Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Krogi

grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 2.2.2017, Kolosej Ljubljana
1h 39min / 99min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jacob Aaron Estes, Akiva Goldsman in David Loucka po romanu Kôjija Suzukija
Trinajst let je minilo, odkar je smrt kosila med tistimi, ki so si ogledali srhljivi posnetek s skrivnostnimi podobami iz preteklosti, zlobni duh maščevalne deklice Samare pa še vedno išče krvavo zadoščenje. Ko si smrtonosni posnetek ogledata mlada Holt in Julija, se znajdeta na begu pred Samarinim maščevanjem, toda da bi razvozlala njeno skrivnost, našla rešitev ter se izognila krvavi smrti, imata na voljo zgolj sedem dni časa.

Pazite, katere posnetke gledate, Samara se je vrnila!

Vedeli smo, da je njena vrnitev neizbežna in prav zares bo pokrov vodnjaka, v katerem je bila ujeta zadnjih 11 let, konec oktobra popustil. Pripravite se, da se boste ponovno zdrznili ob vsakem zvonjenju telefona in nelagodno zrli v koledar, da bi videli, koliko dni vas še loči do snidenja s Samaro.

V tretjem poglavju strašljive franšize bomo spoznali mlado dekle, ki postane zaskrbljeno, ko njen fant prične raziskovati temačno subkulturo, povezano s skrivnostnim posnetkom. Ta naj bi prav vsakega gledalca ubil v sedmih dneh po ogledu. Da bi rešila svojega fanta, se Julia žrtvuje, si ogleda posnetek ter odkrije grozljivo resnico. Znotraj posnetka se skriva še en posnetek, katerega do sedaj ni videl še nihče.

*Grozljivka Krog iz leta 2002 je po svetu zaslužila 249 milijonov dolarjev. Glede na njen proračun, ki je znašal 48 milijonov, še danes velja za eno najbolj dobičkonosnih grozljivk vseh časov.

O franšizi:

Pred smrtjo boste videli krog.

Vse se je začelo leta 1991 s srhljivim romanom Ringu (Krog). Pisatelj Kôji Suzuki, ki velja za japonskega Stephena Kinga, se je tedaj proslavil z zgodbo urbane legende o videokaseti in zloveščem telefonskem klicu, ki vsakemu gledalcu napove smrt čez natanko sedem dni.

Prvo filmsko adaptacijo je leta 1998 režiral Hideo Nakata in s tem ustvaril pravi kulturni fenomen, ki je sprožil val japonskih psiholoških grozljivk. Kaj kmalu je zgodba zaživela še v številnih tujih filmskih različicah in nadaljevanjih.

Leta 2002 se je rodila ameriška franšiza Krog, prvo poglavje je vestno sledilo izvirni japonski uspešnici, njegovo nadaljevanje iz leta 2005 pa je bilo povsem samostojna zgodba s svojevrstnimi preobrati in zapleti. Medtem ko je Rachel Keller v prvem delu Samaro izpustila iz vodnjaka in rešila življenje svojemu sinu z izdelavo kopije »morilskega« posnetka, je v drugem delu zaprla pokrov in upala, da maščevalni duh v vodnjak odvržene deklice ostane ujet za vekomaj.

Da temu vendarle ne bo tako, dokazuje tretji del franšize, poimenovan Krogi (Rings). Samari je očitno uspelo pobegniti iz njenega temačnega zapora, saj bo kaj kmalu po svetu ponovno sejala smrt in grozo.

O zgodbi:

Odprla si vrata in zdaj nihče ni varen.«

V tretjem poglavju strašljive franšize bomo spoznali mlado dekle, ki postane zaskrbljeno, ko njen fant prične raziskovati temačno subkulturo, povezano s skrivnostnim posnetkom. Ta naj bi prav vsakega gledalca ubil v sedmih dneh po ogledu.

Da bi rešila svojega fanta, se Julia žrtvuje, si ogleda posnetek ter odkrije grozljivo resnico. Znotraj posnetka se skriva še en posnetek, katerega do sedaj ni videl še nihče. Če želi rešiti svoje življenje in raziskati Samarine skrivnosti, bo morala pohiteti, saj se dnevi neusmiljeno iztekajo.

Preporod zla se v naših kinematografih prične 2. februarja.

Zanimivosti:

  • Grozljivka Krog iz leta 2002 je po svetu zaslužila 249 milijonov dolarjev. Glede na njen proračun, ki je znašal 48 milijonov, še danes velja za eno najbolj dobičkonosnih grozljivk vseh časov.
  • Krog 2 iz leta 2005 je režiral Hideo Nakata, režiser izvirne japonske uspešnice Ringu.
  • Samaro bo ponovno zaigrala Bonnie Morgan, ki se je v njeno kožo vživela že v filmu Krog 2.

Komentarji

10.9. 2016 ob 18:16

najbolš je k spodi piše zabavaj se

— en
22.9. 2016 ob 0:07

zakaj je pa zdej naenkrat 27.12. namest 27.10.? :(

— mihc
7.12. 2016 ob 17:54

hudoo

— lhonjaa
8.12. 2016 ob 13:52

ja zdj je pa kr 2.2.2017!!!!

— I♥GROZLJIVKE
21.12. 2016 ob 13:31

jest komi čakam pikice

— 2.
28.1. 2017 ob 21:33

gdaj to pride v kranj

— tilen
3.2. 2017 ob 14:25

po moje bo to grozljivka leta

— john cena
3.2. 2017 ob 18:36

ju3 grem gledat komi cakamm

— erka
8.2. 2017 ob 15:39

Super film res, meni se zdi edino premalo gorzn v primerjavi z predhodnicami, sam da se bašeš z kokicami ane :)

— Ljubljančan
9.3. 2017 ob 20:46

Ful dober film

— Eva
4.11. 2018 ob 18:21

Ta ringsi mi je zelo zelo lelo nožanski želim si da gabi jih še dali tretji četrrti peti šesti sedni osmi deveti deseti

— Luka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.