Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Kralj Staten Islanda

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 25.6.2020, Kolosej Ljubljana
2h 16min / 136min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Judd Apatow, Pete Davidson
Režija: Judd Apatow
Potem ko mu je pri sedmih letih umrl oče gasilec, se Scott (Pete Davidson) ni prav dobro vklopil v družbo. Zdaj sredi dvajsetih let je dosegel bolj malo, še vedno pa si želi postati umetnik za tetovaže, kar pa se zdi nedosegljivo. Potem ko se njegova ambiciozna mlajša sestra Claire (Maude Apatow) odpravi na fakulteto, Scott še vedno živi s svojo izčrpano materjo medicinsko sestro Margie (dobitnica oskarja Marisa Tomei) in dneve preživlja s kajenjem trave in druženjem s prijatelji - Oscarjem (Ricky Velez), Igorjem (Moises Arias) in Richiejem (Lou Wilson), na skrivaj pa se dobiva s svojo prijateljico iz otroštva Kelsey (Bel Powley). Ko pa njegova mati začne hoditi na zmenke z glasnim gasilcem po imenu Ray (Bill Burr), se sproži niz dogodkov, ki bodo Scotta prisilili, da se spopade s svojo žalostjo in naredi prve korake, da se v svojem življenju premakne naprej.

Letošnje poletje bo režiser Judd Apatow, ki je nasmejal že s številnimi komedijami, v sam vrh izstrelil komika Peta Davidsona v zabavni komediji z naslovom Kralj Staten Islanda.

Zgodba opisuje življenje komika in igralca Peta Davidsona (ki se je kot najmlajši član pridružil ekipi komične oddaje Saturday Night Live), komedijo pa je režiral znani režiser komedij Judd Apatow (Razuzdanka, Napumpana, 40-letni devičnik), ki je skupaj s Davidsonom in Daveom Sirusom napisal scenarij. Komedijo sta producirala Apatow in Barry Mendel.


V filmu zaigrata tudi Steve Buscemi kot Papa, gasilski veteran, ki Scotta vzame pod svoje okrilje, ter Pamela Adlon kot Rayeva nekdanja žena Gina.


V svoji dolgoletni karieri je režiser Judd Apatow povzdignil vrsto obetavnih mladih komičnih talentov do svojih prvih nastopov na velikem platnu - med njimi so Steve Carell, Seth Rogen, Jonah Hill, Jason Segel, Kristen Wiig, Amy Schumer in Kumail Nanjiani.


Komentarji

17.6. 2020 ob 17:54

Na začetku je komičen, proti koncu se malo zavleče... Vendar dober film o odraščanju, kako mormo it naprej itd.

— Lonelytraveller
27.6. 2020 ob 19:47

Film zelo priporočam!

Ta film je "pol-biografski" prikaz življenja glavnega igralca in stand-up komika Pete Davidsona, ki je izgubil svojega očeta gasilca v terorističnem napadu 11. septembra leta 2001, ko je bil Pete star le 7 let. Ta film je za njega oseben in res se opazi v njegovem nastopu. Ko že govorim o nastopih, tudi ostali liki oz. igralci v tem filmu so odlični. Marisa Tomei, Bill Burr, Steve Buscemi, Moises Arias...

S filmom res nisem imel nobenih očitnih pripomb. Edina večja težava, ki sem jo imel so nastopi nekaterih igralcev. Prav tako mislim, da je bilo malo preveč neuspešnih poskusov šal v prvih 20-25 minutah filma. Toda v nadaljevanju se je to popravilo. Prav tako pa bi film bil lahko malenkost krajši. Ampak to se vse le majhne pripombe, ki ne bodo imele velikega vpliva na vaš užitek gledanja tega filma.

Režiser komedij 40-letni devičnik, To so 40, Komiki, Razuzdanka - Judd Apatow je posnel film po mojem mnenju svoj najboljši film do zdaj. Res ga zelo priporočam. Upam, da bo zaradi te recenzije film bolj gledan. Gledal sem ga danes in razen mene je bil le še en gledalec v Kolosejevi največji dvorani. Žalostno. Vem, da trenutno razsaja koronavirus ampak vseeno...

Temu filmu bom dal oceno 8/10*!

— Quick movie reviews by Haris

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.