Kolosej
Film distribucije 2i Film

Koko in velika skrivnost 3D

animirana družinska pustolovščina
od 23. novembra dalje s predfilmom Ledeno kraljestvo: Olafova prigoda
Sinhronizirano
Na sporedu od: 23.11.2017, Kolosej Ljubljana
1h 49min / 109min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Adrian Molina
Režija: Lee Unkrich
Kljub temu, da njegova družina že več generacij vztrajno prepoveduje ukvarjanje z glasbo, Miguel vseeno sanja o tem, da bi postal odličen glasbenik, kot je njegov idol Ernesto de la Cruz. V obupanih poizkusih pokazati svoj talent, se Miguel po nizu skrivnostnih dogodkov znajde v fantazijsko pisanem svetu mrtvih. Medtem spozna šarmantnega prevaranta Hectorja in skupaj se odpravita na veličastno potovanje odkrivanja prave zgodbe o zgodovini Miguelove družine

Animirani film KOKO IN VELIKA SKRIVNOST iz Disney•Pixar naveze nas bo popeljal na skrivnostno družinsko srečanje, ki bo za glavnega junaka Miguela nepozabno. Družini, ki mu ukvarjanje z glasbo prepoveduje, se trudi pokazati svoj velik talent in jih prepričati, da je glasba nekaj čudovitega. Neutrudno vztrajanje ga popelje na potovanje, kjer odkrije svet, za katerega ni niti sanjal, da obstaja. Na tem potovanju odkrije tudi veliko skrivnost.

 

Kljub temu, da njegova družina že več generacij vztrajno prepoveduje ukvarjanje z glasbo komurkoli v družini, Miguel vseeno nenehno sanja o tem, da bi postal odličen glasbenik, kot je bil njegov idol Ernesto de la Cruz. V obupanih poizkusih pokazati svoj talent, se Miguel po nizu skrivnostnih dogodkov znajde v fantazijsko pisanem svetu mrtvih. Tukaj srečuje svoje prednike, ki se vsi po vrsti trudijo, da bi mu pomagali preiti nazaj v svet živih. A tudi oni imajo le en pogoj – da se preneha ukvarjati z glasbo. Medtem spozna šarmantnega prevaranta Hectorja in skupaj se odpravita na veličastno potovanje odkrivanja prave zgodbe o zgodovini Miguelove družine in tem tako skritem pomenu glasbe.

Rastemo na ramenih tistih, ki so bili tukaj pred nami“, je o iskanju inspiracije povedal režiser Lee Unkrich in dodal „da se v Koku vsi poistovetimo s tistim, kar nam je vsem skupno in to je družina.“ ... „Navdih za film KOKO IN VELIKA SKRIVNOST sem dobil v čudoviti mehiški kulturi, tradiciji in ljudeh – mehičanih,“ kot pove Unkrich in poudari, da se je za potrebe tega filma raziskovalna ekipa za skoraj 3 leta preselila v mehiška mesta: Mexico City, Oaxaca, Guanajuato, Xochimilco, Tlacolula in druge, ter tam preživeli veliko časa z družinami in opazovali njihove običaje, recimo ravno tega, ki je prikazan v Koku, Día de Muertos, ko se spomnejo mrtvih skozi glasbo in zabavo. Še posebej se jim je zdela ključna pomembnost družine in to, kolikšno vrednost ji dajejo mehičani.

SINHRONIZACIJSKA EKIPA SLOVENSKE VERZIJE

je bila skrbno izbrana v Studiu Ritem, kjer so za nekatere like v risanki morali poiskati kar po dva glasova, saj so glasbeni vložki in zato pravilna izbira glasu zelo pomembni:

Sebastijan Kušar kot MIGUEL (dialogi)

Leon Rudolf kot MIGUEL (petje)

Jan Bučar kot HECTOR (dialogi)

Uroš Buh kot HECTOR (vokal)

Nuška Drašček Rojko kot MAMA IMELDA

Danijel Bavec kot PAPA

Tilen Artač kot ERNESTO DE LA CRUZ

Maja Boh kot Mama Coco

Vesna Jevnikar kot ABUELITA

Alenka Tetičkovič kot FRIDA

Žiga Bunič kot g. OKOSTNJAK in moški vokal v pesmih

Srđan Milovanović kot JUAN ORTODONCIA

REŽISER pesmi - Vojko Sfiligoj

REŽISER dialoga in mama - Tanja Đurić Ribič


O KRATKEM POČITNIŠKEM FILMU LEDENO KRALJESTVO: OLAFOVA PRIGODA 3D

Dolžina predfilma: 21 minut

V tem kratkem Disneyjevem animiranem filmu, se Olaf in Sven združita v veseli misiji. Ker so to prvi zimski prazniki, ko se ponovno na široko odprejo dvorne duri, Ana in Elsa organizirata praznovanje za vse prebivalce v kraljestvu Arendelle. Ko meščani nepričakovano hitro začnejo odhajati iz zabave, da bi uživali v svojih domačih prazničnih običajih, sestri spoznata, da nimata lastnih družinskih običajev. Zato se Olaf odloči prečesati celotno kraljestvo, da bi prinesel nazaj najboljše običaje in rešil prvi Božič svojih prijateljic.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.