Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Kifeljci

akcijski, komedija
Najuspešnejša švedska komedija vseh časov! Film avtorjev uspešnic Jalla! Jalla! in Pokaži mi ljubezen!
Na sporedu od: 24.7.2003, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Scenarij: Josef Fares, Mikael Hĺfström, Vasa
Režija: Josef Fares

Kifeljci je novi film Josefa Faresa, režiserja uspešnice Jalla! Jalla! To je komedija, ki se odvija v malem švedskem mestu. V filmu spoznavamo skupino kolegov z lokalne policijske postaje.

Policist Benny je obseden z ameriškimi policijskimi klišeji. Še v svojih sanjah si izmišlja situacije, v katerih bi z obilico strelskih spretnosti sam obračunal s katerim koli nepridipravom. A njegovo življenje v uniformi le ni tako pestro. Pravzaprav je naravnost dolgočasno, saj v majhnem in mirnem švedskem mestecu Högboträsk, v katerem skrbi za red skupaj s svojimi tremi kolegi, kriminal preprosto ne obstaja. Zato večino svojih dni preživi ob pitju kave, uživanju slastnih klobasic in preganjanju izgubljenih krav. Mir in tišina, sanje slehernega drugega policista, pa zmoti švedsko vlado, ki se odloči za radikalni ukrep. Zaradi pomanjkanja nepridipravov želijo namreč zapreti prav lokalno policijsko postajo v Högboträsku.

Benny in prijatelji pa si svoje sanjske službe ne bodo pustili odvzeti tako zlahka. Če statistika o kriminalu za potrebe vodstva ni tako "blesteča", so jo modri angeli pripravljeni tudi nekoliko prirediti. In da bi ostali v svojem poslu, se oprimejo dvomljivih policijskih metod...

Josef Fares - življenjepis

Rojen leta 1977, Josef se z družino preseli iz Libanona v Örebro na Švedskem, kjer živi od leta 1987. Pri 15 letih je začel snemati kratke filme in jih pošiljati na različne filmske festivale mladih amaterjev, na katerih je osvojil številne nagrade. Med bivanjem v Örebru je s prijatelji posnel okoli 50 kratkih filmov. Leta 1998, pri 21 letih, je bil kot najmlajši študent vseh časov sprejet na študij režije na Swedish Dramatical Institute. Njegovo sodelovanje s Memphis Film se je začelo poleti 1999, ko je v Gothenburgu na Švedskem posnel kratki film Coola Killar (Cool Guys). Film je posnet kot vaja, ki jo je Josef režiral med poletnimi počitnicami na filmski akademiji, prikazan pa je leta 2000 na filmskem festivalu v Gothenburgu v sekciji Progress. Med snemanjem filmov Jalla! Jalla! in Kifeljci je dokončal svoj diplomski kratki film Come on! Film je prikazan na filmskem festivalu v Gothenburgu leta 2002 ter v švedskih kinematografih spomladi istega leta. Tokrat nam režiser ponuja odbito parodijo na razgibane filme, kot so Vrnitev v prihodnost, Rambo, Umri pokončno, Posebno poročilo in Matrica, s katero bo dodobra pretegnil smejalne mišice tudi slovenskim gledalcem.

Komentarji

30.8. 2004 ob 18:36 zvezdica

Film z naslovom Kifeljci je zelo smešen. Primeren je tudi za otroke. Ta film me je zelo navdušil.

— Rok
31.10. 2004 ob 20:28

fajn film!ne morem druga rect.zadetek u polno smeha

— jasna
23.1. 2006 ob 18:36 zvezdica

film si zasluži pohvalo, saj se ob gledanju dodobra nasmeješ.

— domen
30.3. 2007 ob 15:12

film je tko tko no v bistvu ni nwm ka soper je pa kr u redu no

— nina

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.