Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Kitajski zid

domišljijska akcijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 5.1.2017, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2016
Država: Kitajska, ZDA
Jezik: angleščina, mandarinščina
Scenarij: Max Brooks, Edward Zwick, Marshall Herskovitz, Doug Miro,Tony Gilroy
Režija: Zhang Yimou
V temačnem srednjem veku se neustrašna bojevnika William in Pero podata na nevarno pot proti Kitajski, da bi odkrila skrivnosti njihovega naprednega orožja. Ko prispeta na cilj, ju obtožijo vohunstva in zaprejo, toda kmalu ugotovita, da sta se znašla sredi krvave bitke za preživetje človeštva. Deželo s severa vsakih 60 let napadejo srhljive pošasti in edino, kar jih lahko ustavi, je Veliki kitajski zid. William se odloči pridružiti elitni vojski, ki brani obzidje, toda, kljub številnim prestanim vojnam, ni pripravljen na nepredstavljive grozote, s katerimi se mora spopasti v osupljivih bitkah.

Dih jemajoči fantazijski spektakel o skrivnosti, ki prežema gradnjo Kitajskega zidu...

Ko moči zdušita filmski velesili Hollywood in Kitajska, se rodi epski fantazijski spektakel Kitajski zid, ki jemlje najboljše iz obeh svetov. Pred kamero se v naslovni vlogi suče Matt Damon, za njo pa velikan kitajskega filma Zhang Yimou, režiser slikovitih uspešnic, kot so Hiša letečih bodal, Dvigni rdečo svetilko in Heroj. Vizualno osupljiv Kitajski zid svojo premiso gradi okoli skrivnosti, ki prežema vzgibe za gradnjo ene najbolj ikonskih svetovnih znamenitosti. Kot se izkaže, je njegov namen ubraniti človeško raso pred hordo starodavnih pošasti. V epski bitki za človeštvo se izoblikuje skupina elitnih bojevnikov, ki se na vrhu zidu herojsko zapostavi preteči nevarnosti.

Zanimivost: Kitajski zid je režiserjev prvi film v angleščini. Obenem je to največji film, ki je bil kadarkoli v celoti posnet na Kitajskem.

Komentarji

24.11. 2016 ob 15:33

Film bo suuuuuuuperrrr

— han solo
12.12. 2016 ob 21:19

film bo super da pride 5 jauarja kitajski zid

— martin
14.1. 2017 ob 11:24

ful dobr film splacaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa se

— tvojamaam
29.1. 2017 ob 17:49

film sem si ogledal v kinu in je wow, ful dober, če si ljubitelj tega žanra, priporočam, zgodovinska tematika s fantazijskimi elementi......res hud film , tko dobr narjen in igralska zasedba je ful the best.....na momente so dodani še taki kjut komični vključki, ki pa ne pokvarijo filma ampak ga naredijo še bolšega...jst dam 3x DA in greš v naslednji krog, hahaha.....ko bo na blurayu ga bom imel v svoji osebni zbirki definitivnoooo :))

— igor
13.2. 2017 ob 10:09

ah, kr neki....Američan je rešil Kitajsko in Kitajce. Kot, da Kitajci ne premorejo svojih bojevnikov... res kr neki...

— lojze fabjan
26.9. 2019 ob 12:05

lol

— franc

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.