnice Stephena Kinga Cell.

Komentarji

13.6. 2007 ob 18:12

film bo spet zanč.vsa nadaljevanja kšnih filmov so bedna.sam poglejte film fog

— jiu
18.6. 2007 ob 13:00 zvezdica

Pri obeh filmih je najboljše besedilo, ki napoveduje film. Sama ideja je originalna toda že prvi del razočara. Drugi del pa preprosto ni prebavljiv (beri: hočem uro in pol življenja nazaj)! Očitno Eli Roth vse svoje sposobnosti vloži v reklamiranje svojih filmov, ki so kot po pravilu neoriginalni in slabi - krvavi hostel II pa je samo tipični primer tega.

— maxime
20.6. 2007 ob 11:42

Nadaljevanje je tudi mene preveč razočaralo,tako kot me večina nadaljevanj filmov. Prvi del je bil še kar v redu, v drugem pa me je predvsem konec razočaral, ker je bil preveč "pocukran" oz. standarden (preživetje glavne osebe)...Upam, da bo, če bo prišel tretji del vsaj malo bolj popravil predvsem slab glas 2. dela.

— boombastic
27.6. 2007 ob 16:12 zvezdica

zelo žalostna podoba tega filma od katerega sem pričakoval več. še posebaj ker je režiser tarantino, ki ima ponavadi "dobre" zamisli. no ja, je pa zabaven konec filma, kjer zelo dobro pride do izraza, denar je sveta vladar, ali po angleško money can buy everything ;). see for ur self.

— liones
11.7. 2007 ob 22:45

Reziser ni Tarantino...

— liones
12.7. 2007 ob 12:37

mene zanima če je filem kaj strašen ali nagnusen..

— xDxD
13.7. 2007 ob 14:20

In kje je kakšen krvavi v v orginalnem naslovu? Pa saj niti več nemoreš verjet, kaj to delajo!

— fen
13.7. 2007 ob 14:46

nad filmom sva popolnoma razočarani,prvi del je bil dober drugega del sploh ni omenbe vreden! Nekateri prizori so prav bedasto narejeni! Misliva da si film več kot ocene 4 Ne zasluži! Polomijaaa!

— Anja & Nina
14.7. 2007 ob 2:30

Čisto tako lahko omenim,da Tarantino nalašč dela take filme,ker je njegov cilj snemati filme B-produkcije,zakaj pa ne vem,mogoče je že vse dosegel?

— Robert
14.7. 2007 ob 13:58

Glede na to, da tudi prvi film ni bil prav nič posebnega, je tudi drugi del nekakšna kopija prvega. Začetek se preveč vleče, konec pa je za moje pojme prekratek. V filmu je veliko krvi, nasilja in mučenja. Sedaj mučijo dekleta, kar izpade še bolj krvavo. Igralke so svoje vloge super izvedle, le scenarij je žalost. Če imate radi sodobne grozljivke, pojdite gledat, v nasprotnem primeru pa raje ne. Moja ocena: 4/10

— Katty
18.7. 2007 ob 16:48

sicer sem stara 12 let ampak so mi dovolili gledat film zelo dobro napeto odlični učinki več kot odlični igralci skratka ful dobr priporočam...vsem!

— pozitivna =)
19.7. 2007 ob 13:03

TA FILM JE SUPER THE BEAST JE PA BESEDILO PRI OBEH KRVAVIH HOSTELIH

— neychika
20.7. 2007 ob 8:11

tarantino ni režisiral tega filma.on samo producent. film je od Eli Rotha.

— kr ena
21.7. 2007 ob 11:34

KER EN BEDA.

— JAMES BOND
21.7. 2007 ob 21:51

bil mi je zelo všeč in priporočam ga še drugim!

— katarina
22.7. 2007 ob 20:55

odvisno od kakšne starosti gledaš

— nevem
22.7. 2007 ob 23:13

ei ta filmm je tok hudd res morate ga it gleat!!!<3

— žanny
23.7. 2007 ob 10:34

ok če hodijo že 12 letnice ta film gledat pol pa res ne vem :D film je zelo kako se naj izrazim brezpredmeten da kar glava peče! edino ova ena deklina se mi slimi ker je tak luškana :))) komaj čakam na transformerse ne pa to sranje...rašji idite na pir za ta dnar ko pa dat za vstopnico ;) nič ne bote zamudili... LP

— skalp
29.7. 2007 ob 16:56

no kaj nej rečem na film...hm.včer sm ga šla gledat in morm rečt da mi je žaga3 velik bolj grozljiva.sej je film grozljiv, ker so res grozne scene kako ubijajo ljudi z užitkom :/ . konec je pa smešen in grozljiv, ma še sama ne vem ;).rečem sam to: NA ZDRAVJE :) vm bo že jasn ko si ga boste šli ogledat :) papa

— ...
29.7. 2007 ob 22:02

pod kritiko...

— pupa
1.8. 2007 ob 14:19

Morem povedaTii da je film legendareen.. bolšega filma še nisem vidla.. samo film je bol komedičeen kot pa grozen. prizor ko ženska moškemu odščipne moškost je najbolšii.. potem pa ga volk po imenu miša pojee.. varnostnik pa se dere ne Miša Nee!!! pa ko špilajo fuzbal z glavoo.. legendaaa... nevem zakaj vsi zaničujete ta film ker je res ful dober..pa ko se eden igra z motorko in ženski prereže lobanjo pa se ji lasi zamotajo noter.. hehe.. legenda film uglavne,

— Lojzek
1.8. 2007 ob 21:22

fuL je zakon fiLm...<3

— barbara
2.8. 2007 ob 14:59 zvezdica

Presenečenje leta. Prvi Hostel, ki ga je leta 2005 ravno tako posnel Eli Roth, je bil katastrofa, ki bi jo morali v Evropi prepovedati. Le trapasti turizem, kjer so Slovaki svojim bogatim obiskovalcem ponudili mesarjenje mladih deklet in fantov. Ravno zato sem bil zelo skeptičen pred ogledom drugega dela. Ravno zato sem bil prepričan, da me čaka še slabši film, kjer si bom želel, da bi bogataši razkosali še filmsko ekipo. Zmotil sem se. Že na samem začetku, kjer spoznamo tri prijateljice, ki jo seveda mahnejo na Slovaško. Tri prijateljice, ki se znajdejo na dražbi za razkosanje. Za perverzne želje bogatašev, ki komaj čakajo, da uresničijo svoje najbolj ogabne želje. Tisti, ki plača več, reže prvi, biznis pa cveti kot namazan. In pozor, Hostel 2 premore več kvalitete kot vse letošnje in lanske grozljivke skupaj. Več dramatizacije kot filmi z Meryl Streep. In več šokantnih prizorov kot vsi štirje Hannibali. Brez šale, ko boste prišli do sekvence, kjer pohotna babura s koso mesari s stropa visečo mladenko, morda ne boste preživeli. Sekvenca je namreč tako zelo kruta in perverzna, da jo je treba gledali samo z enim očesom. In to še ni vse, z vami bo tudi uživač, ki si bo za večerjo privoščil mladega fanta. Lepo počasi in z užitkom, da se razumemo. Brez skrbi, vsi ti prizori, vse te šokantne sekvence, so le del mozaika. Le del zelo dobrega filma, ki obdela vse aspekte zgodbe in se zaključi s stilom. Na način, kjer bo nerodno celo kultni grozljivki Pljunem na tvoj grob iz leta 1978. Ne boste verjeli, toda želim si, da bi Eli Roth posnel še tretji del, ki bi se seveda moral zgoditi v Sloveniji.

— iztok gartner
3.8. 2007 ob 18:32

Film mi ni bil všeč, najbol zgrešen pa je konec.

— katastrofa
6.8. 2007 ob 13:34

to sploh ni grozljivka ampak smrad julke hjuston 1 je biu bolši

— marko v.
8.8. 2007 ob 12:30

ko sem siodšla ogledat ta film na žalost nisem bila v koloseju ampak v planetu tuš v dvorani sem bila sama z sestro in še eno starejšo gospo morem pa reč da je film zelo poseben eden najboljših grozljivk v takšnih filmih me zmeraj preseneča pogum ČESTITAM

— jennifer
9.8. 2007 ob 11:04

ni bolšega filma.to bojo najbolše urce u kinu u my lajf:P

— gaja
9.8. 2007 ob 15:24

kaj mi lahko kdo pove kak je zdaj na konci, kaj ona bo pri totih pobijala za denar, al takrat ko tisti glavo bek, misli odit vstran od totih, ker film sem si samo po delih pogledala, mores si vzet čas pa celega pogledat, pa tak komentar sem že napisala, pa ga niker ne vidim , kaj jih mogoče dol brišejo...

— ursYY
9.8. 2007 ob 19:12

nej bi biu kao neki grozn film pa je čista polomija!!!

— bedarija
16.8. 2007 ob 11:52 zvezdica

Moje prve besede ki se jim izustila ko je bilo konec filma,so bile: TO JE TO?? Razočaranje nad razočaranjem, samo neko brezvezno klanje,nobene zgodbe, film ki poneumlja blago rečeno. Človek nima v takem filmu kej razmišlat, pač sam gleda tiste bedarije in edino kar je da se ti lahko v želodcu obrne. Mislim,da tako slabega filma že dolgo nisem videla. In se strinjam z izjavo od maxime: Hočem uro in pol življenja nazaj! Grozno...

— Nala
16.8. 2007 ob 13:05

Tud jz sm stara 12 ampak sm ga šla usen gledat! Film je bil totalno bedn!Ne bi ga šla še enkrat gledat. Pa tud grozljiv ni bil kej preveč!

— Ninchy
19.8. 2007 ob 17:06 zvezdica

Prvi del-končno dober film Drugi del-človek bi si mislil da se ne da narediti nepredvidljivega konca in zanimive zgodbe kot nadaljevanje že posnete zgodbe, ampak Rothu je uspelo.

— Anja
20.8. 2007 ob 21:57

Tarantino pri nobenem ni bil režiser ampak je bil pri enki producent, za dvojko ne vem. Prvi del se mi je zdel super, grozljivka prvega razreda. Najbolj všeč mi je bilo da se začne čisto v izy kot nek road trip oziroma najstniško komedijo. Potem ti možgani lepo izklopijo varnostne mehanizme in ko že misliš da gledaš film aka evrotrip se začne klanje. To ima neverjeten efekt na psiho, še posebaj če gledaš film v kinu, kolegi ki so stvar gledali na računalniku se jim sploh ni zdelo tako grozno. V kinu pa kar nisem mogel verjet, ljudje so začeli sredi filma vstajat iz sedežev in odhajat. Tud moj kolega si je mogu mal oddahnit v vežo. Upam da bo pri dvojki enako :)

— jernej
25.8. 2007 ob 10:32

Jaz osebno še nism gledala filma- si ga nameravam. Ampak sama menim,da si morš ogledat tudi kakšn slab film, da se resnično zaveš ker film je najbolši. Sm gledala Krvavi hostel 1 in mi je bil super. Tko da grem zdej v kino z misljo da je 2 še bolša in mislm da tudi je. Bomo videli =) Lp, vsem

— LeiLa
29.8. 2007 ob 11:40

prevec je grozno ampak ful uredu :)

— ewy
13.9. 2007 ob 15:14

ful kul film naredte se trojku

— nik
14.10. 2007 ob 23:15

lahko povem samo da ti film vzame sapo...

— uki
26.6. 2009 ob 10:05

včeraj sem ti tale film ogledala na HBO-ju... bom rekla... ogabno... kakšni možgani lahko sproducirajo tako grozen film... brez repa in glave ( kje je policija.. o pogrešanih ljudeh nobenemu nič mar??) glave za stekleno vitrino ???
ama brez veze,..in se ne čudim, da se kaj takega zgodi v resnici... ko se bebcem, ki tole preveč res vzamejo (kjerkoli na svetu) totalno zrola...
meni je blo za bruhat.. pa nekaterih prizorov niti nisem mogla gledat.. slabo.. slabo...
ah ja kam plovemo... u maloro

— marija

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.