Kolosej
Film distribucije Fivia

Krvava romanca

krvava kriminalna grozljivka
Srca bodo krvavela!
Na sporedu od: 28.7.2005, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Leto: 2003
Država: Francija
Scenarij: Alexandre Aja, Gregory Levasseur
Režija: Alexandre Aja
Študentki Marie in Alex se odpravita na osamljeno kmetijo, ki pa se že prvo noč spremeni v pravo morišče, ko se od nekod prikaže psihopatski morilec, z ne preveč čednimi nameni. Ko večina prebivalcev izgine ali pa končajo v mlakah krvi, se Marie odloči upreti morilcu, toda ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled ...

Kratka vsebina

Kmetija na samem...
Dve dekleti, najboljši prijateljici, nerazdružljivi...
Tesno povezana družina...
Krvoželjen morilec na lovu.
Ko pade mrak, je samo eno pravilo. Preživeti!

O snemanju

Osamljena kmetija, dve punci, vztrajen morilec in noč so glavne sestavine grozljivke KRVAVA ROMANCA.

Alexandre Aja, režiser in soscenarist, pravi: "V celoti smo se držali pravil tega žanra. Naš namen je bil prestrašiti ljudi." Aja že vrsto let tesno sodeluje s scenaristom Gregoryjem Levasseurjem: "Zelo dolgo se že poznava in se lepo dopolnjujeva. Scenarije piševa skupaj. Alexandre poskrbi za režijo filma, jaz pa za umetniški vidik."

Krvava romanca je poklon filmom, ki so zaznamovali Ajevo in Levasseurjevo mladost. Aja razlaga: "Ta kultura naju je posrkala. Odraščala sva z mojstrovinami, kot so The Evil Dead, Teksaški pokol z motorko, Izžarevanje, Maniac in Noč čarovnic. To so bili filmi, ki so nam, mulcem, nagnali strah v kosti. Zdaj je večina filmov nekakšna parodija na te grozljivke, kot bi se ustvarjalci bali posneti čistokrvno srhljivko. Midva sva se želela vrniti h koreninam tega žanra in občinstvu ponuditi pravi "boj za preživetje". V KRVAVI ROMANCI ni elementov parodije. Je grozljivka v pravem pomenu besede in ti nažene strah v kosti." Gregory Levasseur pa dodaja: "Od samega začetka sva vedela, kaj želiva. Naredila sva vse, kar sva lahko, da bi gledalci sedeli na trnih." Alexandre Aja se pošali: "Film nima sporočila, razen morda tega, da učenje za izpite na osamljeni kmetiji lahko škoduje vašemu zdravju."

O igralkah

Cecile De France (Marie) se je rodila v Belgiji. Prve učne ure je nanizala med letoma 1992 in 1994 z Jean-Paulom Denizonom, članom Peter Brook's Company. Od leta 1995 do leta 1998 je študirala na Nacionalni šoli za dramske umetnosti v Parizu in Lyonu.

Cécile je kot gledališka igralka debitirala leta 1996 v Une Palette Rouge-Sang pod režisersko taktirko Denizona in Dormez, Je Le Veux, kot amaterska igralka pa se je začela dokazovati že deset let prej v Belgiji.

Kot filmska igralka je debitirala leta 1997 v kratkem Tous Nos Voeux de Bonheur Jean-Pierra Amérisa. Sledili so mu Bon Appétit Patrica Bauduineta, Le Dernier Rêve Emmanuela Jespersa in Le Mariage en Papier Stéphanie Duvivier.

Leta 1999 so Cécile ponudili glavno vlogo v celovečernem filmu Toutes Les Nuits Eugena Greena. Richard Berry ji je zaupal lik idealne ženske ob Patricku Timsitu v komediji The (Delicate) Art Of Seduction. Od lahkotnih komedij je Cécile presedlala na resnejše filme. V A + Pollux je igrala z Gadom Elmalehom.

Leta 2003 je za vlogo v The Spanish Inn Cédrica Klapischa prejela cezarja za najbolj obetavno igralko. Igrala je glavno vlogo v Irene Ivana Calbreraca in ponovno sodelovala z Richardom Berryjem pri I, Caesar. V tem času je Cécile posnela še dva kratka filma: Loup! Zoé Galeron in Nervous Breakdown Emmanuela Jespersa.

Posodila je glas v Kaeni in posnela v 80 dneh okoli sveta Franka Coracija.

Maïwenn (Alex) je začela kariero na odrskih deskah z Yermo Antoina Viteza Hippolyta, ki so ji sledili Ribeiro, Le Terrier in Le Triomphe de l'Amour Daniela Mesguicha. Z Mesguichem je ponovno sodelovala pri Lorenzacciu (1985).

Dramo je študirala pri Corinne Blue in Bobu McAndreyju. Pred kratkim je igrala v Une Petite Entaille, sledil ji je velik uspeh z One Maï Show, Le Pois Chiche.

Na velikem filmskem platnu je debitirala leta 1983 v L'ete Meurtrier Jeana Beckerja. Za kratki Hélinat Sans Toi G. Ruqueta je dobila nagrado za najboljšo igralko. Sledil ji je Lacenaire Francisa Giroda in glavna vloga v La Gamine Herva Palluda.

Luc Besson je Maïwenn zaupal vlogo Dive v Petem elementu. Sledili so mu La Mecanique Des Femmes Jerôma de Missolza in Le Marquis Gillesa Paquet-Brennerja.

O režiserju

Alexandre Aja (režiser / soscenarist) se je rodil 7. avgusta 1978 v Parizu. Že od majhnih nog strastno obožuje filme, kar ni naključje. Njegov oče je režiser Alexandre

Arcady. Svoj prvi film je Alexandre napisal in režiral leta 1997. Over the Rainbow je bil uvrščen v sekcijo kratkih filmov na cannskem festivalu.

Leta 2000 je režiral svoj prvi celovečerni film, Furia, futuristični film, v katerem so igrali Stanislas Merhar, Marion Cotillard in Wadeck Stanczak. Alexandre je napisal tudi scenarij po kratki zgodbi Julia Cortazarja.

Z Gregoryjem Levasseurjem je napisal Break Of Dawn, režiral pa ga je Alexandre Arcady.

Komentarji

12.6. 2005 ob 22:30 zvezdica

Obvezen ogled za vse ljubitelje slasher grozljivk. izjemno dobra maska, pameten morilec in nasploh vse kar hollywood ne nudi. Presenečen sem bil nad dobro izdelano masko ter dobro uprizorjenimi in domišljenimi uboji. Zgodba ima svoje čare, ampak zaradi tega nihče ne gleda takih filmov. Zagotovljen užitek in mravljinci v želodcu.

— bouda
28.6. 2005 ob 12:24 zvezdica

Obvezen ogled filma!!!...zakon scenarij!

— slayer
8.7. 2005 ob 18:10

učer sm gledala filmm..kok je hud pa full grozljiw...sam ne razumm konca k sta dwa morilca???ej folk poglejte si film..najboljši od wseh grozljiwk k sm jih gledala..:)

— plawuša
9.7. 2005 ob 17:11

kriminalni triler nikakor jaz bi rekla temu prej psihična srhljivka. Priporočam poznejši obisk psihijatra. BY

— 3wica
11.7. 2005 ob 13:06 zvezdica

Film je super! Daleč najboljša grozljivka v zadnjih letih. Se strinjam z dvema komentarjema nad mano. OBVEZEN ogled! Ne bo vam žal,...

— spaget
11.7. 2005 ob 13:07

Mislil sem na koentarja Boude in Slayerja.

— spaget
12.7. 2005 ob 22:59

ta film je za en drek ker sploh ne razumes enkrat moski ubija enkrat pa zenska glup film je

— frko
14.7. 2005 ob 22:22 zvezdica

Film sploh nima nobenega bistva, pač neko klanje! Bad, take filme najbolj mrzim! Saj sploh ne veš kdo je v resnici morilec...

— Jana
17.7. 2005 ob 13:50 zvezdica

Filmu dam oceno 6(10). Zgodba ni slaba sam malo prevec je pobijanja. Razplet mi je vsec. Drugace pa je tipicna grozljivka za ta čas. Pogresam šokante prizore, take, ki ti ne pstijo spati. Ni ga cez Exorcist-a (Izganjalca Hudiča) PS: morilec je očiten, Jana

— Sold4t
20.7. 2005 ob 0:26

Hyaooo samo ta grozljivka je pa res taprava! Samo konca pa vseeno ne razumem!Sta pol dva morilca al je samo ženska al kk? ma v glavne tisti k mate radi čisto klanje si ga oglejte ! :)

— xxx
20.7. 2005 ob 22:57

hmm.film je puna ql scena ne...samo vseeno nevem kdo je morilec...ona ženska al moški...kaj mi lahko kdo to razloži malo???!!!

— urs
23.7. 2005 ob 13:02

zihr je hud ane če ni še preweč .) treba pogledat tole..

— anže
23.7. 2005 ob 17:48

film je full hud...odličn.morte si ga ogledat nujno...

— g|rl
26.7. 2005 ob 10:06

Wow ej, vi ste že kar gledali film pa še ga sploh ni v kinu. Keri imenitni nadcarji! Uh mater, sem lahko vaš prijatelj?!

— kr en
27.7. 2005 ob 16:00 zvezdica

Haute tension je filem angleško-fancoske produkcije, ekremno zanimiv z nepričakovanim koncem. Vreden ogleda!

— Anastasija
27.7. 2005 ob 16:07

Jao, folk.morilec je ženska... Ste kdaj slišali za shizofrenijo? Človek si lahko prestavlja, da je nekdo, ki v bistvu sploh ni...ali, da ima dve(ali več) osebnosti pa za to sploh ne ve. No ona je en primer tega. Everything's clear now?

— Anastasija
28.7. 2005 ob 15:32

hvala za pojasnilo,samo zdaj pa res nimam motiva gledat,glede koncne finte! Hvala za pojasnilo! Pa tisti,ki nimate pojma glede morilca,pa ste si dsami krivi. AJa,mogocev se kdo ne ve kaj finta v 6.cutu?Bruce je duh.Kaj je finta v Skrivnostnem oknu?Jonny je killer! Pa tiho drugic!

— tarantino
29.7. 2005 ob 9:12 zvezdica

Glede na to, da nisem ljubitelj evropskih filmov, me je ta prav presenetil (predvsem pa precej bolj kruti prizori kot v ameriških grozljivkah). "Žalostno" je le to, ker je film letnik 2003, pri nas pa igra šele sedaj - smo še vedno nekje v ozadju...

— Alenka
29.7. 2005 ob 13:06

Spal sem...

— Vasco Srboriti
30.7. 2005 ob 16:55

TO JE FIL ZA VSE KI ŽELITE VIDETI ZLO FAJNO GROZLJIVKO.GLEDALA SEM ŽE 32 GROZLJIVK Z VSEGA SVETA IN JE TA NAJBOLJ STREAŠNA.MEJTE SE.DIJO!

— SLADKA MALA
31.7. 2005 ob 9:48

film je super! grozljivka za ljubitelje grozljivk z dobrim zelodcem! skoda edin, da sem prehitr pravilno sklepala, kaj je z morilcem...

— Eva
31.7. 2005 ob 12:52

a je tle sploh kdo k se drži tistga "film ni primeren za mlajše od 18" ?? lol, js sm šla to gledat, pa sm 12 pa ni nč tazga..

— ha
31.7. 2005 ob 13:00

Eva js te pa poznam :) zarad emaila.. gimb :) drgač pa, film je še kar, men se je zdelo preveč klanja in ne kaj dosti smisla..

— film
31.7. 2005 ob 13:33

Ta movi je prow pošten kdor obožuje tko krimiće pa to je ta lih za nih je full hud sam maw čudn js ga ne kaperam čiz

— Wirus
2.8. 2005 ob 23:52 zvezdica

Hja glede na to da sem vedel, da grem gledat francoski film, sem po pravici povedano pričakoval kar malce več nasilja, predvsem pa tega, ko kamera kaže kaj morilec dela. Dokaj močno me je sicer presenetil konec, vendar pa je film kljub vsemu bil kar dober. Za vse, ki si želite malo več nasilja, pa si v videoteki izposodite film Reverse. Prav tako je francoski, vsebuje sicer le dva kruta prizora, vendar oba ostaneta v spominu. Garantirano.

— Rok
3.8. 2005 ob 0:48 zvezdica

Sem oboževalec grozljivk, vendar z grozo ugotavljam, da jih v zadnjih letih - kaj letih, celem desetletju - sploh ni več. So samo še parodije nanje, pa čeprav si verjetno režiserji v osnovi mogoče niso želeli, da bi to bile. Edina prava srhljiva grozljivka v zadnjih letih zame je bila Blair Witch Project, razen te pa se ne spomnim nobene druge. Zdelo se mi je že, da ne bom nikoli več videl nobene tiste prave "slasher" grozljivke iz 80-ih (kot denimo Teksaški masaker, prve epizode Petek, 13. itd.), dokler nisem nocoj gledal filma Haute Tension. Nisem blazen ljubitelj evropskih filmov, ker je tudi mene - priznam - okupiral blesavi Hollywood z njegovo blesavo produkcijo, toda tega sem si šel ogledat predvsem zaradi pozitivnih komentarjev mojih znancev in obiskovalcev imdb.com. Je prva zares prava grozljivka po dolgem času, ki v mnogih pogledih spominja na Masaker, kar mi je jasno blazno všeč. Film je francoski, zmore pa precej več odličnih krvavih morilskih prizorov, kot večina takozvane holivudske "grozljive" produkcije zadnjih let. Od vsega pa me je daleč najbolj navdušila zgodba. V filmu se namreč na koncu vse zloži na svoje mesto, tudi tisti majhni na prvi pogled nepomembni detajli iz začetka. Grozljivka z zgodbo? Da, čeprav ne z naukom, kot ste verjetno prebrali na vrhu te strani. Sicer pa grozljivke nikoli nimajo naukov, krasno pa je, če imajo zgodbo. Že to je veliko. Čeprav je mnogo takih, ki trdijo, da je bil film predvidljiv, se meni ni zdel. Morda sem pač malce neumen. Prav tako je mnogo takih, ki so ogorčeni nad tako netipičnim koncem za grozljivko. Meni je bilo ravno to najbolj všeč. Morda sem pač malce čuden. Btw. končni prizor z motorno žago je ostuden. Imejte dlani nekje blizu oči - za vsak slučaj, če bo potrebno pokrivanje. Skupna ocena: 9/10. Posamezne ocene pa gredo takole: Igranje: 7/10, glasba 9/10, srhljivost 10/10, ostudnost 9/10, čas-ki-mine-preden-t i-film-gre-iz-glave- ko-zapustiš-dvorano: 10/10.

— Robert
3.8. 2005 ob 13:32

Jaz bi vprašal v katerem jeziku igra film?

— bla
3.8. 2005 ob 14:20

Ocena: ZA

— bucho
4.8. 2005 ob 9:57

Zdaj jaz več ne vem kaj se dogaja z našimi kinoti. Kar jaz vem so ta film posneli leta 2003 ( 2 leti star). Kmalu ga bomo gledali po tv, oni pa ga dajo v kino.

— Marko
6.8. 2005 ob 0:45

hej! a mi lah kdo plis razluzi kdo je muriuc ? a se marie zmeša pa pol misle da alex use ubije al kva? kva pa kamera na bencinski k kaže da je alex ubila unga k tm dela ubistvu ga je pa un...?? aja pa nakonc k una misle da polubla alex.??? UPAM DA JE KJE KŠNA DOBRA DUŠCA PA DA MI TO RAZLUŽI K JS TEGA RES NE KAPERAM PA ME NAJBL ZANIMA KAKO TO JE!! js res ne razumm tega filma!! če nebi zakumpliceral bi biu čist hut sam tko pa... uršy

— uršy
6.8. 2005 ob 13:51

Preberi si komentarje. Nekje sem že napisal kdo je kdo. V glavnem, tipa v filmu v resnici sploh ni. Namesto tipa si predstavljaj Alex, namesto Alex pa Marie. Lika Marie v filmu tudi v resnici ni. Alex torej pobije vse, Marie pa se skuša rešiti (v filmu jo gledaš kot Alex).

— Za uršy
7.8. 2005 ob 22:50

ful lahkotna poletna komedija z rahlim pridihom najstniških spletk

— njenje
8.8. 2005 ob 17:10

film je popolnoma zanic !zanic scenarij, kulise skratka vse!

— biby8
9.8. 2005 ob 13:30 zvezdica

Preden sem film pogledala, se mi ni zdel nič zanimiv. Nepoznana igralska zasedba in francoščina. Po dolgem premisleku sem si ga le ogledala in zdaj mi je zelo žal. Ne zato ker je bil film tako slab ampak ker je bil tako nagnusen. Tip na začetku mastrubora z žensko glavo, ki jo je nekemu dekletu odrezal in jo ko se zadovoji kar odvrže.Skozi okno gleda dekle, ki se kopa in dobi novo žrtev. Dobiti hoče to dekle po imenu Alex, a preden jo dobi mora ubiti celo družino. To mu seveda uspeva če ne bi Alex s sabo pripeljala prijateljice Marie, ki je pripravjena preživeti in rešiti svojo prijateljico v katero je očitno zaljublena. Zato se poda za lovom za morilcem in prijateljico. Ji bo uspelo rešiti svojo prijateljico in preživeti. Morilec je spolni iztirjenec, Marie zaljublena, Alex prestrašena kdo je pametnejši da lahko preživi. Konec zgodbe je presenetljiv. Pri ogledu pazite da boste imeli družbo, ki ji lahko zaupate.

— 3wica
10.8. 2005 ob 15:46

Ravno sedaj sem končal z ogledom tega filma, film je zelo nagravžen, film se mi je zdel kar zanimiv vendar mi je na zaradi bednega konca postalo vse zelo nerazumljivo!! Če ubija zenska, kako lahko potem ista zenska zasleduje morilca ( moškega ) če je pa morilec ona sama . Skratka ne glejte filma do konca drugace boste razocarani heh:)

— Lacoste
10.8. 2005 ob 15:51

Zdj pa razumem kdo je morilec !!!

— Lacoste
11.8. 2005 ob 11:09

Folk krvavo vam svetujem da ga greste gledat. No razn če ne prenašate krvi...u glavnm.morte it gledat to.

— katty
12.8. 2005 ob 11:26 zvezdica

Zakaj je včasih tako težko izpovedati ljubezenska čustva? Ker se bojimo zavrnitve! Zavrnitve, zaradi katere bi bila uničena tudi možnost romantičnega sanjarjenja o morebitni ljubezni. Toda tako neizpolnjeno in zamolčanje poželenje se včasih lahko spremeni tudi v nadvse neprijetne občutke ljubosumja, razočaranja in jeze, nakar se ljubezen sprevrže v Krvavo romanco. Krvava romanca je zelo krvava in (tudi psihološko) zelo nasilna grozljivka, ki se zgleduje po tipičnih hollywoodskih "truploštevih" iz 70-ih let, a s to razliko, da se tokrat čuti "evropski" pridih seksualne sproščenosti (oziroma nemoralnosti, kot bi to verjetno poimenovali Američani). To pomeni, da je fizična brutalnost v filmu še podkrepljeno in dejansko tudi definirano s čustvenim nasiljem, ki se od masturbacije glavne junakinje stopnjuje v bolesten ljubezenski odnos, vse kot posledica zamolčanih in potlačenih čustev, ki so se sprevrgla v poželenje, ljubosumje, jezo in bes. Film zaznamuje na prvi pogled precej čuden preobrat, ki pa ni povsem nemogoč, če upoštevamo, da je celotna zgodba pravzaprav pogled in resnica ene od preživelih - vprašanja o čudnem in nelogičnem podvajanju (oziroma neobstoju) nekaterih oseb so tako povsem brezpredmetna, kajti gledamo zgolj fikcijo preteklih dogodkov. Kaj je torej res in kaj ne, je tako praktično nemogoče vedeti, a to niti ni bistveno za razumevanje odnosov med liki in razlogov za njihova dejanja. A kljub temu, da Krvava romanca v preobratu išče (in na nek način tudi najde) višji smisel, se na trenutke zazdi, da to sploh ne bi bilo potrebno, predvsem zahvaljujoč se odlični atmosferi ter zelo kredibilni (že skoraj strašljivo realni) igri glavnih igralk, da perverzno ogabnega krvnika niti ne omenjamo. Toda pravzaprav je tudi to zgolj še en efekt dejstva, da gledamo pravzaprav fikcijo zgodbe, ki zelo verjetno v marsičem odstopa od dejanskega (filmskega) pokola. Toda Krvava romanca tudi brez iskanja globljega smisla ponudi točno to, kar obljublja, namreč potoke krvi, obilico nasilja in najbolj grozljivih smrti, kot se za klasično grozljivko tudi spodobi, brez cenzure, olepšav ali posnetkov od daleč. To je pač grozljivka, v kateri bo gledalec trpel skoraj toliko kot žrtve in skoraj občutil njihovo kri. Drži, sliši se že malce bizarno in bolno, toda to je pač kompromis, ki ga vsakdo sklene, ko se odloči za ogled. A vendarle Krvava romanca ni zgolj odštevanka trupel, kjer bi psihopat brez razloga, na najbolj bizarne načine, pošiljal ljudi na oni svet, temveč poskrbi za razlog, ki se morda utegne marsikomu zdeti pretiran in nerealen, toda če ne drugega, ga lahko smatramo vsaj kot simbol nezmožnosti priznavanja in razčiščevanja čustev. Samo pomislimo, koliko ljudi na tem svetu trpi ali pa tudi umre zaradi takšnega ali drugačnega napačnega odzivanja, reagiranja in nasploh priznavanja čustev, ko pa bi bilo lahko vse tako zelo enostavno, če bi le znali zbrati pogum, da se soočimo z našimi čustvi, pa četudi včasih ne prinesejo tistega, kar bi si najbolj želeli. Korajža velja! Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
12.8. 2005 ob 11:29 zvezdica

Zelo krvava ljubezenska zgodba.. Haute Tension, po naše, Krvava romanca, ne skriva ničesar in si upa vse. Čisto vse. Tudi umor psa in otroka. Tudi oralni seks z odsekano glavo. To ni le film, to je ogabno perverzna juha krvi, mesa, drobovja in krikov, ob kateri celo Teksaški pokol z motorko izgleda kot povsem navadna romantična komedija. Toda pozor, film ima kljub temu stil. Film ni le navaden slasher, ali če hočete, splatter, marveč zares fina, napeta, direktna in sila brutalna ljubezenska zgodba, ki nam tik pred koncem vzame dih. Ki premore enega tistih šokantnih zasukov tipa Šesti čut, ki za razliko od filmov tipa Hide and Seek izpadejo prepričljivo, srhljivo in realno. Torej tako, da bi se lahko zgodili tudi v resnici. In tu sta Marie (Cecile De France) ter Alex (Maiwenn Le Besco), najboljši prijateljici in sošolki, ki ju lovi psihopatski morilec. Čistokrvni oboževalec filma Teksaški pokol z motorko, ki si da duška. Ki uživa, se veseli, krohota in je ponosen na svoje dosežke. Prav imate, tip je tako zelo brezkompromisen, da bi ga lahko zaposlil celo Don Vito Corleone. In tako zelo hladen, da bi ga za glavno vlogo kot za šalo vzele prav vse grozljivke o serijskih morilcih. Toda pozor, tip, sicer sezonski delavec s starim tovornjakom, ima skrivnost. Veliko skrivnost. Skrivnost, ki vam jo bo izdal čisto na koncu. Skrivnost, ki jo boste odnesli s sabo v grob. Tako je, Haute Tension je tako zelo grozljiv, da si o njem ne boste upali govoriti niti čisto potiho.

— iztok gartner
14.8. 2005 ob 14:43 zvezdica

Tudi jaz sem bila nad filmom pozitivno presenecena. Zdel se mi je resnicno super, dobri prizori, dobro odigrano pa se zgodba... grozno pa tudi... ze dolgo nisem videla filma, ki te toliko casa drzi v napetosti. Zanima me pa samo nekaj... vse razumem, razcepljena osebnost in to:) ampak mi ni jasno kje ona dobi kombi:) res... vem da je malo smesno vprasanje ampak me resnicno zanima, kako ste vi dojeli to. Jest sem tako, da je ona pac ze ubila tudi tiste punce od katerih so bile slike v kombiju... ampak potem mi ni jasno kje je tukaj dobila kombi, ker je prisla z avto:) sem pac clovek, ki se zapici v vsak detajl in sem se v to tudi:) preprosto mi ni jasno:) vse lahko povezes, samo ta kombi mi nekako ne gre v glavo:)... pa tista glava na zacetku, si ona to predstavlja ko njo gleda al kaj:)... no ce kdo razume naj mi prosim odpise:)

— Tina
14.8. 2005 ob 15:37

Hja...film je coool ne samo tut taki BED !

— ¤Nice_girl¤
15.8. 2005 ob 18:19

ROBERT Blair Witch Project je pobebljena grozlivka! in ti pravš da je najbolša grozlivka zadnjih let. Leteči medvedki so bl grozni k BWP! drugac pa tega filma še nism še gledu pomoje bo kr ql.

— pika com
16.8. 2005 ob 0:39 zvezdica

Emm.. KJE ZA BOGA JE OVA FRIKICA KOMBI DOBLA???!! naj že enkrat nekdo odgovori na to vprašanje... :))aja..pa kaj je z ono glavo..pa slikami v avtu..sicer je to nekdo že vprašal...ampak še ni blo odgovora.. saj kapiram..shizofrenij a...sam kombi je pa bil resničen.. aja pa še nekaj...tam ko bi se naj z avtom od onega Jimmya(iz bencinske) vozla..oz sama sebe zasledovala..če si je ona to misla...od kod pa njene poškodbe??.. heheh...mal sm zmedena:) aja...pa glede klanja..emm...preveč realno ravno ni blo.. ehhh.. lp;)

— Zanimivo..zmedeno:)
17.8. 2005 ob 16:28

To! Taksne filme rabmo ,sam mal premal grozen je.no pa se drgac je vredi.Ceprav ga ni cez HIŠO VOŠČENIH FIGUR.

— NE VE NIHCE
18.8. 2005 ob 23:10 zvezdica

film je dober. meni je bil vsec! res je grozljiv, ampak dobro grozljiv. Kje je dobila kombi? saj ga verjetno sploh ni imela. ker je bila duševno motena, si je vse skupaj vse domišljala. lahko, da je bil kombi v resnici avto njene prijateljice. samo ona si je domišljala, da je kombi... priporočam ogled!

— Eja
20.8. 2005 ob 18:39

ta film je ful dolgočasen ful brez veze!!!

— _volkec16_
22.8. 2005 ob 16:33

Toti film je itaq najbolša grozlivka in the aŁŁ world! skoro sn se pofcala polek=) mejte se ludeki!!!

— Kilerka=)
22.8. 2005 ob 20:58

toti film pa je zakon!ni bolšega!najbolši del pa je ko toti kao morilec(v resnici je tista ženska)ubije majkico..sveetovno.. če še niste glejali morte glejat NEBO VAM ŽAL!!pozdravčke fsem=*

— asesina=P
22.8. 2005 ob 22:53

film je res fuuulll mega..:)... ampak tui js ne štekam kje je dobila uni kombi in kaj je blo z uno žensko glavo na začetku ko je tisti.. amm...mogoče ko je šla takrat na cigaret vn ni šla pool sploh u hišo ampak je šla po kombi...sam pol si ne razlagam scene iz začetka ko uni z uno odrezano glavo tam.mogoč pa je ona kaka domačinka pa se sploh ni vozla z avtom na začrtku z uno prijateljico. ma newem res newem kako si to razlagat če mi lahko kdo pomaga prosim naj napiše...hvala:)... lepo pozdravljam use še posebej use ki sm jih sprejela u mojo družbo:D

— ena tam
22.8. 2005 ob 23:52

ej si je to fajn pogeldat z punco kero bi rad osvojil

— +
27.8. 2005 ob 22:34 zvezdica

Pozdravljeni! Razumem vse glede filma...samo mi ne gre v glavo, kak si je lahko ona to vse zamišljala, kaj pa tisto ko je on Marie lovil v hiši gori v sobi.to mi ne gre v glavo proti koncu že ampak.. nevem :) če bi lahko kdo to razložo pls drugače pa film 1A. Lp

— TiG3rB0y
9.9. 2005 ob 20:33

fiLm je punee wreji..sicer nea preveč kapiram kak kaj sao qL je iwn!mejte se *by-by*

— maychy
23.10. 2005 ob 19:25

zej pa tak...meni je film bija ful vredi ker je končno pa ena grozlivka ki te je lehko stroh poleg ne pa tista ameriška jejca ki se samo režiš lehko... :) ...v gloven lepo krvavo je blo pa tudi zgodba sama je super.samo ne kaperan kak je ona lehko bila dva človeka na različnih mestih.puno je nejasnih stvari v toten filme in to je tudi en plus filma :)

— buffy
23.10. 2005 ob 19:49

zej pa samo nekej bi van rada povedala.prvo kak prvo tip ne obstaja ovi2 babi obe sta samo ka je marie razklana osebnost.pa v bistvi si ona tisto kaj je v filmi prikazano kot ona samo domišla v bistvi je ona celi cejt toti "tip" kr drugače bi blo nelogično kdo vozi tisti kombi v keren je alex.kombi pa je res lehko vsepovsod dobila.lehko so ga ovi meli v garaži lehko pa ga je ki vidla pa potlan večer šla po jega kda so vsi ostali šli spat...upan ka van je zej kej blo vse jasno... :)

— buffy
6.11. 2005 ob 20:58

Film mi je bil ful ušeč. Zelo krvav in grozen. Samo nekaj me zanima in prosim da mi nekdo odgovori. KDO JE BIL NA KONCU MORILEC???

— romana
6.11. 2005 ob 21:04 zvezdica

ja kdo je morilec? a si je ona to vse domišljala al ma neko dvojno osebnost. tam ko sta se davla v gozdu. a se je sama davla al kako? ej fulll dober film je sam sm čist zmešana kr nč ne razumem.nej že nekdo to razjasni prooosim kr nebom mogla spat.

— romana
13.1. 2006 ob 20:28

priporočam! hud scenarij in igrauci!=)

— jan medved
2.2. 2006 ob 19:12 zvezdica

Film 1A ej to je film tistim ko je všeč shrahljivka, ne pa kak The Fog ko bi moral biti drama ne pa grozljivka! Ta film pa ma nekaj grozljivih prikazov in dober zaključek. Vsaka čas, režiserju!!!

— King
2.6. 2006 ob 21:57 zvezdica

WOW, WOW, WOW in še enkrat WOW! Končno en dobr slasher film, ki ni Hollywoodski, sej proti Hollywoodskim nimam nič proti sam rad imam nove ideje. V tem filmu jih je zares dosti, npr un na štengih pa u avtu...zares odlično. Glede na to da je to Ajev prvi celovečerni film je res 1A. Všeč mi je bil seveda konec, ki ga če powem po resnci nisem najbolje razumeu(najbrž, ker dvd ni mel podapisov), sploh mi pa ni jasno za kombi.od kod kombi...mormo pač mal svoje domišilje porabit, sej uni k so film posnel so jo tut kr velik porabil. Odlična je tudi glasba, najboljša seveda uan k jo nabija ko se pelje po cesti in ostale tudi. No res upam da se bodo režiserji tovrstnih žanrov zavedali kaj morajo posneti...Ta film bi jaz uvstil med klasike, saj tudi najbrž je. 10/10!

— JoNSSoN
11.11. 2006 ob 10:31

BOJIM SI POGLEDAT TA FILM KER MISLIM DA JE FUL STRASEN. NO K SM SI PREBRALA KOMENTARJE SM UGOTOVILA DA JE VELIK KLANJA. SAM A SO SCENE K SE FUL PRESTRASES PA DA ZARAD NJIH POL NE MORES SPAT DA SO ŠOKANTNE? PLIS NAJ KDO NAPISE CE SO?

— MAJA
12.12. 2006 ob 12:18 zvezdica

Končno evropski film, kjer lahko uživaš. Haute Tension te požene norost. V sedenje na robu fotelja. V živčno grizenje nohtov. In ja, celo v to, da se začnete tresti. Odličen scenarij: stara hiša, morilec, prijateljici...Odlič ni igralci in nenazadnje odlična zgodba. Da, prav imate. Krvavi romanci uspe prebroditi celo Noč čarovnic. Celo Amityville: Hiša groze. Celo Nočno moro v Ulici Brestov. In zmaga. Mešanica Michaela Myersa, obsedenih duhov in Freddyja Kruegerja v enem. Mesarjenje na kubik zagotovljeno! A vsi bolni načrti Alexandra Aja propadejo ob ne dobro zamišljenem koncu. Filmu uspe dobro prikazati glavni preobrat, ki nam za 5minut zadrži sapo, a kaj ko se vsi prejšnji poskusi izjalovijo? Torej, Aja, bolje, da se skriješ. Vsaj Opazujemo te je uspel. Rezultat je prava grozljivka, vendar ne za tiste, ki razmišljajo.;)

— Dejan
9.2. 2007 ob 12:57

jst bom sam tko rekla da je ta film res fulll dobr.men je najbolši!pa še loh je res tko da.!ja k sm ga pa nehala gledat me je blo tok strah da nism 2 ure upala it w hišo k sm mela skos tega čičota pred učmi k je ubiju1wglawnem hud hud hud

— LUČKA
11.4. 2007 ob 21:45

Grozljivka je fuul dora.

— grega
23.7. 2007 ob 19:03 zvezdica

Krvavo klanje z zgodbo, ki poskuša biti pametnejša od same sebe. S kupom odprtih vprašanj in sumljivih nelogičnosti, ki nakazujejo na režiserjevo ravnanje v stiski ob pomanjkanju izvirnosti, te pusti popolnoma zmedenega. Neupravičeno.

— Prepameten film sam zase
18.12. 2009 ob 17:13

NNA POOMOČ GROZEN FILM SAM TO AAAAAAAAAAAAAAAAAA

— TU GA PA NE POVEM (IMENA)
2.4. 2011 ob 14:46

waaaaaaaaaaa film je res svetovn ampaaaaaak .. ne razumeeeeeeem :(

— Jessica

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.