Kolosej
Film distribucije Continental Film

Krvavi hostel

grozljivka
Na sporedu od: 2.3.2006, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Eli Roth
Režija: Eli Roth
Quentin Tarantino nam tokrat v vlogi producenta predstavlja brutalno zgodbo o dveh ameriških mladeničih in njunemu prijatelju iz Islandije, ki se podajo na veseljačenje po Evropi. Na Nizozemskem izvejo za kraj na Slovaškem, kjer ne manjka lepih deklet in možnosti za divje zabave. Toda ko prispejo tja, se znajdejo sredi najhujše nočne more, v kateri sami postanejo atrakcija za krvi in umorov željne turiste.
Pozor: zaradi prizorov nasilja ogleda filma ne priporočamo mlajšim od 16 let!

Vsebina

Mednarodno uveljavljeni filmski ustvarjalec Quentin Tarantino predstavlja Krvavi hostel Elija Rotha, ki je uspel že s svojim režijskim prvencem Cabin Fever. Krvavi hostel je še bolj nagnusen kot Rothov prvi film. Je mešanica nekaterih najbolj srhljivih lastnosti človeške narave in sveta nasploh, sestavljena iz številnih neverjetnih, a resničnih zgodb o preprodaji ljudi, mednarodnem organiziranem kriminalu in seks turizmu. Neusmiljeno nazoren in izjemno vznemirljiv film bo vsekakor šokiral celo največje pristaše žanra.

Krvavi hostel pripoveduje zgodbo o dveh pustolovskih ameriških študentih Paxtonu in Joshu, ki z nahrbtnikom potujeta po Evropi. Želita si nabrati kar največ kvintesenčno zamegljenih popotnih spominov z novim prijateljem Olijem, Islandčanom, ki sta ga spoznala na poti.

Paxtona in Josha njun sopotnik nazadnje zvabi v - kar sam opiše kot - nirvano za ameriške popotnike, v hostel v odročnem slovaškem mestu, kjer se tre vzhodnoevropskih žensk, ki so tako lepe, kot so obupane. Prijatelja prispeta in se zlahka spoprijateljita z lepoticama Natalyo in Svetlano. Pravzaprav kar preveč zlahka...

Na začetku ne opazita ničesar, ker se imata preveč dobro, vendar se Američana kaj hitro znajdeta ujeta v vse bolj srhljivem položaju, za katerega odkrijeta, da je tako širok in globok kot najtemnejša, najbolj ogabna lastnost človekške narave - če bosta preživela.

Nastajanje Krvavega hostla

Scenarist in režiser Eli Roth se vedno trudi prestrašiti ljudi. Vendar za razliko od drugih avtorjev grozljivk ve, da so resnične zgodbe in njihova razkritja o najtemačnejših kotičkih človeške narave pogosto precej bolj zastrašujoči kot pošasti in duhovi. S svojim prvencem Cabin Fever je časopisne naslove o mesojedi bakteriji spremenil v grozljivo poplavo krvi med skupino mladih dopustovalcev. Pri Krvavem hostlu se je ponovno navdihoval pri resničnih dogodkih, tokrat celo s še bolj vznemirljivimi rezultati.

Ustvarjalno seme za Krvavi hostel je Roth odkril med nočnim pogovorom s prijateljem Harryjem Knowlesom, ki dela za Aintitcoolnews.com. "Pogovarjala sva se o najbolj ogabni stvari, ki jo lahko najdeš na internetu," se spominja Roth. "Nekaj, kar bi presegalo običajno zverinstvo, nesreče s skejtanjem ali celo tisti dve japonski dekleti, ki sta v banji bruhali druga drugi v usta."

Knowles je trdil, da je odkril nekaj tako groznega, da je to Rothu okleval povedati. Zaradi tega je bil režiser samo še bolj radoveden. Knowles je nazadnje Rothu le posredoval internetno povezavo za spletno stran. Odkritje je Rotha vznemirilo bolj, kot si je sploh predstavljal. Nekje na Tajskem se nekdo okorišča in služi mastne denarje z vznemirljivim občutkom ubijanja. Za 10 tisoč dolarjev tistemu, ki to hoče, izročijo pištolo in mu ponudijo drugo človeške bitje, da ga lahko ubije.

"Zaradi tega koncepta mi je bilo sprva slabo," se spominja Roth, "vendar se mi je zdel tudi realističen. Ljudje so bolni. Nobenih omejitev ni pri tem, kaj so sposobni narediti drugemu človeku zavoljo lastnih užitkov in to je najbolj grozna stvar od vseh. To se me je najbolj prijelo."

Na spletni strani so trdili, da je tovrstno prakticiranje na Tajskem povsem zakonito, kajti žrtve sodelujejo prostovoljno. Gre za obupane, obubožane ljudi, katerih družine umirajo od lakote. S samožrtvovanjem zaslužijo dovolj denarja za preživetje svojih ljubljenih. "Na spletni strani vse skupaj izzveni, kot bi bili potencialni ubijalci dejansko dobrotniki, kot bi žrtvam delali uslugo s tem čudaškim življenjskim zavarovanjem," pravi Roth.

Rotha je odkritje tako pretreslo, da je začel takoj pripravljati dokumentarec o tej temi. A kmalu si je zastavil tudi vprašanje, kako nevarna bi utegnila biti odkritja. "Če bi dejansko našel koga, ki bi bil povezan z organizacijo, ki se okorišča z umorom, le zakaj bi sploh oklevali, d ne bi počili še mene?" Ker ni vedel, kako naprej, je Roth zamisel za nekaj časa opustil.

Medtem je v kino prišel Cabin Fever in po svetu zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev. Roth je začel sestankovati po Hollywoodu. Srečal se je tudi s producentoma Teksaškega pokola z motorko, Mikom Fleissom in Chrisom Briggsom. Fleiss in Briggs sta nameravala posneti grozljivko Krvavi hostel o mladih popotnikih, ki potujejo po osrednji Evropi. "Med študijem sem kar precej potoval, tako kot Chris in Mike, in všeč so nam bile možnosti, ki jih je ponujala grozljivka, ki se dogaja v okolju, ki ga nismo videli že vse od Ameriškega volkodlaka v Londonu," pravi Roth. "Vendar nihče med nami ni vedel, o čem naj bi dejansko film pripovedoval, imeli smo le naslov in prizorišče dogajanja."

Zamisel za Krvavi hostel je tako lebdela v zraku približno dve leti, dokler se ni nekega popoldneva Rothu posvetilo: Zakaj ne bi Krvavi hostel pripovedoval o tajskem podjetju, ki služi z umori? Roth si je zamislil, da bi zgodbo prestavili na Slovaško, lokacijo, ki je bila dovolj blizu običajnim evropskim turističnim točkam Pariza, Amsterdama in Španije, a hkrati na njihovem robu. Zamislil si je dva nedolžna ameriška popotnika, ki padeta v peklenski svet mučenja in umora. In nenadoma je vedel, da ima zgodbo, ki jo bo povedal.

V tistem času se je Roth odločal med več projekti, ki naj bi jih režiral po Cabin Fever. Ker ni vedel, katerega naj se loti, je za poklicni nasvet poprosil prijatelja Quentina Tarantina. Med drugim mu je posredoval tudi zamisel za Krvavi hostel. Tarantino je menda ponorel: "Quentin je zelo poskočen mož, vendar še nisem videl, da bi na kakšno stvar tako reagiral," se spominja Roth. "O, porka duš! je vpil. To moraš napisati! To je najbolj grozljiva zajebana ideja za grozljivko, kar sem jih zadnja leta slišal. Pozabi na vse, kar pripravljaš za studie - pojdi in napiši scenarij za to ZDAJ!"

Navdahnjen s Tarantinovim navdušenjem je Roth izklopil telefon, izključil elektronsko pošto, se zaklenil v pisarno in začel tipkati, da se je kar kadilo. "Quentina sem poklical vsakih nekaj dni, če se mi je kje zataknilo. Vedno mi je zagotovil, da sem na pravi poti ali mi pomagal, če sem se znašel v slepi ulici. Bilo je prav neverjetno, da mi je pomagal človek, kakršen je on. Napisal sem tudi do 20 strani na dan. Sploh nisem mogel nehati."

Tri tedne po pogovoru s Tarantinom je Roth pokazal dokončani osnutek Boazu Yakinu in Scottu Spieglu, svojima partnerjema pri produkcijski hiši za grozljivke Raw Nerve. "Boaz in Scott sta bila zelo navdušena nad projektom in k zgodbi sta prispevala veliko zamisli. Potem ko smo več mesecev iskali naš naslednji skupni projekt, smo vedeli, da smo ga našli."

Roth je nato scenarij pokazal Tarantinu. Slednjemu je bil tako všeč, da ga je izbral za svoj naslednji projekt Quentin Tarantino predstavlja. "Eli je res našel način za oranje ledine. Česa podobnega ni videl še nihče," pravi Tarantino.

Če so klasične grozljivke iz sedemdesetih navdihnili Cabin Fever, Roth pravi, da se je pri Krvavem hostlu navdihoval pri azijskih in južnokorejskih grozljivkah. Mladih azijskih mojstrov, kot so Hideo Nakata, Park Chan-Wook in Takashi Miike, ni prav dobro poznal, dokler se med promocijo Cabin Fever ni udeležil svetovnih filmskih festivalov. "Odkril sem povsem nov svet azijske kinematografije, za katerega sploh nisem vedel, da obstaja. Bil sem osupel," pravi režiser. "Njihove grozljivke so veliko bolj vznemirljive, domiselne in učinkovite kot vse, kar sem kdaj videl priti iz ZDA. Zato sem si skušal ogledati čim več azijskih in južnokorejskih filmov."

Roth navaja Miikejev Audition, Parkov Sympathy for Mr. Vengeance in zgodnejši Sluizerjev The Wicker Man kot navdih pri nastajanju Krvavega hostla. Ker mu je Miike posebej pri srcu, je za kultnega japonskega režiserja napisal vlogo v Krvavem hostlu. Bil je počaščen, ker je Miike priletel v Prago iz Japonske, da bi odigral vlogo.

Neusmiljeno nazoren in izjemno vznemirljiv bo Krvavi hostel Rotha zagotovo še bolj uveljavil kot izrednega režiserja na samem robu sodobnih avtorjev grozljivk. Kot njegovi azijski kolegi namenoma širi žanrske meje, da bi našel pristno, surovo grozo. "Režiserji, kot sta Miike in Park, že leta podirata oziroma širita meje žanra," pravi Roth. "In to je bil od vsega začetka tudi moj cilj. Mislim, da bo Krvavi hostel presenetil tudi največje pristaše."

O igralcih

Jay Hernandez (Paxton) je posnel filme Crazy/Beautiful, The Rookie, Torque, Ladder 49, Friday Night Lights, The Nomad, Living Life.

Eythor Gudjonsson (Oli) je podjetne narave. Včasih se bil športnik in je s svojo ekipo v rokometu dvakrat osvojil naslov evropskega prvaka. Bil je marketinški menedžer za Walt Disney Home Video za Islandijo. Leta 2000 je dobil franšizo Little Caesars' Pizza, ki so jo odprli na Islandiji. Tam ima še več drugih podjetij.

Pojavil se je v več reklamah, vendar ima v Krvavem hostlu prvič eno glavnih vlog v filmu.

O režiserju

Eli Roth je eksplodiral na filmski sceni leta 2002 na festivalu v Torontu s prvencem Cabin Fever, ki je osvojil tako občinstvo kot kritike. Med njegovimi novimi projekti so Scavenger Hunt, The Box in The Bad Seed.

Komentarji

7.2. 2006 ob 19:26

Ta film si morate resnično ogledati, ker ima psihopatske prizore! ha ha ha

— Hostel
8.2. 2006 ob 15:27

Pazite na svoje spolne organe !!!

— Natalija
10.2. 2006 ob 19:24

Dobra komična grozljivka, čisti Tarantino Style...Quentin je CAR!

— D.
12.2. 2006 ob 20:48 zvezdica

Film je res pošten...res pokaže hude prizore..lahk bi blo že na začetku mal več hudih prizorou..film prikazuje ekipo psihotou,ki REŽEJO ljudi za denar..eden preživi ,uspe se mu rešeiti in se maščuje za prijatelju umor.TARANTINO RULES (lahk bi nardil kpn film umes med Teksaškem pokolom z motorko in med Saw 2) 9/10

— Jason boy-Flajs
13.2. 2006 ob 18:54

ej to si pa res morte ogledat tega je vredno ta film je eden najboljših še sploh pa tisti prizori ko režejo ljudi to morte gledat

— hostel
14.2. 2006 ob 20:02 zvezdica

vsaj kar se tega filma tiče.nevem kako lahko primerjate film s saw 2,ki je veliko boljši.hostel ni nič groznega,mogoče na trenutke ogaben,to je pa tudi vse.prvi del filma se vleče in vleče,zadnji del je nekako zanimivo,ampak po mojem mišljenju vse na hitro narejeno.tudi film sam ni tak da bi te res pritegnil k gledanju.ne priporočam ogled v kinu,raje počakajte da pride da dvdju,ker se ga v kino ne splača it pogledat

— Scorpion
17.2. 2006 ob 19:05

film sploh ni grozn ampak dolgočasn.da nam tok kritičn sj nek vmes priznam da je bil kr srhljiv.škoda da nikol ne sinhronizirajo čis nubene grozljivke.nepripora čam ga starejšim od 12let

— car 10
21.2. 2006 ob 13:31 zvezdica

:), hja zanimiv izdelek zelo svobodnjaškga tarantina. dobri, nazorni posnetki izživljanja bogatašev, ki plačujejo za "užitke". zanimiva zgodba, ki je v nekaterih segmentih kar realna (mladina, ki potuje po svetu, brez da kolegi,starši vedo za njih, dost jih tudi izgine in se več ne vrnejo). predvsem zanimiv film, oceno pa si naj da vsak sam :))

— Liones
22.2. 2006 ob 12:58

Hostel je tam, kjer je bilo rečeno, dekleta so tudi voljna in mehka, vse skupaj izgleda kot v kaki pravljici. A že drugo jutro se začne povsem druga zgodba ... Ocena: 9/10

— Žagi
26.2. 2006 ob 18:42 zvezdica

Ta film priporočam, da si ga pogledajo vsi(predvsem mladi-skupine ali pari), ki radi potujete avanturistično kao nahrptnik in poceni prebivanje, aja, btw- predvsem v državae, kjer ni visok BDP ali države, ki prevladujejo po kriminalu. Mislim...če si želi kdo pogledati pravo grozljivko ( ne Fredya ali Mike Myersa), takšno, ki se nam preprosto LAHKO zgodi v resnici, kar je sposoben človek, naj si le pogleda ta film...ZELO DOBRO prikazana RESNICAa.

— Maca
27.2. 2006 ob 11:18 zvezdica

Se je mogoče že kdo vprašal, da podobni filmi gladijo mejo okusnega na nekaj povsem normalnega. Da potem brutalni umor, ki ga v vaši soseski stori duševno moteni človek, ki po vsej tragediji pravi, da gre za pomoto ... izzveni kot nekaj povsem običajnega? Kaj pa, ko se nekaj podobnega zgodi v sosednjem stanovanju? Ali ...? Cenzura in samocenzura pomoje le ni tako zgrešena, staromodna in konzervativna stvar. Ohranja nas ljudi z zdravim občutkom, da to ni normalno. Že v kinu ne.

— Tomaž
1.3. 2006 ob 13:13

vsak teden sm v kinu ampak ta film je hud. v ameriki pravijo da je najbolj grozen film v zgodovini. hudoo

— jure
1.3. 2006 ob 13:15

kdor ima rad grozljivke naj si ga ogleda. koljejo se ko norci. za filmoljube

— golub
1.3. 2006 ob 17:05

men je ful bedn ker ne morm gledat tega filma ker se nism stara 16. ce prov sm 12 sm ze gledala zaga 2 to sploh ni strasn film tko d mislm d bi loh tut tega gledata k sigurn ni strasn. tko d bi loh mal spremenil napise d bi pisal POZOR: zaradi prizorov nasilja ogleda fulma ne priporocamo mlajsin od 11 - 12 let hvala

— mashika
1.3. 2006 ob 17:30

Brez skrbi da noben ne bo zarad hudega filma šel na morilski pohod. Pa tud nobenemu se ne bo zdel umor normaln, če gre večini že pri slikah na bruhanje.

— -
1.3. 2006 ob 17:37

Za tiste, ki bi radi gledali šokanten film s sporočilom. Poglejte si Irreversible.

— PRIPOROČILO
2.3. 2006 ob 9:53 zvezdica

Zelo bi bilo vredu, če bi tukaj pisali vsaj malo bolj slovensko, ker so določeni posti praktično neberljivi... Zdaj pa kaj je film primerljiv z Saw1 ali Saw2?? Ker, če je z Saw2 bom definitivno počakala raje na DVD. Čeprav je Tarantinov...

— maja
2.3. 2006 ob 12:14 zvezdica

Se ga ne da primerjati s Saw 2. Zgodba je sicer še kar zanimiva, film kot celota pa me ni pritegnil, še manj pa dvignil adrenalina. 6/10

— Aleš
2.3. 2006 ob 12:19 zvezdica

Če bi radi dobro srhljivko, si oglejte The Grudge ali kaj podobnega, pa boste res slabo spali.

— kr en
2.3. 2006 ob 12:23 zvezdica

Ma ne saj me ne zanimajo toliko srhljivke ali grozljivke. Saw 1 mi je bil se fajn, ker je bila zgodba zelo zanimiva... Saw 2 pa je bilo predvsem klanje...in nekaj malega zgodbe in hmmm dobrega poslusanja kaj govorijo.(finta je zanimiva) ... Glede na to, da je pac producent Tarantino bi znalo bit ok...Glede na to pa da je Saw pozel taksne uspehe bi se znalo to klanje neko samo se ponavljat... V toliko me je to zanimalo :)

— maja
2.3. 2006 ob 20:34

Prav imaš.

— Sašo
3.3. 2006 ob 11:45

Ljudje, filma ni rezirru quentin tarantino ampak eli roth... je samo projekt "quentin tarantino presents" - kar je biu pa tut from dusk till dawn, oz. od mraka do zore (ne vem ce je tocn tak ime) - ki pa definitiuno ni biu ker pretiran ubr film.

— m00h
3.3. 2006 ob 12:39

Saj vsi vedno, da filma ni režiral Tarantino...:)saj znajo brat:) malo preberi... Vemo, da je PRODUCENT. In, če je producent pomeni, da ima nekaj besede zraven ne...:) prav tako vemo, da je producent od mraka do zore filma...saj zato je tako dober:) p.s. pa polovico ne razumem kaj si napisal...vsaj zadnna 2 stavka ne...:) :)

— maja
3.3. 2006 ob 13:12

upam da je kaj grozna!

— pupi
3.3. 2006 ob 13:39

am...jutr ga grem gledat..upam d bo dobr

— Anja
3.3. 2006 ob 13:48

povsm bedn film

— olare
3.3. 2006 ob 16:31

ful dobr film nism vidla bolžga ni za tiste k majo mehk srce , tipom pa je prov da se to nardi z njimi

— tina
3.3. 2006 ob 21:18 zvezdica

Kr vredu, no sm pričakovala, da bo bl strašno! Sam vem pa, da nikol več ne grem na Slovašk! Drgač pa je čist psiho ta scena k folk reže ljudi za keš!Bom rekla, da sm vidla že boljši film, mogoče sm pa bl mahnjena na trilerje!

— Mimi
4.3. 2006 ob 7:59 zvezdica

Film sem si ogledal včeraj. Tisti, ki smo gledali Žago II, smo videli tudi večji del Krvavega hostla, le da je v 'Hostlu' dodanih nekaj golih ženskih prsi, tako da vsi tisti, ki jih sicer ne vidite, dobrodošli. Čakam na eno pravo grozljivko, ki me bo poskušala vsaj malo prestrašiti, pa ne le z neomejenimi količinami krvi in najhujšo brutalnostjo, ampak z zgodbo in psiho. Počasi bi lahko, potem ko smo videli Satanov klan, Žago II, Krvavi hostel in podobne variacije na isto temo, videli še kaj novega.

— Andrejko
4.3. 2006 ob 8:48

Film je biu kr dobr no, morm rečt, sam pol nakonc filma bi skor bruhu hehe

— Jan
4.3. 2006 ob 11:20

bolj groznega filma pa še ne resno vam povem kdor obužuje grozne in srhljive filme je to kot nalašč zanj film resno ni primern za otroke ker bi jih bilo strah jaz sem stara 25 let pa me je bilo strah resno ne priporočam otrokom kar se pa tiče starejših pa ogled priporoča saj vam bo nagnal strah v kosti.če radi gledate res grozne grozljivke je to kot nalašč za vas zame je bil to najbolj grozn film vseh česov.

— urša
4.3. 2006 ob 12:49 zvezdica

film je dolgočasen! Človek pričakuje grozljivko, vidi pa napol erotičen film, kjer se pri ''groznih'' prizorih smeji ali pa dolgočasi.

— mallory
4.3. 2006 ob 12:58

men je full... 1.3.2006 | mashika men je ful bedn ker ne morm gledat tega filma ker se nism stara 16. ce prov sm 12 sm ze gledala zaga 2 to sploh ni strasn film tko d mislm d bi loh tut tega gledata k sigurn ni strasn. tko d bi loh mal spremenil napise d bi pisal POZOR: zaradi prizorov nasilja ogleda fulma ne priporocamo mlajsin od 11 - 12 let hvala kdo je reku de ne smeš gledat...sej je skor tko k risanka...sam če se boš spravla gledat tom & jerry boš mela več od tega...ne splača se dat 1100 za karto al pa 945(dijaki, študenti, osnovnošolci) k edino kar bo zanimivo bo da boste slišal kke zanimive pogovore sosedov pred al pa za vami...OCENA: 2/10

— mallory
4.3. 2006 ob 15:16 zvezdica

film mi je bil zelo krut.spal nisem 2 dni.primerjamo lahko s filmom krvavo romanco.film priporočam tistim ki imajo res radi hude grozljivke.(klanje,m usakr,rezanje,pokoli ...)cel film je zelo zanimiv.hud mi je bil predsvsem srednji del in zaključek.uvod je tudi kar hud ampak ne tok ksrednji del in zaključek.po mojih ocenah je film vreden ugleda.ampak samo za tiste ki imajo res radi krute grozljivke.ocena:10/ 10

— lung
4.3. 2006 ob 15:32

kj je bol strašen ko texaški pokol z motorko???

— kr ena
4.3. 2006 ob 16:25

ma vi ste nori kako lahko prosite za komentarje če je to tak brezveze.yoyoyo.

— barbara
4.3. 2006 ob 18:11 zvezdica

Pridružujem se mnenju Kr enega: The Grudge je res najbolj srhljiv film kar sem jih kdaj vidla - in obožujem grozljivke, tako da sem jih videla kar nekaj. TAle film pa je bolj nagnusen kot pa srhljiv - pojem srhljivosti je definitivno the grudge.

— kr ena
4.3. 2006 ob 19:01

najbol smesn pa hut muvi! najhuj...!

— nimam imena
4.3. 2006 ob 19:27 zvezdica

Ne vem kako si je film prislužil naslov najhujše grozljivke v Ameriki zadnjih 10 let??? Premalo grozljivega vzdušja, prizorov, prva polovica filma se odvija skoraj kot kakšna komedija...Edino, kar je res pošteno v filmu, so zadnje 3 minute...loool ni kej. Se pa strinjam, da si poglejte film The Grudge, ki pokaže mal bol hude prizore...Za Saw 2 pa isto ne bi rekel, da je grozljivka, prej kakšen triler.

— Rossi
4.3. 2006 ob 19:53

heh .take grozljiwke pa se nisem widla morem priznat.krvavi hostel vam v zadnjem delu preobrne zelodec.se sama sem skori bruhala ko so rezalo oz.secirali ollija &josha.in zgali kano po fejsu . bljak .ampak vrjetno je blo ekatere strah ker je bla dvorana praza.no krvavi hostel je dokaj dober filem ..samo ga pa ne riporocam ljudem k majo slab zelodec .no.to je to.

— kana
4.3. 2006 ob 22:44

ni grozen je pa nagnuse. človek res nima omejitve pri gnusni domišljiji.

— J-Master
5.3. 2006 ob 0:51

Mam sicr rd grozlivke, sam ta film je za pokozlat... zgodbe ni nobene pametne... klanja je pa na pretek... nism vidu poante v filmu... cisto samo krvavo pretiravanje (1/10). Ni me blo strah 5 posto, se mi je pa bruhal k gledas kako enga za drugim razkosavajo... ni poante .. ajde

— Bojan
5.3. 2006 ob 10:28

Ej film je res d best, sam res krut ej, pa itak d je FUL bolši od Saw 2, kle saj pukaže rezanje pa klanje in res ful not padš k ga gleaš! sam najdl creepy p je to d se te stvari res dugajajo pu svetu, pejte na uradno stran pa pod true facts pugleadt! js vem d ne grem backpack po Europi ;)

— Damjan
5.3. 2006 ob 11:05

ma dej film je bedn ei

— matey
5.3. 2006 ob 11:32

kr neki skor sm zaspala

— hmm...
5.3. 2006 ob 11:51

ne it gledat. ne vem kok je lohk nekaterim blo grozn p neki. ker res to ni bliz gozlivke ocitno se res niste gledal velik gorzlivk. u celem filmu niti enkrat ne prestrasi ima samo neke kao grozne prizore. to lahka pa vidis na tv pr nedaljevanki na kraju zlocina miami,new york al p las vegas...res ni gorzlivki podobn

— žiga
5.3. 2006 ob 12:03 zvezdica

Ja zdaj pa še ocena v mojem imenu, film sam po sebi je zelo trd. Če pa se primerja z filmi, primer Nepovratno in tako naprej je tudi kar grozen . Film je na trenutke res neprimeren mlajšim osebam od 18 let ampak kot celoto pa si ga lahko ogledajo vsi. oceni si ga naj vsak ki ga je gledal

— mate
5.3. 2006 ob 15:40

film je ful hud k se sam kolejo.takih filmov bi mogl bit se vec pejte si ga ugledat

— kr en
5.3. 2006 ob 18:53

film je totalno brezvezn, tko da se ga u kino nesplača it gledat raj si ga dejte dol z neta kukr nurmalni ludje in pršparite tist dnar kukr bi dal za karto.

— DeJwId
5.3. 2006 ob 19:27 zvezdica

Film je zanimiv ampak preprosto ni dovolj strašen, in ga težko opišemo z kašno težko grozljivko sploh pa ne s oznako 16+. Zgodba je vredu zastavljena in se lepo izteče ampak to vseeno ni tista ta prava grozljivka ki jo še zmeraj čakamo

— gappy
5.3. 2006 ob 19:44

Ta komentar je za tistega, ki pravi, da po takih filmih umor postane vsakdanja stvar. Saj si vedel kaksna bo vsebina- zakaj si ga potem sel gledat?? Tudi tebe vznemirja smrt... lp ps:film je res dober!!

— tina
5.3. 2006 ob 19:55 zvezdica

Nisem pričakovala takega filma. Polovica ga je namreč o seksu, na koncu pa le malo groznega oz. bolj nagravžnega. Za ta film moraš imet res dober želodec drugače lahko konec preživiš na wc-ju. Je pa bil vseeno zanimiv in mi ni žal da sem si ga ogledala.

— just me
6.3. 2006 ob 12:40

pa o kakšnem Tarantinu za vraga govorite???! Halo???! FILM JE ROTHOV, vse, akr ima Tarantino zraven, je produkcija!

— jst
6.3. 2006 ob 13:39

ja film je hud..sploh ni nč za primerjat z žago..sam velik stwari je nagnusnih..iiuu..drg ač p hud film res!!

— hudo
6.3. 2006 ob 15:16

*hem ...*ia hud film!!*=D*ju3 ga grem še 1× gledat ... ia škoda keša noo ... sam prwič so mi častili & ju3 grem s frendicami da se bomo mal rezhale ...*=P*anyway peite gledat*tarantino ie itq zakon*ie pa res da ie mal premal groznih prizorow ...*8-9/10

— ..whatever..
7.3. 2006 ob 19:37 zvezdica

ja, točno to sm se uprašu po koncu. občutki so ful mešani. razmišlam zakaj so temu dal naslov grozljivka, kajti jaz bi Hostel imenovau porno klavnica. pa še to ne..očitno so ustvarjalci mislili da bo film dobr samo zrd promocije. ampak ni...najprej so nm postregli z obilo porno scen ( porniče lh jst zaston gledam doma ) in nekaj srhljive glasbe..le zakaj. potem Oli..ne vem zakaj niso pokazal njegovga konca..pa sej ni važn..u glaunm, sej ne bom reku, d je ful slb, ampak tok dobr, kokr ga označujeo skor usi po vrsti, pa sploh ni. in da ga kdo primerja z žago 2...ampak useen, priznam pa da so bli nekateri prizori res vredni keša, še posebi konc :P priznam pa tut, da sm biu zlo napet inj žiučn. tko da bi jst Hostel označil bolj za Srhljivko, morda triler..ampak vseeno, konec koncev mi ni žou denarja, ker tut igralci niso bli slaba izbira in tut igra je bila zelo prepričljiva =))

— Chris
10.3. 2006 ob 19:52

Film potone v povprečje podobnh filmov ki so bli lansirani v zadnjih 5. ltehi na platno. Mogoce iz med njih izstopa SAW ampak sam 1ka. Dvojka je bila lov za denarjem. Veliko prelivanje krvi in prej veliko blablabla. tak na izij da možgane zluftaš. Aja pa to ni nobeno TARANTINOVO delo!!! on je sam dal uradno izjavo za film češ pejte gldeat grozn je! sam ni čisto nč naredil še s prstom ni mignil!tp je bila zgolj promocijska poteza, malo so ga podmazal da bo rulja bolj norela za filmom!

— bobo
10.3. 2006 ob 23:20 zvezdica

Film sam me ni tako prepričal kot sem pričakoval, zlasti prva polovica ne. V kino sem šel z namenom videti dobro grozljivko, a me je s tega stališča razočaral. Presenetil pa me je z idejne plati, česar seveda pri takem nizkoproračunskem filmu nisem pričakoval. Sama ideja je super, tudi precej dobro prikazana. Mogoče bi bilo vseeno potrebno poiskati še kaj dodatnih informacij o zadevi v tuji literaturi. Vsekakor pa je nujno, da se s takimi in podobnimi problemi seznani vsak, pa ne nujno s tem filmom. Prav gotovo obstaja tudi kaj dobre literature ... bo treba poiskat:)

— Črtus
11.3. 2006 ob 14:13

Hostla sicer še nism gledala, upam da Tarantino ne bo razočaral. Sicer je pa klanje v njegovem stilu - sploh v filmu Reservoir dogs in nekaj malega tudi v Kill Bill. Sem gledala The Grudge in se mi niti najmanj ni zdel strašljiv, prej patetičen in dolgočasen z obupno igralsko zasedbo Sarah Michelle Gellar. Na podlagi vaših mnenj mislim, da bo film čist OK. Can't wait to see!

— Shirley
11.3. 2006 ob 16:20

Opozarjam vse gledalce filma Hostel, da vse zadeve v tem filmu so neresnicne in ne temeljijo na realnem zivljenju na Slovaskem. Slovaska je drzava EU in nobenemu od Vas negrozi nic podobnega kot v tem filmu. It is completely unreal.

— Miha
11.3. 2006 ob 16:24

Se en odgovor za Maco, ne vem ce nisi enkrat v zivljenju pogledal zemljevid ali kaksno knjugo, Slovaska ni drzava s nizkim BDP in sploh ni slovita po kriminalu. Pejt pogledat na Ukrajino:)

— Miha
11.3. 2006 ob 22:57 zvezdica

Turizem. Eli Roth, režiser zelo solidne in presenetljivo zabavne grozljivke Cabin Fever iz leta 2002, je tokrat usekal mimo. V smer blesave, trapaste in za lase privlečene grozljivke, kjer nam hoče reči, da Slovaki turiste v Bratislavo dobijo tako, da jim ponudijo možnost ubijanja ljudi. Zverinskega mučenja naključnih mladeničev in mladenk, ki jih v svoje poceni hostle zvabijo s pomočjo seksi bejb. Film, ki bi ga morali v Evropi prepovedati. Tako kot nič manj bedni Euro Trip in vse tiste grozljivke, kjer naj bi kri in meso zamenjala grozo in srh.

— iztok gartner
12.3. 2006 ob 7:42 zvezdica

Hm...a to nej bi bla grozljivka? začek spomina bolj na xxx film kt na kej druzga.. pol pa sledi par nagnusnih prizorov in to je to... ne vem zakaj se enačijo "gnusljivke" z grozljivkami...

— N0ty
12.3. 2006 ob 10:43

joi ta film je pa naiwečja bedarija kar sm jih kdai widla...to nai bi bla GROZLIWKA...ampak men naiprei eno uro deluje kt nwadna pornografija skor...une ženskice se okol nage sprehajajo (zto ne priporočajo ustopa pod 16 haha)..pa dobr sj bi blo kul če bi se pol u drugmu delu filma kei zgudil.ampak se NE.jes sm se lah sam smejala zrawn...k je tok bedn film..kako lah nekomu uč izrežš in pol tak okol laufa?? nuben pa ne upas...ne ne film je POLOMIJA po celi črti... sj je res d se to dugaja po swetu in tko..sam bi lah pa bolš naredl...:S.. sam ena stwar mi je bla ušeč..in to so uni mali frocki:D naiwečja bedarija pr usm skp je pa d je srećn konc... film je welik slapši kokr so napowedwal in ga oglašwal.če nebi biu recmo pod grozzliwko pa d nebi folk pol tok prčakow bi blo mogoče še kul..

— SaRa
12.3. 2006 ob 12:18

Film je definitvno na sceno saw 2! Kar je pa: sploh nič grozen (si ne zasluži uvrščanja med grozljivke!!) ampak samo skrajno nagravžen!! In točno tak je tudi saw2. S to razliko, da ima saw2 vsaj dobro finto na koncu tako, da ima mogoče cel film nek majhen smisel!!! Ne priporočam ogleda v kinu, ker je škoda denarja, bencina in sploh časa!! Če že morate gledati, iskreno priporočam da počakate na DVD.

— metulcica
12.3. 2006 ob 12:31

ok...stara sm pod 16 pa sm sla gledt film...mislm...men osebno je bedn...gowori wecinoma o bejbah p sexu pol pa kr naenkrt se to spremeni u klanje...mislm..halo ?!?!? bouno...ce nis prewec custwn clowk ta film lahk gledas ce ne pa je mau bad pumojm...k mas ksne more al pa kei...sam jst sm film pogledala in ok ja beda in zdei skor da newm wec o cem se je slo...ne priporocam za gledat.

— TinKa
12.3. 2006 ob 12:32

Film...hmmm...ohooo. ..dobra porno scena, ostalo podn!! Drug del filma sploh ni mel poante ampak je blo sam eno navadno nagravžno klanje!! Drug del filma je bil samo nagnusen pa nč druzga!! Loh sm se sam smejala pa nč druzga!! Ne zasluž si naslavlanja z grozljivko, na žalost pa tut s porničem ne k je drug_nagravžen_del use pokvaru! Aja, pa pornič bi še enkrat pohvalla, čeprov to loh tut doma gledam..al pa izvajam:)

— noname
12.3. 2006 ob 12:48 zvezdica

Film sem si ogledala in moram reči da ni eden najbolših, ampak tako slab pa tudi ni. Ni ravno grozljivka vendar je v filmu predstavljeno tako kot je tudi v resnici. Pomislite: kolikokrat smo v časopisih zasledili naslove kot so Sin razkosal svojo mater in jo "pospravil" v zmrzovalnik?? No.. Tistim z slabim želodcem ne priporočam ogleda, tistim z bolšim želodcem pa definitvno-poglejte si film!!

— Majči
12.3. 2006 ob 12:52

Film si oglejte! Dober je.. Sploh če dolgo niste gledali ene dobre komedije.. HeHe..

— =>
12.3. 2006 ob 12:53

Film je zelo kontraverzen (začetek in nadaljevanje) ampak vreden ogleda.

— Tista
12.3. 2006 ob 14:36

kr vredu.No misla sm da bi blo kr mal manj grozljiv.Ful dobra grozlivka.Pošlte kj na naš družinjski email.bay.

— fantastična
12.3. 2006 ob 14:38 zvezdica

Za Krvavi hostel bi lahko rekli da je razdeljen na dva dela. V prvem je dosti sexa in smejanja in uživanja mladostniškega življenja... pa še nasmejiš se zraven. Druga polovica pa je popolno nasprotje. Klanje, motorke, žage, kri... In ravno zato se mi zdi film tako hud kr se od začetka fulll navežeš na glavne tri igralce in ustvariš nek odnos do njih potem pa jih pred tvojimi očmi začnejo klat. V enem filmu je grozljivka, komedija, drama in malo tudi sexa. Super grozni prizori so in dobra povezava med igralci. Aja pa še nekaj za punce: Fulll dober glavni igralec!! ;) Ayd

— *Maycy*
12.3. 2006 ob 15:48

meh če povem po pravici je film sranje... od tarantinota sm pričakoval dosti boljši film (pulp fiction najljubši film) kr neki klanje režejo neke ženske mislim fil je res pointless

— Q:
12.3. 2006 ob 16:13 zvezdica

A se je kdo mogoce sploh poglobil malce bolj v samo zgodbo? Ne vidim kakega pametnega komentarja. Naprimer kar me zelo moti pri teh ameriških filmih, da postavijo zgodbo nekam v neko "nerazvito" evropsko državo in jo predstavijo kot neko najhujšo najbolj nevarno državo, dejansko pa imajo pri sebi 10x vecje klavnice. Dejstvo je , da glede na mentaliteto američanov in ostalih, se sigurno po takih filmih zmanjša obisk na slovaško in v države predstvaljene v takih filmih. Ne rečem da ni nič resnice v tem, samo nič več kot v veliki večini držav. Zagotov je tudi tu kdo ki mu je ta film vcepil vsaj malce paranoje v samozavest, recimo pred potovanjem v te države. Drugače mi je bila štorija in izvedba všeč, mogoce malo prevec krvi.

— Tine
12.3. 2006 ob 19:39 zvezdica

Tako glede na to da ne gledam veliko grozljivk, lahko rečem da je ta zelo mila. Veliko pričakovanj malo straha. Bolj se mi zdi da je film poučen tudi za mlajše da se ne podajajo v zanikrne kraje, poceni prenočišča...ker je komot kaj takega resničnost. Ni pa tukaj prave srhljivosti, psihičnega straha, ker se vse hitro končna, pokaže morilce oz. stranke. ocena od 10 dobi 4.

— MAXUS
13.3. 2006 ob 8:22 zvezdica

Ok priznam,tudi sam sem si ogledal ta film. V moj zagovor moram priznati,da sem bil namenjen gledati Siriano(by the way: genialni film,genialni Clooney),a sem nekako pobrkal začetek filma in hočeš nočeš,ker sem že bil v koloseju sem si ogledal Hostel(kaj čem Šušlja se s Costnerjem pa res nisem hotel iti gledati). No naj nadaljujem. Tako kot mnogi izmed vas sem si tudi sam ostvaril svoje mnenje o videnem,prebral sem tudi nekaj komentarjev in moram priznati najbolj všeč mi je opis,ki ga je navedel eden izmed vas in sicer "porno-klavnica". Po filmu sem si poskušal zamisliti povprečnega američana,ki je pravkar prišel z ogleda tega filma: edino kaj lahko rečem bogi Slovaki. Si predstavljate,tipičn ega američana,ki se bo po ogledu tega filma podal s svojim prijateljem z nahrbtnikom na Slovaško. No way. No mogoče pa sem preveč kritičen do ameriške mladine,saj verjetno ne planirajo svojih počitnic na podlagi filmov. A sem res preveč kritičen??? Dve stvari mi vseeno niso prav všeč oz. me motijo(poleg številnih drugih),ne vem kako na to gledate vi,a mislim da so za glavnega igralca izbrali napačno osebo,mar se ponavadi v takih "grozljivkah" ne reši,na koncu tisti "luzer" in ponavadi najprej ubijejo "športnika-lepotca"? Tisto kar pa me daleč daleč daleč najbolj moti in česar ne razumem pa je : Zakaj za božjo voljo se je Tarantino(ki ga zelo zelo zelo cenim) podpisal pod ta film? Kakšne tablete je vzel to jutro,ko je postavil svoj podpis pod ta movie? Mogoče mi lahko kdo razvozla to neznanko. No naj bo to vse od mene. Prijetno gledanje filmov želim.

— Renton
13.3. 2006 ob 11:04

saw2 se sploh en more primerjat s tem filmov, kajti je 10X boljša...

— dani
13.3. 2006 ob 13:00 zvezdica

zanimiva ideja za film, ampak samo to-nic drugega.Tarantino JE CAR ampak s tem projektom ni pridobil na ugledu. BTW : nisem se slisal, da bi se kaksnemu stoparaju v evropi zgodilo kaj takega. Hocem reci, da se vedno lahko potujes po Evropi in se ni potrebno bati, da se vrnes domov v vec kosih.

— pepe
14.3. 2006 ob 6:10

saj film ni tako slab kot pravite,vendar proti saw-u se nemore do sedaj it noben film.Še dolgo ne bo takega filma kot je saw

— Zepp
14.3. 2006 ob 8:26

Glede na to,da ne gledam grozljivk ker jih ne prenesem preveč dobro sem ob tej zaspala:).Če nebi bil glavni igralec luštkan ga sploh nebi gledala do konca!!!Film je nizko pod poprečjem in ni nikakor primerljiv z saw 2!!!

— Lally
14.3. 2006 ob 16:47 zvezdica

kar se tiče grozljivke Krvavi hostel velja pripomniti, da se lahko kosa z marsikatero grozljivko japonskega izvora. po mojem mnenju gre za eno boljših grozljivk dananšnjega časa, če imate radi klanje, sekanje,bruhanje...v glavnem krvaveče in odtrgane, morda tudi razmesarjene "zadevice". seveda si tega ne smete jemati preveč k srcu, saj gre le za film, kljub temu, da je grozljivka posneta na podlagi resničnih dogodkov. mislim, da je vredna ogleda ravno zaradi prikazovanja najgnusnejših stvari, ki jih človeško bitje lahko naredi.

— nastja
14.3. 2006 ob 17:11 zvezdica

ogabno, ogabno, ogabno, ogabno

— missy
14.3. 2006 ob 23:15

emmm. res sem si filem šla pogleati po lastni želji saj sem velika oboževalka grozljivk... ampak kaj sem pa to videla enostavno samo strmim. Enostano ta fil se mi je zdel pod vsako mejo dobrega okusa, potem pa so bili v dvorani še neki mlajši šolarji (pri. 16 let) ki se jim je pa vsa stvar zdela zabavna. Se opravičujem, ampak meni to ni bilo niti pribljižno zabavno niti nevam zakaj takšne otroke same spuščajo v kino glead takšne filme...pa to ni moje področje.enostavn film po mojem mnenju je ta fil neokusen za širšo javnost.

— malena21
15.3. 2006 ob 14:37

Ko berm komentarje, se mi zdi da ste klele eni al premladi al pa preutročji za svoja leta. Ta film je po resničnih dogodkih (sam dogajanje je prestavlen na Slovaško) in že to nardi film bl grozn, ker bi se dejansko lahko kej tazga enmu izmed ns nardil in ne vrjamm da bi blo pol smešn, k bi te en razkosu al pa tvoje frende. Mau bl se probite uživet u film pa boste use drgač vidl. Taki filmi 100% niso za froce ker use kar vidjo je sam klanje pa sex in zato pol rečejo da je blo bedn, smešn...ker ga enostavno ne razumejo. Velik 'sick' filmou sm vidla in kar se tiče holivudskih gruzliuk so čezdali slabše pa na hit 'spacane'.

— Lea
15.3. 2006 ob 16:35

film je dost hud. Ka prikazuje neki ka se posvetu 100 % dogaja. vse je hudo zbran od vsebine do igravcev. Konc filma je res hud. Tko da če ga niste gledal ga pejte, ka je res dobr. Sploh se ne mora primerjat s saw 2.

— zori
16.3. 2006 ob 17:15

Pa dej kaj je z vami?Grudge in podobno japonsko sranje ni prav nč strašno...kao neki psiho varjanta,a se prej smeješ kot kej druzga,tko da sploh ne omenjat tega ker je tiste filme najbolš čimrej pozabit ker so katastrofa filmske produkcije...no,ta hostel je kul film...

— pacient
18.3. 2006 ob 10:06

Okej, zdej pa še jst =) Aaam, šla sem gledat film v pričakovanju, da bo dejansko grozen in bom pač uživala ob gledanju.. Ampak že začetek me je zmotil.. Pravzaprav sem najprej mislila, da sem zgrešila film.. No, potem je postalo malce bolj napeto in v pričakovanju sem napeto čakala, kaj se bo zgodilo.. Že prvi "wannabe scary" prizor je bil OGABEN.. druge besede ni.. In vse ostale scene so bile le še bolj ogabne.. Po 1 uri smo nekateri odšli ven iz dvorane.. OGABNO, OGABNO, OGABNO!!

— *Sash*
20.3. 2006 ob 11:47

tko bom rekla, da film ni za use. Če nemarate gledat klanja pa takih stvari vam ga ne priporočam ka je dost ogabn. Nasploh vsebina filma je pa dost huda. Pa všeč mi je ka je vse dobr pokazn (dost podrobno ) če vas pa to nemot si ga pa pejte ogledat, nav vm žv.

— zori
21.3. 2006 ob 8:41

Film je bil v redu,samo strašnih prozorov je bilo premalo. Sem pa gledala tudi saw2, pa ni bil ne vem kaj. Isti k*:)

— Še kar v redu
21.3. 2006 ob 11:47

ja film je fuuulll hud in bi rada da bi blo se tko hudih filmov hihi ja no se tko naprej z fiiilllmmmi

— dijana
22.3. 2006 ob 9:09

Zaj ko sem te komentare bral sem se spraševal "kaj pa je z totimi??"Eni pišejo da je cool eni da je realistično eni ...! Zaj pa jaz vas vprašam; kaj pa je na tem filmu realistično?? Če bi bil realistični potem bi se lahko postavo v njegovo vlogo! Po moje je nemogoče se postavit v njegovo vlogo. Pa če se bi menda nebi tako dolgo preživel nihče!!!da pa je film cool to pa je pomoje negno napisam ki soloh nebi smel ta film gledat!! (da ima majn kot 16 let) Zaj pa nevem ali sploh še kaj rezmišlate o tem kaj ste gledali al samo bulite v ekran?!! Glede na to kaj pišete pomoje samo bulite van!! Malo začnite o filmah razmišljat!! Upam da nisem koga užalil to ni biv moj namen ampak morte se zavedat da tudi to berejo mladoletni. In za njih ni to najboljše!!

— HuGo
23.3. 2006 ob 19:00 zvezdica

Ta film je kar se mene tiče totalna polomija. Vsebino bi lahko spravili na 15 min, ker se film čist preveč vleče. Pa glede na to da je "gorzljivka bi bila vsebina lahko vsaj malo grozljiva. ocena 2/10

— Hostel
24.3. 2006 ob 11:10

ja film ni slabi tak je bolj za najstnike pa tud za starejše ljudi je,lahko bi preživeli.Jaz sem ga 4x že gledo pa še najmanj 2x še ga bom.bu

— raček vili
25.3. 2006 ob 11:21 zvezdica

Ammm kaj naj rečem.od filma sem definitivno pričakoval več krvavega klanja (krvavi hostel) sem pa na začetku oziroma skor 1 uro imel priložnost videt odlične obline in seksi dekline.vsaj to je vredno dnarja (predvsem za moške govorim:)) ) pol pač nekaj na silo prikazano kak ljudi koljejo... (ravno zato sem šel gledat ta film,ker je blo rečeno da bo res ne vem kako klanje prikazano:/ )preveč posiljena zadeva...nekako se film sploh ne ujema.ampak naj si film razlaga vsak kakor hoče...meni je bil predvsem dober zaradi 2 deklet,ne bi se jih branil.:P:P Moja ocena.4/10 P.S. 4 je zaradi punc:)

— skalp
25.3. 2006 ob 11:46 zvezdica

Kar dober film. Če pogledamo iz kritične strani je prvi del filma kopija od Eurotripa, drugi del pa od Saw. Drugace se pa filem splača ogledat.

— melc
25.3. 2006 ob 17:51 zvezdica

Ogledal sem si film in prebral komentarje. Hecno! Mladički me 15 in 23 (moja ocena glede na način pisanja) so razočarani ker ni dovolj grozljivo. Seveda če pa že sami lahko gredo v mesnico. Pojdite v klavnico pa boste videli ta film. Smo ena stvar bo bolj realna: vonj po krvi, ki ti ga ne pričara noben še tako dober kino ali DVD. MIslim da marsikoga od teh "junakov" minila hrabrost "saj to ni nič", ko bi "zadišala prava kri. FIlm je dober, ker ti potrdi dejstvo, da je človek najhujša zver. posebej zato, ker ima najbolj razvite možgane in se to lahko izmisli. Na žalost pa tudi mladenič, ki uide na koncu doživi ta "končni" občutek ko ubije. 9/10

— Iztok
26.3. 2006 ob 11:04

Iztok ne bodi preveč pametn.če ti je bil film všeč pol vredu ne rabiš pa tukaj kritizirat ostale...vsak ma svoje mnenje.

— skalp
26.3. 2006 ob 11:48

Film totalna polomija. Vsebina brez veze. Konc vsiljen, tako da lahko rečeš da se je nekaj dogajalo. Vsekakor odsvetujem ogled, ker je res beden film.

— Sweety
28.3. 2006 ob 22:34

Vceraj sem gledala ta filem in morem priznat, da me je bilo zelo strah. Hvala bogu je bil moj fant z menoj, ki me je objel. Res sem noter padla in me je zato zelo pretresel. Nikoli nisem marala grozljivk, ker pol tisto noc nisem mogla spat. Ne bom vec pustila, da me bo fant zvlekel v tako ogaben in nemoralen filem.

— Miska
29.3. 2006 ob 9:17

Všeč mi je bla sama zgodba, čeprav mislim, da bi lahko to ubijanje imelo drugačen namen- dandanes je namreč zelo popularna preprodaja organov in vse klanje bi dobilo "smisel", če bi vedeli, da gre za črni trg. Ne pa, da jih "samo" razmesarijo-in to dela cela "organizacija". Res, bolj butasto, kot ne. Opozarjam pa vse, ki se jim zdi to mesarjenje ljudi full fajn al pa celo "sploh ne grozno", da naj pogledajo vase, ker,oprostite, to ni normalno. Lahko uživaš v duhovih in ostalih izmišljotinah, ne moreš pa v klanju in mučenju soljudi. To NI NORMALNO! Ja, in taki filmi bodo ustvarjali "Plute" še naprej...in vsi, ki vam je to užitek gledati, ste na dobri poti, da postanete Plutovi ali Trobčevi nasledniki...

— NINA
30.3. 2006 ob 14:00 zvezdica

Končno sem si pogledala ta opevani filem HOSTEL. Moje mnenje je, da zgodba je idejno zelo dobra. Ampak se mi zdi ideja slabo izpeljana. Glede na idejo bi pričakoval dosti bolj zapleten in kompleksen film. Zdi se mi, da je bilo narejeno na silo in predvsem na hitro. Res skoda ker ideja je zelo dobra. Nekaj golih teles, malo seksa in potem nekaj nejasnega mesarjenja...vse hitro skupaj nametano...

— maya
30.3. 2006 ob 14:03

Čisto se strinjam kaj je napisala NINA! NI normalno, da uživaš v kričanju mučenih ljudi in špricanju krvi ter bolečini drugih. Če te gledanje tega spravla v kakršnokloi "blaženo stanje" nisi zdrav. Malo se zamisi zakaj ti je to všeč, do kašne mere ti je to všeč in če ti je preveč všeč idi na strokoven pogovor o svoji motnji, ki ni NORMALNA!!!

— maya
30.3. 2006 ob 19:04 zvezdica

ej, kaj ni nobe opazu, da sefil sploh ne dogaja na slovaskem, ampak na ceskem!! menda v ceskem krumlovem al kaj pac je ze...pac ob meji z avstrijo...ni cudno, da vsi domacino ko so v filmu glvorijo cesko! :D

— ena
31.3. 2006 ob 19:38

ZELO DOBER FILM POSEBNO MI JE VŠEČ KER VSIBUJE NASILNE KRVAVE PRIZORE ! GO ON

— KROPIVNIK MATJAŽ
1.4. 2006 ob 23:20

film je po pravici powedano neumen. Zame je bolj kot grozljivka slab pornič. Rajši si posebej oglejte pornič in posebej kakšno dobro grozljivko kot je naprimer saw 1. saw 2 že zaostaja po kwaliteti

— pankrt
3.4. 2006 ob 15:30 zvezdica

Ta film je eden izmed najslabsih kar sem jih videl od Tarantina saj ne vsebuje nič fascinantnega u bistvu je total beden. V celem filmu je hvale vredna vsaj "degustacija" sovjetskih prostitutk pod uplivom kapitalizma, a kljub vsemu pa film ocenjujem z2 ima vsaj zgodbo izvirno. drgač pa če misli tarantino še naprej take filme snemat se nej raje upokoji!

— Alc
3.4. 2006 ob 22:33

hm,saj zgodba sama ne bi bila tako napačna,če bi se je lotili na drug način.Pri grozljivkah pač ni za pričakovati kvalitete, kar se je tudi tu izkazalo. Pretirano grozno tudi ni bilo,Kristusov pasijon se mi je zdel veliko hujši.Pač film,ki ga greš gledat bolj zaradi družbe kot samega filma.

— lei
27.4. 2006 ob 19:35

Film beden,totalno.Sploh ni grozen,na koncu ko je bil prizor z očesom,sem se samo smejala še.Zgodba.bedna,čepr av ti da misliti je kar nekaj.Na začetku je kot slab pornič,pol pa kot ..slaba grozljivka? Samo čakam,da naredi končno kdo dobro grozljivko ker to je zdaj res že...živ dolgčas

— ..
29.4. 2006 ob 12:15 zvezdica

Krvavi hostel. Zelo kruta, grozljiva zamisel. Nekaj morilcev v bika oblečenih mori in seka človeške ude. Zelo grozljivo. A film propade. Je podenj. Je taka grozljivka, da bi moral Boogeyman dobiti 15 oskarjev za grozo. Hostel se namreč prevrže v nekakšno dolgočasno seks komedijo, kjer bo najbolj grozni trenutek, ko bo nedolžni doživel orgazem. In tako lahko uničimo hostel, saj je totalni podenj. Ameriška pita za odrasle.

— Dejan
13.5. 2006 ob 12:30

grozljivka, mi je bila brezvezna. zamisel, oziroma vsebina zgodbe je bila zelo dobra ampak, dogajanje ni bilo niti malo razbuljivo.

— eva
27.6. 2006 ob 17:17 zvezdica

Film je poln groze in nagnusa...zadeli so v polno. Zgodba je fenomenalna!! Vsec so mi filmi z zgodbo, ki prinašajo neko sporočilo. Realnost, ki se morda nekje nekomu dogaja... Nikoli ne veš, na kake psihiče naletiš , in to je grozljivo! Nekdo nekomu proda tvoje življenje, in to na zverinski način! Začetek je dober... Vlak in trije simpatični študentje, polni pričakovanja, željni avanture... Zaplet z starim psihičem , ki je meso z roko..."ker spoštuje bitje, ki umre za njegov užitek,okus! "Ni to grozno?? Mislim da je e v samem začetku nakazana vsa zgodba s starim psihičem na vlaku. Vseč so mi taki uvodi...Kasneje se še samo zapleta in zapleta! In na koncu razplete... Dober uvod, srhljivo jedro, dober zaključek! Vse dobro!!

— enostavno...dober
15.9. 2006 ob 13:30 zvezdica

sama zelo rada pogledam takšne filme,,ki ti dobesedno zlezejo v možgane.film je mešanca med nekakšnim teksaškim pokolom z motorko ter hišo voščenih lutk.meni je film zelo dober..ter malce grozljiv,.sicer sem ga gledala že lani,,ampak,,mislim da ga bom zdaj še enkrat! vreden ogleda!

— sanja
9.10. 2006 ob 19:38

Vsi k ste popljuval hostel vam priporocam da zacnite gledat druge vrste filmov, k ce se vam saw zdi ful huda grozljivka, ne bom komentiral naprej! Saw je perfekten film poln akcije in razmisljanja, ne pa grozljivka!

— HORRORFAN
20.11. 2006 ob 18:29

kagata paceska!!(kdor vsaj kej razume italjanjsko bo vedu) aja tko slabega filma ze dolgo cajta ne , skoda casa, denarja , prostora na disku itd.. Se jst bi posnel bolsega. Za use tiste ki jim je film usec so totalni kreteni naj si pogledajo par klasicnih grozlivk ,da bodo ugotovili da kri,mutilacije telesa se ne naredijo grozljivke!!!

— just_ME
14.2. 2007 ob 10:54

film je super!

— maja
17.3. 2007 ob 10:07 zvezdica

Zanimiva in na žalost resnična zgodba. Super prizori ob katerih se ti želodec obrača. Kdor ne mara krvi naj si ne pogleda. Čeprav je to resnično in se res dogaja na tako krut način. Vredno ogleda!

— Samy
28.3. 2007 ob 21:48

film je grozen.in ni resničen take stvari se ne dogajajo in že če se se na drugačen način.noben človek nebi šou rezat nekega drugega za zabavo -_-

— sis
18.1. 2008 ob 16:02

ta film je tok grozn ampk eni so tok redki da lahk spijo po grozljivkah jst sm ena med tistimi dsrečneži

— Anya****
24.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Res sem vesel da je prišla ven ena kruta in dobra grozljivka podobna SAW

— SUPER MOVIE
26.10. 2010 ob 12:34

jst sm gledu film in je kr dobr..mal premal krvavih prizorov, drugač pa odlično prikazano vse skupi!

— big daddy

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.