Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Krog

grozljivka, misteriozni, triler
Pred smrtjo boste videli krog.
Podnapisi
Na sporedu od: 13.2.2003, Kolosej Ljubljana
1h 48min / 108min
Leto: 2002
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Ehren Kruger, Koji Suzuki
Režija: Gore Verbinski

Zveni kot urbana legenda - videokaseta, polna morečih prizorov, in telefonski klic, ki napove smrt vsakega, ki jo pogleda, točno sedem dni od trenutka, ko je videl posnetek. Novinarka Rachel Keller ni verjela zgodbi, dokler točno sedem dni po ogledu kasete v istem trenutku ne umrejo štirje najstniki. Premami jo poklicna radovednost, poišče videokaseto in ... si jo ogleda.

Da bi rešila življenje sebi in svojemu sinu, prosi za pomoč prijatelja Noaha. Skupaj morata v sedmih dneh razkriti skrivnost "kroga".

Remake ene največjih japonskih filmskih uspešnic je režiral Gore Verbinski.

O produkciji

Urbane legende - pretresljive zgodbe o umorih in mrcvarjenju, ki se dogajajo povsem povprečnim ljudem in ki si jih ljudje pripovedujejo na zabavah in pošiljajo po elektronski pošti. Nekatere so se začele kot preproste govorice, ki so od ust do ust prerasle v mit. A pri vsaki urbani legendi se ne moremo izogniti grozljivi misli, da se je morda rodila iz resničnih dogodkov.

Knjiga Ringu, s katero se je proslavil japonski pisatelj Kôji Suzuki, menda temlelji na urbanem mitu. A verjetno nikoli ne bomo izvedeli njenega pravega izvora.

Kôji Suzuki, avtor serije romanov, je nekoč veljal za precej čudaškega pisatelja, danes pa ga razglašajo za japonskega Stephena Kinga. Srhljivko Ringu je na platno leta 1998 prvič prenesel japonski režiser Hideo Nakata in kmalu je film postal pravi kulturni fenomen, ki je sprožil poplavo japonskih psiholoških grozljivk, povsem novega žanra v japonskem filmu.

Med vsemi sodelavci studia DreamWorks, je film prvi videl Mark Sourian in takoj po ogledu poklical sodelavce z besedami: "Pravkar sem si ogledal najbolj grozljiv film, kar sem jih kdaj videl. Morate ga videti." Po ogledu filma so se takoj odločili narediti remake.

Edini režiser, ki so ga želeli pri tem projektu, je bil Gore Verbinski. "Ringu sem prvič videl na menda že ničkolikokrat presneti videokaseti in bil je res slabe kakovosti, a ker film govori ravno o taki videokaseti, je slaba kakovost posnetka še okrepila skrivnostno vzdušje."

Producentka Laurie MacDonald dodaja: "V vsaki hiši so neoznačene videokasete, za katere se ne spomnite, kaj je posneto na njih. Tudi televizija je del vsakdanjega življenja. Zamisel, da te ti dve vsakdanji stvari lahko staneta življenja, človeka pretrese do kosti."

Verbinski pa nadaljuje: "V Krogu je prav taka neoznačena kaseta, a če jo gledaš, zazvoni telefon in nek glas ti pove, da boš čez 7 dni umrl. Torej ni grozno le to, da boš umrl, še večja groza je, ker celih 7 dni veš, da boš umrl. Vedno bolj te obhaja groza in nazadnje se ti zdi, da se je ves svet zrušil nate."

Osrednji lik, Rachel, je novinarka, ki po osebni tragediji - smrti nečakinje Katie - izve za kaseto. Začne se spraševati kje je kaseta, kako je nastala, od kod je prišla, kdo jo je posnel, zakaj je nevarna ... Nazadnje kaseto le najde in si jo, seveda, tudi ogleda.

Rachel se mora spoprijeti s strahom za svoje življenje in za življenje svojega sina, ki po nesreči prav tako pogleda posnetek na kaseti. Rachel je zelo močna in trdna oseba, vendar niti najmanj popolna. Je samska mamica, a nikakor idealna mama. Obsedena je s kariero vse dokler je sestra ne prosi, naj razišče, zakaj je umrla njena hči, Rachelina nečakinja.

Ko se dvom, s katerim se Rachel loti raziskovanja, začne umikati strahu, na pomoč pokliče prijatelja Noaha, ki na začetku ne verjame govoricam in nevarnosti ne jemlje resno.

Naomi Watts, ki igra Rachel, in Martin Henderson, filmski Noah, oba prihajata z druge poloble. Naomi iz Avstralije in Martin z Nove Zelandije. A oba sta izjemno hitro obvladala ameriški naglas.

Dva izjemno pomembna lika v filmu sta pripadla najmlajšima igralcema iz ekipe.

David Dorfman igra Aidana, Rachelinega sina. Prav neverjetno je, da je tako mlad človek razumel bistvo zgodbe in svoje vloge. Obenem pa ga vsebina ni prestrašila.

Daveigh Chase pa igra Samaro, deklico, ki je ključ vsega dogajanja v filmu.

Prvi izziv za režiserja je bilo snemanje zloglasnega filma, ki povzroči smrt vsakega, ki ga pogleda. Film v filmu ima dvojno vlogo. Vsebovati je moral iztočnice in namige, zakaj je sploh nastal, biti pa mora tudi bizaren. Režiser je za osnovo vzel nekaj nepozabnih prizorov iz japonskega izvirnika, ki mu je dodal še podobe svojih lastnih strahov.

Ustvarjalci filma so skozi vso zgodbo ohranili rdečo nit - zamolkle zemeljske barvne odtenke, ki še okrepi mračno vzdušje v samem filmu. Izjema je le ognjeno rdeči japonski javor, ki je ena od ključnih točk filma in izjemno izstopa od vseh ostalih podob na platnu. Drevo je bilo sicer umetno izdelano, njegovi izdelovalci pa so ga ljubkovalno poimenovali Lucille po znani rdečelasi igralki.

Da bi počastili japonski izvirnik, so ustvarjalci v ameriškem remaku uporabili nekaj podrobnosti, ki spominjajo na japonsko. Rdeči javor je le eden od njih. Gledalci lahko opazijo tudi drsna vrata in japonske slike na stenah.

Kjer koli je bilo le mogoče, je scenograf vključil motiv kroga - na talnih in stenskih oblogah, kljukah ... Gledalci pa ga bodo morda opazili še kje.

O igralcih

Naomi Watts (Rachel Keller) je prejela priznanja kritikov in gledalcev za vlogo v Lynchovi drami Mulholland Drive, ki je bil premierno prikazal leta 2001 na canneskem filmskem festivalu. Prvo pomembnejšo vlogo je imela v filmu Flirting, sledili pa so Wide Sargasso Sea, Gross Misconduct, Tank Girl in Dangerous Beauty. Njeni najnovejši filmi pa so 21 Grams, The Kelly Gang, Le Divorce.

Martin Henderson (Noah) je nedavno igral v Woojevi vojni drami Windtalkers. Igrati je začel pri 13. letih, ko je lokalna televizija priredila odprto avdicijo na njegovi šoli. Tri leta je nastopal v novozelandski seriji Shortland Street, po selitvi v Avstralijo pa je dobil vlogo v seriji Sweat. Prvo filmsko vlogo je dobil v avstralskem filmu Kick.

David Dorfman (Aidan) je debitiral v drami Panic, nato pa igral še v filmu Bounce z Gwyneth Paltrow. Sledijo filmi 100 Mile Rule, The Texas Chainsaw Massacre, nastopil pa bo tudi v glasbeni komediji The Singing Detective, kjer bo igral mladega Roberta Downeya Jr. Nastopa tudi na televiziji v seriji Family Law, videli pa smo ga lahko tudi kot Downeyevega sina v nanizanki Raztresena Ally.

Daveigh Chase (Samara) kljub mladosti že dalj časa nastopa na filmu, televiziji in odru kot igralka, pevka in plesalka. Nedavno smo njen glas lahko slišali v animiranem filmu Lili in Žverca, posodila ga je deklici Lili. V filmu Spirited Away je sicer pri nas ni slišati, saj je risanka sinhronizirana, lahko pa so jo slišali američki ljubitelji risank. Na velikih platnih se je pojavljala v filmih Donnie Darko, Silence, Carolina in Haunted Lighthouse. Na televiziji pa jo lahko vidimo v serijah Family Law, Touched By An Angel, E.R., The Practice, Charmed in Sabrina, the Teenage Witch.

O ustvarjalcih

Gore Verbinski (režija) je debitiral z DreamWorksovo uspešnico Mouse Hunt, sledila pa je romantična akcijska komedija The Mexican.

Pred prehodom k filmu je bil uveljavljen in nagrajen režiser televizijskih reklam, med drugim za Nike, Budweiser, 7-Up, Coca-Colo, Canon in United Airlines.

Ehren Kruger (scenarij) je na mednarodnem tekmovanju novih scenaristov leta 1996 prejel nagrado za scenarij Arlington Road, ki je tri leta kasneje postal uspešen film. Sledili so Scream 3, Reindeer Games in Impostor.

Bojan Bazelli (direktor fotografije) je za svoje delo na filmu, televizijskih oglasih in videospotih prejel že več nagrad. Med njegovimi najbolj znanimi filmi so Kalifornia, King of New York, Deep Cover, Sugar Hill, Invasion of Body Snatchers, The Rapture, Patty Hearst ...

Med njegovimi oglasi so najbolj znani za Pepsi, Mercedes, Xerox, Intel ...

Komentarji

30.8. 2004 ob 17:09 zvezdica

Najbol strasljiv film kar sm jih kdaj vidla. Gledala sm ga doma k je moj brat povabu par frendov, da si ogledajo muvi 8 mile sam k smo hotl se kej smo pol gledal se tega. Starsev ni blo doma. Se hujs!!! Dobr da nism ga sla gledat v kino k je blo prevec naglas zame.

— Lara Croft
11.10. 2004 ob 18:30

zelo kul film grozljivka ful sn se bala zravn ko je zazvonil telefon

— rene urška
17.11. 2004 ob 19:17

o mygod.Js sm se skor u hlace k sm ga gledala. Odlicno narejen in res ti da obcutek, kot da obstaja neky nadnaravnega.No neme je vplivu tak, da se vsakic, pricakovala, da se bo na tv prkazu vodnjak. Ce hocte izziv ga glejte ponoc in to ko ste sami doma.

— Cosmogirl
21.11. 2004 ob 12:48

to je res najbolj grozljiv film kar sem jih kdaj gledala! Gledala sem ga sama doma s prijateljicami in to je res veliko bolj grozno kotr v kinu, bolše je pa doma to da ni takih zvokov kot v kinu kjer so zvoki ful bl grozeči!

— Katja
21.11. 2004 ob 12:51

Film je res grozljiv ampak sem ga gledu z prjatlam k so ful smešni pa skoz nekj neumnga vn mečejo tko da je blo ful noro k je una deklca pršla iz tv pol je pa ena frendica rekla ejo snegulčico pa take tko da smo se smejal namest da bi nas blo groza!

— Jaka
21.11. 2004 ob 12:52

Najboljši film kar sem jih kdaj gledala!

— nina
28.11. 2004 ob 11:39

gledala sm ga doma s frendico važn ful grozen ko je doma zazvonu telefon popa še tista punčka bl strašna bl strašna od filma

— bety
12.12. 2004 ob 12:18

Gledala sem to rozljivko in to ne samo 1x pač pa vsaj 4x, kasneje tudi doma. Bila sem namreč tako navdušena nad njo.

— Tina
19.12. 2004 ob 0:17

men pa to ni najbol sceary film kar sm jih gledala. zakaj? KR GA SPLOH NISM GLEDALA! in ga tud ne mislm k sovražm grozlivke! sploh pa tok grozne kokr je ta! sam baje je vseen huda!

— tyaša
25.12. 2004 ob 11:19

lepo bi bilo, če bi pripravili še bolj grozljivo grozljivko krog 2 ali 3... drugače pa je že dovolj scery

— tina
27.12. 2004 ob 11:15

ma dj poj sm ga gledala vsaj 10x in mi je že dosadio no lahko bi pa posneli krog 2,3... pa poj ko ga 10x gledaš sploh ti ni več strašn in zanimiv no pa probjte moja tamala je gledala ta film k sta 2 CD 1. del v soboto druzga pa en mesc poznj !

— bety
2.1. 2005 ob 12:03

film je fuuul svetovn samo na žalost nisem razumela konca :(

— tina
2.1. 2005 ob 14:20

JOoj kok je to grozljiv film jst sm ga gledala k sm bla sama doma p astara sam komi 12 let!tok me je blo strah nism mogla spat pa vedno sm misnla nan to punčko :(!Mislm res najbl grozn hilm poleg gotike ta je res na prumu mestu!

— sibelcy
2.1. 2005 ob 16:30

Toti film je ful vreji, ko sem ga prič glejo me ne blo pune strah, se me je še zdaj. Vglavnem najbolj grozna grozljivka!

— sašo
2.1. 2005 ob 16:34

KAR TAKO NAPREJ

— Matjaž Tibola
3.1. 2005 ob 14:57

FILM JE FUUULL ZAKON

— KA TE BRIGA
4.1. 2005 ob 16:37

FILM MI JE COOL SAM MAL DOSADN NA ZACETKI! MOJ DOGODEK: Ko sem gledala film sm ponesrec prtisnla telefon tku da je zacel piskat od takrat tega filma nisem vec gledala ker sem se"BALA".

— diana
5.1. 2005 ob 11:41

strašno

— didy
26.1. 2005 ob 17:45

NaYbOlŠa GrOzLjIvKa Do ZaY!!!

— T|MMy
29.1. 2005 ob 12:31

jaz sm ga šla gledat v kino...imela sm oblečen plašč.ion sm se skrivala..k sm pršla domov (ponoč) je bila lestev na zidu..kot v filmu.. film sm gledala 6x

— anaP
23.2. 2005 ob 19:12

eto to je to !film je strupen to se pravi men je bil do fula vsec.v meni je zbudil neki ka vem neko domisljijo k me je prpellala do te ga filma finotota.am ja moje mnenje...folk morte ga gledat film je nor .tko da sam ne sam enkico kr vse tri komadeke anda hehe ja nc folk fajn se mejte piste komentirajte na veliko anda ok ajd se slismo kej caw caw

— nina
23.2. 2005 ob 20:22

gledala sem ta film najprej s sošolci, pa je blo vse kul. potem sem ga pa hotela ponoči, pa sem ugasnila TV po 3minutah-tko me je blo strah! mene še zdaj preganjajo more o tistem vodnjaku pa ko stopi iz televizije...groza. je pa dober drugač:-)

— Luna
22.3. 2005 ob 13:33

THE RING ZAKON! -7 DAYS- -I FOUND YOU- HAHAHAHAHAHAHAHA ×D

— SAMARA
31.3. 2005 ob 16:19

Lep pozdrav. Moram Vam povedat da boljšega filma še nisem gledala in da je super. res je prava grozljivka, tako da vse čestitke da ste ga dali v kino.

— anja
6.4. 2005 ob 15:30

ta film je ful kul ej ga mam na rač. pa dubim še drugi del se že tresem!

— kr ena
18.4. 2005 ob 13:48

ubistvo film ni tk strašn pr enih prizorih pa s stola padš,posevi pr unmu k se Samathin obraz prkaže čis od bliz!tm sm se pa še jz posrala!:)drgač pa ql film!

— lolly pop
18.4. 2005 ob 13:54

k sva s frendico gledale film je pol pozvona telefon in en je reku da bova čez sedm dni umrle!!!in moja frendica je res !!!tk da ne priporočam ogleda druzga filma!KAO!haha hihi hehe!nofrendica ni glih umrla sj to itk veste sm telefon je pa res pozvonu pa je en reku da bova čez sedm dni umrle!!!k je moja sestra povedala svojmu fantu in je pol poklicu!hihi!!sj najbrž veste da sva se čis posrale ampk blu je pa full cool!:)

— Samatha
24.4. 2005 ob 16:23 zvezdica

Film sm najprej gledala z mami, očijem pa sestrco v moji sobi na računalniku ob pol enajstih zvečer. ugasnl smo luč, na hodniku pa pustil pržgano. oči pa sestrca sta po ene dvejstih minutah zaspala (ne vem kako, js nebi mogla, k je pregrozn). pol me je blo ful strah, tko da sm z mami šla spat! drugič pa sm ga gledala s sošolko, pa je zvonu telefon pa sm ji rekla plis, pejt z mano k me je strah! film je najbl kul grozlivka!

— Anna
3.6. 2005 ob 14:18

zvečer sm šla gledat film misla sm da je komedija pa me ni blu glih neki preveč strah ampak glih ku je Rachel gledala kaseto pa je zazvonu telefon pa se je uglasla pa so ji rekl da be čez sedem dni umrla pa je še men zvonu telefon vndar mi niso rekl da bom umrla vendar da sem dobila sestrično tatjano

— didy
16.6. 2005 ob 17:40

same sva ga sle gledat u kino.ni biu nit tok gruzliu sam sva se tresle k so nama usi guvuril kok je strasn pa da se bova ukakile po petih minutah.sam priznava da sva se ga full bale nazacetku pa sva se tm neki stiskale ub stou sam na koncu pa nama je blo mal bed k naju je folk tok cudn gledu da sva si sam guvurile sej ni biu nit tok strasn.pa sej je cist ok bl za rezat kokr za skrivat.no sam muvi ni biu tok za kricat kokr so tkrt usi pravl sam hud je pa tutaln, kokr drug del.no ce ga niste sli gledat za najine prjatle ne vete kva je to strah.sam sej veva da strah ni to k buls u platno pa kricis strah punavad vids u zivo

— u&m
22.6. 2005 ob 11:39 zvezdica

Res je zanimivo kam vodi vsa ta človeška domišlija!? Kako to da je ravno tisto o čem ne vemo za kaj gre najbolj zanimivo? No glede na to da je to eden izmed tistih filmov kjer gre žespet za izposojo idej (napeljujem na kitajsko ali japonsko? različico filma Krog) moram ustvarjalce filma pohvaliti da so odlično opravili svoje poslanstvo. Skorajda že nenaključje je to, da so filmi v drugo-torej nadaljevanja (krog 2) vedno bli slapši od prvih delov, a le retko kdaj se zgodi da se utvarjalci pa le potrudijo in jim mogoče pa le ne gre samo za dobiček ha ha ha... no moj namen je da je tale kritika na drugi del kroga "letela" v dobri smeri torej "ni tako slabo". Utvarjalci filma pa so vrjetno dosegli svoje: pritovoriti v naše življenje še en košček dvoma (kot da jih ni dovol) ali je kaj na tem in tej kaseti in nas konkretno prestrašiti ter zraven tega še veliko zaslužili (dobra gledanost) torej zanimivo! p.s.: res da sem glede komentarja tega filma "zelo hitra" vendar nikoli ni prepozno?

— maja
3.7. 2005 ob 11:25

jst sm krog(ring) gledala 1.1.2005 in sm še vedno živa =) men ta film ni bil nč scary sam moji sestri je pa bil bil ji je tako scary da si ni upala sama spat da je pršla v mojo sobo no tud jst sm bla mal kriva k sm jo zafrkavala da če se ji pržge tv naj ga ne ugasne in če ga in se ji spet pržge da ga ne izklop iz vtičnice ker se ji bo spet prižgal in bo pršla samara vn iz tv-ja =) no morš mal mene še nobena "grozljivka" ni prestrašla niti the grudge k je mojo sestro še bl prestrašl k krog(ring)! sam je pa zakon movie ! krog(ring) 2 pa se mi zdi bl zanimiv od 1 čeprav če hočš razumet 2 si moru prej 1 gledat ! no to je moje mnenje ! bye bye bye

— andrea b.(samara)
3.7. 2005 ob 11:37

jst sm ta film gledala nekje tm na koncu leta 2004 home alone ponoč ob 2h zju3 in mene ni blo nč strah pravzaprav mene nobene grozljivke ne prestrašjo in jst ne razumm zakva vam je ta film tok strašn sej je zakon film sam strašn kt vi pravte pa res ni men se zdi 2 bl zanimiva strašna pa ne ! ampak vsak ma svoje mnenje tako je pa moje mwa sm k ste napisal svoja mnenja

— samara
9.7. 2005 ob 13:37

ali je to dober film?

— tone
5.11. 2005 ob 15:38

ful dobro

— frizi
30.12. 2005 ob 22:43

js mam najrajs grozlivke in pr nobeni me ni blo strah, pr krogu pa... ja! prvic sm ga gledala v kinu in ob najstasnejsih prizorih me je kr "zabilo" na sedez, tu pa tam sm se pa tud za jopico skrivala :-) najbol grozlivo mi je kk samara hodi -> brrr... pa ko pokaze njeno faco cist od bliz! gledala sm ga s frendico in pol sma mogle it pol ure pes domov - ponoc! zej ga mam tud doma na racunalniku in sm ga gledla ze 100x, pa ga se vseen ne smem gledat ko sm sama doma :-)

— andy
11.1. 2006 ob 13:31

Ja to je moj najljubši film od grozljivke kar sem jih kdaj videla!!!To pa imajo tako domišliji tak da skor ponoriš!Js sem pa The ring gledla z mojo najboljšo sošolko Anjo!!Mame in atana ni blo doma pa sva si pustili v kuhinji luč!Tako me je blo strah da sem kr nohte pogrizla!Potem ko se je pa glih krog pokaz je zazvonil Anjin hišni telefon!!!Klicala jo je mama"!!!Js sem že misla ,da je Samara kliče in bo rekla:7 day!No res sem bla mal butasta v glavo!!!Sam to hočem vedeti če bo pri krogu nadaljevanje 3?Prosim vas če je še 3!!!FILM JE DE BEST IN ZAKON COOL!!!Nimam komentarjev!!!Res imate pravo domišljio !Le tako še dalje!Samara 12

— Samara
14.1. 2006 ob 18:00

film mi ni bil preveč grozljiv.no na začetku se mi je zdel.za mojo mami so itak vse grozljivke grozne.drugač pa ful dobr.

— aljaž
29.1. 2006 ob 18:15 zvezdica

filem je res dober.uvrščam ga med moje najljubše grozljivke in bi hotela,da bi snemali čim več takšnih filmov.tako mi je dober,da si bom ga ogledala še kdaj!priporočam ga tistim ki imajo radi grozljivke.

— aia
27.2. 2006 ob 18:17

ja toti film je res fajn ne:)ja grozno da se ne menimo...:D ja res dora grozljivka...mi2 radi (no če se to tak reče) grozljivke:)ja coolska je bla...bye!!! zoyči in inčy

— zojčy in inčy
16.3. 2006 ob 14:57

krog je ful carski film. je ena najboljših grozljivk

— barbara logar
18.3. 2006 ob 15:59

Najboljša grozljivka vseh časov.

— đanđa
10.5. 2006 ob 16:51

fajn je zelo..sem ga že 23478krat pogledla

— inča
5.6. 2006 ob 14:46

Krog je najbol strašljiv film, ki sem ga kdaj videl.Pa tudi najbol kuul je.V glavnem krog mi je bil zeloo dober.

— gal
5.6. 2006 ob 14:50

ja...men krog sploh ni bil tko všeč...no po eni strani mi jebil pa dober

— tihe
5.6. 2006 ob 14:52

krog mi je bil ful neumen film

— tina
9.6. 2006 ob 12:26

film da te kap ne!... jaz nisem mogla še 1 mesec po filme spat ker je tak hud...splača se ga poglejat...jaz ga nebom nikol pozabla

— simona
23.7. 2006 ob 10:30

Men je ta film res fuull grozn. Pvič sm ga gledala z mami pa z bratom in me je blo took strah. U filmu je kr dost takih strašnih stvari in takrat sm se kr pokrila čez oči. Nism in nism mogla gledat!!! Edin na konc mi je blo dobr k ni zazvonu telefon. K če bi...joj pobral bi me od strahu! U glavnm film je vredn ogleda!

— larisa
23.7. 2006 ob 13:01

film je ful kul ampak je pa tut ful grozliv! a

— maya
24.7. 2006 ob 1:00

najbolj legendarn film.do zaj sn še sao 1-ko leala.2-jko pa si pune želim v kinu.

— *TaSSyka*
21.8. 2006 ob 15:04

ni bolšega filma od tega KROG. Zdi se mi da je ta film najbolša grozlivka . sn ga gledu v kinu kjer še dajo bol grozliv zvok. potem smo pa s prijatlom druge strašl hehe... f.s.m. cao cao

— mihec
8.12. 2006 ob 19:35

meni je krog zelo kul film,gledala sam ga večkrat,prvo krat sem gledala v četrem razredu bilo je zelo strašno!gledala sem z bratom,moram pa pohvaliti igralko samaro ki je zelo dobro odigrala!!!=)

— incha
13.1. 2007 ob 18:13

nisem ga še videla ali bi ga rada videla

— petra
17.3. 2007 ob 10:09 zvezdica

Nič krvi v filmu, ker je ne rabi. Super film z dobro zgodbo, nobenega klanja. Grozna pa kljub temu.

— Samy
25.3. 2007 ob 12:44

Ta film je ful kul. gledala sm ga ob 22:15. Ful scary.

— smrklja
5.4. 2007 ob 21:10

oj. najbolj cool film sam ko ga gledam me je pol full strah te samare rada ni zvedla kako jim to uspe da naredijo to samaro tako groznook rada bi pozdravla 5.b razred v oš. velika nedelja papa se vidmo

— katy
5.4. 2007 ob 21:12

jaz tak en vrjamem v te zgodbi ce ampak ko sem ga gledla se mi je pol prikazala samaro in m je blo fuulll strah jojojojojoj plis ne vrtite vec taksne filme fukici

— lolikaaa
7.7. 2007 ob 14:52

KROG 2 JE BIL COOL FILM IN ZELO STRAŠEN NAŽALOST NEBO KROGA 3 PA VSEENO PIŠEM KNJIGO KI JO BOM(ČE NAJDEM NASLOV REŽISERJA)POSLALA REŽISERJU.MOGOČE PA BO FILM KROG 3.SARAH BO ZARADI JEZE PREDRLA VODNJAKOV POKROV IN PRIŠLA VEN TER SE MAŠČEVALA.TO VAM POVEM KER VI RAD-A GLEDATE KROG.MUCH LOVE MARIJA*

— THE BEST FILM: KROG 2
7.8. 2007 ob 11:55

ei... a kdo ve kako je v resnici ime tisti deklici, ki igra samaro? plis naj mi pošlje odgovor na msn: nusyk@hotmail.com!! plis

— Nusey
13.9. 2007 ob 15:31

nc posebnga ni ta film

— kik
2.1. 2008 ob 15:51

rada bi čimprej vidla ta film..res..tko da upam d bo spet kmau u koloseju..res bi ga rada vidla..usi praujo d je ful grozn..in zato bi si ga rada čimprej ogledala..hvala..........tina

— tina
24.3. 2008 ob 12:44

Res ena najbolših grozlivk useh časov, še jst ki me ni strah grozliv sm malo težko hodla sama po hiši naslednji teden....vreden ogleda

— elči
30.3. 2008 ob 0:00

Lahko samo to povem, da je zakon grozljivka ne boste razočarani

— Gringo
16.4. 2008 ob 20:15

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— tinči marinči
19.4. 2008 ob 17:08

Najbulša gruzliuka kar sm jih gledal pa še dons je na tvju

— Ancyqa
20.4. 2008 ob 2:00

najhuj film na suetu...nism še gledala bol filma(razn titanica). res svaka čast ustvarjalcam..kr tko naprej!!

— Tokio Hotel Lover
1.5. 2008 ob 2:00

men je krog ful bolši k krog 2 tm v 2. delu je vse tk pomešan

— simba
27.7. 2008 ob 16:34

ko sm ga prvič gledala se mi je naredl nekej groznga ravn na začetku ko je zazvonil telefon je zazvonil meni pa nism čula ker sm misla da je na tv. pol pa sm na konc filma vidla da mam neodgovorjen klic. poklicala sm to frendico ki naj bi me poklicala a je rekla da je mela izklopljen telefon 2 uri k je bla u kinu. groza!!!

— shake
4.10. 2008 ob 15:34

JA TA DVA FILMA STA FUUUUUUUL DOBRA UPAM DA BODO SE NAREDILI TRETJI DEL FILMA KRO KER JE FUUUUUUUUUUUL DEBEST LEP POZDRAV

— MALA
7.12. 2008 ob 0:00

tako groznega filma nisem še nikoli videla in k sm ga gledala je zazvonil telefon.
moja prjateljica je vedela da ga bom gledala in me poklicala vendar nisem šla dvignit ker me je blo strah

— anita
13.12. 2008 ob 14:07

jst sem stara 10 let pa sem gladala ta film.ful je fajni.najprej sem gledala v kinu pol pa še doma.od začetka je bil ful žalosten pol pa že strašliv.gledale smo ga s prijateljicami ko je kar naenkrat zazvonil telefon,najprej de nisem hotela uglast pol pa sem zbrala pogum pa sem dvignla slušalko.na drugi strani se je pa uglasla mami hahaha.sej sem ji prej povedala da bom gledala the ring

— nina
25.1. 2009 ob 13:45

sicer nism gledla ameriške verzije ampq pravjp d je japonska bl grozna
torej....gledla sm japonsko pa smo s prijatlco skor zaspale k je blo tok dougočasn

— ...
14.4. 2009 ob 2:00

jaz nisn gledala tega filma mi pa ga je frendica samo povedala vsebino pa malo opisala to z vodnjakom pa to
pol me je pa blo tok strah da si še zobov nisn zvečer upala umit
hehehehehehehe...

— Shine
26.4. 2009 ob 2:00

tatovi teles je NAJBOLSA GROZLIVKA nikomur ne zaupaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— ttaattoovviitteelleeaa
3.7. 2009 ob 9:37

jst sm gledala japonsko verzijo in mi je bla ful dougočasna...

— aji
11.8. 2009 ob 19:05

Japonska verzija (torej originalna verzija) je 100% boljša od ameriške. V njej ni cenenosti, nepotrebnega vreščanja, vnaprej predvidljivih prizorov in ostalih ameriških pritiklin, obveznih za grozljivke etc. etc., poln je simbolistike in elementov japonske folklore.

— OZNA12
6.11. 2009 ob 17:13

ah japonski film Krog je 100x boljši. S tem se še primerjat ne da >.<

— Tina
13.12. 2009 ob 19:40

FILM KROG JE ODLIČEN NAJBOLJŠA GROZLJIVKA KAR SEM JIH KDAJ GLEDAL STAR SEM BIL DEVET LET PA SEM GA GLEDAL.VEDNO,KO ZAZVONI TELEFON SE USTRAŠIM DA JE SAMARA MORGEN.

— ALEN
1.1. 2010 ob 9:47

Ma najboŁ grozna grozŁjuvka...sam poi nisem upaŁa sama spat v sobo :S

— A.C
15.1. 2010 ob 18:15

ta film mi je bil zelo všeč. Ker ni dobenega klanja in krvi sej je ne rabi ta film sem že gledala dvakrat ker je tako dober priporočam ga vsem ki nimajo radi klanja in krvi v filmu in tisti ki imajo radi grozne filme!!!

— cool grozljivkke
2.6. 2010 ob 12:34

Jaz sem ga šel gledati v kino pa še kupo sem si ga je pa zelo srhljiv.

— roki
13.8. 2010 ob 17:52

JAST SEM GLEDAU TO GROZLJIVKO SPLOH NI TOK STRAŠNA GLEDAU SM ŽE BOLJ GROZLJIVE IN 10 LET IMAM IN GLEDAU SM 1 IN 2

— janez
28.12. 2011 ob 10:20

Zdej vam bom pa neki rekla:
Ta film je ponaredk, pogledala sm si ga ene 10x in ne več, ker mi je brezvezn. Ampak originaln film je Ringu, japonski film, k je 99999999x strašnejši!!!!!! Originaln film sm predstaula naši šoli in si ga pogledala 10000000000000000x.... Bolj originaln in bolj strašnejši je od tega ameriškega dreka.... Tko da jz vam stokrat bol priporočam, da si pogledate japonski film, ker mam izkušnje z grozljivkami in jih obožujem. Ringu je moj najboljši film in hkrati najstrašnejši, kar jih poznam. Naj se vam ne zdi bednejši od tega, ker tole ni nč v primrjavi s tistim..... Resno! če maste želodc za to, si poglejte japonskegaa!!!!
FSM :3

— Ljubiteljica grozljivk x3
29.4. 2013 ob 18:09

Ful mam rada ta filem. Al pa tiso,ko je en en komentar tuki napisu,da puncka ispul zube. Ni glih to da ispul ampak s temografijo stopi fris.

— moesko girl
10.2. 2016 ob 15:04

no,vsaj vi receste,da je to strasljivo,kr sm pokazala to crnolaso deklco mojim prjatlm pa so se sam rezal...no...gledad sm jim dala.... scary movie 3,ampak je en in isti drek,vam povem!!!!!

— no no

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.