Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Kraljev govor

zgodovinska drama
Posneto po resnični zgodbi.
Podnapisi
Na sporedu od: 3.2.2011, Kolosej DeLuxe Kranj
3.2.2011, Kino Komuna
10.2.2011, Kolosej Ljubljana
1h 58min / 118min
Leto: 2010
Jezik: angleščina
Scenarij: David Seidler
Režija: Tom Hooper
V zgodovinski drami spoznamo angleškega kralja Jurija VI., očeta aktualne kraljice Elizabete II., ki po bratovem odstopu zasede britanski prestol. Ker ima težave z jecljanjem, se za pomoč obrne na neobičajnega govornega terapevta Lionela, kljub čudaškim terapijam pa se med njima razvije pristno prijateljstvo. Toda začetek 2. svetovne vojne kralja postavi pred novo preizkušnjo, saj mora s svojim zgledom združiti in opogumiti Britance.

Zgodba

Po smrti svojega očeta, kralja Jurija V, in škandalozni abdikaciji njegovega brata, kralja Edvarda VIII, je Bertie, ki se že celo življenje spopada z govorno napako, okronan za angleškega kralja Jurija VI. Da bi se znebil jecljanja in bil v času vojne sposoben nagovoriti ljudstvo, se na predlog žene Elizabete, bodoče kraljice mati, obrne na ekscentričnega terapevta Lionela Loguea. Z njegovo pomočjo in ob podpori družine, vlade in Winstona Churchilla kralj premaga jecljanje. Z radijskim nagovorom mu uspe navdihniti ljudstvo in ga združiti v težki bitki.

Igralska zasedba

Colin Firth (Bertie) je letošnji dobitnik nagrade BAFTA za vlogo Georgea Falconerja v celovečercu A Single Man, ki mu je prinesla tudi nominacije za oskarja, zlati globus in Screen Actors Guild. Na filmskem festivalu v Santa Barbari je prejel nagrado za najboljšo vlogo leta, londonski kritiki so mu namenili nagrado za najboljšega britanskega igralca leta, lani pa so mu na beneškem filmskem festivalu dodelili nagrado Volpi Cup za najboljšega igralca.

V zadnjih letih je med drugim zaigral v animirani družinski drami A Christmas Carol, trilerju Genova, romantičnem mjuziklu Mamma Mia, komedijah Then She Found Me in Easy Virtue ter biografski drami When Did You Last See Your Father?

V njegovi filmografiji gre izpostaviti še uspešnice, kot so The English Patient, Where the Truth Lies, Trauma, Nanny McPhee, What a Girl Wants, A Thousand Acres, Apartment Zero, My Life So Far, Fever Pitch, Circle of Friends, Playmaker, Valmont. Navdušil je tudi v romantičnih komedijah Shakespeare in Love, Bridget Jones's Diary, Bridget Jones: The Edge of Reason, The Importance of Being Earnest in Love Actually. Glavna vloga v biografski drami Girl with a Pearl Earring mu je prinesla nominacijo za evropsko filmsko nagrado.

Gledalce pred televizijskimi zasloni je prepričal z vlogo gospoda Darcyja v drami Pride and Prejudice, za katero je prejel nominacijo za nagrado BAFTA. Je tudi nominiranec za emmyja, in sicer za stransko vlogo v odlično sprejetem filmu Conspiracy. Med uspešnejšimi televizijskimi projekti so še Tumbledown, Windmills on the Clyde: Making Donovan Quick, Donovan Quick, The Widowing of Mrs. Holroyd, Deep Blue Sea, Hostages, Nostromovi in Born Equal.

Njegov gledališki prvenec je produkcija Another Country, v kateri je zaigral Benetta, pozneje pa se je v istoimenski filmski različici preizkusil še v vlogi Judda.

Geoffrey Rush (Lionel Logue) je zaigral v več kot 20 celovečercih in 70 gledaliških produkcijah. Za vlogo pianista Davida Helfgotta v biografski glasbeni drami Shine je prejel oskarja za najboljšega glavnega igralca, zlati globus, nagradi SAG in BAFTA, nagrado avstralskega filmskega instituta ter nagradi filmskih kritikov v New Yorku in Los Angelesu.

Za oskarja in zlati globus za najboljšo stransko vlogo se je potegoval z likom Henslowa v romantični drami Shakespeare in Love, prislužil pa si je nagrado BAFTA. Vloga Walsinghama v biografski drami Elizabeth mu je prinesla nagrado BAFTA za najboljšega stranskega igralca. Nominacije za oskarja, zlati globus in SAG si je priigral z vlogo Marquisa de Sadeja v biografski drami Quills.

V kinematografih je gostoval tudi s celovečerci Les Miserables, Mystery Men, House on Haunted Hill, The Tailor of Panama, The Banger Sisters, Frida, Intolerable Cruelty, Munich in Elizabeth: The Golden Age. V izjemnih uspešnicah Finding Nemo in Pirates of the Caribbean je posodil glas likoma Nigela in Barbosse. Prepričal je v več avstralskih filmskih uspešnicah, kot so Candy, Lantana, Swimming Upstream, Harvie Krumpet, Ned Kelly, On Our Selection in Children of the Revolution.

Za vlogo Petra Sellersa v biografski drami The Life and Death of Peter Sellers je bil nagrajen z zlatim globusom, emmyjem in nagrado SAG. Med njegovimi številnimi gledališkimi vlogami gre omeniti tiste v produkcijah The Diary of a Madman, The Government Inspector, Uncle Vanya, Oleanna in Exit the King.

Trenutno snema pustolovsko akcijo Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, končal pa je tudi že snemanje drame The Eye of the Storm.

Helena Bonham Carter (Elizabeta) je dopolnjevala igralsko zasedbo v raznolikih filmih, kot so skrivnostni triler Fight Club, grozljiva drama Sweeney Todd (nominacija za zlati globus) in črna komedija Novocaine.

Njen igralski prvenec v celovečercu je biografska drama Lady Jane. Z izjemno prepričljivo igro si je zagotovila glavno vlogo v romantični drami A Room with a View. Sledile so vloge v uspešnicah Where Angels Fear to Tread in Howard’s End. Slednja ji je prinesla nominacijo za nagrado BAFTA. Ob Melu Gibsonu je zaigrala v Hamletu, upodobila je Elizabeto v grozljivki Frankenstein ter ženo Woodyja Allena v komediji Mighty Aphrodite.

Z romantično dramo Wings of the Dove je bila med nominirankami za oskarja in zlati globus v kategoriji najboljša igralka. Na filmskih platnih je navdušila še z vlogami v filmih Margaret’s Museum, Conversations with Other Women, Big Fish, Planet of the Apes, Charlie and the Chocolate Factory, Till Human Voices Wake Us, Live from Baghdad, Sixty Six, The Heart of Me, Terminator Salvation.

Trenutno jo obiskovalci kinematografov lahko spremljajo v vlogi Bellatrix Lestrange v prvem delu pustolovščine Harry Potter and the Deathly Hallows, zaključila pa je tudi že snemanje drugega dela, ki prihaja prihodnje leto. Njen povsem sveži projekt je tudi vloga Rdeče kraljice v družinski pustolovščini Alice in Wonderland.

Pohvali se lahko z mnogimi televizijskimi vlogami, med drugim v filmih Magnificent 7, Henri VIII in Enid. Z glavno vlogo v slednjem je bila letošnja nominiranka za nagrado BAFTA.

Guy Pearce (David) je nase prvič opozoril z večletno vlogo v avstralski seriji Neighbours. Pozneje je gostoval v serijah Home and Away in Snowy River: The McGregor Saga. Prelomno filmsko vlogo je odigral v komediji Priscilla, Queen of the Desert. Sledile so mnoge vloge v ameriških celovečercih, kot so LA Confidential, Rules of Engagement, The Count of Monte Cristo, The Time Machine in Momento.

V zadnjem obdobju je nanizal uspešne vloge v filmih The Proposition, The Road, Factory Girl, Death Defying Acts in The Hurt Locker, kateremu so letos namenili šest oskarjev. Prihodnje leto ga bomo lahko videli v trilerju The Hungry Rabbit Jumps.

Jennifer Ehle (Myrtle Logue) je verjetno svoje najodmevnejšo igralsko delo zabeležila v mini seriji Pride and Prejudice z glavno vlogo Elizabeth Bennet, ki ji je prinesla nagrado BAFTA za najboljšo igralko. Med njenimi pomembnejšimi vlogami so tiste v celovečercih Paradise Road, Wilde (nominacija za nagrado BAFTA), Bedrooms and Hallways, The River King, Michael Clayton, Sunshine, Before the Rains in Pride and Glory.

Prvo nagrado Tony je prejela za glavno vlogo v svojem broadwayjskem prvencu The Real Thing, vnovič pa si jo je prislužila z upodobitvijo treh likov v produkciji The Coast of Utopia.

Filmska ekipa

Tom Hooper (režiser)
Lani je režiral biografsko dramo The Damned United, v kateri je Michael Sheen zaigral v vlogi Briana Clougha, legendarnega angleškega nogometnega trenerja. Njegovo delo je bilo trikrat zapored, med letoma 2007 in 2009, poplačano z zlatimi globusi za najboljši televizijski film (Longford) oziroma mini serijo (John Adams, Elizabeth I).

Mini seriji John Adams so namenili skupno štiri zlate globuse (prejeli so ga tudi igralci Paul Giamatti, Laura Linney in Tom Wilkinson) in trinajst emmyjev, kar je največ v zgodovini ameriške televizije v enem letu. Televizijski film Longford je bil nagrajen s tremi zlatimi globusi (igralca Jim Broadbent in Samantha Morton), prav tako pa tudi mini serija Elizabeth I (igralca Helen Mirren in Jeremy Irons).

Hopper se je kot režiser podpisal pod televizijski film Prime Suspect - The Last Witness in prejel nominacijo za emmyja. Režiral je dramo Red Dust, v kateri je zaigrala Hilary Swank. Ogromen uspeh je dosegel tudi z režijo mini serij Daniel Deronda in Love in a Cold Climate ter serije Cold Feet.

Že pri osemnajstih letih je režiral kratki film Painted Faces, kjer se je preizkusil tudi kot scenarist in producent.

Iain Canning (producent)

Kraljev govor je njegov prvi celovečerec, kjer je prevzel vlogo producenta. Pred tem je bil izvršni producent filmov Hunger režiserja Stevea McQueena in Control režiserja Antona Corbijna.

Komentarji

7.1. 2011 ob 23:37

Tale film bo trgu gate! Komi čakam! :)

— falaful
10.1. 2011 ob 21:54

Prosim vas. Kralj George je kralj Jurij.

— Anja
12.1. 2011 ob 18:49

Colin Firth je itak najbolši!!!

— Mary Elizabeth
13.1. 2011 ob 14:09

komi čakam:)- mora bit dobr!!

— katolik
17.1. 2011 ob 20:36

tale film bo huuuuuuud!!!!!!

— bimbo
19.1. 2011 ob 16:32

ta film je svetoun

— Becca
19.1. 2011 ob 17:29

Sem že pogledala film v kinu - ODLIČEN.

— T
20.1. 2011 ob 22:19

Film bo super! kvaliteten film, dobra igralska zasedba..pa zgodba tut. čiprej nej pride ker že čakamo. :)

— Jurer
24.1. 2011 ob 12:53

bravo Anja ... naši prevodi zgodovinskih osebnosti (angleskih se posebno) so katastrofalni !!!!!!!! Na pop in-u pri napovedi filma niso bili nic boljsi

— ĐOLI
25.1. 2011 ob 7:15

Imam prijatelja, ki je prišel v Slovenijo iz Anglije. Ime mu je Simon. In ker smo ga klicalo po slovensko, je deljal, da kljub temu, ker živi v Sloveniji prosi, da ga kličemo tako, kot mu je ime in ne po slovensko: torej ne Simon, temveč Sajmon.
Torej, zakaj angleška imena prevajat v Slovenščino ? V tujini so tudi Titovo ime izgovarjali Tito in ne Tajto !

— Ivo
25.1. 2011 ob 20:13

V igralski zasedbi omenjate cel kup (precej neznanih) igralcev, spustili pa ste Jeffreya Rusha, ki ima najpomembnejšo stransko vlogo in je bil pravkar nominiran za oskarja zanjo... Šlampasto.

— Eva
31.1. 2011 ob 15:49

Ivo, oprosti, ampak imena zgodovinskih oseb in vladarjev se pišejo poslovenjeno

Karel, ne Charles; Ludvik, ne Louis; Jurij, ne George

— Mali
31.1. 2011 ob 18:54

Pač tak no ene 3 zvezdice malo je dolgocajtn samo če maš punco zravn pa je tema pa malo bol prazno ni glih slab (priporočam zadnje sedeže) :D Sn gledo v Singapurju !!!!! =)

— Franc plemeniti
2.2. 2011 ob 21:17

Za Đoli:Ne vem, zakaj bi se mogla imena prevajat???Ime je ime,ni to noben kralj Jurij,Jurij je edin Zrnec, ta tud ne bi bil vesel, če bi ga v Angliji George Zrnec prevajali.Bodte realni,ljudje!

— Miso
3.2. 2011 ob 10:51

Jz se samo sprašujem, zakaj ta film v Ljubljani vrtijo samo na Viču ... Film, ki je pobral toliko nagrad in nominacij bi pa moral imeti malo več možnosti ogleda. Drugače pa komaj čakam, da si ga pogledam :)

— Miš
4.2. 2011 ob 22:10

Res je, da glavni igralec prejeclja vse dialoge, ampak film se kot tak nikjer ne zatakne! Worth every penny:)

— Ana
5.2. 2011 ob 14:31

Ne se tolk sekirat zarad imen: Pač zgodovinske osebe se posloveni, ne mormo neč prot temu... Torej, če so že usi Louisi poslovenjeni v Ludvike, potem nej bojo še usi ostali....to je tko....
Zdej pa oseb, k jh tko poznamo, kot recimo prijatle, ne mormo klict szi poslovjenim imenom... se mi zdi neprvilno.... zgodovinske osebe pa je treba prevajat, če so že do zdej jih.. ne more bit nekje Ludvik, pol v novejših zapisih pa Louis.... ljudem se zmeša...

— Mary Elizabeth
5.2. 2011 ob 23:25

Zanimiva mi je debata glede imen in bi bilo res super, da bi kdo slovinistov povedal kako in kaj. Bi pa dodal to da imata oba argumenta prav. Definitivno je da se imen ne prevaja, ampak je tudi res, da skozi zgodovino igrajo določene osebe pomembnejšo vlogo in se v dodločenih okoljih nanašajo na njih bolj lokalno, zaradi pogostejše uporabe.

Saj nenazadnje mesto Dunaj skoraj v vsaki državi nekako drugače poimenujejo, medtem ko pa za vulkan Eyjafjallajokull ne vem če so ga kje poimenovali drugače.

— Mislec?
6.2. 2011 ob 3:10

Ni res, kar piše v najavi: bratov odstop ni bil nepričakovan, terapevt ni bil kontraverzen, njegove metode niso bile čudaške, pristno prijateljstvo pa se je razvilo šele po tem, ko se je film končal in tega ne vidimo. Res pa je, da slika v Koloseju v Kranju skače, podnapisi pa skačejo kot nori. Kar se filma tiče, pa je odličen.

— Larifari
6.2. 2011 ob 9:17

Moj najljubši igralec... Navdušena sem...

— Manuela
6.2. 2011 ob 9:58

še zdej mi ni jasno zakaj je ta film mogoče gledat sam v viču mariboru in kranju????????????????????????????????? edini film k bi se ga splačalo it gledat v kino pa ga dajo samo v kranj in maribor?! vse druge butaste pa ... eehh ni mi jasno... :(

— manca
7.2. 2011 ob 11:54

do koncaaaa!!!

— petce heh XD
7.2. 2011 ob 14:27 zvezdica

Preden ste pametni in težite, si poglejte pravopis. Ker začuda pa nikogar še nikoli ni zmotilo, da odkritelju Amerike rečemo Krištof Kolumb. Pravtako ime kosmatega sadeža z zeleno notranjostjo zapišemo kivi, ne kíw'i, ali pa s kakšnimi hieroglifi... Kdo pozna reko Po? Malokdo, čeprav ji vsi Italijani rečejo tako. Mi jo poznamo pod imenom Pad.
Vsak Slovenec bo, če bo poznal odgovor, rekel, da je glavno mesto Kitajske Peking, in ne Beijing ali pa kaj še bolj kitajskega.
Prevajamo tudi imena in priimke ljudi, ki prihajajo iz držav, kjer ne uporabljajo latinice. Če športni novinar zapiše Marija Šarapova pomeni, da pozna slovenski pravopis, ne da je zahojen kreten.
In ja, poslovenimo in prevedemo tudi imena znanih zgodovinskih osebnosti.

— Pismeni
7.2. 2011 ob 18:41

Ful dober fikm, res za 5 zvezdic!

— gigi
7.2. 2011 ob 22:49 zvezdica

Miso, tuja imena se slovenijo. Ne gre za to, da bi morali ljudje biti realni :). A si Janeza Pavla II klical Giovanni Paolo II ali pa Ivan Pavao II.

Pri osebnih lastnih imenih, slovenskem pravopisu po SPP podomačujemo

* imena grško-rimskega sveta (Ezop, Evripid — Plavt(us), Horac(ij)) ali imena, prevzeta prek latinščine in grščine (Darej, Elija, Kristus, Jogurta);
* imena vladarskih (in nekaterih plemiških) rodovin: Burboni, Habsburžani, Jagelonci, Babenberžani);
* redka druga imena znanih zgodovinskih oseb: Petrarka, Kolumb, Galilej, Luter, Kalvin, Gutsman;
* navadno svetniška imena: Franc Ksaver, Frančišek Asiški, Don Bosko;
* večino v slovenščino prevzetih imen in priimkov: Jože(f), Franc, Marija, Karmen;
* Fuks, Švajger, Štern, Popovič, Dvoržak; po tem zgledu tudi imena papežev in vladarjev: Elizabeta, Franc Jožef, Viktorija, Janez XXIII., Pij; tako tudi slengovska imena, npr. Majk, Džimi

— Ana
9.2. 2011 ob 7:14

Ko sem sinoči gledal film v Kranju (mimogrede - ves čas se je tresla slika - vprašanje, če bom še kdaj šel tja...), sem si rekel, da je prišla nova doba. Film ne bi bil nič posebnega, če ne bi Colin Firth tako hudo odigral svoje vloge, da so vsi ostali izpadli zgolj statisti. To nakazuje novo dobo, ki jo je "odprl" Cristoph Waltz v Inglorious Basterds - doba, ko te igralec s svojo igro tako živo spodnese z nog, da komaj verjameš, da je to zares samo igra.

— Mucy
9.2. 2011 ob 9:33 zvezdica

Zelo dober film, mislim, da je glavni favorit za oskarja (Črni labod si zasluži najboljšo žensko vlogo, najboljši film pa bo gotovo Kraljev govor). Prav tako bi bilo blasfemično, če bi Firth ne dobil oskarja za najboljšo moško vlogo. Pa še kaka kostumografija ali režija bi znali pasti.

Kljub žanru (zgodovinska drama) je film prijeten in mine zelo hitro. Igralci zelo dobro predstavijo tedanji čas in delujejo zelo kraljevsko. Posebej navdušujoče je, da je posnet po resničnih dogodkih.

V primerjavi z Družabnim omrežjem (še enim kandidatom za oskarja) je film nekaj kategorij boljši.

(Glede pravilne oblike oseb pa tole - kdo trenutno vlada Veliki Britaniji, kraljica Elizabeta ali kraljica Elizabeth?)

— bart77
10.2. 2011 ob 13:50

Res tok dobr film!!! Priporočam ogled!!!!

— katolik
10.2. 2011 ob 16:13

V angleščino ne prevajamo osebnih imen. Se pravi Janez Novak bi bil v tudi v Angliji Janez Novak. Prevajajo pa se zgodovinske osebnosti in ostalo kakor je navedla Ana.
To ni moje osebno mnenje, tako naj učijo na faksu, študiram namreč angleščino.

Lp

— urška
10.2. 2011 ob 18:16

Nekateri tu bi lahko kdaj pa kdaj pogledali pravopisna pravila, preden začnete pisati neumnosti.

— študentka prevajalstva
10.2. 2011 ob 23:27

V nedeljo sva si film ogledala s hčerko v kinu Vič. Vredno ogleda! Da pa se vrti na Viču je pa komercialna poteza. Verjetno je v zadnjem času bila kinodvorana na Viču slabo obiskana, s tem filmom bo pa odstotek obiska precej večji in to se mi zdi tudi prav. Motilo me je le preglasno ozvočenje!

— Franc
14.2. 2011 ob 6:11

Kraljev govor: Colin Firht odlično- z vsem srcem odigral to vlogo, ne samo odigral, se je postavil v svojo kožo, super- čestitam mu, kajti za vlogo bo dobil sigurno oskrja,tudi film mislim da bo tam okoli 8. Pridružil se je najboljšim. Vsi trije so bili zelo dobra ekipa. Zelo zelo zadovoljna, priporočam, ne bo vam žal ogleda, dolgo bo ostal v spominu.

— Saša N.
14.2. 2011 ob 10:43

@— Ivo

zato ker se simon PO SLOVENSKO PREBERE simon, po angleško pa SAJMON!!! torej oni čisto nič ne prevajajo kar se tega imena tiče.... samo ti neznaš brat

— luka
14.2. 2011 ob 12:58

Bravo, "Pismeni", to si jim pa lepo razložil, haha!!!:):)

— Leo
17.2. 2011 ob 17:41

Ta film bo dobil oskarja, in glavni igralec tudi. V primeru da se to ne zgodi ne vrjamem vec v te butaste ameriske nagrade, eden rekih filmov ki v tem casu pop sranja uspe stopiti izven okvirja in zasijati.

— miha
17.2. 2011 ob 22:47

A je kdo opazil prevod besede mother? Mater??? Father je bil pa čisto lepo oče. LOL
Drugače pa enkraten film, kapo dol. :o)

— rina
18.2. 2011 ob 16:42

Svetovni film... zasluženo nominiran za oskarja!!!!

— Ana
21.2. 2011 ob 11:19

ful dobr film Colin je car. Naii naiii film <3

— Lili :)
22.2. 2011 ob 13:38

Rina, mater je bilo prevedeno ravno zato, da je podobno besedi mother. Očtino si se poglobila v film.

— Ta rino
23.2. 2011 ob 20:20

Danes sem si ogledala ta film. Dobri igralci, drugače pa tema za lase privlečena in dolgočasno zrežirana. Dober film, a nič posebnega. V primerjavi s Pravim pogumom (True Grit) veliko veliko slabši. Če bo dobil oskarja za najboljši film, bo to krivica. Colin Firth pa ga seveda zasluži.

— mateja
24.2. 2011 ob 8:45

Jaz sem uživala - dober film, dobro odigran, dober prikaz tedanjega časa (London, vojna... predvsem pa izdelani medosebni odnosi!

— Alina L:
24.2. 2011 ob 8:48

Ja nekateri nominiranci za oskarja so tudi boljši npr izvor ali pravi pogum pa črni labod. Ne pričakujte briljatnega filma ker boste razočarani nekateri kadri so smešni posebej tisti pri logopedu. Ki pa pravzaprav ni bil speciljaliziran logoped ampak mu je le pomagal kar drugim pravim logopedom ni uspelo tako da tudi po tistem 9 minutnem govoru pred 2. svetovno vojno ki je Juriju VI. uspel sta kralj Jurij VI. in Lionel ostala prijatelja. Colin Firth, Geoffey Rush, Helena Bonham Carter in drugi so svoje vloge odigrali briljantno. Film se splača ogledat ampak ni tako dober kakor so vsi govorili. Zadovoljen sem da zgodba, ki je posneta po resnični zgodbi ni tako napihnjena kakor je bila recimo v Socialnem omrežju.

— luka the bad boy
27.2. 2011 ob 15:56

super!!!

— mitja
27.2. 2011 ob 18:23

6 oskarjev ima

— gost
1.3. 2011 ob 13:37

Film Ni vreden ogleda, kaj še le Oskarja!! Me je razočaral!
Ocena 4/10*

— Filmski Kritik
1.3. 2011 ob 14:18

Film je odličen! Mislim, da si ga bom še enkrat ogledala! Colin igra fenomenalno in je sploh enkraten! :)

— Nani
9.3. 2011 ob 18:10

Jaz tudi ne vidim nič posebnega v tem filmu. Igralci so dobro odigrali svoje vloge, to je pa tudi to. Na neki izredni dogodek, ki me bo presenetil/šokiral, sem čakal 2 uri, ampak ga nisem uspel dočakati. Film je imel premalo dinamike, preveč suhoparnosti, zelo površinsko zgodbo, na čase celo dolgočasen itd. Se strinjam s Filmskim Kritikom. Ocena največ 4/10. Za moje pojme ga Črni Labod (če gledam v istem žanru) poreže kot samohodka spomladansko travo.

— Tomozuki
12.3. 2011 ob 13:12

Meni je bil film zelo všeč. Menim da je Firth zelo dobro prikazal muke pri govoru.

— kayx
13.3. 2011 ob 14:46

film je dober samo mislim da imen ne bi bilo treba prevajat no

— daj mi en dober film
17.3. 2011 ob 20:32

sej folk nevem a je gdo od vs naredu sredno/gimnazijo ampak dejansko smo se 4 leta učil o Henrikih in Rihardih in tako naprej. sploh pa tut kraljici elizabeti noben ne reče Elizabeth. So. :)

— whistleblow
19.3. 2011 ob 23:10

zelo povprečen film, se strinjam s 4/10.

— maruša
1.4. 2011 ob 16:04

Kr dobr film samo se preveč vleče.. Pol filma sem praktično dremal xD

— cybeR
7.4. 2011 ob 18:24

Film je odličen!!!!!!!!!!!!!!!! v njemu pa igrajo trije veliki in večkrat nagrajeni igralci: colin firth,helena bohnam carter in geografy rush iz piratov z karibov. če ni že to dober znak kaj naj še dodam? meni je film zelo všeč!!!!!!!!!!!!!!!! če pa vam ni všeč zgodovina ali nazivi kraljev in kraljic zakaj ga greste potem gledat? mislim halo?

— JULIJA
9.4. 2011 ob 9:15

Včeri sm ga vidla. Super!! Colin Si je 100% zaslužu tistga oskarja!!

— Petra
25.4. 2011 ob 18:37

Sva šla po dolgem času v kino, gledat film, ki naj bi bil dober in ganljiv. Žal pa se v celoti strinjava s Tomozukijem. Pojdite raje gledat kaj drugega. Tudi na koncu je tisti svoj "vrhunski" govor gospod kralj komajda izjecljal... :-)

— mož in žena
26.4. 2011 ob 18:18

Tehnično je film v redu. Za nek "zgodovinski film" pa pušča mnogo prostora za izboljšave. Kraj pač ni bil tako vnet anti-nacisti kot je prikazano. Samo na Chamberlaina pomislite. "Peace in our time!...."

— denis
30.4. 2011 ob 13:58

Ivo,
imean kraljev/kraljic so izjeme, ki jih prevajamo v slovenščino. Od nekdaj. Sajmona pa kar kliči tako kot mu je ime.

— Sandi
11.6. 2011 ob 16:22

1/10

— NOOBI
17.8. 2011 ob 20:42

Ne zaprite kina Vič!!!

— rok

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.