Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Klic divjine

družinska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 20.2.2020, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Green, Jack London
Režija: Chris Sanders
Film posnet po priljubljenem romanu Jacka Londona z istim naslovom je zgodba o velikem medsebojnem prijateljstvu med psom in človekom. Zgodba sledi življenju psa Bucka od trenutka, ko živi lepo življenje v sončni Kaliforniji, do tedaj, ko ga ugrabijo in odpeljejo na Aljasko Tam izkusi težko življenje, dokler ne spozna Johna, ki za njega skrbi z veliko naklonjenostjo in ne pričakuje ničesar v zameno Tako se razvije prijateljstvo brez meja, v katerem pa bosta morala John in Buck skupaj premagati veliko ovir in življenjskih preizkušenj.

"Ne vem, od kje si prišel, vem pa, kje si zdaj. Dobrodošel na koncu sveta!"
(Klic divjine, 2020)

Film KLIC DIVJINE, posnet po legendarnem romanu Jacka Londona, je kinematografsko doživetje življenja, ki na velika platna prinese zgodbo o Bucku; psu izjemno velikega srca, katerega mirno domače življenje se obrne na glavo, ko je nenadoma pregnan iz svojega varnega kalifornijskega doma v eksotično divjino kanadskega Yukona v letu 1890. Kot novi član in kasneje vodja vlečnih psov se mora Buck podati na neverjetno popotovanje, na katerem spozna svoje pravo in edino mesto v svetu ter postane svoj lastni gospodar.

Roman KLIC DIVJINE, pustolovščina Jacka Londona o psu Bucku, je prvič izšel daljnega leta 1903 in od takrat se tisk te knjige nikoli ni ustavil. Preveden je v kar 47 jezikov in izredno priljubljen pri vseh generacijah. V Sloveniji je na seznamu domačega branja v veliko osnovnih in srednjih šolah, saj nosi sporočilo, s katerim se lahko najstniki povežejo na mnogih točkah.
To je sicer zgodba o psu Bucku, ki pa je po srcu najstnik. V knjigi spremljamo njegovo osebnostno rast in pot k odraslosti. Buck mora v svoji pustolovščini življenja prebroditi velike ovire in težke trenutke, da v sebi odkrije svoj pravi namen in svoje poslanstvo. Producent filma Erwin Scott, ki se je s knjigo prvič srečal kot otrok v Romuniji, prebiral pa mu jo je njegov oče, je povedal: »Menim, da zgodba živi in navdušuje bralce že več kot 100 let prav zato, ker v sebi nosi elemente, s katerimi se lahko poveže vsak od nas. To je zgodba o izgubi in porazu ter ozdravljenju od te izgube. Je zgodba o domu in izgubi doma, predvsem pa je to zgodba o spoznanju boljše in močnejše verzije samega sebe."
Tako čustveno kot tematsko v romanu prevladuje ideja: KAKO NAJBOLJ NEDOLŽNA BITJA, TISTA, KI NIKOLI NE DOVOLIJO, DA BI JIH PRIZADELO KARKOLI NEGATIVNEGA, IZ VSEH NAS NA PLAN SPRAVIJO TISTO NAJBOLJŠE, KAR OBSTAJA IN KAKO S TEM IZBOLJŠAJO IN OVREDNOTIJO NAŠE ŽIVLJENJE. Vsi, katerih življenj se je dotaknil Buck, so zaradi tega postali boljši in ravno to je izjemno močan čustveni sprožilec, zaradi katerega je roman Klic divjine enostavno neponovljiv.

Z uporabo vizualnih učinkov in izjemne animacijske tehnologije je Klic divjine mešanica igranega filma in animacije. V glavni vlogi Buckovega človeškega prijatelja je eden najbolj priznanih igralcev v zgodovini filma – Harrison Ford, poleg njega pa v filmu igrajo tudi Omar Sy (Prijatelja), Dan Stevens (Downton Abbey), Karen Gillan (Varuhi galaksije), Bradley Whitford, Cara Gee, Michael Horse in drugi. Režiral je Chris Sanders (Kako izuriti svojega zmaja), scenarij pa je po knjigi Jacka Londona spisal Michael Green (Umor na Orient Ekspresu).

Komentarji

21.12. 2019 ob 11:53

Včasih so znali posneti film s pravimi živalmi, danes pa brez CGI živali več ne gre? Psi se ne gibljejo tako. Tole izpade zelo neprepričljivo, čudaško. Bolje bi bilo, da bi naredili animiran film, in bi ga kot takšnega sprejel, tako pa te neprepričljive CGI živali enostavno ne sedejo v igrani film.

— NeNe
7.6. 2020 ob 22:49

digital dogs ''!!

— p5

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.