Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

King Kong

fantazijska avantura
Na sporedu od: 14.12.2005, Kolosej Ljubljana
3h 8min / 188min
Leto: 2005
Država: Nova Zelandija, ZDA
Scenarij: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens po zgodbi Merian C. Cooper in Edgarja Wallaca
Režija: Peter Jackson
Po zaslugi Petra Jacksona, režiserja trilogije Gospodar prstanov, bo na velikih platnih znova oživela najbolj znana gorila King Kong. Velikan bo tokrat ugrabil Naomi Watts (oskarjeva nominiranka za igro v filmu 21 gramov), načrte pa mu bosta skušala preprečiti oskarjevec Adrien Brody (Pianist) in Jack Black (Šola rocka).

Piše se leto 1933 in vodvilska igralka Ann Darrow se, tako kot številni njeni someščani v času velike gospodarske krize, znajde brez službe in brez beliča. Ker se kljub nezavidljivim razmeram ni pripravljena ponižati in nastopiti v odrski burleski, kjer je razgaljenost veliko pomembnejša od nadarjenosti, ji ne ostane drugega, kot da tava po mestu in razmišlja, kaj naj stori. A lakota je prehuda in nazadnje le podleže skušnjavi - na stojnici ukrade jabolko. Seveda jo zalotijo in dekletu bi verjetno trda predla, če je iz zagate ne bi rešil filmski ustvarjalec Carl Denham.

Podjetnemu režiserju in pustolovcu kraja ni tuja. Malo pred tem je namreč iz studia ukradel edino kopijo svojega zadnjega nedokončanega filma, ki ga producenti želijo pokopati, posneto gradivo pa prodati. Carl, ki je v hudi časovni stiski, mora do večera najti novo glavno igralko in z vso ekipo in opremo odpluti na skrivnostno lokacijo, kjer želi dokončati film. Mlada igralka se najprej ni pripravljena podati v neznano, a ko izve, da je scenarij za film napisal izjemno cenjeni scenarist in pisec Jack Driscoll, vseeno pristane.

In tako se ekipa, skupaj s scenaristom, ki mu ne uspe pravočasno zapustiti ladje, odpravi naproti usodi, ki je nihče od udeleženih niti v sanjah ne sluti.

O produkciji

Ko ti zgodba spremeni življenje

"Zgodbo o King Kongu sem prvič videl na televiziji, ko sem imel osem ali devet let," pripoveduje Peter Jackson. "Name je naredila tako močan vtis, da sem se takrat zatrdno odločil, da bom nekega dne tudi jaz snemal take filme."

RKO-jeva mojstrovina iz leta 1933 je bila za tiste čase vrhunski filmski dosežek z izjemnimi posebnimi učinki (miniature, animacija, projekcija ozadja ...). Ko so ga prvič prikazali v kino dvoranah, je film porušil vse dotedanje rekorde gledanosti in zaslužil za tiste čase izjemnega 1,75 milijona dolarjev ter tako rešil finančno skoraj uničen RKO pred bankrotom. Film so redno vračali na redne filmske programe vse do 50-ih let 20. stoletja.

Peter Jackson je že pri 12-ih letih prvič posnel svojo različico filmske klasike. Njegova mama je za začetek kariere uspešnega filmarja žrtvovala svoj krzneni plašč, ki ga je Jackson razrezal in obesil na obložen žičnat okvir, Empire State Building je bil narejen iz kartona in pobarvan samo na tisti strani, ki jo je kamera snemala, New York v ozadju pa je bil narisan na rjuhi, ki jo je mladi snemalec pridobil brez dovoljenja lastnice - svoje mame. Filma sicer nikoli ni dokončal, krzneni Kong, kartonski Empire State Building in platneno ozadje pa še vedno obstajajo in niso pristali v smeteh.

Leta 1996 je ponovno začel razmišljati o King Kongu, prišel je celo do osnutka scenarija, ki pa je bil izrazito hollywoodski, poln zabavnih vložkov in kratkih domislic. A v tistem trenutku je bil trg že preplavljen z gorilami, godzilami in podobnimi kreaturami, zato je Universal zamrznil projekt in ga odložil na stranski tir za nedoločen čas, Jackson pa se je v celoti posvetil največjemu projektu v zgodovini filma - Gospodarju prstanov.

A še preden je stopil na oder, da bi prevzel oskarja za veliki spektakel, so že začeli ponovno teči pogovori o snemanju priredbe King Konga. A tokrat so se zgodbe lotili povsem drugače kot leta 1996. Scenarij je veliko bolj prizemljen, govori o preživetju, ljubezni in sočutju, a nikoli ne zaide v pretirano solzavost ali vzhičenost.

Ekipa in igralci

Jackson je že pred časom razmišljal, da bi z veseljem posnel film, v katerem bi nastopala Naomi Watts. Naomi se je navdušeno odzvala njegovemu povabilu, naj ga obišče v Londonu, medtem ko je dokončeval zadnji del Gospodarja prstanov. Čeprav scenarij za King Konga takrat še sploh ni bil napisan, je Naomi sprejela vlogo. Zanjo je bilo najpomembnejše, da bo sodelovala z Jacksonom in da mu pri pisanju scenarija pomagata Fran Walsh in Philippa Boyens.

Ko je bil scenarij napisan, so se vsi trije scenaristi in glavna igralka skupaj srečali z legendo izvirnega filma, slovito Fay Wray, ki je sicer na pol v šali za začetek poudarila, da je edino ona prava Ann Darrow, vendar je mlajši kolegici zelo podrobno opisala, kakšno je bilo življenje igralca v času ekonomske krize. Wrayeva je tisto leto, ko je posnela King Konga, posnela še ducat drugih filmov. Časa za vajo ni bilo nikoli veliko, studii so hiperproducirali filme, da bi občinstvo razvedrili in odvrnili od skrbi, ki jih je prinašal vsakdan v 30-ih letih. Po dolgem srečanju je Fay Wray ocenila, da je "Ann Darrow v dobrih rokah." Njeni štirje gostje so se počutili, kot da so dobili nujno potreben blagoslov edinega takrat še živečega člana igralske zasedbe izvirnega filma. Pogovarjali so se tudi, da bi se Fay Wray tudi pojavila v filmu, a ji je to preprečila smrt leta 2004.

Lik Carla Denhama bi moral najprej biti malce starejši, a ko so si za božične praznike 12-krat ogledali Šolo rocka, jim je bil Jack Black izjemno všeč. Začeli so iskati razlog, da bi za to vlogo vzeli njega. Jack Black na videz rahlo spominja na Orsona Wellesa, ki je bil znan po tem, da je v mladih letih producentom vzel denar, potem pa posnel povsem drugačen film, kot je bilo dogovorjeno. To je bil dovolj dober razlog, da so Denhama pomladili in vlogo ponudili Jacku Blacku.

Lik Jacka Driscolla pa precej bolj odstopa od izvirnega filma, kjer je bil Driscoll prvi častnik ladje, s katero plujejo do divjega otoka. Jacksonu se preprosto ni zdelo prav, da bi bila v filmu dva mišičnjaka, kot sta bila v izvirniku - Driscoll in Kong. Zato so ubrali povsem drugačno pot. Iz grobega mišičnjaka so naredili intelektualca, ki pa se spremeni v pravega pustolovca, ko ga okoliščine prisilijo v to. Za vlogo je bil Adrien Brody njihova prva izbira in že na prvem srečanju jo je sprejel.

Opica, ki ji ni para

Že na samem začetku so se odločili, da Kong ne bo pošast, ampak gorila, ki je po naključju visoka 7 metrov. Je zadnji preživeli svoje vrste in zato zelo osamljen. Vsak dan se z dinozavri, ki so prav tako po naključju preživeli na tem zapuščenem otoku, bori za preživetje. Živi trdo, kruto življenje in odkar nima več mame, nima nikogar, do katerega bi kaj čutil. Domačini njegovo vrsto že od nekdaj častijo kot bogove in nekajkrat na leto zadnjemu opičjemu bogu žrtvujejo mladenko. Kong jo odnese, se nekaj časa z njo zamoti, potem pa se naveliča in jo ubije. A ko se na oltarju znajde svetlolaska, ki ni vdana v usodo, ampak skuša zbežati, se upira in se obnaša precej drugače od prejšnjih žrtev, jo Kong začne opazovati z drugimi očmi. Ko v njegovo življenje vstopi to nenavadno dekle, Kong nenadoma ni več tako osamljen.

Filmski ustvarjalci so načrtovali, da bo Kong povsem računalniško oblikovan lik, a po izjemnem napredku v računalniški animaciji, ki so ga dosegli z likom Golúma v Gospodarju prstanov, so se odločili, da bodo isti postopek uporabili tudi tokrat. In v navidezno goriljo kožo ponovno postavili istega igralca - Andyja Serkisa. S tem so dosegli troje: Kong je v resnici igral, njegovi soigralci so imeli Serkisa za oporo v dialogu in režiser se je s Kongom lahko normalno dogovarjal, kaj mora opica storiti v določenem prizoru.

Ker je občinstvo leta 2005 precej bolj zahtevno od občinstva iz leta 1933, je Serkis vztrajal, da se mora Kong premikati tako, kot se gorile v resnici premikajo. Biti mora povsem resničen, hoditi po vseh štirih, jesti le zelenje in podobno in Jackson se je takoj strinjal.

Animatorji so posvetili kar dve leti dela, da so Kongu pričarali pravo mimiko obraza.

Serkis je precej časa proučeval gorile, da bi bil njegov nastop kar najbolj pristen. Postal je reden obiskovalec londonskega živalskega vrta, kjer je vsakih nekaj dni obiskal štiri gorile, tri samice in enega samca. Kar pa je seveda imelo posledice. Samec, ki je odrastel v cirkusu in ni znal biti pravi alfa samec, je bil ljubosumen na Serkisa, prav tako pa je bila na njegovo ženo ljubosumna gorilja samica Zaire, ki je vanjo vrgla steklenico.

Tik pred snemanjem se je Serkis podal še v Ruando in opazoval isto skupino goril, ki jih je preučevala Fosseyeva. Med tem obiskom je lahko v pristnem okolju spoznal hierarhijo med gorilami, njihovo komunikacijo in obnašanje v naravnem okolju.

A Serkis tokrat ni bil v Jacksonovi družbi zgolj v modrem trikoju in ni se postavljal pred kamero zgolj zato, da ga bodo kasneje izbrisali. Pravi Serkisov obraz se skriva tudi za podobo ladijskega kuharja Lumpyja.

Posebni učinki

Ekipa Weta Workshopa, ki je več let ustvarjala Tolkienovo trilogijo, je takoj po zaključku tega projekta začela delati na snemalni knjigi za določene računalniško generirane prizore v King Kongu, na primer spopad s tiranozavrom. Ekipa za miniature je bila pripravljena in že dobro utečena, ostali prav tako in precej preden se je sploh začelo snemanje, je več kot 450 ljudi v ekipi za posebne učinke že krepko in dolgo garalo.

Za Otok lobanj so izdelali:

  • 53 miniatur,
  • 104.000 kosov umetnega zelenja,
  • 3100 vitic in lian iz lateksa,
  • 1500 vitic in lian iz blaga,
  • 25.000 miniaturnih rastlin,
  • 220 miniaturnih dreves,
  • obilico korenin, vzorcev lubja, maha in ostale flore.

Največja "miniatura" je bila sestavljena iz dveh kosov, vsak pa je meril 19 x 2,6 x 5,5 m.

Dinozavri v filmu so malce svobodno prikazani in se ne ujemajo ravno z danes sprejetimi predstavami o tem, kakšna naj bi ta bitja bila v času, ko so zares živela. Jacksonovi dinozavri so "kul", nekateri so celo povsem izmišljeni. Sicer so za osnovo vzeli anatomsko korektno okostje, pri nanašanju mesa in kože pa so si vzeli precej pesniške svobode. Ustvarili so celo povsem novo vrsto in jo poimenovala "wetazaver".

Če verjamete ali ne, za King Konga je Weta ustvarila več bitij kot za vso trilogijo Gospodar prstanov.

Tudi New York so morali ustvariti od temeljev navzgor. Današnji New York je povsem neuporaben kot prizorišče, ker se je v 70 letih tako močno spremenil. Na osnovi fotografij in podatkov, katere stavbe so leta 1933 zares obstajale, so potem računalniško brisali novejše, dodajali starejše, usklajevali barve na osnovi odtenkov sivine na črno-belih fotografijah iz tistega obdobja, dodajali podrobnosti na fasade, usklajevali vhodna vrata ...

Nastala je 3D konstrukcija navideznega mesta, v kateri stoji več kot 90.000 virtualnih stavb.

V Weti so izdelali tudi edinstven vremenski program, s pomočjo katerega so New York prekrili s snegom ali ga zalivali z dežjem. Navidezno mesto deluje resnično tudi ponoči. Ko se v enem od navideznih stanovanj prižge luč, vidimo v notranjost stanovanja.

King Kong tako ni le zgodba o gorili, nenavadnem prijateljstvu in preživetju, ampak tudi spomin na mesto, ki ga ni več, ker ga je pogoltnila moderna doba.

O igralcih

Naomi Watts: Ann Darrow

The Ring 2 (2004), 21 Grams (2003), Flirting (1991), The Custodian (1993), Matinee (1993), Wide Sargasso Sea (1993), Tank Girl (1995), Children Of The Corn Iv: The Gathering (1996), Persons Unknown (1996), Under The Lighthouse Dancing (1997), Dangerous Beauty (1998), Strange Planet (1999), Mulholland Drive (2001), The Shaft (2001), The Outsider (2002), The Ring (2002), Le Divorce (2003), The Wyvern Mystery (2003), The Assassination Of Richard Nixon (2004), I Heart Huckabees (2004), Ned Kelly (2004), Undertaking Betty (2004), We Don't Live Here Anymore (2004), King Kong (2005), Stay (2005)

Jack Black: Carl Denham

The Neverending Story 3 - Escape From Fantasia (1996), Bob Roberts (1992), Marked For Murder (1992), Airborne (1993), Demolition Man (1993), Bio-Dome (1995), Bye Bye, Love (1995), Dead Man Walking (1995), Waterworld (1995), The Cable Guy (1996), Mars Attacks! (1996), The Fan (1996), Bongwater (1997), Crossworlds (1997), The Jackal (1997), Johnny Skidmarks (1997), Enemy Of The State (1998), I Still Know What You Did Last Summer (1998), Cradle Will Rock (1999), High Fidelity (2000), Jesus' Son (2000), Saving Silverman (2001), Shallow Hal (2001), Ice Age (2002), Orange County (2002), Run Ronnie Run (2002), School Of Rock (2003), Anchorman (2004), Envy (2004),

Adrien Brody: Jack Driscoll

The Jacket (2005), The Village (2004), Dummy (2003), Love The Hard Way (2003), The Singing Detective (2003), Harrison's Flowers (2002), The Pianist (2002), Bread And Roses (2001), The Affair Of The Necklace (2001), Restaurant (2000), Liberty Heights (1999), Oxygen (1999), Six Ways To Sunday (1999), Summer Of Sam (1999), Ten Benny (1998), The Thin Red Line (1998), The Last Time I Committed Suicide (1997), The Undertaker's Wedding (1997), Bullet (1996), Solo (1996), Angels In The Outfield (1994), King Of The Hill (1993), The Boy Who Cried Bitch (1991), New York Stories (1989)

Thomas Kretschmann: Kapitan Englehorn

The Celestine Prophecy (2005), Schneeland (2005), Head In The Clouds (2004), Resident Evil: Apocalypse (2004), Untergang, Der (2004), Superbabies: Baby Geniuses 2 (2004), The Karate Dog (2004), Immortel (Ad Vitam) (2004), In Enemy Hands (2004), Papà Rua Alguem 5555 (2003), The Pianist (2002), Blade Ii (2002), I Cavalieri Che Fecero L'impresa (2001), Feindliche Übernahme - Althan.Com (2001), U-571 (2000), Coppia Omicida (1998), Prince Valiant (1997), Total Reality (1997), La Sindrome Di Stendhal (1996), Brennendes Herz (1995), Marciando Nel Buio (1995), Nachtbus (1995), Ainsi Soient-Elles (1995), Affären (1994), La Reine Margot (1994), Engel Ohne Flügel (1993), Die Ratte (1993), Stalingrad (1993), Krigerens Hjerte (1992), Shining Through (1992)

Colin Hanks: Preston

11:14 (2003), Orange County (2002), Get Over It (2001), Whatever It Takes (2000), That Thing You Do! (1996), Simple Lies, Standing Still

Jamie Bell: Jimmy

The Chumscrubber (2005), Undertow (2004), Deathwatch (2002), Nicholas Nickleby (2002), Stakes (2001), Billy Elliot (2000)

Kyle Chandler: Bruce Baxter

Angel's Dance (1999), Mulholland Falls (1996), Convict Cowboy (1995), Pure Country (1992)

Andy Serkis: Kong/Lumpy

13 Going On 30 (2004), Blessed (2004), The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), 24 Hour Party People (2002), Deathwatch (2002), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), Pandaemonium (2001), The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), Stella Does Tricks (2000), Among Giants (1999), Topsy-Turvy (1999), Career Girls (1997), Samantha's Child

O ustvarjalcih

Peter Jackson (režiser, scenarist, producent)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), Forgotten Silver (1997), The Frighteners (1996), Heavenly Creatures (1994), Dead Alive (1993), Meet the Feebles (1989), Bad Taste (1987)

Fran Walsh (scenaristka, koproducentka)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), The Frighteners (1996), Heavenly Creatures (1994), Dead Alive (1993), Meet the Feebles (1989)

Philippa Boyens (scenaristka)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Andrew Lesnie (direktor fotografije)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), Doing Time for Patsy Cline (1999), Babe 2: Pig in the City (1998), Dark City (1998), Two If By Sea (1996), Babe (1995), Temptation of a Monk (1994), The Shrimp on the Barbie (1990), Farewell to the King (1989), Lorca and the Outlaws (1987), Fairgame (1985)

Komentarji

12.11. 2005 ob 10:07 zvezdica

Končno spet en film k komi čakam da pride da si ga ogledam. Drgač je pa Peter Jackson spet naredu film vreden Oscarja. Se vidmo na predpremieri Ajd zdravo!

— FRANCI
12.11. 2005 ob 17:01

Carsko!!! Definitivno film meseca.

— kul...Peter
13.11. 2005 ob 18:46 zvezdica

Mislim, da bo to eden redkih filmov, ki bo letos v celoti zadovoljil navdušence akcijsko-pustolovski h spektaklov. 210 milijonov dolarjev visok proračun vložen v 3 urno mojstrovino je zadosten razlog, da si gremo film ogledati v kino. Poleg tega je bil King Kong za Petra Jacksona do sedaj najboljši film, katerega je hotel posneti od 9 leta, ko je videl original. Vsi, ki še niste videli trailerjev in dokumentarca, si jih lahko ogledate na spletni strani: www.movie-list.com. Film je nabit s specialnimi efekti ter postavljen v čudovito naravno okolje, kjer kraljuje ogromna opica ter vrsta dinozavrov in ogromnih hroščev. Menim, da je King Kong film, ki bo podobno kot Gospodar prstanov, naslednje leto vladal na podelitvi Oscarjev, če pa že to ne, mu vsaj oscar za posebne efekte ne uide. Film, ki je proračun presegel kar za 30 milijonov dolarjev, bo definitivno film leta, po dobičku pa mogoče ogrozil celo Titanica, ki že osem let trdno stoji na vrhu lestvice. Vsekakor vredno ogleda - za vse vrste filmoljubov.

— BALOH
16.11. 2005 ob 19:48

Ko sem bil v kinu, je pred filmom bla reklama za Kink Kong. Sodeč po reklami je film carski!

— edn
16.11. 2005 ob 19:49

Film je carski še posebej zato ker v njem igra glavna igralka Kroga. Naomi Watts

— edn
19.11. 2005 ob 11:23 zvezdica

Bad Taste, Heavenly Creatures, Lord of the Rings...Jakson je jack, ne glede na to kaj King Kong bo! Glede na statistiko, da še ni posnel povprečnega filma, kaj šele slabega, bomo še enkrat priče filmski zgodovini.

— BS
19.11. 2005 ob 14:40 zvezdica

King Kong versus T-REX Obeta se nam gigatnska rokorobra, v kateri bo poraženec usmrčen :D Samo Peter Jakcson mi ni dovolj zagotovilo, da bo film res dober. pred Lotr trilogijo je bil tako tako, nato ko posname vse dele pa postane no 1. Napaka, ni vse odvisno od režiserja, pač pa od tega kako se bo on lotil zgodbe. Če se je bo dobro lotil bom gledal film celi 3 uri, v nasprotnem primeru pa bom samo 1 uro.

— Zeus
21.11. 2005 ob 14:20 zvezdica

No, zadnje čase so režiserji že dolgočasni z predelavami starih filmov, ali pa filmov iz drugega jezika: Hiša strahov, Krog, zdaj je pa še tu King Kong. Ko sem gledal trajlet sem si mislil: navadno digitalizirano sranje št.1! Ampak film ni tako slab, ni pa tudi v vrsti dobrih,

— Dejan
25.11. 2005 ob 14:31 zvezdica

Lepo spet 1 film k se vecinoma dogaja v jungli. mislu sm da je king kong ze pred desetletji izumru, ampak vidm, da so se ljudje k bi ga radi gledal in režiral. Film je velika uspešnica Petra Jacksona. Lahko da bo dosegel toliko koi Lord of the rings al pa se vec. Komi cakam da si ga bom su ogledat. Do takrat pa bo treba se malo pocakati.

— Black Emperor
25.11. 2005 ob 17:46 zvezdica

No, kot 100% Jacksonov fan trdim,d a je od režiserja odvisno VELIKO. -pove igralcem kako naj igrajo, jih popravlja do popolnosti -specialni učinki --->pod Jackosonovo komando in podjetja Weta (set Jackson) -Scenarij (spet Jackson) Res pa ej da nimajo vsi filmi režiserjev in jih ta res en naredi super, vendar pa PJ to zna zmore in je nenazadnje dokazal v filmu tisočletja (hja, kaj čmo, kdo pa ne bi laskal GP-ju?)

— Arnir
26.11. 2005 ob 10:55

Mislm da bo ta film folk prnesu u kino in da bo razturu cel svet. To KING KONG!

— JOŠT
26.11. 2005 ob 14:30

zgleda ful dober film že po vsebini!!! kak dobro!! mogoče si ga grem ogledat hehe ajd

— lolika
30.11. 2005 ob 21:18 zvezdica

morm powedat da sm že čist nakonc z živci ker do14.12. je dolga doba.res komi čakam da vidm film to bo mogla bit uspešnica tako kot gospodar prstana... po reklami vidm da so se se fulll potrudil...filing mam tut da bo kr mal grozn film kar se tiče prizorov drgac glavna igralka je pa d'best!!! lp

— metulcica
4.12. 2005 ob 18:04

ja eno in isto tko k megla. a se nebi mogl kej novga spomnt. sej film je drgač kul zrežeran sam je pa isti k un iz 80tih

— max
6.12. 2005 ob 6:05 zvezdica

Ja. ta film more bit res dobr... glede na to, kako je PJ LOTRa naredil, res obvlada. To da bo pobral oskarje, sploh ne dvomim. Me pa zanima, če se bo Jackson lotil snemanja Hobita, po tem projektu?

— Srebrnodlani
9.12. 2005 ob 0:31

tole pa zgleda kot še ena mega hollywoodska glupost

— King The Jack
9.12. 2005 ob 16:25

no film se nism sla gledat ampak pomoje je ful dobr kr v njem igra naomi watts pa se drugi. no upam da bo dobr ker takoj k pride u kino ga bom sla gledat! no to je use...

— driskica
9.12. 2005 ob 19:18

ja no glede na to da je peter jackson že z lord of the rings pokazu da zanga izraz slb film sploh ne obstaja mislm da lohk prčakujemo odličn film. on zna full dobr skombinirat use kar je treba pa u ta pravm trenutku- mal romance, mal grozliuke, mal drame, mal tragedije. usega po mal-kar je tud najbolš. pa če upoštevamo še zasedbo-una ženska iz Kroga pa adrien brody pa valda KING KONG;... sj ni nč več za reč. jz ga bom šla 100% gledat:)

— nink nonk
13.12. 2005 ob 11:55 zvezdica

Nova senzacija...nove razsežnosti... Film si je vredno ogledati. Spektkel tega leta. Na tujih platnih si je baje ogledalo rekordno število gledalcev. Kaka bo gledanost pri nas se bo vidlo v prvih tednih ogleda. Nekaj česar si je vredo ogledat, komaj čakam premiero. Grem 100procentno. To je tisto pravo ;)

— Ado
13.12. 2005 ob 13:08

ta film me je zelo razveselil enkraten film

— čapla
13.12. 2005 ob 15:40 zvezdica

Mislim, da bo to eden redkih filmov, ki bo letos v celoti zadovoljil navdušence akcijsko-pustolovski h spektaklov. 210 milijonov dolarjev visok proračun vložen v 3 urno mojstrovino je zadosten razlog, da si gremo film ogledati v kino. Poleg tega je bil King Kong za Petra Jacksona do sedaj najboljši film, katerega je hotel posneti od 9 leta, ko je videl original. Vsi, ki še niste videli trailerjev in dokumentarca, si jih lahko ogledate na spletni strani: www.movie-list.com. Film je nabit s specialnimi efekti ter postavljen v čudovito naravno okolje, kjer kraljuje ogromna opica ter vrsta dinozavrov in ogromnih hroščev. Menim, da je King Kong film, ki bo podobno kot Gospodar prstanov, naslednje leto vladal na podelitvi Oscarjev, če pa že to ne, mu vsaj oscar za posebne efekte ne uide. Film, ki je proračun presegel kar za 30 milijonov dolarjev, bo definitivno film leta, po dobičku pa mogoče ogrozil celo Titanica, ki že osem let trdno stoji na vrhu lestvice. Vsekakor vredno ogleda - za vse vrste filmoljubov.

— Damjan
13.12. 2005 ob 15:40 zvezdica

Pejte gledat... definitivno film, ki se ga splača pogledat v kinu, vsi skeptiki, vsi ki že pozante zgodbo, kdorkoli, ki se obotavlja... Nobenemu ne bo žal za ogled tega filma! Definitvno eden najboljših filmov, če ne najboljši v tem letu!

— Hudooo
13.12. 2005 ob 22:42

Sm bil na Antenini premieri in morm povedat da je film carski. Tko dobrih efektov že dolg ni blo nikjer

— Kek'c
14.12. 2005 ob 13:18 zvezdica

odlicen. nekaj groznega a nič vznemerljivega. priporočam ga vsem, ki imate radi fantazijo

— chaos
14.12. 2005 ob 13:19 zvezdica

Res dober film!! veliko posebnih učinkov, tudi smešnih prizorov... včeraj sem si ogledala predpremiero. vsakomur ga priporočam, da si ga ogleda!!!

— katky
14.12. 2005 ob 14:43 zvezdica

tudi jaz sem ena izmed privržencev king konga. mislim da bo ta film velika uspešnica in tudi sama komaj čakam da si ga ogledam. Kar se tiče režiserja mislim da je eden najboljših.

— king kong
14.12. 2005 ob 16:48

Sm že gledala t star film, pa že ta mi je bil ušeč. Peter Jackson dela res čudeže na platnih. Mam pa eno pripombo... Black Jack ne paše v ta film, ker je bl komediant, ne?

— Ann
15.12. 2005 ob 12:36

dober film,dosti komike,dosti groze in še več žalosti. p.s. kako se vam ljubi dajati komentarje predno sploh pogledate film

— lucija_
15.12. 2005 ob 13:21

dobr je ko mu odtrga gobec .

— freezy
15.12. 2005 ob 18:21

vsem priporočam da nej si grejo ta film pogledat k je ful dobr!!k sm bla učer na premieri!!!zakon ej!

— flower
15.12. 2005 ob 22:30 zvezdica

Kaj naj recem. Nekaj tako obupno slabega pa ze dolgo casa ne. Morda je cas da se predelave prepove z zakonom. Po taksnih biserih kot so predelava planeta opic ipd dobimo film, ki podira vse stereotipe. Res je. Petru Jacksonu je uspelo narediti se slabsi film s se vec porabljenega denarja za specialne efekte in s se bolj smesnimi prizori. In to ne "haha" smesnimi ampak "ja pa kaj se" smesnimi prizori. Ste si vedno zeleli videti kako izgleda, ce se velikanska gorila boksa z tremi tiranozavri medtem ko pada v prepad in ob vsem tem se zonglira z blondinko? Potem je to film za vas. Kot lahko ze ugibate ogled mocno odsvetujem. Ce zelite si oglejte odlicno originalno verzijo iz leta 1933. Bistvo zgodbe je isto, ne vsebuje nobenih neumnih akcijskih prizorov, da ne omenjam da traja precej manj kot 9 ur. Ok, novo skropucalo traja 3 ure, samo zdi se da ste izgubili 9 ur zivljenja. Seveda pa verniki Petra Jacksona ne bodite zaskrbjeni, gotovo bo kmalu izdana 9 urna directors cut verzija.

— Jakob
16.12. 2005 ob 8:36 zvezdica

Mogoče je bil film malce dolg toda prizoritev možne navezanosti (mogoče celo ljubezni) med Ano in Kongom, ter upodobitev večine današnje kapitalistične družbe ja namreč fenomenalno. Lahko rečem le Bravo Peter Jackson in njegov team.

— LordGrom
16.12. 2005 ob 13:07

danes bom šel gledat upam da je lep a!

— joso
16.12. 2005 ob 13:28

Jaz pa grem King Konga definitivno gledat ker je res Peter Jackson zelo dober producent in zna delat filme!!

— Neli
16.12. 2005 ob 19:31 zvezdica

Film me je zelo razočaral... še sploh, ker sem od takšnega režiserja pričakovala bistveno več... Nova verzija King Konga je grozna... Ne morm zanikat dobrih efektov, toda prikaz je nelogičen... in vzbudi zgražanja. V glavnem, ogleda ne priporočam nikomur, ki vsaj malce kritik.

— kr nekdo
17.12. 2005 ob 8:34 zvezdica

film je res svetovn veliko smešnih , malo grozljivih , najboljše mi je bilo , ko se je king kong boril z dinozavri!svetovno !

— matjaž
17.12. 2005 ob 9:44

film je zakon edn najbolsih ...pejte gledat...resno

— FLIGHT 707
17.12. 2005 ob 11:23

u filmu preveč fantazirajo.

— kritik
17.12. 2005 ob 11:57

Em, by the way če še ne veste, akj se danes dobro prodaja: FANTAZIJA, tko da en mi s kakšnimi,...

— Arnir
17.12. 2005 ob 12:00

u filmu so preveč fanaziral. te 4 pike so pa sam zarad tega kr je hudo posnet pa učasih je krna huda fora.

— kritik
17.12. 2005 ob 12:17 zvezdica

Men se zdi, da folk te dni fulll prčakuje kako ne vem more bit vse popolno! Pa da je stran tolk dnarja vrgu... ja valda... FILM JE THE BEst! Če pogledaš kaj vse so mogl nardit, pa faco od konga 2 leti delal, pa ameriko v tistmu cajtu, pa kostumi, pa gledališče, pa avtomobili... ja sej če greš mal mislt vidš da so res DOBRI!!! Film, da se vleče, sploh ni res... Jest sm tolk užiwow v kinu, in všeč mi je blo k sm vedu, da bom loh 3 ure gledow, da ne bo prekmal konc ;). Posnet film je fenomenalno!! Pa tist fight z dinozavri--- VRHUNEC! tako kot konec... Priporočam ga res vsem, ker vm ne bo žal...

— Adrijan
17.12. 2005 ob 12:49

me bi ful rade šle gledat king konga pa nimamo prevoza king kong prid ns iskat

— meti&karmen&katarinc a&katarina
17.12. 2005 ob 13:08 zvezdica

še enkrat se je izkazalo da je peter jackson izvrsten režiser. King Kong je odličen film na trenutke ti lahko prav pritečejo solze. IZJEMEN JE!SUPER

— annchyka
17.12. 2005 ob 15:55 zvezdica

Škoda 210. milijonov dolarjev. Film so razvlekli na tri ure. Imela sem občutek, da že 4 ure sedim v koloseju. Efekti in animacija so res da hudi ampak dolgčas ti vseeno ne uide. Preveč je prizorov, ko se opica in glavna igralka samo gledata.

— filmofilka
18.12. 2005 ob 1:08 zvezdica

Mislim, da v življenju nisem videl videl bolj neumno dolgočasnega filma. Zgodba se začne kar obetavno, počasi pridemo do otoka kjer je sprva vse OK, potem pa smo priča nekakšnemu lunaparku za dinozavre. V vse skupaj so občasno vpleteni poskusi solzave ljubezni med gorilo in dekletom, ki dosežejo vrhunec na koncu, ko King Kong kar noče pasti z Empire State Buildinga, revica pa med letalskim napadom pleza, da bi rešila gorilo. Mislim, da bile prejšnje verzije filma nekoliko boljše, puščale so manj odprtih vprašanj (Kako so KingKonga pripeljali v NY? Kdo ga je spravil v ladjo???). Vse skupaj traja okrogle 3 ure. K sreči je bila publika v mojem primeru precej klepetava. To me običajno moti, vendar so iz ozadja padali precej duhoviti komentarji. Mislim, da bo film gotovo najbolj zanimiv za osebe med 7 - 15 let.

— Andrej
18.12. 2005 ob 13:37 zvezdica

Včeraj smo si z družino ogledali t5a film in lahko rečem da je res odličen!!!In ne bo vam žal če si tga boste šli ogledat!!POstopoma je vedno bolj zanimiv napet in še celo na koncu je vprašanje kaj se bo zgodilo ali bo tako ali tako...oglavnem odličen film pojdite si ga ogledat ne bo vam žal!

— TINA
18.12. 2005 ob 18:39 zvezdica

Pričakoval sem veliko več od tega filma, dobil pa malo ali nič. Vredno pohvale je edino nekaj navdušojoče akcije od ostalih prvin pa nič. Mislim da filmu manjka neka duša, sporočilo v glavnem izvirnik je bil veliko bolšji. Strinjam se s tistim, ki je rekel da bi morali prepovedat delanje remakov!!!

— Jure
18.12. 2005 ob 20:40 zvezdica

berem vase komentarje in se sprasujem a govorimo o istm filmu.Obetavne prve pol ure fajn film , pol pa tak dohcajt in nedorasla znanstvena fantastika .Zelo sem se ga veselil a sem bil zlo razocaran ni vredn svojga naslova.

— luka
19.12. 2005 ob 7:50

ejga, kako veš, da je film vredn oskarja, če ga še nisi vidu???

— jest
19.12. 2005 ob 11:42 zvezdica

Tudi meni je bil film všeč, pa ne vem kaj ste pričakovali od njega. Da bo identičen originalu ali kaj. Pa dja ne prbiji daj zdaj original v kino me prov zanima kako ti ga bo zabavno gledati. Pač za remake ga je treba mal prirediti sodobnim zahtevam publike, kar pa konzervativni zastareli preobremenjeni gledalci ne sprejmejo kot pozitivno. Film je definitivno dober zanimiv in se ne vleče. Izjema je nekaj malo preveč nerealnih prizorov, predvsem dinozavrskih. Torej vsi ki kritizirate ta film, zakaj ga grete gledat preddoločeno z mislijo da bo zaradi naslova neki BOOM dobr film. To pač ni, lahko pa vam povem da je en izmed boljših filmov ki sem jih v zadnje pol leta gledal v kinu. In po mojem mnenju bi vsi filmi mogli biti usaj tako dolgi, ker se le tako lahko res vživiš.

— Luka drugi
19.12. 2005 ob 13:31

Ful dobr film. tist s ščurki ..pa s pijavkami (a pa črvi -sj n vem kva je blo tist) pa s tistimi čluveki(ups,ljudmi-s lovo mam jst 5 kva m je?) sam ej res tist pa je blo mau grozn saj men.ceu film je biu K U L sam konc N I B I U D O B R zto k je opica crknla (sam z čbelo rečemo d je U M R L A).Mogla b prežvet a ne???!!!A pa saj it nzaj n Otok lubajn A NE LJUDI ?! Drgač pa ful dobr (Otrokom do 10 let vstop prepovedan brez staršev) CVILJENJE S T R O G O PREPOVEDANO!Sej se zezam ha,ha,ha,ha!1

— CARSKO
19.12. 2005 ob 14:39 zvezdica

king kong se je končno pojavil v naših kinih in pričakovanja so bila zagotovo velika.ampak kong ni tako prepričljiv in tako zelo dober da bi rušil vse rekorde in pobral vse nagrade.problem je trajanje kjer bi lahko za 1 uro šli ven iz dvorane,pa bi še vedno vedeli kaj se dogaja.vendar so ustvarjalci gospodarja še enkrat dokazali kakšna ekipa so in za ta film so se zelo potrudili kar kaže tudi proračun(200 milijonov zelencev). igralska zasedba je dobro zbrana in deluje povezano in tudi scena in zvok sta genialna.pri tem filmu je najslabša dolžina nič drugega.film si zasluži oceno 4.5.

— mare
19.12. 2005 ob 16:00 zvezdica

Ljubezenska zgodba. Ona je lepa, nežna, romantična, prijazna in seksi svetlolaska. On je velik, kosmat, mišičast, trmast in glasen temnolasec. Med njima se začne fatalna ljubezen, ljubezen brez meja in brez pravil. Največja ljubezen vseh časov. Večja od Romea in Julie, večja od Janeza in Mete. Daleč največja, najbolj nora, najbolj nemogoča in najbolj divja. Jasno, ona je brezposelna igralka, on pa orjaška opica, kralj vseh opic, edini pravi Kong. King Kong, kralj Kongov, kralj sveta, ki zaradi nje na kocko postavi prav vse. Tudi svojo kariero in ugled. Ona je pač fatalka, on pa se obnaša kot da nastopa v filmu noir. V erotičnem trilerju, kjer moški zaradi ženske vedno potegne kratko. Če bi mu bilo ime Tarzan, bi ljubezen šla skozi. Ker mu je ime Kong, King Kong, pa pade na led, spleza na Empire State Building, na najvišjo zgradbo na svetu in upa, da ga bodo pustili pri miru. Da je na vrhu, da je King of the world. Da je končno našel raj, kjer bo zaživel s svojo blondinko. Tako nekako gre zgodba tegale rimejka, ki za razliko od ostalih rimejkov razmišlja s svojo glavo in se postavi pred mitski original iz leta 1933 in seveda pred bledo inačico iz leta 1976, kjer je Fay Wray zamenjala Jessica Lange. Prav imate, novi King Kong je tako zelo dober, da ga ne moremo jemati za rimejk, marveč za original, ki original spremeni v rimejk. Več kot tri ure vrhunske zabave, vrhunskega Jurskega parka, Titanika in Pearla Harborja, ki ga je Peter Jackson lahko posnel šele po treh Gospodarjih prstanov. In film, za katerega je bilo potrebno posneti tri Gospodarje prstanov, ne more biti drugega kot film vreden treh Gospodarjev prstanov. Film, ki se je prekleto dobro zavedal kaj bomo od njega pričakovali. In seveda film, ki kljub predelavi znane zgodbe ohranja svežino, domiselnost in dovolj izvirnosti, da nas prepriča v nemogoče. V dejstvo, da je boljši od izvirnika in mnogo boljši od rimejka iz leta 1976. Prva ura, kjer režiser Carl Denham (Jack Black) išče igralko za svoj film in se s prijateljem Jackom Driscollom (Adrien Brody) odpravi na morsko odisejo, kjer ladja pristane na skrivnostnem otoku, se resda malce vleče. Druga ura, kjer se naši pustolovci znajdejo v Jurskem parku in v gnezdu orjaških žuželk, bi resda sodila v otroški vrtec. Tretja ura, kjer se orjaška opica končno le znajde sredi New Yorka, v katerem jo napadejo letala, pa resda mine prehitro in morda celo malce površno. Toda to nas ne moti. Niti malo. Niti ene minute 187 minutnega filma, kjer je glavna ljubezenska zgodba. Tragična Love Story, ki za solze ne potrebuje smrtonosne bolezni, marveč le preveč različna ljubimca. Ona, Ann Darrow (Naomi Watts), je namreč visoka le kakšnih 170 centimetrov, on, King Kong, pa meri več kot sedem metrov in si pribori naziv Eight Wonder of the World, naziv, s katerim se je bohotil tudi znameniti rokoborec Andre the Giant. In Peter Jackson se jima posveti kot še nikoli poprej. Zanju si vzame veliko časa. Veliko več kot prejšnja dva filma. Veliko več kot smo pričakovali. Ravno zato zmaga. Na celi črti. Tako zelo kot pred njim ni zmagal še noben režiser rimejka. In Fay Wray, ki bi morala na koncu izreči tisti znameniti stavek, je na žalost umrla lansko leto. Malce prehitro, le malce prezgodaj, da bi se še enkrat zapisala v analne sedme umetnosti. Nič čudnega, da jo režiser Carl Denham zaradi pogodbe s studiem RKO ne more dobiti v svoj film.

— iztok gartner
19.12. 2005 ob 16:03 zvezdica

In pozor, v kinu sem po dolgem času videl tudi dedke in babice, ki jih nisem videl vse od Titanica dalje. To lahko pomeni le dejstvo, da se bo film kljub ne preveč obetavnemu finančnemu začetku prebil na sam vrh najbolj gledanih filmov vseh časov.

— iztok gartner
19.12. 2005 ob 16:30 zvezdica

No, vse je odvisno od tega, kaj od filma pričakujemo. Jaz sem ljubitelj originala in film je zadostil mojim pričakovanjem. To je eden tistih filmov, kjer vsak lahko najde nekaj zase. Specialni efekti so me navdušili, čeprav so ustvarjalci na trenutke pretiravali. Tako je film malo razvlečen. Vse v vsem.. pohvalno!

— king kong JR
19.12. 2005 ob 18:06

kul film zakon samo to lakho rečem ni bolšga filma naj film meseca oskar ga čaka

— suzy-ca
19.12. 2005 ob 18:12

ma moram reč res je zakon vsi ga hvaljo jest še najbl ni bolšga k ta film mal čudne besede pa nč zatu film je pa res zakon moram reč upam d bo Peter Jackson posnel še kkšn film naj naj film meseca čakajo ga oskag gremi mnde Petra Jacksona pa nobelova nagrada za življensko delo(sej se zajebavam ni slovenc,lahk pa bi ga)ne najdem več bulših besed caw

— suzy-ca
19.12. 2005 ob 20:30 zvezdica

alo folk, tist ki kritizirate film nimate pojma o filmih! eden je napisal da sta se opica in punce preveliko krat gledala!!! mislim neumno! spet drugi je napisal da so dinozavri bedni in odvec.! potem bi lahko rekli,da v Lord of the Rings tudi prevec dodatnih posasti!!! folk ce neveste o cem se menite, bodite raje tiho! potem gnjavite da je film predolg!! dajbolj neuman izjava vseh cajtov!!! kaj ste bili slepi al pa ste slabovidni, saj je pisalo da je film dolg 188 min!!! Folk, film je zakon, in glede na ostale filme o king kongu, raztura, pa nemislim efekte in tehnologijo!! je kdo gledal zadnje filme o kongu??? zadnji je bil, ko so morali kongu srce menjat. ja kaksna pa je tu zgodba??? pa oni japonski film, ko se kong in godzila fajtata, potem pa se naj kdo omeni da so dinozavri odvec, si naj prvo ogleda stara filme in naj kritizira!!! gledal sem vse dele in vem kaj je dobra zgodba! tisti ki pa ne veste si oglejte vse dele, se posebaj onega japonskega! FILM RAZTURA!!!

— NORO
20.12. 2005 ob 6:36

film je malo preveč razvlečen, drugačepa super!

— jan
20.12. 2005 ob 11:43

film sm si ogledu 5krat in je kar soliden

— jaz
20.12. 2005 ob 17:20 zvezdica

alo folk, tist ki kritizirate film nimate pojma o filmih! Kdo torej ima pojem o filmih? Ti? eden je napisal da sta se opica in punce preveliko krat gledala!!! mislim neumno! Odlična kontra odličnega kritika;"mislim neumno!" spet drugi je napisal da so dinozavri bedni in odvec.! potem bi lahko rekli,da v Lord of the Rings tudi prevec dodatnih posasti!!! Rhm, nazadnje kar sem preveril Gospodar prstanov ni isto kot King Kong. folk ce neveste o cem se menite, bodite raje tiho! potem gnjavite da je film predolg!! dajbolj neuman izjava vseh cajtov!!! kaj ste bili slepi al pa ste slabovidni, saj je pisalo da je film dolg 188 min!!! Če odštejem vse klicaje, pomanjkanje začetnic in slovnične napake se za spremembo s to izjavo še kar strinjam. Sploh ne mislim nadaljevat, ker verjetno delujem ze preveč snobovsko. Ampak, NORO, če zelis da te kdo resno jemlje se bi mogoče moral malo drugače obnašat. Film pa je kvečjemu povprečen in jasen prikaz na kako nizki ravni je filmska industrija dandanes. Lep pozdrav.

— OsebekX
20.12. 2005 ob 17:47

film je cist aznc pa govorte kar cte!

— miky
20.12. 2005 ob 20:13 zvezdica

Zame je bil to odličen film in nasploh celotno dogajanje v filmu. Pohvale!

— Jaan
21.12. 2005 ob 14:19

hm.. kaj naj rečem..vsak ima svoj okus. meni je bilo pač že tečno 3 ure pa pol sedet v kinu in gledat kr neko nategovanje ko vsi tako ali tako vemo kakšen bo razplet. imam kina za en lep čas dovolj. glede samega filma pa..hm.. lepa opica? :)) vsaj ni bilo go-motion efekta ;)

— mia
22.12. 2005 ob 23:48 zvezdica

Obetaven začetek, dobri efekti ter ljubezenski trikotnik med opico, blondinko in moškim. Pri vsem tem sem dobil občutek, da je moški v tem filmu odveč. Zgodba se mi je zdela, še posebej na koncu vse preveč zdramatizirana. Sicer pa, oglejte si ga in si ustvarite svoje mnenje.

— Vlado
23.12. 2005 ob 11:32 zvezdica

Dober ni kaj!Boljši od prvega dela.tudi zato ker je prilagojen današnjim časom.Ene prozori so zelo ganljivi.res prva za se zjokat,pa že dolgo se nisem jokala za en filem:)!Tako dobrih efektov še nisem vidla v nobenem filmu,res vse 3 ure napeto,pa niti malo se ne vleče kot pravijo eni.Mi je vešč ker se filem dogaja v treh delih.Je pa res malo grozljiv,še bolj kot krog:), na trenutke se mi je malo zagnjusilo,prizor kjer so pršli sorodniki aliena:)!Pa mi je všeč ,ki ni preveč zanstveno fantastičen v primerjavi z gospodar prstanov,tuki je ta prava meja fantastike,ki se je niti ne opazi,ker so dobri efekti!Malo mi je smešen prizor, kjer on njo reši pred gorilo,tukaj sem pomislila, da je komedija!:)Opazla sem samo eno napako!Igralka ima cel filem nepoškodovane noge ,čeprav je bila v skozi bosa in je velikokrat bežala po gozdu s kamenjem pred dinozavri:)!Konec je zelo podoben Titaniku,ponavljam zelo ganljiv do solz!In zelo lepo sporočilo na koncu filma ,ki ti da mislit!Odličen filem,zdej ga imate spet v dvorani 1 tako,da hitro na ogled!

— flafica
23.12. 2005 ob 13:20

tisti k tko komentirate ta film da ni dobr. men gre to zelo na živce. poj pa pejt ti snemat film, če že si pameten kako mora zgledat. mislm da bi tvoj film ful zanič. ta film pa je zelo dobr in priporočam da si ga ogledate.

— no_name
23.12. 2005 ob 14:25

Prepoznala sm se u filmu! Ima zelo dobro čustveno navezo name! Film me pomirja in krepi mojo notranjo lepoto, hkrati pa tudi zunanjo!

— karin
23.12. 2005 ob 16:13

to je naj filem v zgodovini sveta

— king kong
23.12. 2005 ob 16:34 zvezdica

Ne bi preveč komentiral - 7 meterska mutirana opica v 20 stoletju ?- possible. Izgubljeni otok v 20 stoletju? - ma tud še gre. T-REX krat 3 v 20 stoletju??? - čist preveč. Dinozavri so izumrli mil. let nazaj, ampak na ta otok meteor in Ice Age ni deloval. Res neverjetno. Mislim da se bo treba malo zresniti in narediti relativno normalen Sci-fi.

— Moah
23.12. 2005 ob 17:27

ja moram priznat,odlicen film.Petrćek se je res potrudu pa una scena k tiranozaver poje kongija je bla res žalostna,pauno z balonom

— markić mare
23.12. 2005 ob 23:12 zvezdica

S svojim sinom,mimogrede star je 9 let,sva si ogledala ta film.Minilo je kot bi mignil.Sploh ni razvlečena zadeva v taki meri,kot nekateri jamrate in mislim,da so se res potrudili z efekti.Me je pa zmotilo nekaj.Ne vem ,če je bilo kje napisano kaj o omejitvi starosti gledanja filma,ker jaz tega res nisem zasledila.Mislim pa da bi moralo pisati,da ta film ni ravno najbolj primeren za otroke tam okrog desetih let,ker je bilo kar nekaj krvi,nabodenih trupel,pojedenih ljudi in grozljivih mask,ki so mimogrede zelo dobro narejene.Sinkota mojega je bilo kar strah in mene tudi včasih,vendar sem kar vesela,da sva ostala do konca.Splošen vtis je pa:super pravljica.

— IRENA
24.12. 2005 ob 9:52

ccol najboljši film do zdaj res legenda. Brao vsi, ki ste ga naredili in zrežisirali. To vam želijo tuji vse moje kolegice in kolegi! ajde

— katkina mišljenja
24.12. 2005 ob 11:24 zvezdica

To se mi zdi še najboljša oznaka tega filma, ki me je totalno razočaral. Res je, da so bili specialni učinki dobri, morda celo odlični, vendar pa so bile izjave igralcev na trenutke že presneto otročje, izpraznjene, krneki varianta. Režiser je pretiravu v prizorih s King Kongom, ko se občutno preveč dere in rjove v prazno. Po moje je vsaj okoli 15 minut filma prizor, ko King Kong drži v roki Ann in se ji na pol centimetra dere v faco. Where is the point? Če jo je hotu prestrašit, je blo vse skupi zlo neprepričljivo. Zanimiv je bil prizor z "gozdnimi prijatelji iz Rezije", ki so bili nadvse dobra izmišljotina. No, v prijetni družbi sem se vsaj pošteno nasmejal: tudi to nekaj šteje! Film je tko očitno hotu bit manipulativen, pa mu ne uspelo. Vsaj pr men ne!

— Turi
24.12. 2005 ob 11:34

DOBR FILM !

— NIKA
24.12. 2005 ob 16:24 zvezdica

Včeri gledu.In ga grem še enkrat!! V filmu je vse!Akcija,fantastik a,humor,ljubezen. Osupljivi prozori .izjemna pokrajina.jurski park in gospodar prstanov e enem ...toda boljše... Priporočam ogled in vsem nežnejšim dušcam paklc paloma robčku :)

— greg
24.12. 2005 ob 16:44 zvezdica

Z bratom sva ga na predpremieri gledala potem pa še isti vikend povabila frende. Vsi so bili navdušeni nad filmom. Ogledat so si ga nekateri šli še enkrat. Drugače pa me moti komentar da tiranozavri ne sodijo v ta film. oprostite ampak film je remake. Ali veste kaj to pomeni, rdeča nit zgodbe je že bila narejena. Režiser je samo podkrepil originalno zgodbo s sodobnimi efekti, čudovito zgodbo in romantiko, kar je bila njegova želja že veliko časa. To je film za nežne duše ker je poleg izvrstih akcijskih prizorov še veliko romantike. Tisti ki imajo radi samo akcijo in nič drugega so pač razočarani nad recimo 2/3 filma. Kot celota je film zame fenomenalen samo za oskarje je pa težko govoriti ker bo imel letos film veliko močnih konkurentov na vseh področjih.

— Super film
24.12. 2005 ob 23:32 zvezdica

alo, kaj si ti gledo originaln film!? tam je tut bil t-rex!!! pa potem juriski park tudi brezveze??? -- za tebe? nevem! ocitno ne poznas zgodovine! TA tanov king kong je samo predelava starega filma!!! ne pa nov film!!! Pa film raztura!! Me pa res zanima kaj je zatebenormalen Sci-fi.! potem si vsi sci-fi filmi brezvezni, ker niso mogoci, potvoji logiki. potem je lord of the ring, tudi beda, po tvoje me???

— ql film
24.12. 2005 ob 23:52 zvezdica

osebek x! Slabo si si ogledal Lord of the Rings! Ker je oseba NORO omenil, da v King Kongu ni preveč "pošasti", ker bi potem lahko rekli, da je v marsikaterem filmu kaj odveč "pošasti" Potem bi lahko rekli, da je v vseh delih Juriskiga parka tudi kak dinozaver odveč! Omenil si, da je filmska industrija na nizki ravni- to maš prav, samo kar ne velja za King Konga, ker je samo predelava in ne nov film. Kako bi potem lahko po tvoje naredili še boljši King Kong? Pomisli pri sebi, kako bi ti predelal film. Recimo, da ti dam en film iz 80. Kako bi ti predelal Terminatorja, da nebi bil podpovprečen? Samo to me zanima! Bi ga izdelal, da bi bilo nekaj novega?

— film je ql
26.12. 2005 ob 0:43 zvezdica

film mi je kar ok, malo je žalosten konec, drugače je v redu. mogoče je malo pretiravanja pri vseh tistih pošastih v breznu in mogoče rahlo predolg, vseeno priporočam :)

— demi
26.12. 2005 ob 8:28

zelo dobrr film!

— neznanec
26.12. 2005 ob 8:38 zvezdica

Bolj dolgočasnega filma še nisem gledal. Prva ura filma je tako dolgočasna da sem kar zaspal. Ko sem se med filmom spet zbudil mi je bilo žal, ker sem potem trpel dve dolgi uri. Film je naj ma najslabši film ki sem ga kadarkoli gledal. Višek filma je holivudski konec - UBILA GA JE LJUBEZEN? MA.

— Ingemar
26.12. 2005 ob 13:25

Ej folk film je pa prou.bedn a ste se kdaj uprasal od kje so prsli uni dinozavri pa to kr neki pa bedno posnet pa brez prave zgodbe pa.uglavnm tema aj cao

— $AWOO
26.12. 2005 ob 13:39

dej eri na ,kak se enim da tk dolgo sedet v kinu.pa gledat tk dolgocajt film,sam sm ga zlo dolgo cako,sm mislo da dober ...razocaran.skoda cajta. rajs ite gledat kako romantiko ,bo bols.

— pac en
26.12. 2005 ob 16:13

malo izven teme... Ali si moram za ogled tega filma v Mariboru (sreda 28.12), kupiti karto že v predprodaji ali rezervirati ali pa jo lahko kupim kar pol ure pred predstavo? Še nikoli nisem bil v Koloseju, pa zato niti ne vem kakšna gneča je sploh ponavadi. Hvala

— papa
26.12. 2005 ob 21:08

HeLLoW! mene samo nekaj zanima... kaj se na koncu zgodi z gorilo?? pa prosim, odgovorte mi na mail. hwala že wnaprejj Lp za wse...še posebej pa na štajersko***

— pupa16
26.12. 2005 ob 23:30

Film je zakon! Drugih besed ne potrebujem da opisem film!

— Zakon
27.12. 2005 ob 10:38

Ta filem je eden naajboljših zakon... do zdej kar sem gledala te filme v koloseju v ljubljani mi je talenajbolši.. Zelo napet in zelo dober..Na koncu pa jebilo tako žalostno da bi najraje kar jokala!!!=( zlo napet film moram povedat...

— Nika
27.12. 2005 ob 12:07

pune vreji

— julija
27.12. 2005 ob 13:39

film je fuuul zanč, ne ga it gledat.glavna igrauka z modrimi očmi in blond kodrčki ceu čs skaklja naokoli in tako narejeno igra, da si človek res lahko misli svoje.torej, če iščete dobro igravsko zasedbo, ste hudo zgrešili. film traja pet let in tisti 2/3 filma se blonda in gosenca (al gorila, al karkol je že) kar naprej spogledujeta, jokata, se smejita-tok da ne doživita orgazma zravn. film je malce podobn gospodarju prstanov, glede nekaterih kulis. neki defektni ljudje, s srhljivo punčko na čelu, blonde in ljubezni na drugi pogled (tok da se igralca ne poročita že drugi dan, ko sta se spoznala), new york, .tipičen američki film.če vs je amerika že tok pokvarla, now hudga če se uničte še mau, če pa še imate upanje za dober film, se držte kilometre stran.

— avalon
27.12. 2005 ob 18:58 zvezdica

ok g. jakob sam tko kaj za božjo volo teb ni jasn. ne vem no jz sm vidla en del originala in se sori počutm mal bedno k gledam opico narjeno iz kartona k mi niti slučajn ne zgleda kt živa stvar; ampak ne glavn da je staro ane. aja pa sori ti specialni efekti ne pokvarjo al pa spremenijo usebine. še posebi pa ne pr petru jacksonu k zna full dobr ocent kok specialnih efektou je treba kok je pa že preveč; glej lord of d rings. ti specialni efekti sam postaujo pač en starejši film na mal bl moderno ravn. to je pač take vrste film k rab dobre specialne efekte k drgač ni tok dobr. če pa ne maraš predelau al pa specialnih efektou pol pa ne it gledat takih filmou!

— antijakobica
28.12. 2005 ob 6:57 zvezdica

Spet en odličen film, poln efektov in z odlično animacijo. Čeprav se v filmu znajdejo dinozavri in mutirani insekti, so prav zardi njih v filmu super efekti. Najboljše v tem filmu pa je zgodba o neverjetni ljubezni med opico in žensko, ki je Konga na koncu tudi ubila. Vsem tistim, ki filma še niste gledali, si ga oglejte, ker je vreden oglada in ne poslušajte tistih, ki ga kritizirajo, da je dolgočasen in..., ker ne vem kaj bi tisti sploh radi. Baj!

— tea
28.12. 2005 ob 8:34 zvezdica

Končno spet en film k komi čakam da pride da si ga ogledam. Drgač je pa Peter Jackson spet naredu film vreden Oscarja. Se vidmo na predpremieri Ajd zdravo!

— griša
28.12. 2005 ob 11:21

Ja res je kull!Gledala sem ga v kino!Velika je ta opica močna pa zelo saj je premagala celo dinozavra!Zelo dober film u letu je!Najboljša filma sta mi Harry Potter 4 in King Kong! Pozdravček od Katy*

— Katy*
28.12. 2005 ob 21:20 zvezdica

Če še kdo ne ve, al bi si film ogledu al ne, bo velik zamudu, če ga ne bo. Film je res vreden svoje slave! Pa še Naomi je v tem filmu.kingovska!

— King Kong
28.12. 2005 ob 21:41

malo predolg

— dober
28.12. 2005 ob 21:41 zvezdica

Vceraj sem si sel ogledati film King Kong v Ljuvlljano v Kolosej! In dobil sem to, kar sem pricakoval si veliko vec! Tisti, ki kritizirate ta film zaradi prve tretine filma ste bedni in se mi resnicno smilite! Jaz pravim da, vsak dober film je tri ure premalo, k se uzivis v film in res socustvujes z junaki te prekrasne klasicne zgodbe!Tako, kot sem predvideval, je ta film boljsi od trilogije Gospodar Prstanov, saj je videt z kasnim uzitkom je reziser delal tale film in z kasnim trudom in z lastno financno pomocjo ozivel legendo King Konga! Triurni epski spektakel ima vse kar potrebuje klasicen spektakel! Efekti Odlicni, Igranje Odlicno, Zgodba Odlicna, Scenarij Odlicen, Rezija Odlicna in nasploh vse kar imamo radi pri dobrih filmih! In zdalec ni vse v Akciji, saj nas najbolj gane precudoviti ljubezenski trikotnik KONG-ANN-JACK! Tragicni razplet nas napolni z solzami in si nemorem kaj da jih nebi par izpustili ven iz srca! Vse pohvale!!!

— Donnie Darko
29.12. 2005 ob 9:32

ja jz grem pa film šle u suboto gledat.a se ga sploh splača?:D

— *URSh@*
29.12. 2005 ob 9:46

o ja se splača iti gledat king konga!

— +urska+
29.12. 2005 ob 10:09

am film king kong je zakon prou hud je biu k sm a gledala u kino - ou zakon brez primere !

— tjasa
29.12. 2005 ob 15:26 zvezdica

vem da ma vsak pravico do svojega mnenja sam HALOO?prvo pstavi temelje in zaradi uvodne pesmi dobimo občutek da končno gledamo en dobr star film. gspodarska kriza je zelo dobro predstavljena celo malo žalostna IN SE TOTALNO NIČ NE VLEČE! to velja tudi za dogodke na ladji ki jih je treba dobro spremljat da lahkonaprej snemaš film.na otoku pa se vse šele začne. posnetki ljudstva so dobri, na trenutke malce shrhljivi naprej pa vse teče kot po maslu. dinozavri so narejeni 3x boljš kot v vsakem jrskem parku posnetki gromozanskih sluzastih žužkov pa so neverjetni.imam izredno dober želodec vendar priznam da sem dobil mravljince ob pogledu na njih.izredno dobro je narejen king kong tudi diha dovolj globoko.vse pohvale in zasluge gredo gollumu andyu serkinsu.s tem filmom si je jackson dal duška in pokazal da je kralj filmov.Tudi igra igralcev je izvrstna v vseh pogledih dobro je da si jackson vzame čas tudi za humor najbolj bodejo v oči pikantne malenkosti npr. ko je v džungli mrčes ga začne lumpy strelati kar s pištolo. ko sta v vrveh ujeta t-rex in ann in je rex ne more dobiti, ko kong ubije rexa in se poigra s čeljustjo, ko kong pahne ann, ta pade on pa se smeji.moteče pa je da včasih režiser pretirava pleme mora biti zelo pogoumno da z palicami skače čez čeri;brontozavri so tekli, igralci umes in presneto malo jih je pomrlo, ko jack in ann zbežita na pterodaktilu.in TURI praviš da se kong in ann kar neki gledata to je ja najboljše. jackson si namreč vzame čas in lahko vidimo kako se spoznavata.jackson hoče povedati da kong ni zver ampak žival ki se razjezi samo če ga kdo razjezi.kong se postavi na našo stran in začnemo čustvovati z njim in to je jackson hotel in dosegel.pove da ljubezen nima meja, tu pridejo tudi romantični prizori pod slapom in kasneje na jezeru. že smo v zadnji uri ko konga ulovijo in omamijo. to naredijo tako grobo da nam postane hudo pri srcu. to se nadaljuje še naprej grdo ravnajo z njim nato pa pobegne razmeče nekaj fordov dokler n najde ann. to odnese na jezero in nato na empire state building. s tam ga sestrelijo letala in tisti ki pravite da vm ni bilo niti malo hudo potem nimate radi živali,se lažete ali pa niste spremljali filma , kajti jackson je dober in to je tudi pokazal in potrdil da GS ni bil slučaj. in res KO SE JE ZVER ZAZRLA V TO LEPOTO JE BILO PO NJEM... NE NISO GA UBILA LETALA.LJUBEZEN GA JE. jackson hvala ti dokazal si da si najboljši režiser, king kong pa film leta. EN REŽISER, ENA OPICA, EN FILM. KNG KONG, ZA VEDNO!

— johnny
29.12. 2005 ob 18:59 zvezdica

film je odlicn! res,da je ze star ampak dober.vsec mi je ker je veliko o naravi.so odlicne epizode da te kar iz stola vrze!!! veliko smeha je bilo tam ko je king kong dinozavru zlomil celjust in jo nato hotel popraviti.rad se je smejal in se posebej takrat ko mu je tista zenska zaigrala svoje trike.ko so pa prisli na otok me je oplazil strah!ljudje so bili res grozni. ZELO DOBRO SO NAREDILI TA FILM! VELIKE POHVALE REZISERJEM!

— anja in se en
29.12. 2005 ob 22:23 zvezdica

zacela bom najprej ..s tem...da ...vsi ki ste skritizirali ta film nimate pojma o promocijah in delu dobrega filma..preprosto niste izuceni(nimate custev) imam strica ki se ukvarja s filmografijo..je režiser,zato vem kako tezko je narediti dober film popoln film,da GO BO izljubil vsak gledalec.zato prosim !!!??ne bodite pametni ampak,se rajsi uživite v vlogo reziserja in malo premislite!!preden kaj rečete!!spostujem ,da ima vsak svoje mnenje,ampak to pa je to much!film je dosegel vec kot sem pricakovala ,zasluzi si oskarja,pohvaljen reziser,kamera,fanta sticni efekti in promocija..film ki je dolg 3 ure se ne vlece niti za minuto!!pohvaljena tudi maska in kostumi!Peter jackson je dokazal da je vec kot odlicen reziser,in film je vreden 210.miljonov dolerjev!!ta film je vse akcija,romantika,lju bezen,tragedija,kome dija,grozljivka.znan stvena fantastika!!film je dojel bistvo in ob filmu se zavedas koliko je denar zmozen spremeniti in prepricati človeka!!!ob filmu dojames in zacutis svoja custva tisti ki ste film skritizirali in se ob njem dolgocasiti ste navadne reve saj ne znate oziroma se sramujete svojih custev mislite da je to za sipke za reve za puncke..otrocke...TO NI RES RAVNO OBRATNO TISTI KI IMA CUSTVA IN GA NI SRAM PRIZNATI DA JE JOKAL OB FILMU ALI DA JE UZIVAL OB FILMU JE MOCAN JE VREDEN ŽIVLJENJA IN JE POGUMEN!!TISTI KI NE PRIZNA JE SIBEK IN TSTI JE REVA!torej film je res vreden ogleda in spoznali boste ,da tudi zivali imajo custva in obcutijo bolecino,ceprav niso tako inteligentne kot mi..ljudje ki mislmo da smo vladarji sveta in da nas drugi morajo gledati kot bogove!!!pohvaljena ekipa filma ta film je prerasel vse meje !!temu filmu bi z majhno lažjo rekli popolen!!vreden ogleda!

— evilscorpio
30.12. 2005 ob 0:03 zvezdica

Moram reči, da sem z filmom zelo navdušena,kajti film je pohvale vreden in mi ni žal, da sem ga tako dolgo gledala, ker te ure so minile kot šus.Vendar konec mi je hudo hudo žalosten!

— DD
30.12. 2005 ob 9:42

film je ful kuldobr predlagam da si ga greste ogledat.

— luka
30.12. 2005 ob 9:44

fack to j tuk fajn film če ga nis gledu film KING KONG ti priporočam de ga gledaš

— gregy
30.12. 2005 ob 18:11

ta film se mi je zdel ful fajni zanimiv upam da še boste naredili kakšno tako uspešnico!

— nataša
30.12. 2005 ob 18:14

ej to se da pogledat to znoriš ob gledanju filma

— bejba
30.12. 2005 ob 22:28

pri vsakem filmu so neki komentarji kako je ta film beden in dolgočasen in podpovprečen in oh in sploh ampak avtorji nikoli ne navedejo kater film pa je dobr mislim, da gre tle za nevoščljivost > nekdo naredi odličen film pol pa mu avtorji teh komentarje ne privoščijo uspeha

— Jure
30.12. 2005 ob 23:07

fil je ful fajni, sam nadeljevanka la madrastra je 1000x bolsa. LA MADRASTRA-zakon!*

— lucika
31.12. 2005 ob 11:07

ta film si enostavn morte it ogledat kr ni bolšga!!pa še en igralc je tok čedn haha(joke).no pač ni bolšga filma od kingkonga lahk bi blo sam mal manj fantazije pa manj tistih ščurkov pa tistih dinozavrov!pol bi biu pa še blj svetovn k je! pa sj mal fantazije tut more bit an haha no (s)mejte se vsi še naprej pa (u)živite!!mwa pa še naprej glejte filme pa hodte v kino mwa

— svetovno!!!
31.12. 2005 ob 19:39

film je zanič,zato zahtevam vrnitev denarja

— kva te briga
1.1. 2006 ob 11:06

MEN JE TA FILM FUL KUL SAM MA ŽALOSTEN KONC

— ŽIGA
1.1. 2006 ob 14:03

BOLŠEGA FILMA ŠE NISEM GLEDALA.PREPOROČAM USEM, KI GA NISO GLEDAL,DA SI OZAMEJO ČAS IN SI GA LAHKO POGLEDAJO.ČEPRAV SE SLIŠ 3 URE VELIK AMPAK KO GA GLEDAŠ TI HITER MINE ČAS.NE ZAMUDITE TE PRILOŠNOSTI. LEP DAN ŠE NAPREJ

— marija
1.1. 2006 ob 14:43

res fuul carski filem po dowgem času...=) resno,že dowgo nism widla tko dorrega filma.dobr je... to sm že rekla.=D oky doky ::bye bye !!!***!!!***

— _ta-mala_
1.1. 2006 ob 14:56 zvezdica

ta film je zelo dober ker ga grem jutri gledat in dober je pa zato ker je dolg in zanimiv rad imam ta film povem vam pejte ga gledat jaz sem ga že gledal samo ga grem še enkrat ker je tako dober da si ga morate ogledati u kino ne pa potem ko bo na dvd-ju(si ga ogledate doma(to je slabo))povem vam da je dober!!!vsi ki si želite pogledati ga morate nujno brez premislekov rad vas imam!

— jaka
1.1. 2006 ob 15:15 zvezdica

po filmu sem res spal ko dojenček, spal sem 2 uri, se v solzah zbudil, obžaloval denar, ki sem ga zapravil, zaspal nazaj za 2 uri in tako dalje vso noč. Nad filmom sem bil zelo razočaran, odveč je 100min filma in od tistih 110 ki ostane je polovica brezvezne. imam občutek, da so film posneli in ob tem mislili tudi na tiste, ki stvari težje dojemajo in jim vse 2x razložili. Večina komentarjev v filmu je odveč. Kje jim je uspelo potrošiti 250milijonov dolarjev mi ni jasno. Igra je bila za en kaktus, prav tako pa se mi zdi, da je imel P. J. pri gospodarju prstanov samo srečo, ker se ni izkazal kot velik režiser pri tem filmu.Drugače pa je fil zelo dober:-)

— željko
2.1. 2006 ob 13:09

TA FILM MI JE ZELO VŠEČ GLEDAL SEM GA V MARIBORSKEM KOLOSEJU

— SMILJAN
2.1. 2006 ob 17:31 zvezdica

danes sem si ogledal film in je res dober.Se vidi kdo ga je zrežiral.Zdaj je moj 4.najljubši film takoj za triologijo Gospodarja prstanov.Specialni efekti so res dobri in sem ziher da bodo dobili za njih oskarja.Dobra zgodba,če glih malo spremenjena od izvirne.Vglavnem svetovni film. P.S. Naomi Watts je res dobra bejba čeprav ma 35 let

— ARAGORN
2.1. 2006 ob 19:15 zvezdica

Gledal sem izvirnik iz leta 1933 posnet še v črno-beli tehniki in prvi re-make iz leta 1976, tako da sem točno vedel kaj lahko pričakujem od tega filma. Glede na nekatere izjave sklepam, da nekateri osebki tukaj sploh ne poznajo zgodbe o King Kongu, niso videli izvirnika in so zato pričakovali nekaj, kar ta film ni in tudi ni nameraval biti. Zaradi znanega imena režiserja sem odšel v kino z velikimi pričakovanji in po ogledu nisem bil razočaran. Prej nasprotno, film me je navdušil in menim, da je celo boljši od izvirnika. Izvirnik je bil za tiste čase film, ki je posedoval tedaj nevidene posebne učinke in še danes velja za enega najboljših pustolovskih filmov vseh časov. Novi King Kong ponese vse za stopnjo ali več više. Film je kar se predstavitvene plati tiče pravi spektakel, poln akcije, saj le-ta, ko se enkrat začne ne pojenja ampak se le stopnjuje. Hkrati je poln izjemnih zvočnih in vizualnih učinkov, ki so nekaj najlepšega, kar smo do sedaj videli na filmskem platnu. Vendar vse to je bilo za pričakovati. Tisto kar me je v tem filmu najbolj navdušilo ni akcija ali učinki ampak način, kako je Kong predstavljen - njegova čustva, ki poleg izjemno dodelanega odnosa med njim in Ann pokažejo, da Kong ni surova, brezčutna pošast, ampak bitje, ki čuti in pri katerem prevladuje predvsem njegova nežna stran. Ona je fatalna ženska in on je velik, močan samec, ki zaradi svoje novo odkrite ljubezni in spoznanja, da ni več sam, večkrat tvega lastno življenje in ga na koncu tudi izgubi. Zgodba doseže višek, ko ga na silo iztrgajo iz njegovega okolja in ga pripeljejo v New York, kjer v Kongu nikoli toliko kot zdaj ne prevlada želja, da bi bil s svojo ljubljeno Ann in za to je pripravljen storiti vse. Vse kar si želi je ona, da mu prežene občutek osamljenosti in v njem vzbudi čustva ljubezni in radosti. Način, kako se razvija vez med Kongom in Ann je za moje pojme prikazan in zrežiran mojstrsko. In to je tisti del filma, ki ga za moje pojme dvigne nad izvirnik. Film vsekakor priporočam!

— DrAndy
2.1. 2006 ob 21:10 zvezdica

film je totalna polomija brez zgodbe pa se veliko krat so ga posneli po stari tehniki in po novi pa ce dobro pogledas grdo gori vidis da ni racunalnisko dopoljena ima v sebi luknje sam film po sebi pa je popolna napaka

— lolek
2.1. 2006 ob 21:14

vau film ja bil zelo dober zraven sem kr zaspal in ko sem se sbudil sem se zjokal ker sem potrošil 900sit za spanje in popolno polomijo

— nekdo
3.1. 2006 ob 12:21

se vidi da ima film dobrega režiserja,hitro ga pojdite ogledat dokler je še v kinu!

— denis
4.1. 2006 ob 20:23 zvezdica

grozn sm razočarana nad tem filmom. Zgodba brezvezna, nesmiselna, nerealna, igralci slabi, dinozavri?? Vse bi še blo OK, če bi se film končal takrat, ko so se oni rešli z otoka. Tak pa so po mojem vse pokvarl s tako glupim koncem. Katastrofa-,... pol se je pa gorila, ki ima ?? ton drsala po jezeru??. Idiotsko. Ne sej vse ni blo tak slabo, ampak večina pa res! Žau mi je časa in denarja.

— razočaranje
5.1. 2006 ob 11:26 zvezdica

Kaj naj rečem, film je super. Se vidi, koliko truda je vloženega v samo produkcijo s strani režiserja, igralcev in WETA ekipe, ki je še celo izdala knjigo kot potopis po Skull Islandu, kjer najdemo razlago o ruševinah stare civilizacije, živalskem svetu (seveda izmišljenim), skratka res izjmeno. Več kot tri ure je morda res dolg film, ki bi moral biti rezerviran z DVD, a kljub temu je tako posnet, da mine brez večjega napora. Vsi ti negativni komentarji nekaterih so tako dolgočasni in brezpredmetni (kljub temu, da so zelo kratki), in jih lahko enačim z njihovim dolgčasom med gledanjem. Upam samo, da niso tako dolgočasni v življenju. Nasploh so pa smešni tisti, ki kritizirajo samo zgodbo filma.

— Mentor
5.1. 2006 ob 12:56

Kakšna publika - takšni komentarji! To bi že lahko vedel! Saj takšen film (King Kong haloo?!) lahko gre gledat samo idiot! Sorry, toda tako je! Je pa res, da raja takšpne filme gleda in to veliko pove o pameti večine ljudi, saj drugače hollywoodska produkcija ne bi šopala s takšnimi debilnimi filmi!

— Re: JURE
5.1. 2006 ob 14:54

ej folk to je naj film naj naj naj ... ej ful je dobr naj jači!prou ni mi žou denarja pa cajta ki sem fa zgubila ! prou še enkrat si ga grem ogledat! kva vi neki guvurite da so slabi prizori pa druge scene! vsaka čast režiserju! ta film je naj uspešnca petra jacksona!!! prou naj filin maš nakonc prou konc! vsaka čast režiserju!!! mejte se folk! P.S. pejte si ga ogledat - nau vm žau!!!

— nataša
5.1. 2006 ob 21:49 zvezdica

Zelo beden film. Mešanca slabo narejenega jurskega parka in zoo-ja. Za ta denar bi lohk z današnjo tehnologijo naredili dost bolš film, npr. nekaj takega kar bi si zaslužilo, da se imenuje film. Približno 3 ure predolg.

— carjure
6.1. 2006 ob 15:28 zvezdica

Joj groza, hvala bogu, da je na koncu vsaj relativno hitro poginil in telebnil z nebotičnika, ker je bilo že tako vse preveč in brez razloga razvlečeno. Ni kaj, uspelo mu je narediti super film za čisto bednega, ki zgolj igra na karto specialnih efektov, od katerih ti gre na bruhanje in jih imaš po 3h urah za eno leto čisto dovolj. Kje pa je zgodba ostala?

— Marjetka
6.1. 2006 ob 19:17

senzacija, vredno ogleda !!!

— dober film
6.1. 2006 ob 22:31

men se je film zdev na cajte mav razulečen, drgač pa kjut :):)

— ŁaŁŁa
7.1. 2006 ob 20:22

Film King Kong se brez dvoma splaca ogledati , ker je dosti dosti ampak res dosti dober film in za usivih 1100 SIT je to najcenejsa zabava na svetu. priporocam vam vsem ki niso zabiti kot naprimer kr nekdo,filmofilka ,andrej,jure,luka1,B S,ingemar in se marsikdo ki ima slabo mnenje o tem. Edina stvar mi je koncna izjava (ubila ga je lepota) :( jaz mislim da bi ta film moral biti zmagovalec filmske zvezde, saj ce ste pomislili kako tezko je bilo naresti king konga in to dretje skratka posasti, mi povejte svoje ideje kako mi boste naredili takega kinga? in kje boste nasli lobanje in okostja?in puske? kako poste uprizorili tiste penise iz mlake v breznu?kako boste uprizorili dinozavre in njihovo padanje v prepad??? ce me zelite na kakrsen koli nacin o teh stvareh kako prepricati mi pisite na e-mail (snaketarman@hotmail .com

— Robert najvecji obozevalec King Konga
7.1. 2006 ob 22:29

ta film je najbolši od ush k so bli kdaj v kinu. FUL DOBRA USEBINA, PA KONG SPLOH NE ZGLEDA TOK ZLO RAČUNALNIŠKI. KONC JE PA ZA ZJOKAT ! tega res ne razumm zakaj je mogu glih kong umret!ampak pač je kaj čm. še bolši od gospodarja prstanov je.!!! PEJTE GA GLEDAT!

— maja
8.1. 2006 ob 14:57

ta film je zlo col.Djte ga na tv.Zlo bi blo cool.Zanimiva in postulovska vsebina.Z eno besedo dober!

— kr ena
8.1. 2006 ob 17:44 zvezdica

Film King Kong je čisto soliden izdelek znanstvene fantastike. Le scenarističnih napak ne iči, ker potem film postane kar zelo površen napr. v new Yorku je tak mraz, da led v Central parku zdrži celo gorilo, a glavna igralka hodi okrog v haljici, pleza po železni lestvi na vrh nebotičnika... itd.. itd.. Relax in film ti bo drugače čisto OK.

— sf
8.1. 2006 ob 20:01 zvezdica

king kong je boljsi film kar sem jih gledal. Vsi ki ga se niste kar hitro v kino dokler ne zmanjka vstopnic. Če niste prepričani o tem ali greste gledati ali ne poslušajte mene ker se film...(kot nekateri pravijo)...prav nič ne vleče, seveda če ga dobro spremljamo.

— Robert
9.1. 2006 ob 8:01 zvezdica

Film za otroke do 13 let.Jaz sem očitno za ta film čist prestar.O kakšna 3 urna groza-mislu, da bom od dolgčasa umrl.

— Entip
9.1. 2006 ob 18:15 zvezdica

Ok to je sicer eden od predelanih klasik, ki pa začuda ni 100X slabši od originala!!! Razen vseh treh scen v breznu je film čist O.K. samo občutno predolg. Vsekakor še pol žebljička za na krsto filmskih predelav.

— Gandalf
9.1. 2006 ob 20:40

res je cool film.pejte ga gledat!!!

— Ančka
10.1. 2006 ob 0:48 zvezdica

S tem filmom se je Peter Jackson spet dokazal, da je resnično vreden vsakega oskarja, ki ga dobi na račun tega filma. Zgodba, igralska zasedba in efekti v filmu so naravnost fenomenalni in predvidevam, da so poglavitni krivec za to, da sem v kinu 188 minut sedel kot kip.

— Srečko
10.1. 2006 ob 10:27 zvezdica

Na začetku se film vleče ko čreva- totaln dolgcajt. Šele nekje na sredini filma, se končno prične malo akcije. Sej filmski efekti so res specialni. Ampak ko sem vidla, kako se je King Kong bojeval z T-Rexom, me je strgal smeh- kot da bi gledala Stevena Seagala kako se tepe z 'ta lumpimi' ... udarci ala Kung Fu in Jackie Chan.. hehe. Kar se pa konca tiče, je bil res žalosten. Jokala sem kot primorska ploha. Najlepši prizor pa je bil, ko ji je King Kong želel povedati da je prizor 'beautiful'- ko se je potolkel po prsih...zakon! Nevem, moji občutki ob gledanju tega filma so bili mešani, ne bi mogla reči ne da je bil dober, ne da je bil slab. Sam začetek je bil res dolgcajt!!! Moj komentar glede tega filma bi torej lahko bil: mahhh, tako tako. glih za ga pogledat. Kar se pa posebnih vizualnih učinkov tiče so pa res carji...

— nena
11.1. 2006 ob 16:59

Gartner ti si bogi! tebi ti je film všeč zato ker se bojiš ameriških kritikov in si ne upaš priznat da je Peter Jackson en lažnjivec, tat in papagaj. kot prvo se mi ta kong sploh ni smilu, za tistega iz leta 76 pa so tekle solze kot kadar ščijem po petih pivah. režiser đekson samo misli na zaslužek in dela neko propagando da bo film ful nevem kaj... a u bistvu je film ena merdača... se vleče več kot 3 ure in ta đekson še ureže ven ful prizorov ki smo jih vidli le na treilerjih. potem pridemo v kino, trpimo na stolih 3 ure in prizori ki smo jih vidli na reklamah jih ni nikjer. in tako moremo kupit še dvd ki je edina možnost da si ogledamo te manjkajoče prizore... in tako bogi gledalci ki v ameriki dajo za vstopnico več kot jurija, morejo še dodatno plačat za dvd. in kaj se zgodi potem... s tem kešom si debeli đekson briše usta, ki si jih je umazal z marmeladnim krofom.

— Cinemas-manjakus
12.1. 2006 ob 13:35

KINGA KONGA SEM SI OGLEDALA V LJUBLJANI V KOLSEJU.BIL MI JE FUL VŠEČ.AMPAK TAKO ŽALOSTEN KONEC IMA ,DA SEM SE ZJOKALA VEVEVEVEVEVEVEVEVVEV EVE.

— NINA
12.1. 2006 ob 19:53

Peter Jackson je končno vkorakal v "Hollywood mainstream production" ! Nažalost.

— Kapca
13.1. 2006 ob 6:44

film je ful kul ,in se ga splaca ogledat

— luka
13.1. 2006 ob 11:58

ej film je biu full cool bolšga filmčka pa še ne =P sam ko king kong na koncu umre (ueee) ko bi biu se živ aja ka kdo ve ki bi se dobu ta star king kong un ko je še črno beu...naj piše na queen_spelca@hotmail .com pa hitr ko bi si ga rada čim prej ogledala (king konga - da ne bo pomote) hvala ze v naprej (hihi) =))

— ann
13.1. 2006 ob 12:04

no ko je en omenu da vstopnca stane 1100 sit se je motu...u koloseju jo dobiš že za 600 sit pa pejt gledat =P... pa ne pozabte odpisat ki se dobi tastarga king konga. =))

— ann darrow
13.1. 2006 ob 20:55

film je res cul v kinu sem ga gledal že6 krat pa je moj najbolši film

— zajc
14.1. 2006 ob 15:12 zvezdica

king kong je zelo kul.kako grdo so delali z njim in hoteli samo denar.ni bilo prav.je super samo malo me je motilo ko so prišli v tisti prepad in so enega požrli tisti črvi in pajki tisto so bile tako nagnusne živali fuj ! tisto je priznam bilo malo srhljivo brr. meni je bil ta filem zelo zelo cool. zala

— zala
14.1. 2006 ob 15:26 zvezdica

ah,ko bi blo vsaj kaj bol pametnega!!nč zanimivega se ne dogaja razen tega da je pač opica nekaj posebnega !!meni je ta filem res zelo b.r.e.z.v.e.z.e !!!zmislijo si naj raje kakega dinozavra ne pa gorile !!lepo ves prosim no mah mene itak to več ne zanima!in mislim da sem komentarju dala pravi naslov ga ponavljam : b.r.e.z.v.e.z.e čaw

— lidija
15.1. 2006 ob 11:24 zvezdica

dejte to je najbolši film pomoje k sm ga gledala zadne cajte!!! pa sej itak že naslou pove kva si mislm o tem filmu!

— lara
15.1. 2006 ob 12:48 zvezdica

ja kaj naj rečem film je bil cool. zlo fantazijsko je blo!! na koncu je dino blo malo dolgočasno, ker se je vleku drugač pa super! gledla sem z doživetjem

— any
15.1. 2006 ob 13:02 zvezdica

Film je res pravi za sladokusce ki imajo radi fantaziseke avanture in bi jim svetoval da gredo čimprej si ga ogledati!Jaz sem si ga že ogledal in je ZAKON!Caw pa lep pozdrav

— Del Piero
15.1. 2006 ob 17:50

. ni ravno ne vem kaj. Efekti so super, to pa je tudi vse.

— kaja
17.1. 2006 ob 15:53

film je zares v redu vendar ni tako reničen.

— davor
19.1. 2006 ob 19:14

nj bol res hud film sam lhk bi bil še dalš ampak s je kul

— Mate
19.1. 2006 ob 19:57

king kong je res dober filem samo bolj bi bilo če bi preživel king kong in da nebi padel iz stolpnice

— pero
19.1. 2006 ob 22:03 zvezdica

Film sem šel gledat učeri s frendom, frend je biu skeptičn glede kvalitete filma, a jaz sem useeno mislil da je film vredn ogleda. :) In kot pričakovano, je bil film zakon. Režija je bila izvrstna toliko kot sama produkcija, animiranost in zvočne učinki v dolby digital zapisu so bili nepozabni... . Film je zakon in ga priporočam usm, ki imate radi zgodbo in napeto dogajanje.

— Mihec
19.1. 2006 ob 22:09

Film je živa beda.mislm animiranost so totalno zasral, Dolby Digital sploh niso upeljal u film, režija je bila bedna, produkcija je smrdela,... Originalni film je bil dost bolši...

— Kolosej expert
21.1. 2006 ob 2:28 zvezdica

"Po ugledu" filma sma se smejale svoji lastni zmoti pri izbiri filma!živ absurd!neznansko dolgočasen,nezanimiv film ki ni imel za najine pojme ne repa in ne glave.Večina filomv ki sma jih videle--sva saj pogledale do konca ,ta film sva deloma prespale po kakšni urci dremanja pa sma se le odločile da je to potrata časa in se odpravile proti izhodu.Žal nama je bilo.Film ne priporočam oz.ga kvečjemu odsvetujema:)no ja,razen če imate radi ogromna živalska bitja in fantazirate do konca(dokler vas kdo pošteno ne "zbudi"):)res ,da je bil fantazijski film,ampak da je bila to avantura?avanture trajajo kratek čas ta KONG KONG je trajal v nedogled...,kvečjemu i lahko gaBI imenovale:grozljivka ,tragikomedija:)al pa kaj takšnega:)Ni nama bilo žal denarja,sva se vsaj dodobra nasmejale in seveda na izkušnjah in napakah se učimo:)hehe

— K l a r y + J e s y
22.1. 2006 ob 18:20 zvezdica

Film je ful v redu predvsem ta king kong ko so ga tako dobro izdelali. Me pa zanima ce bo Peter Jackson naredil se kaksen tako dober film kot je ta.

— matic
22.1. 2006 ob 22:17 zvezdica

Ok, kot je nekdo rekel, mah za pogledat. Z kolegi smo se nasmejali vrjetno nenačrtovanim smešnim scenam v filmu. Do solz sem se nasmejal ko so naredili dinosi dyno-piramido! :) Ok, take živali res ne morejo laufat tako hitro - dejansko sploh niso mogle hitro hodit. Efekti so bli kot kaka videoigra. Pleme in preleti kamere nad ruševinami... LOTR anyone? Totalno isto. Pleme in njihov žrtveni ples, spet isto kot v LOTR. Pogrešal sem Gandalfa! Hec. No efekti spet niso bli tok prfektni. Gospodična očitno lebdi v Kongovi dlani. Prva scena ko vidimo Konga - totalno fake. Jaz sem osupnil kako fake je, glede na vso to hvalo. Nadalje, kako so evil domorodci prišli na ladjo z palico in štrikom. Efekt unga ki je skakal iz skale na skalo - bolj fake se mislm da ne da nardit. Pa scena na ladji.. A je Jackson hotel namenoma naredit homage na Titanic? Kar je blo res na nivoju je bil New York. kokr je bil film drag, mislm, da še ni pokril z boxofficem. Dvorana je bila 3/4 prazna. Kriza. Tak film bi moral prekoračit $500mil, pa bo zelo težko 250mil.

— Janez
23.1. 2006 ob 14:58 zvezdica

film je ful dober, čeprav me na zunaj sploh ni pritegnil, pa še njegova dolžina mi ni bila všeč. ampak te tri ure so zelo hitro minile in konec mi je privabil v oči solze, tako sem se vživela. za vse tiste, ki komentirate dinozavre in king konga, ker jih v 20.stoletju že zdavnaj ni: nikjer ne piše, da je film posnet po resnični zgodbi!!!mislim, da je zf. ocena: ful dobro

— nina
23.1. 2006 ob 19:28 zvezdica

Rimejk naj bo :) ampak ne tok podoben Gospodarju Prstanov. Drgač je pa men zlo dobr posneta končna scena ko King Konga ubijejo na Empire State Buildingu :) Vse drugo je pa še kr znosno. tri ure hitr mine in ni ti dolgčas.

— Simon
25.1. 2006 ob 18:43

eni menite da je film full nor drugi pa da je zanč ja joooj odločte se an. Js ga nism uspela gledat sam mi je frendica rekla da je dobr sam dolzina jo je motila. Halooo!! 188min je pisal povsood na plakatih. ja js bi ga sla gledat haloo ne gleda a je ql al bad. vazn da sm 3h v kino ;) hrehehhehe

— ANjA
27.1. 2006 ob 12:47

ta more koj dobit oskarja se je končno spet en dobr film

— nejko
27.1. 2006 ob 23:13

ma ta film je najbolši pa še mal bolj je...k eni filmi k so dobri pol pa glih k se dobr začne je čez pou ure filma konc.ta film se je pa dobr začeu u 29 minuti in od tkt je biu najbolj d best pa zanimiv!

— luka
28.1. 2006 ob 14:32

ta film bi mogl gledat vsi! pohite!?%

— king kongica
30.1. 2006 ob 21:59

Ta film je pa noro dolgočasn, da bi ga šla v kino gledat bi mi mogel še gdo plačat, da bi 3 ure sedela in gledala totalno BUTAST film.to je to!

— NIVES
7.2. 2006 ob 18:36

pozdravljeni!tafilm mi je zelo všeč

— david
10.2. 2006 ob 20:02

ma dajte no. resnično nimate več nič za delat,da take pravljice delate??? gorila se bo zaljubila v eno babo al kaj??? saj je film dobro posnet pa to, malo spominja na Jurski park, a...

— breskva
18.2. 2006 ob 15:18

to je ful dobr film pa bi ga šla gledt še kdaj ful zanimiv je kuko lahko naredijo iz majhne opice tako veliko in nenavadno

— lucija
6.3. 2006 ob 14:44

FILM JEBIL FUL KUL! IN SMEŠEN...

— CLNŽ
8.3. 2006 ob 14:26

ja ful kul je da je film king kong dobu 2 kipca zarad nega sm gledou oscarje:D

— JANEZ
11.3. 2006 ob 15:52

v filmu je vlik akcije. sam je mal pretirano. lahko bo blo vlik bolš. ampak pa vseen priporočam ogled filma

— voranc
11.3. 2006 ob 19:03

film je ful ful cool

— nina
13.3. 2006 ob 15:43

full dobr. se posebi tm k napadajo tiste zuzelke

— king kong
19.3. 2006 ob 11:55

tako dolgo traja film in tako dober film king kong in ta film je boljši od starih gorila je pa dobra

— vidkersic
5.4. 2006 ob 21:35

NO JA FILM JE RES DOBER SJ V NJEM NASTOPA PREČUDUVITA ŽIVAL-KING-KONG NO TKO ŠE VELIK KING-KONG MART

— natasa
7.5. 2006 ob 14:42

To je ful kul. Js ga ravno kar gledam na DVD. Super.

— Becky
29.5. 2006 ob 0:55

Le kako si je lahko zapomnila toliko besedila.3/10

— Frenk
25.6. 2006 ob 17:31

Ali je to morda podobno filmu "Il Grande Joe"...???

— klik
21.7. 2006 ob 13:48 zvezdica

Lepi prizori, grozljivo in obenem čudovito :)

— krena
27.7. 2006 ob 17:26

ja filem je kul ampak smotano je to ka kink kong na konc umre

— sarica-simonaaliza
20.1. 2007 ob 9:53

ta filem je debest!skoda da kong umre

— anze
9.2. 2007 ob 10:24

Premalo živali in je brezvez. CEZAR!

— cezar
18.3. 2007 ob 12:40

Film sm šla geldat kr sm predvidevala da bo fajni če ga je režiru jakson, sam sm se zmotla. je predolg, predolgočasn... No ja Lotr JE TUD TUD DOLG SAM TAM ME TO NI MOTL. PRED lOTR SE LOHK SKRIJE. JAKSON BI LAHK NAREDU BOLŠI FILM. PA ENI GOVORITE DA BI MOGU DOBIT OSKARJA..HAHAH

— s**
15.4. 2007 ob 11:22

Filem je bil vredu samo malo preveč dolg je bil pomojem. Pvo uro se nič ne dogaja kaže samo kako se peljejo proti otoku kjer bodo snemali nek filem! Ta del bi moralik malček skrajšat jaz sem skoraj zaspal ko sem gledau ta filem ampak ko pridejo na otok je že boljše akcija se začne efekti gorila od 8m ful dobro narejena! Malček me pa moti da king kong je ubil 3 t-rexe. Drugače filem je odličen samo kaj ki nažalost vedno king kong na koncu umre v useh filmih sej ni on nič naredil on je branil samo tisto žensko kajčeš tako pač je!

— Sever
3.7. 2007 ob 21:23

kr neki...

— jst
15.4. 2008 ob 2:00

čestitam vsem ustvarjalcem filma .
Lahko bi če naredili king kong 2

— timi
25.4. 2009 ob 2:00 zvezdica

Pa kaj za vraga nekateri govorite, da je film mešanica Jurskega parka in ne vem še česa. Pa zresnite se no! Prvi film o King Kongu je nastal 1933, torej 60 let PRED Jurkim parkom, ki je nastal 1993. S tem napačnim mišljenjem ste me spomnili na komentar, ki ga je nekdo zapisal za film Gospodar prstanov. Pisalo je: "Film je kar v redu, ampak moti me, da so večina kopirali iz Harryja Potterja." Lepo vas prosim.
King Kong mi je tako kot Gospoda Prstanov super, čeprav slednjega nikakor ne preseže. Zgodba je domišljijska avantura, povsem na istem nivoju Indiana Jones, kar se tiče absurdnosti. A kdo še gleda na to? Če si želiš zabave in pustolovščine bo fim več kot primeren za vas. Plus: če vas bo zgodba pritegnila, se vam film ne bo vlekel, kot se je večini, ki so se pritoževali na zgornjih komentarjih, ampak sam osebno mislim, da so ljudje, ki se pritožujejo nad dolžino in razvlečenostjo eni izmed tistih, ki pridejo v kino zato, da lahko zganjajo nemir, se glasno pogovarjajo in zato drugim ne pustijo, da bi v miru pogledali film, sami se pa seveda začnejo dolgočasit, saj film traja 187 min.
Film dober, priporočam vsem. Moja ocena: 4/5

— Filip
13.12. 2009 ob 19:26

FILM KING KONG JE DOBER NAJBOLJŠI SO BILI LJUDOŽERCI.

— ALEN
11.2. 2012 ob 15:24

zello dober film malo se pa strinjam z filipom

— princess
23.4. 2012 ob 15:50

Najboljsi film kar sem ga dozdej gledala ....RES!!!

— Miglena
15.12. 2012 ob 13:18

lol, kolk komentarjev

— sibgleruiiiiiiiigvreashgubvuwaeribeisuhndusigherui
15.12. 2012 ob 13:20

mater, je dolg film

— ?
29.7. 2016 ob 16:34

Carski je

— LoL

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.