Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Krila (sinhronizirano)

Ot Vinta (Wings)
animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 27.6.2013, Kolosej Ljubljana
1h 23min / 83min
Leto: 2012
Država: Rusija
Scenarij: Armen Adilkhanyan, Tilek Cherikov, Timur Cherikov, Mychal Simka
Režija: Olga Lopato
Mladi vročekrvni reaktivec se nekaj tednov pred veliko letalsko predstavo pridruži skupini izkušenih letalskih akrobatov, ki ga želijo naučiti umetnosti drznih zračnih podvigov. Toda trening zmoti privlačna lahkoživa letalka, ki se druži z zlobnim in pretkanim letalskim nasilnežem. Mladi reaktivec se kljub številnim preprekam odloči s pomočjo zvestih prijateljev osvojiti srce mladenke in na predstavi prikazati vse svoje letalsko znanje in svojeglavi pogum, s katerim želi osupniti gledalce.

Nekaj tednov pred velikim letalskim mitingom se mladi vojaški avion Vitez pridruži skupini junaških veteranov, ki mu obljubijo, da mu bodo pomagali pri pripravah na prihajajoče tekmovanje. A Vitez kaj kmalu pozabi na svoje treninge, saj se zaljubi v avionko Strelo in ob tem niti malo ne sluti, da je dekle pajdašinja krutega in zlobnega Groma. Bo Vitezu uspelo osvojiti Strelino srce in uničiti Gromove zlobne načrte? In, kar je najpomembnejše, ali mu bo uspelo zmagati na letalskem tekmovanju?

Pripravljeni za vzlet?

Krila so čudovit animirani film, v katerem aviončki niso le aviončki, temveč imajo dušo in osebnost. Gre za risanko, s katero se bo vsak od nas malce vrnil v svoje otroštvo.

Aleksey Frandetti, glas junaškega in vihravega Viteza, je filmski in gledališki igralec, ki igra in poje v muziklih, obenem pa občasno tudi posoja svoj glas. "Med mojim likom in menoj ni nobene fizične podobnosti. Močno se zavedam, da mi je animirani film Krila ponudil priložnost, ki se mi sicer v filmih ali na odru ponudi le redko. In to je upodobitev popolnoma slovanskega lika. Zato sem skušal v svoj glas preliti vso svojo željo po stvaritvi takšne vrste lika. Hvaležen sem za izkušnjo, ki mi jo je omogočilo delo s 3D animacijo s povsem novimi, presenečenj polnimi nalogami., saj je bilo delo osnovano na lahkotnem, duhovitem in zabavnem materialu. Prišli so trenutki, v katerih sem se v studiu izgubil v čisto svojem svetu, kjer sem se lahko zabaval in se popolnoma sprostil, saj sem igral lik, ki ga kjerkoli drugje ne bi mogel upodobiti. In s tem v zvezi poznamo duhovito zgodbo: "Ali v risankah tudi igraš?" To je zelo podoben primer".

Andrey Merzlikin, kruti in zlobni Grom, je filmski in gledališki igralec, ki je upodobil glavnega zlikovca. »V Avtomobilih niso nastopali le mali avtomobilčki, ampak je šlo za človeške osebnosti, ki jih srečamo v resničnem življenju. Tako smo imeli na voljo celo paleto človeških čustev in odnosov, le da so tokrat zaživela v likih iz letalstva. Tu so nastopila mala letala ter Yaki in MiGi, a vsak od njih je imel svojo značilno človeško prapodobo. Sami se želimo ali pa ne želimo prepoznati v eni od teh prapodob, vendar pa gre v osnovi za nek kalup iz naših življenj. Za moj lik bi lahko rekli, da je bolj baraba. Je samozavesten in ve, kako zmagati. In potem mu pot prekriža mali Sokol in med njima se vname tekmovanje, tudi za ljubezen, ki jo čutita do istega dekleta. Torej ne tekmujeta le za zmago na tekmovanju ampak tudi zato, da bi osvojila dekletovo srce, mislim, njen motor, glede na to, da je letalo (smeh). Zgodba mi je zelo všeč, scenarij je izvrsten, gre za primeren pretok dobrega in slabega z vsemi sestavinami na tistih mestih, kjer se morajo nahajati.«

Antonina Berezka, očarljivo lahko letalo Strela, je igralka in pevka, ki nastopa v muziklih. "Mislim, da smo se igralci res zabavali med snemanjem, se zbadali, a v dobrem smislu in vsak se je lahko malce vrnil v svoje otroštvo. No, saj gre konec koncev za animirani film. Ta žanr nas vrača k temu, kar zares smo. Mislim, da bo vsak užival ob ogledu Kril. Zdi se mi, da bodo otroci sicer v ospredju, odrasli pa se bodo smejali besednim igram in skritim pomenom. Čeprav vidim kot potencialne gledalce tega filma tudi odrasle brez otrok.«

Aleksandr Lenkov, veteransko letalo Miha, je dobitnik priznanja People's Artist of Russia , eden najbolj ekscentričnih ruskih igralcev v gledališču in v filmih. "Nisem upodobil le enega od letal, ampak tudi eno od usod. Avtorji so likom vdahnili dušo, življenja, ki so jih uspeli izkusiti še pred začetkom dogodkov v zvezi s Krili. In to je v filmu lahko prepoznati. Letalo je zame nekaj, kar mi je zelo pri srcu in je zelo živo. Moj oče je bil namreč letalski konstruktor, zato letalo zame nikoli ni predstavljalo le igrače. Večina daril, ki jih podarjam svojemu vnuku, predstavljajo igrače letala, saj sem sam že vse življenje zelo navdušen nad njimi, zato jih tudi rad podarjam, ker jih imam izredno rad in se mi zdijo tudi malce skrivnostna. Celo v vojski sem se pridružil padalcem. Večkrat sem celo skočil nad Podolskim in zato celo dobil priznanje. Zato sem z lahkoto svojemu liku dodal večplastnost. Ruski animirani filmi človeku z lashkoto sežejo v srce, saj so narejeni z dušo in radi spodbujajo k razmišljanju. Kar se tiče 3D oblike, pa vsaka produkcija nedvomno zahteva določena sredstva, da pride do izraza. Mislim, da če bi združili ti dve tradiciji, Disneyevo tehnološko učinkovitost in ruski pogled na zgodovino, bi lahko na koncu končali z nečim popolnoma edinstvenim".

Alexander Golovin, nerodni Orel, ki bi se nenehno rad poboljšal,, je najmlajši član te produkcije. Prvič se je pojavil v seriji Yeralash – Hotchpotch vendar je prestopil na veliko platno z vlogo v Svolochi – Scums. Zdaj pa je zelo popularen igralec v gledališču in filmu. "Moj lik je ta okreten vendar trapast ptič. Večinoma je nekako šarmanten, preprost, nagajiv ter ne razmišlja kaj dosti. Kljub temu, da je orel, pa je daleč od tega, da bi bil heroj. Seveda se v celotni zgodbi v filmu nato odkupi in se poboljša. Pravzaprav mislim, da mi ta lik zelo ustreza, saj sem tudi sam mlad in je zato povsem logično, da sem igral lik ptička. Ta orlič je zelo iskren in naiven".

Slovenska sinhronizacija

VITEZ: Damjan Trbovc

TOVORNJAK: Damjan Trbovc

VETERAN: Iztok Jereb

GROM: Štefan Čamič

OREL: Boris Car

STRELA: Kaja Vidmar

RDEČI TRAKTOR: Aljoša Koltak

ZELENI AVION: Aljoša Koltak

RUMENI TOVORNJAK: Damjan Trbovc

Komentarji

26.6. 2013 ob 17:18

ruski carsi, nedomiselno

— ibor
26.6. 2013 ob 19:05

Katastrofa od filma... ruska želja po Avtomobilih oziroma Avionih!

— pol
27.6. 2013 ob 16:01

Prvi stavek predfilma na tes strani: A zna vzletet. Naredit morm neki, kar ne zmore nihče. Pa kaj se dogaja s slovenščino sploh nihče več ne zna uporabljati slovenščine?

Naredit moram neki, ČESAR ne zmore nihče. Super sinhronizacije, dajmo še otroke narobe učit, kot da že na televiziji vsak drug novinar ne zna več uporabljati 2./4. sklona slovenščine. Super ste!

— Grammar.
1.7. 2013 ob 20:23

katastrofa !!!! nepovezana nesmiselna vsebina

— goran
14.7. 2013 ob 15:16

beda

— vitez
17.7. 2013 ob 18:43

Popolno zapravlanje časa in denarja. Ni samo zgodba slabo izpeljana ampak tudi slaba kvaliteta, predvsem me je pa motilo, da....
......osebe nimajo obrazne mimike(lahko se jokajo, smejejo ali prepirajo obraz ostane isti kot maska).

— Nikolaj
18.7. 2013 ob 10:18

Totalna katastrofa od filma v vseh pogledih, ni vredno plačati centa za ogled, v bistvu mi sploh ni jasno kako lahko kaj takega uvrstite na spored ... vse kar mi pride na misel je zloraba podobnosti imena s prihajajočim filmom Avioni, kar je zelo žalosten način za privabljanje gledalcev ... katastrofa res !!!

— Mat
21.7. 2013 ob 19:15

najslabši animiran film, ki sem ga gledal. Pri 35 letih nisem bil zmožen slediti vsebini in slabim dialogom. katastrofa !!!!

— Slavko
27.7. 2013 ob 13:13

Meni in sinu (4 leta) pa je bila risanka luskana. Res spominja na carse, ampak glede na kritike sem bila v dvomih, pa na koncu nisem imela nobenih tezav z sledenjem. Predvsem pa je vazno, da je bila vsec nasemu malcku.

— maja
28.7. 2013 ob 20:49

Kdorkoli je že pripravljal grafično podobo tega filma, mora biti odpuščen. Comic Sans???

— Dizajner
31.7. 2013 ob 12:50

Katastrofa. Ni drugih besed... Katastrofa!!

— Smacky
20.8. 2013 ob 14:30

ko sem šel gledat risanko me je napenjalo zelo

— prdec
25.8. 2013 ob 15:27

Na srečo je bil moj namen peljati v kino 4 letnega sina s fetišem na letala in ostala prevozna sredstva. Je bil srečen.
Jaz sem bruhal v škatlo od kokic in žaloval za petimi evri od karte. Naslednjič grem raje k zobarju.

— Witloff
8.9. 2013 ob 14:07

Sina (5) in hči (4) sem peljala na ogled te risanke. Meni se je zdelo čisto super, otroka sta uživala.

— Anja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.